Un apartament cu o singură cameră de amenajare: idei de proiecte de design cu fotografii

Sfaturi de bază pentru reproiectarea unui apartament cu o cameră:

Amenajarea unui apartament cu o cameră

  • Ușile nu trebuie să blocheze trecerea. În apartamentele mici se potrivesc cu succes structurile glisante.
  • Este mai bine să alegeți mobilier cu fațade lucioase — datorită strălucirii, camera va fi mai bine iluminată.
  • Sconcterele de perete vor ajuta la adăugarea de volum la camere.
  • În dormitor, este mai bine să plasați ușa de intrare mai aproape de peretele exterior, ceea ce vă va permite să instalați patul în zona cea mai luminată — lângă fereastră.

O recomandare comună este de a folosi corpuri de iluminat pentru a transforma interiorul. Iluminarea punctuală a anumitor zone vă permite să creșteți confortul de lucru, să transformați elementele de decor, să aranjați accentele necesare.

Vedeți și Steampunk în interior: istorie, caracteristici, fotografii

Optimizarea spațiului

Atunci când se proiectează ferestrele, este rațional să se utilizeze zona pervazului ferestrei. În bucătărie, această zonă este potrivită pentru instalarea unui ceainic sau a unui multicooker. Într-un dormitor, pervazul ferestrei poate fi extins și utilizat în locul unei noptiere. În camera de zi sau în camera copiilor este ușor de creat o masă sau un loc pentru a aranja accesorii.

Design minimalist al unui apartament cu o cameră

Setul de bucătărie este mai bine să se comande sub dimensiunea camerei. Mobilier optim — cu aparate încorporate. În loc de mai multe dulapuri mici, este mai bine să instalați unul mare.

Cea mai bună variantă de mobilier pentru o cameră — modele pliante multifuncționale. Acesta poate fi transformat în funcție de situație. Podiumul din fața patului poate fi folosit pentru a stoca lucruri mari, iar o masă de cafea este potrivită pentru lucruri mici.

Atunci când cumpărați mobilier într-un apartament cu o cameră, merită să luați în considerare faptul că cel mai de succes stil este minimalismul funcțional. Aceste elemente se caracterizează prin simplitate și strictețe a formelor.

Amenajarea simplă a camerei de zi într-un apartament cu un dormitor

Important! Un copil de până la 7 ani poate dormi în aceeași cameră cu părinții, dar pentru un adolescent este necesar să se amenajeze o cameră separată.

Dacă pătuțul se află în camera părinților, acesta trebuie să fie separat de zona pentru adulți. Este necesar pentru a oferi copilului un somn și o odihnă cât mai liniștită. Dacă în apartament locuiește o familie cu doi copii, este necesar să se ia în considerare amplasarea a două paturi și a două colțuri de studiu. Masa de studiu trebuie să fie bine luminată. Chiar dacă se află lângă fereastră, va trebui să instalați o lampă de masă.

Vezi și Culoarea Bordeaux în interior: combinație cu alte nuanțe

Aranjament de mobilier

Principala regulă de aranjare a mobilierului într-un apartament cu o cameră — toate elementele ar trebui să fie combinate și să creeze confort. În camerele mici nu ar trebui să plasați dulapuri voluminoase și paturi largi.

Sfat! Într-un apartament cu o cameră este dificil să se potrivească un birou cu drepturi depline, deci cea mai bună opțiune va fi un design pliabil.

Canapea și măsuță de cafea într-un apartament cu o cameră cu amenajare tipică

Atunci când optimizați spațiul din dormitor, puteți instala o canapea extensibilă în locul unui pat. În timpul zilei, camera se transformă într-o cameră de zi spațioasă sau într-un lounge. Avantajele unor astfel de mobilier — sunt echipate cu sertare spațioase pentru lenjeria de pat.

Dulapurile încorporate cu uși de sticlă extind camera mică și practic nu ies în evidență pe fundalul restului mobilierului. Este mai bine să alegeți un design cu un număr mare de rafturi și diverse rafturi.

A se vedea, de asemenea, culoarea roșie: combinații favorabile în interior

Trucuri pentru extinderea spațiului

Pentru a proiecta interiorul unui apartament cu o cameră nu s-a dovedit a fi supraîncărcat de detalii sau, dimpotrivă, prea plictisitor, trebuie să respectați câteva trucuri. Principala regulă este de a decora în mod corespunzător pereții și tavanul. Pentru finisare este necesar să alegeți materiale ușoare.

Designul interior al unei camere mici cu televizor și birou

Important! O oglindă mare va extinde spațiul chiar și în cea mai mică cameră. Acesta poate decora ușa dulapului sau plasat pe perete într-o zonă bine luminată.

Dungile verticale și romburile de pe modelul de tapet pot ridica vizual tavanul. Și dacă alegeți pentru cameră mobilierul jos, puteți crea iluzia de spațiu liber.

Pentru o cameră îngustă este potrivit să pictezi un perete într-o culoare închisă. Tehnica vă permite să împingeți vizual înapoi peretele opus. Acest truc funcționează atât în camerele de zi, cât și în bucătărie.

Vezi și Combinații de culori în designul interior

Zonarea

Zonarea corectă a unui apartament cu o cameră este o modalitate bună de a distribui inteligent spațiul.

Cameră cu masă joasă și fotoliu

Pat supraînălțat într-un apartament de tip studio

  • Pe planul apartamentului ar trebui să marcați diferitele zone funcționale cu propriile culori. În acest fel va fi mai ușor să le percepeți ca zone separate în timpul procesului de renovare.
  • Chiar și în apartamentele mici, merită să schimbați nivelul podelei și al tavanului. Aceasta este una dintre cele mai simple modalități de zonare.
  • Atenția asupra diferitelor zone poate fi subliniată cu ajutorul iluminatului. În acest scop, sunt potrivite spoturile, aplicele de perete, elementele de iluminare a suprafeței de lucru.
  • Pentru a separa diferite zone ale apartamentului sunt potrivite piese mari de mobilier.

Vedeți și Principii de bază de proiectare a unui apartament cu 3 camere

Tipuri de amenajare

În condițiile înghesuite ale unui apartament cu o cameră, trebuie să potriviți tot mobilierul necesar. Amenajarea trebuie gândită în funcție de suprafața și configurația camerelor.

Vezi și Proiectarea unui apartament cu o cameră de 50 mp.

Tipic

Avantajul amenajării tipice a unui apartament cu o cameră este iluminarea bună. Principalul dezavantaj este un nivel ridicat de zgomot. La fereastră este mai bine să se plaseze camera de zi sau zona de studiu/lucru. Atunci când se aranjează un apartament cu o cameră cu o dispunere tipică, merită rezolvate o serie de probleme legate de:

  • finisarea pereților;
  • selectarea și aranjarea mobilierului;
  • căutarea de compromisuri în amenajarea spațiului.

Apartamentul tipic cu o cameră este potrivit pentru 1-3 persoane. Adesea, astfel de locuințe sunt îngrijite de familii cu 1 și 2 copii. În aceste cazuri, este necesar să se pună accentul pe funcționalitatea elementelor de mobilier și pe zonarea spațiului.

Canapea mică lângă fereastră într-un apartament cu o cameră de amenajare tipică

Pregătirea pentru reamenajarea unui apartament cu o cameră include:

  • întocmirea unui plan al tuturor încăperilor, ținând cont de particularitățile de amplasare a acestora;
  • estimarea costului materialelor de construcție;
  • zarea costului lucrărilor;
  • selectarea mobilierului în funcție de mărime și stil;
  • vizualizarea schemei de comunicații.

Renovarea începe cu bucătăria. Încăperii îi este alocată o zonă de gătit și o sală de mese. Spațiul trebuie să fie iluminat la maximum. Acoperirea optimă a podelei este țigla.

Bucătărie mică în culori gri deschis

Zona de locuit într-un apartament cu o cameră ar trebui să fie situată cât mai departe de intrare. Acesta va servi ca zonă de recreere, precum și ca o cameră de zi. Aici este important să se creeze o bună iluminare.

Vedeți și Cum să folosiți laminat de culoare deschisă în interior

Amenajare non-standard

Opțiunile originale de amenajare sunt caracteristice apartamentelor din casele cu cadre și cărămidă. În unele cazuri, bucătăriile și spațiile de locuit sunt extinse prin utilizarea ferestrelor de tip bay și a logiilor adiacente.

Amenajare non-standard a unui apartament de colț

Apartamentele cu amenajări non-standard pot avea o varietate de configurații:

Living mic cu canapea și TV

  • în formă de evantai;
  • sferice;
  • poligonală.

A se vedea și Proiectarea unui apartament cu o cameră de 40 mp. De unde să începeți?

Amenajarea apartamentului studio

Formalizarea spațiului unei garsoniere, merită să luăm în considerare anumite reguli:

  • Acesta trebuie să fie bine ventilat, astfel încât toate mirosurile să fie eliminate imediat după gătire.
  • Zona de dormit trebuie să fie cât mai departe posibil de ușa de la intrare.
  • În bucătăria-sufragerie, se recomandă crearea unui blat de bar sau a unui pervaz de masă larg.
  • Este mai bine să combinați balconul cu camera de zi. Acest lucru va mări spațiul și va îmbunătăți iluminarea.
  • Baia ar trebui să fie finisată folosind materiale rezistente la umiditate.

Soluția ideală pentru un vestiar într-un apartament studio este instalarea unui dulap.

Vedeți și Cum să utilizați stilul nautic în interior

Variante de planificare a unei hrușciovka cu o cameră

O atenție deosebită trebuie acordată reamenajării unei camere «Hrușciovki» cu o suprafață aproximativă de 30 de metri pătrați. metri. metri. Acestea se caracterizează prin nepracticitate, suflare și absența unui vestibul. Ținând cont de aceste caracteristici ale Khrushchevoks de tip standard, merită să se prevadă o serie de modificări:

Amenajare dormitor în culori pastelate reci

  • Baia separată și toaleta separată merită să fie combinate, ceea ce va crește confortul în timpul băii.
  • Peretele din coridor ar trebui să fie îndepărtat pentru a obține un aspect de studio.
  • Plasarea fiecărei piese de mobilier în bucătărie și în zona de living trebuie să fie atent analizată.

zonarea eficientă a spațiului — puneți gresie ceramică în bucătărie și parchet laminat în holul-dormitor. Cămara poate fi transformată cu ușurință într-un dulap, ceea ce va extinde semnificativ spațiul. Această zonă poate fi chiar combinată cu un living.

Vedeți și Cum să proiectați o casă de oraș în mod confortabil și practic

Fluturele

Pentru a extinde vizual spațiul într-un fluture de hrușciovka cu o singură cameră, este suficient să puneți o acoperire în întregul apartament. În acest scop, laminatul sau parchetul va funcționa perfect.

Vedeți, de asemenea, Caracteristicile designului unui apartament de studio de formă dreptunghiulară cu o singură fereastră

Khrushchevka îmbunătățită — cheshka

Deoarece nu toți pereții din «cheshki» aparțin pereților portanți, îi puteți reconstrui fără aprobarea inspectoratului de locuințe. Un coridor strâmt poate fi extins cu ușurință prin rotunjirea colțurilor pereților.

Uitați-vă la mai multe opțiuni pentru interiorul khrushchevka — articolul conține idei originale și reguli simple de proiectare.

Apartamente cu o cameră în cadrul programului de renovare — aspect

Renovarea locuințelor este un program de reconstrucție a stocului de locuințe. Clădirile vechi vor fi demolate, iar în locul lor vor fi construite case noi. Apartamentele cu o baie separată vor avea o suprafață de 44,42 metri pătrați, cu o baie combinată — 44,78 metri pătrați. Modificări în amenajarea locuințelor cu o cameră în cadrul programului de renovare:

Amenajarea unui apartament cu o cameră în cadrul programului de renovare

  • Bucătăria aproape că se va dubla ca dimensiune — va avea 10,92 metri.
  • În loc de o baie combinată, vor fi două camere.
  • Balconul va găzdui coșul frontal pentru aparatul de aer condiționat.
  • Suprafața holului va crește cu peste 50%.
  • Între living și bucătărie va apărea o nișă, care va putea fi demolată în viitor.

În general, apartamentele cu o cameră au devenit mai spațioase și există, de asemenea, posibilitatea de a echipa o loggie izolată.

Sistem de depozitare într-o garsonieră

O amenajare reușită a unui apartament cu o cameră vă permite să rezolvați problema depozitării lucrurilor supradimensionate, a lenjeriei de pat, a hainelor, a pantofilor. Luați în considerare soluții dovedite.

Loggia sau balconul

Dacă într-o garsonieră este prevăzută o loggie, aceasta nu ar trebui să fie transformată într-un depozit de lucruri inutile. Cu toate acestea, merită cu siguranță să organizați un loc suplimentar pentru depozitare.

Ca o soluție originală, puteți alege o masă pliantă sau un scaun pliabil. Este ușor să plasați o bicicletă sau obiecte supradimensionate în compartiment.

Sistem de depozitare în funcție de dimensiuni

Mobilierul personalizat va maximiza utilizarea spațiului utilizabil. Atunci când dezvoltați sisteme de depozitare personalizate, puteți alege modele cu uși batante sau glisante. Ținând cont de particularitățile încăperii, puteți umple și dimensiona intern compartimentele.

Raft de cărți minimalist cu o înălțime mică

Peretele din spatele canapelei

Rafturile și dulapurile de perete compacte sunt perfecte pentru a fi amplasate deasupra canapelei sau a patului. Acestea pot fi folosite pentru a organiza un fel de nișă pentru depozitarea obiectelor mici.

Amenajare cu o canapea în colțul camerei

Rafturi de colț

A permite prezența colțurilor goale într-un apartament cu o singură cameră este un lux inacceptabil. Acestea pot fi amenajate cu ajutorul unor rafturi ușoare, mese sau rafturi.

Podiumuri

Pentru garsoniere, este potrivit să se organizeze spațiul prin instalarea unui pat pe un podium. Dedesubt, va exista o nișă pentru lucruri. Sertarele extensibile vor economisi spațiu și vor crea un design interior elegant al unui apartament cu o cameră.

Cum să transformi un apartament cu o cameră într-un apartament cu două camere

Pentru a face 2 camere într-un apartament cu o cameră, va trebui să instalați o partiție staționară. Sub zona pentru copii poate fi alocat un pasaj cu ieșire la bucătărie. În zona de lucru merită să plasați rafturi pentru manuale și o masă convenabilă. Este mai bine să o faceți unghiulară pentru a economisi spațiu.

Birou de lucru într-un apartament studio

Apartament cu două dormitoare cu o fereastră artificială

Un apartament cu o cameră cu un aspect liber poate fi ușor împărțit în 2 zone de locuit. Sub dormitor se pot aloca 9 metri pătrați, iar livingul din bucătărie va ocupa 13-14 metri pătrați. m. Între camera copiilor și dormitor ar trebui să se ridice o partiție cu o fereastră din sticlă opacă. Datorită acestei soluții, o mulțime de lumină naturală intră în camera de trecere.

Pat dublu în colț

Euromodernizarea unui apartament cu 1 dormitor

Această amenajare poate fi făcută dintr-un dormitor de 44 de metri pătrați. Un dormitor este amenajat în bucătărie, în timp ce zona de gătit este mutată în camera de zi. Structura de susținere dintre camere poate fi lăsată intactă. Pentru a face un spațiu îngust mai larg din punct de vedere vizual, recurgeți la mai multe tehnici

Cameră dreptunghiulară în stil loft cu o fereastră standard

  • Așezați dulapuri încorporate;
  • instalați o oglindă largă în bucătărie, care va crește lumina naturală;
  • alegeți un finisaj monocrom;
  • instalați uși glisante pentru a separa camerele.

Apartament cu un dormitor din Hrușciovka

Suprafața unui apartament standard cu o cameră din Hrușciovka este de numai 33 de metri pătrați. m. Dacă apartamentul este de colț, în zona de living puteți plasa un dormitor, un dulap și o cameră de zi. Lumina va pătrunde în zona de living de la 3 ferestre.

Pentru ca reamenajarea să fie legală, bucătăria gazificată ar trebui să fie separată de un perete despărțitor. Pentru a face convenabil să se privească televizorul din orice parte a camerei de zi, este mai bine să îl instalați pe un suport mobil. În dormitor este necesar să alegeți un loc pentru un dulap încăpător, dar compact. Pentru această cameră este potrivit mobilierul cu o oglindă pe fațadă.

Uită-te la varianta de proiectare a apartamentului de 37 mp — articolul a colectat soluții practice și originale.

Amenajarea unui apartament cu un dormitor pentru o familie cu un copil

Principala sarcină atunci când se reproiectează un apartament cu o cameră pentru o familie cu un copil este de a organiza un colț confortabil și funcțional pentru copii. Acesta va fi atât un loc pentru studiu, cât și un spațiu personal al școlarului.

Zonă de studiu confortabilă într-o grădiniță

Pentru a face condițiile confortabile pentru copil, merită să uniți coridorul cu camera de zi. Pentru a economisi spațiu în grădiniță va permite un pat supraetajat. De jos puteți aranja o zonă de lucru compactă cu o masă și sertare.

Important! Locul de dormit superior al unui pat supraetajat este potrivit pentru copii de la 5-6 ani.

În camera copiilor trebuie să evitați accentele de culori strălucitoare și elementele de decor strigătoare la cer. Acestea pot supraexcita psihicul copilului, din cauza căruia s-ar putea să nu se calmeze pentru o perioadă lungă de timp.

Pentru finisarea pereților este mai bine să alegeți vopsea verde sau albastru deschis. O astfel de schemă de culori creează o atmosferă de calm.

Actualizare data: 4-19-2022