Bucătărie cu blaturi subțiri în culori deschise
Cele mai la modă bucătării sunt realizate în culori deschise. Detaliile luminoase sunt absente, paletele calme sunt folosite ca accente — violet, bleumarin, verde deschis.
Panoul de sticlă vine să înlocuiască suprafața de lucru a plăcilor ceramice, poate fi colorată sau aplicată orice imprimare. Potrivit în special pentru bucătării mici de 5-7 metri pătrați — sticla reflectă lumina, deci crește vizual spațiul.
Un panou de sticlă mărește vizual spațiul
Atunci când proiectați o bucătărie alegeți opțiuni cu un număr mic de dulapuri, rafturi, în timp ce acestea ar trebui să fie cât mai încăpătoare (shuflyad intern, cargo, sisteme de extragere).
Vedeți, de asemenea, Proiectarea unei bucătării mici de bucătărie-salon de 30 de metri pătrați cu exemple foto
Conținut
Populare în stilurile sezonului actual
Mai jos enumerăm principalele stiluri de design de bucătărie modernă cu foto-2023 și idei pentru decorare.
Vezi și Design de bucătărie în stil Loft: interioare în cele mai bune tradiții ale dezvoltatorilor americani
Minimalism
Cel mai popular stil este minimalismul. Acesta folosește materiale ecologice și texturi naturale, iar setul de bucătărie este proiectat simplu și încorporat la maxim. Nu există finisaje strălucitoare, culori strălucitoare și o abundență de printuri. Fațadele sunt pastelate, monotone, culoarea nu iese în evidență pe fundalul pereților și al podelei, grupul de mese este, de asemenea, laconic.
Bucătărie în stilul minimalismului
Bucătărie minimalistă în alb și negru
Vedeți, de asemenea, designul bucătăriei în stil Provence și trăsăturile sale distinctive
Ecostyle
Se folosesc culori neutre, pastelate, un număr mic de elemente de finisare (panouri din lemn, gresie pe unul dintre pereți). Mobilierul de bucătărie în ecostyle este realizat în principal din lemn, materialele sintetice nu sunt binevenite. Accentele o însoțesc sub formă de plante vii, fețe de masă din pânză, perdele, obiecte din lut și un covor de iută pe podea.
Bucătărie cu panouri din lemn
Lambriuri de bucătărie cu un model vegetal
Vedeți și Designul bucătăriei cu o fereastră: tehnici originale și soluții raționale
High-tech
Acest stil este caracterizat de proporții geometrice clare, de o abundență de lumină și de o zonă de lucru asemănătoare unei insule. În design sunt folosite diverse materiale, de la metal cromat și sticlă până la marmură. Fațadele sunt monocrome și netede, cu o cantitate minimă de accesorii. Schema cromatică constă în variații de albastru, verde și gri combinate cu o a doua nuanță contrastantă. Decorul este minimalist — elemente din sticlă, jaluzele.
Bucătărie de înaltă tehnologie
Bucătărie de înaltă tehnologie cu bucătărie albastră
Vezi și Alegerea unui design pentru bucătărie? Nu uitați să citiți acest articol!
Provence
Imagine confortabilă și frumoasă a interiorului tău cu decor vintage, ornamente florale, elemente de cărămidă sau faianță pe pereți. Schema de culori este pastel, minim de aparate.
Bucătărie mică în stil Provence
Bucătărie în stil Provence
Vedeți și Design de bucătărie de 10 metri pătrați: concept, funcționalitate și ergonomie.
Loft
O trăsătură distinctivă a bucătăriei în stil loft este combinația de zidărie deschisă și comunicații, grinzi de volum cu aparate și gadgeturi moderne.
Stilul de mansardă se caracterizează printr-o combinație de cărămizi, părți brute din lemn și aparate moderne
Bucătărie îngustă în stil loft
Vezi și Subtilitățile designului de bucătărie în alb și negru
Tendințe în materie de mobilier
Pentru toate camerele din casă, inclusiv bucătăria modernă din, designul interior la modă combină durabilitatea și reținerea.
Materialele naturale sunt folosite ca bază, iar accentele sunt stabilite cu ajutorul elementelor metalice. Absența mânerelor (sistemul touch to open) este în tendințe.
Set de bucătărie cu sistem touch to open
Unghiurile, valurile și liniile curbe sunt de domeniul trecutului. Bucătăriile liniare, cu panouri, sunt ultima tendință, completate de înălțimi mari ale dulapurilor. Prizele sunt cât mai plate sau încastrate posibil, iar aparatele sunt, de asemenea, ascunse în mobilier. Suprafețele lucioase sunt înlocuite treptat de cele mate, deoarece suprafețele lucioase arată orice divorțuri, pete, urme de atingere.
Fațade în tendințe
Își menține ferm poziția pentru bucătăriile în proiectarea noii tendințe pentru culorile de bază, cele mai apropiate de natural (lemn, alb, crem, gri, verde deschis). Elementele mai luminoase sunt încorporate mai mult ca accente suplimentare.
Fațade gri la modă
Combinație de 2 texturi pe fațade
Culoarea vinului este în tendințe în
Negrul este o culoare populară în minimalism — accentuează siluetele mobilierului, conferă versatilitate stilului și, de asemenea, se combină bine cu lemnul și metalul. O bucătărie în alb și negru este un clasic atemporal al genului.
Negrul accentuează siluetele mobilierului
Soluții de proiectare de succes pentru amplasarea aparatelor
Noile inovații de design pentru bucătăria din care vă permit să economisiți spațiu și să plasați convenabil aparatele electrocasnice:
- sisteme extinse de depozitare încorporate (sertare extractabile, cămări cu mai multe niveluri pentru o varietate de ustensile de bucătărie și produse cu o durată de valabilitate lungă);
- suprafețe de lucru multiple pentru diferite funcții (spălare, feliere, gătit, zonă de luat masa).
Depozitare integrată în bucătărie
Atunci când amplasați aparatele de bucătărie, respectați regula «triunghiului de lucru»: spațiul dintre frigider, chiuvetă și plită (aragaz) ar trebui să fie, în mod ideal, de 5-7 metri pătrați. În această zonă nu ar trebui să existe obstacole suplimentare în calea mișcării.
Zona de lucru trebuie să fie compactă
Încercați să grupați aparatele (frigiderul împreună cu cuptorul, cuptorul cu microunde, aparatele mici) și nu rupeți suprafața de lucru.
Nu ar trebui să existe mobilier inutil între frigider, chiuvetă și suprafața de gătit
Alocați mai multe suprafețe de lucru pentru diferite funcții
Atunci când amplasați aparatele, ar trebui să respectați regula triunghiului.
Tapet de bucătărie
Practicitatea și o gamă largă de texturi sunt principalele avantaje ale alegerii în favoarea tapetului în bucătărie. Următoarele tipuri sunt folosite în modelele:
- fleece — rezistent la umiditate, lumina soarelui, mucegai, ușor de lipit;
- vinil — dens, rezistent la umiditate, cu o mică izolare fonică, ușor de curățat;
- vopsit — durabil și confortabil, dar destul de scump.
Figura de pe tapet de bucătărie ridicați în tonul fațadelor.
Fotografie tapet în zona de luat masa
Printre soluțiile de culoare sunt relevante:
- gradient (mai ales sub interiorul minimalist);
- imprimeuri florale (flori mici, ornamente vegetale);
- motive tropicale, fotografii din natura reală;
- grafică simbolizând simplitatea și concizia;
- tapet 3D.
De asemenea, puteți lua în considerare o combinație de mai multe tipuri — evidențierea unuia dintre pereți cu tapet monocrom sau colorat mai luminos (vezi foto).
Tapet pentru bucătărie cu o imprimare de legume
Vedeți și Jaluzele rulante pentru bucătărie: tot ce trebuie să știți înainte de a le cumpăra
Decorarea ferestrelor
Nu este întotdeauna ușor să decorezi cu stil zona ferestrei din bucătărie. Dacă să atârnați jaluzele sau perdele, dacă să folosiți elemente suplimentare — totul depinde de stilul ales.
În bucătărie se va potrivi:
- Jaluzele cu rolete sau jaluzele romane, jaluzele scurte cu o lungime până la pervazul ferestrei, dacă fereastra este situată în apropierea aragazului sau a zonei de lucru (minimalism, hi-tech, loft).
- Tulle, perdele în combinație cu jaluzele, dacă fereastra este în podea sau combinată cu o ușă de balcon, iar lângă ea există o zonă de luat masa (Provence, ecostyle).
Perdele pentru bucătării în stil Provence
Perdele de măsline pentru bucătărie
Dintre țesăturile pentru perdelele de bucătărie sunt potrivite tipurile mixte, cu 85-90% de materiale sintetice în compoziție (acrilic, poliester, poliamidă) și 10-15% de fibre naturale (bumbac, in).
Caracteristicile de iluminare și zonarea spațiului
Pentru bucătărie, nu mai puțin decât pentru orice cameră de zi, sunt importante iluminatul și spațiul gândit.
Iluminat
În zona de lucru vor fi adecvate spoturile încastrate și iluminarea liniară sub dulapurile superioare. Și în zona mesei de luat masa — un singur candelabru deasupra centrului. Sunt potrivite lămpile LED cu lumină albă neutră sau caldă.
Lumini de design pentru bucătărie
Lumini de design deasupra insulei din bucătărie
Spațiu
Există adesea o nevoie de zonare a spațiului din bucătărie, mai ales în apartamentele cu metru mic sau în garsonierele cu un dormitor. Puteți sublinia zonele din astfel de încăperi cu ajutorul:
- iluminat (deasupra zonei de lucru — lumină puternică și punctuală, deasupra zonei de luat masa — moale și confortabilă);
- finisajele podelelor (gresie lângă zona de lucru, laminat în camera de zi sau în sufragerie) și pereților (materiale și culori diferite);
- Pereți despărțitori din gips-carton sau sticlă, arcuri, ecrane din plastic sau țesături;
- un tejghea de bar (pentru bucătării spațioase) și un podium (pentru zona de luat masa);
- mobilier (o masă de luat masa la limita zonelor, o canapea cu spatele la zona de lucru, o insulă de bucătărie cu aragaz sau chiuvetă, un dulap);
- acvarii, rafturi cu ghivece de flori sau figurine, ustensile de bucătărie.
Bucătărie cu acvariu
Bucătărie cu o zonă de bar pe balcon
Interiorul bucătăriei cu un bar
Bucătărie cu un perete despărțitor pentru zonare
În cazul în care bucătăria are ieșire la balcon, alocați o zonă separată de luat masa sau de bar poate fi pe ea.
Principalele greșeli în proiectare, tehnici învechite
Cele mai frecvente dificultăți apar din dispunerea incorectă a bucătăriei — dacă nu aveți un proiect de design, trebuie cel puțin să înțelegeți clar unde și câte prize sunt necesare.
Următoarele tehnici și elemente nu vor adăuga frumusețe sau practicitate bucătăriei dumneavoastră:
- conducte lungi (fie le ascundeți în perete, în spatele fațadei, fie folosiți o hotă cu filtru cu cărbune);
- blaturi și pardoseli din marmură naturală (material poros, murdăria pătrunde ușor) sau mese de masă din sticlă (se zgârie rapid, fragile);
- distanță mică între fronturi și «insula» sau masa de luat masa;
- Puține corpuri de iluminat (și ideal ar fi să existe lumină deasupra capului — lămpi încorporate deasupra zonei de lucru, o lampă separată deasupra mesei de luat masa);
- amplasarea incomodă a aparatelor încorporate (de exemplu, cuptorul cu microunde se află deasupra capului sau sub genunchi);
- lipsa de zone libere între frigider, chiuvetă și plită.
Dacă nu ați determinat încă designul preferat al bucătăriei, noutăți cu fotografii și idei pot fi găsite pe Internet.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023