TV în interior: idei interesante pentru camere de zi, dormitoare și bucătării

În mod tradițional, televizorul este instalat în camera de zi: o cameră în care familia se adună adesea și primește prieteni. Acesta este, de asemenea, locul în care se plasează mobilierul moale, permițându-vă să urmăriți programele cu un confort maxim.

Opinia experților
Pervușina Anna Nikolaevna
Un designer care știe totul despre designul camerelor de zi.

Ecranul este atârnat pe perete sau așezat lângă el pe o masă joasă specială. Această plasare vă permite să protejați dispozitivul fragil de căderi accidentale, ascunde firele și cablurile.

Opțiunea montată pe perete este cunoscută de majoritatea utilizatorilor, dar are multe dezavantaje. Ecranul devine elementul dominant al unei încăperi mici, ceea ce este vizibil mai ales atunci când televizorul este oprit. Strălucirea de la fereastră poate cădea pe el, iar calitatea imaginii are de suferit în cazul unui iluminat nefericit. Trebuie să mutați scaunele și fotoliile pentru a vă așeza confortabil pentru a viziona un film. Iar dreptunghiul negru se potrivește cu dificultate în majoritatea stilurilor.

Un alt loc popular pentru un televizor este dormitorul. Psihologii nu recomandă vizionarea de filme și emisiuni chiar înainte de culcare: ecranul care pâlpâie și sunetele puternice vă împiedică să vă relaxați complet și să vă pregătiți pentru somn. Cu toate acestea, multor oameni le place să vadă filme în pat sau să înceapă dimineața cu știrile. Prin urmare, televizorul din dormitor este, de obicei, locul potrivit.

Despre interiorul armonios cel mai adesea nu se gândesc: un ecran întunecat este bătut în afara stilului în care este rezolvat de obicei dormitorul. În plus, nu este ușor să instalați televizorul astfel încât să fie convenabil să vă uitați la el fără să vă ridicați din pat.

Televizorul este adesea în bucătărie. O astfel de decizie este destul de ușor de înțeles: este locul unde gazda petrece mult timp.

Gătitul în timpul vizionării unui serial TV este foarte convenabil, rutina se transformă în relaxare și divertisment. De obicei, pentru bucătărie se alege un dispozitiv mic și ieftin, plasându-l sub tavan.

Cu toate acestea, acest televizor nu este foarte confortabil de privit, deoarece trebuie să ridicați capul în sus. Ecranul fixat rigid nu vă permite să acoperiți zona de lucru și locurile de la masă, ceea ce limitează semnificativ posibilitățile dispozitivului.

Opinia experților
Pervușina Anna Nikolaevna
Un designer care știe totul despre designul camerelor de zi.

Un televizor în camera unui copil nu este o soluție bună dacă copilul are posibilitatea de a-l porni necontrolat. Dar, cu acces dozat, telespectatorul de la absorbantul de timp se transformă într-un ajutor, deoarece este convenabil să vizualizeze toate materialele de pe Internet, inclusiv videoclipuri educaționale și educative.

Vezi și Zonarea unei camere în dormitor și cameră de zi

Pregătirea pentru instalarea unui televizor

Înainte de a scoate burghie și dibluri, merită să vă gândiți unde este mai bine să instalați televizorul. Un plan detaliat care să țină cont de amplasarea surselor de lumină naturală și artificială, a ușilor, a pasajelor, a zonelor de lucru, de odihnă, de masă. Există opțiuni care vă permit să modificați înălțimea sau unghiul ecranului.

Atunci când alegeți o idee pentru instalarea televizorului, luați în considerare următoarele puncte:

  • schema de culori (culoarea pereților și a mobilierului din dulap este deosebit de importantă);
  • cât de des este folosit televizorul
  • stilul general al interiorului;
  • va avea nevoie de rearanjări frecvente sau televizorul va fi instalat pentru o perioadă lungă de timp.

Este important să luați în considerare costul instalării. Amplasarea corectă a televizorului folosind mobilierul existent nu va implica costuri suplimentare, dar dacă trebuie să cumpărați corpuri de fixare, suporturi, stative, ecrane și instalarea lor profesională, costul problemei poate fi semnificativ.

Decideți în prealabil dacă trebuie să camuflați ecranul sau dacă îl puteți folosi în interior în forma sa naturală. Țineți cont de faptul că în cea mai mare parte a timpului televizorul este oprit.

Televizorul fără mascare se potrivește destul de organic în interiorul în stil loft, minimalism, high-tech, eclectism. Camerele de zi și dormitoarele în stilul romantismului, vintage, eco sau country vor necesita soluții mai complexe, dar rezultatul poate fi foarte interesant.

Pe pereții de culoare deschisă sau pe fundalul lor, un ecran întunecat va fi deosebit de vizibil. Dacă nu există dorința de a sublinia acest lucru (ca în interioarele de tip loft sau high-tech), va trebui să închideți complet televizorul sau să alegeți un tapet întunecat pentru perete.

Această soluție este destul de potrivită în camerele spațioase: un perete întunecat poate deveni un perete de accent, adăugând individualitate interiorului și zonând corect camera.

O alternativă la colorarea accentuată este plasarea televizorului pe un panou montat pe perete. Culoarea scutului poate îndulci tranziția de la un perete deschis la un televizor negru, sub formă de design fiind ușor de îndepărtat firele de la aparat.

Vedeți, de asemenea, Vagonka în interior: tipuri, fotografii, sfaturi

TV în camera de zi: sugestii ale designerilor

În camera de zi, televizorul poate deveni un obiect decorativ suplimentar sau complet ascuns din vedere: totul depinde de dorința proprietarilor, de capacitățile lor financiare și de stilul general al interiorului.

Într-o cameră de zi în stil ecologic, un ecran negru este absolut nepotrivit. Dar este ușor să îl ascundeți în spatele unor perdele glisante din bambus, paie, frunze de palmier. Jaluzelele tradiționale, care sunt fixate pe tavan chiar în fața ecranului fixat pe perete, sunt, de asemenea, convenabile. O soluție mai complexă este un panou din lamele subțiri care se deplasează pe șine de podea pe principiul unui dulap.

În cazul în care camera de zi este decisă în stil clasic, puteți deghiza televizorul ca o imagine mare, încadrând-o cu o baghetă. Alegând un cadru în stil vintage, baroc sau modernist, puteți susține armonios interiorul și netezi impresia unui ecran întunecat. Un televizor în ramă poate fi plasat deasupra unui șemineu sau a imitației acestuia, deasupra unui dulap jos, a unei comode, a unui birou sau a unor rafturi de cărți.

Opinia experților
Pervușina Anna Nikolaevna
Un designer care știe totul despre designul camerelor de zi.

Un televizor camuflat nu trebuie lăsat pe un perete gol. Pentru a nu-l lăsa la vedere, înconjoară-l cu mobilier adecvat.

O cameră de zi în stil modern nu necesită ca televizorul să fie camuflat. Acesta poate fi plasat pe un perete liber, înconjurat de postere alb-negru și fotografii de dimensiuni mari.

Astfel, ecranul negru va deveni un fel de parte a galeriei și va completa cu succes interiorul. Instalația alb-negru arată deosebit de frumos într-un interior luminos, cu un minim de mobilier.

O opțiune interesantă, dar complicată, este de a încorpora un televizor într-un dulap sau birou, cu ferestruici care se deschid la vizionarea programelor.

Un astfel de design este potrivit pentru orice interior, inclusiv pentru cele realizate în stil baroc, rococo, vintage. Singura problemă este de a alege mobilier de lățime potrivită. Instalarea este mai bine să se încredințeze profesioniștilor, acest lucru va exclude erorile și deteriorarea dulapului.

Mobilierul pentru televizor poate fi făcut la comandă: va corespunde pe deplin schemei de culori și stilului camerei.

Soluția tradițională este de a încadra televizorul cu rafturi de perete sau rafturi, integrându-l în compoziția generală. Pe rafturi pot fi așezate cărți, lămpi, ghivece de flori, bibelouri și chiar veselă. Această soluție este ideală pentru o cameră de zi sau un studio mic.

O varietate de decorațiuni va distrage atenția de la ecranul întunecat stins, făcând din acesta un fundal neutru normal. Pentru ca designul să pară complet, scoateți firele care atârnă într-o cutie de plastic verticală de culoare neutră.

Dacă nu este nevoie să ascundeți ecranul, îl puteți face să arate frumos prin instalarea de plante de interior înalte în ghivece sau căzi lângă el. Palmierii, monstera, ficusul și filodendronii se simt bine la umbră dacă sunt iluminați corespunzător. Lămpile se instalează pe părțile laterale ale televizorului sau se suspendă deasupra acestuia.

Opinia experților
Pervușina Anna Nikolaevna
Un designer care știe totul despre designul camerelor de zi.

Plantele de lângă ecran nu numai că vor decora interiorul, ci și vor reduce radiațiile dăunătoare. Pentru pulverizare și alte tratamente, este mai bine să luați florile departe de televizor.

Vedeți, de asemenea, High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii

TV în dormitor

Dreptunghiul negru în decorul unui dormitor romantic sau clasic pare străin. Soluția ideală este un camuflaj simplu, dar eficient.

O soluție simplă, dar eficientă este reprezentată de draperii sau perdele pe o tijă de perdele obișnuită, montată în fața ecranului. Acestea pot fi coborâte complet sau fixate cu ajutorul unor prinderi decorative. Astfel de perdele vor completa perfect un dormitor în stil romantic sau vintage, se armonizează bine cu baldachinele de pe pat și cu draperiile luxuriante de la ferestre.

Încorporează televizorul în oglindă, încadrându-l. Atunci când este oprit, nu va atrage atenția, iar atunci când se urmăresc programe va semăna cu un tablou de perete. Așezați aparatul deghizat în oglindă, puteți deasupra unui șemineu real sau fals, a unei comode joase, a unei măsuțe de toaletă.

Instalați televizorul în spatele unui panou glisant. Acesta poate fi destul de îngust, cu câțiva centimetri mai lat decât ecranul. Panoul este vopsit în tonul peretelui sau tapetat cu același tapet. Un avantaj suplimentar este acela de a proteja ecranul de praf și de deteriorări accidentale.

Închideți televizorul montat pe perete cu un ecran înalt. Această opțiune este convenabilă, deoarece nu necesită o instalare profesională. Ecranul poate fi pliat sau mutat, iar atunci când se schimbă interiorul, este ușor să îl trageți, să îl vopsiți din nou sau pur și simplu să îl înlocuiți cu unul nou.

Materialul pentru perdele sau ecrane poate fi folosit și pentru alte articole de interior: tapițerie de mobilier tapițat, perdele, perne, perne, ecrane de șemineu. Acest lucru va uni toate componentele într-un singur ansamblu, făcând camera nu numai elegantă, ci și foarte confortabilă.

Vedeți și Fresce în interior: tehnologie de fabricație, avantaje

TV în bucătărie

Bucătăriile se caracterizează, de obicei, prin dimensiuni mici și servesc nu numai pentru gătit, ci și pentru mesele de familie și, uneori, pentru primirea oaspeților. Spațiul din cameră nu este în mod tradițional suficient, astfel încât televizorul este cel mai bine încorporat în mobilier.

Un loc convenabil pentru acesta este partea superioară a unui dulap. Este important să vă asigurați că umiditatea, grăsimea și aerul cald nu ajung pe dispozitiv. Nu așezați ecranul în apropierea aragazului.

Nu atârnați televizorul deasupra mesei de luat masa: a sta prea aproape de ecran este dăunător pentru ochi. Este mai bine ca aparatul să fie amplasat pe peretele opus.

Dacă există o nișă în bucătărie, televizorul se va potrivi cu succes în ea. Singura problemă este dimensiunea deschiderii, va trebui să alegeți un ecran ținând cont de lățimea acestuia. Partea inferioară a nișei poate fi acoperită cu rafturi sau pot fi instalate uși pentru a ascunde mâncarea și vesela.

Dacă există un perete despărțitor care separă camera de zi de bucătărie, televizorul poate fi atârnat de acesta sau montat în interior. Partea din spate a aparatului este acoperită cu un ecran în aceeași culoare sau pur și simplu blocată de mobilier: un dulap sau un raft.

Vezi și Stilul interior: tipuri de soluții de design pentru casa ta

Întrebări și răspunsuri

Am auzit că există televizoare care înlocuiesc destul de bine tablourile. Bănuiesc că nu trebuie să fie camuflate?

Da, unele mărci oferă modele avansate care, atunci când sunt în repaus, afișează orice imagini, atât cele conținute în memorie, cât și cele descărcate de utilizatori. Dispozitivele pot schimba și culoarea ramei, selectând-o pe cea dorită în programul propus. Dezavantajul acestor televizoare este prețul ridicat.

Am un studio mare, intenționez să separ zona de dormit cu un raft sau gips-carton. Unde este mai bine să atârn televizorul: în partea de dormitor sau în partea de living?

O soluție interesantă și destul de fezabilă este de a plasa televizorul pe un mecanism pivotant în interiorul peretelui despărțitor. Ecranul poate fi rotit în orice zonă, iar cablurile și cablurile sunt îndepărtate în interiorul cutiei de gips-carton. Un astfel de design nu numai că arată original, dar se caracterizează și prin fiabilitate și siguranță.

Vreau să încadrez televizorul cu cărți pe rafturi. Nu este periculos să le plasați prea aproape?

Este important să vă asigurați că elementele de fixare sunt bine fixate, în special în cazul în care deasupra vor fi așezate cărți grele. Aparatele moderne sunt asigurate împotriva incendiilor accidentale, dar lăsați mici spații libere pe toate laturile televizorului pentru o garanție mai bună.

Cum pot ascunde firele de la televizor?

Dacă televizorul se află pe o masă sau pe un dulap special, este suficient să ascundeți firele sub blatul mesei cu bandă adezivă. Partea rămasă pe podea este băgată sub plintă. Dacă aparatul este agățat pe perete, firele se plasează într-o cutie verticală îngustă, tapetată sau vopsită în culoarea panourilor.

Montarea armonioasă a televizorului în interior nu este dificilă. Este important să decideți în prealabil cât de des va fi folosit dispozitivul, cine și când îl va privi. În plus față de soluțiile originale care necesită implicarea unui specialist, există multe opțiuni simple de deghizare. Uneori, o bună amplasare și încadrare este suficientă, nu este necesar să ascundeți sau să camuflați complet ecranul.

Actualizare data: 5-18-2022