Atunci când alegeți țineți cont de stilul de design al sălii. Peretele corespunde conceptului de interior, pentru a nu sta la nimic element potrivit de mobilier în hol.
Glisierele după stil sunt împărțite în următoarele grupuri
Clasic. Mobilierul de acest tip este pentru iubitorii de nuanțe naturale și forme stricte. Fiecare element al peretelui-monument în stilul clasic este voluminos și unghiular. Masivitatea rafturilor vă permite să puneți mai multe dintre lucrurile preferate.
De înaltă tehnologie. Cunoscătorii tendințelor moderne de design vor dori cu siguranță pereții din acest stil. Ei se joacă în mod avantajos cu spațiul, combină cu îndrăzneală contrastele de culori și materiale. Designul îndrăzneț este stabilit prin combinația de culori și materiale opuse, de exemplu, combinația de suprafețe mate și lăcuite din fotografie.
Stil oriental . Mobilier, gândit până la ultimul detaliu, cu elemente decorative originale, curbe, cu desene pe suprafață și adesea se adaugă elemente aurii. Modelul din fotografie apreciind luxul în detalii.
Modern. Designul laconic al mobilierului combinat cu caracterul practic. O modalitate de a rezolva problema depozitării lucrurilor în hol fără a supraîncărca spațiul din living. Mobilierul din fotografie în stil modern se caracterizează prin contururi aerodinamice.
Provence. Mobilierul în stil Provence se caracterizează prin designul antichității, curbe și modele grațioase, ca în fotografie. Este confecționată din lemn natural sau din materiale de substituție care imită suprafața din lemn.
După ce ați determinat stilul, este necesar să luați în considerare ce funcții ar trebui să îndeplinească mobilierul de perete în apartamentul dvs. Unele modele sunt atractive din punct de vedere estetic, datorită designului grijuliu corespunde stilului, nerespunzând nevoilor.
Elemente componente ale peretelui, utile pentru hol:
- Rafturi pentru cărți;
- Spațiu pentru aparate (televizor sau music center);
- O nișă inferioară pentru un DVD player;
- Dulap;
- Sertare extensibile;
- Rafturi de prezentare pentru veselă;
- Rafturi;
- Oglindă.
În funcție de aspectul casei, gândiți-vă la ce funcții ar trebui să combine mobilierul selectat. De exemplu, dulapurile nu oferă în fiecare perete.
Compoziția materialelor
Elementele modulare ale peretelui sunt realizate din materiale din lemn de diferite prelucrări, poate fi MDF, plăci aglomerate sau plăci de fibră cu furnir din materiale precum cireș, stejar, nuc sau lemn masiv natural.
Structura MDF
MDF este un panou care este un praf de lemn comprimat în vid. Această compoziție este folosită pentru a face mobilier pentru casă sau birou. Compoziția nu include elemente nocive și periculoase pentru oameni, mobilierul de dulap fabricat se caracterizează printr-o durabilitate sporită. Decodificarea MDF — fracțiuni fin dispersate. Plăcile MDF pentru mobilier câștigă popularitate, în ciuda prețului ridicat al materialului în comparație cu plăcile aglomerate.
Caracteristicile plăcilor aglomerate
Plăci aglomerate (plăci aglomerate) — un material cunoscut pe scară largă și cel mai des utilizat pentru mobilierul de cabinet de clasă economică. Așchiile de lemn sunt lipite cu rășini de formaldehidă, acesta fiind cel mai mare dezavantaj al acestui tip de material. Problema este că această compoziție eliberează formaldehidă în aer, o substanță dăunătoare pentru sănătatea umană. Acesta este principalul dezavantaj al plăcilor aglomerate în comparație cu plăcile MDF.
Cu toate acestea, este posibil să alegeți un tip mai sigur de plăci aglomerate, acordând atenție țării de fabricație și calității plăcilor aglomerate. Producătorii germani și austrieci de plăci aglomerate sunt renumiți pentru cea mai mare puritate ecologică a materialului. În ceea ce privește clasa de plăci aglomerate, există două, calitatea clasei E1 este mai mare, E2 este interzisă în fabricarea mobilierului pentru copii.
Există panouri din plăci aglomerate laminate acoperite cu un strat special texturat. Stratul decorativ poate fi atașat nu numai prin laminare, ci și prin laminare.
Fiți atenți! Cumpărând mobilier din plăci aglomerate, verificați ce tehnologie a fost aplicată în timpul fabricării. Faptul este că costul final este aproape același, dar calitatea poate fi complet diferită. Panoul laminat nu diferă aproape deloc în ceea ce privește aspectul, dar filmul de pe el începe să se desprindă din colțuri și de-a lungul marginilor destul de repede.
Caracteristicile panoului din fibră de sticlă
Plăcile din fibră de lemn reprezintă «partea inferioară» familiară a mobilierului nostru. Partea din spate și sertarele interioare ale dulapurilor sunt realizate din acest material. Placa de fibre este o foaie presată umedă de particule de lemn (praf de lemn) lipite între ele prin vaporizare. Foile sunt aspre la atingere, în timpul producției sunt acoperite cu o peliculă, iar suprafața devine laminată sau stratificată. Datorită specificului de fabricație, plăcile din fibră de lemn nu pot fi decât foi subțiri. Durabilitatea foilor a fost deja testată în practică de majoritatea. Pentru seriile de mobilier scump, plăcile din fibră de lemn sunt înlocuite cu placaj, nu există aproape nicio diferență practică în ceea ce privește utilizarea și rezistența.
Vezi și Alegerea ușilor de compartiment pentru dulap cu fotografii
Mobilier din lemn masiv
Lemnul natural necesită o prelucrare atentă, condițiile de uscare și depozitare a lemnului și condițiile în care a fost cultivat sunt importante pentru a obține un material de înaltă calitate. Acest lucru complică producția și crește costul final al produsului. Mobilierul din lemn natural masiv este considerat de elită și nu toată lumea și-l poate permite. Aspectul estetic al modelului identic cu lemnul natural se obține într-un mod economic, folosind materiale MDF și plăci aglomerate și acoperind furnirul necesar. Prin urmare, mobilierul din lemn natural nu este atât de popular atunci când alegeți diapozitive pentru camera de zi.
Tipuri de diapozitive — pe care să o alegeți?
Alunecare dreaptă clasică
Toboganul drept este o lectură modernă a peretelui familiar în forma sa clasică. Glisierele nu cedează pozițiile câștigate și rămân un mobilier necesar pentru fiecare apartament. Parametrii diapozitivului și dimensiunea acestuia trebuie să corespundă spațiului camerei. Acest diapozitiv este cel mai potrivit pentru camerele de zi de dimensiuni mari și medii. În cameră, carcasa de mobilier ar trebui să ocupe suficient spațiu pentru a nu se pierde pe fundalul unei camere uriașe și, în același timp, să nu supraîncarce spațiul cu volumul și greutatea sa.
Glisiera de colț
Un perete de mobilier care folosește spațiul liber al unui colț — soluții pentru depozitare practică. Atunci când se planifică un interior, colțurile camerei nu sunt folosite în nici un fel, cu acest diapozitiv puteți corecta acest lucru și puteți utiliza rațional colțul. O astfel de idee este perfectă pentru apartamentele de dimensiuni mici, în care există în mod regulat o problemă cu plasarea lucrurilor. Deși se acordă o mare atenție atunci când se aleg astfel de glisiere, în ciuda caracterului lor practic, acestea se pot dovedi a fi nu un loc compact pentru lucruri, ci un dulap uriaș care ocupă atenția dacă încăperea este mică. În mod paradoxal, acest tip de glisieră arată mai bine într-o cameră de zi de dimensiuni medii.
Mini diapozitiv modular
Toboganul se potrivește practic în spațiul unei camere de zi de dimensiuni medii. Modulele peretelui diferă, ar trebui să alegeți un diapozitiv potrivit, ținând cont de scopul funcțional. Designul ușor și decorarea detaliată vor completa interiorul ales, principalul lucru este să alegeți stilul și culoarea mobilierului. Elementele diapozitivului se deplasează și schimbă locurile, iar acest lucru nu va strica vederea sălii, ci, dimpotrivă, va transforma și actualiza. Principalul avantaj al acestui tip de mobilier este că este dificil de a «supraîncărca» camera de zi, cu excepția cazului în care luați în considerare o cameră foarte mică.
Alegerea culorii
Atunci când alegeți un diapozitiv pentru sală, luați în considerare culorile cu care este potrivit să operați. Camera de zi este un loc de odihnă pentru fiecare membru al familiei și de primire a oaspeților, designul camerei trebuie să corespundă și trebuie să fie confortabilă atât într-o seară liniștită cu o carte, cât și în compania prietenilor și a familiei.
Pentru ca încăperea să rămână un loc preferat de odihnă, fiecare detaliu al designului este gândit, iar impresia camerei este creată de dulapuri și mobilier tapițat.
Culori clasice
Culori clasice de bază ale mobilierului: stejar; cireș; wenge; fag. Folosind aceste culori, veți crea un mediu confortabil pentru petrecerea timpului liber și recreere.
O soluție modernă și elegantă va fi o combinație de mai multe culori la alegerea mobilierului. Există un sortiment numeros de pereți cu o combinație de culori naturale, stabilind contraste netede pentru cameră. Astfel de diapozitive creează un efect vizual memorabil pe un fundal deschis de pereți și tavan, foto. Principalul lucru este să nu uitați să luați în considerare culorile potrivite în compoziția sălii.
Culoarea albă pentru a crea luminozitate
Albul este o soluție clasică pentru a crea un spațiu confortabil și fără greutate. Culoarea aparține culorii de bază, astfel încât poate fi ușor combinată cu alte culori. Singurul dezavantaj al alegerii unui diapozitiv de culoare albă este marcarea mobilierului, acesta necesită o îngrijire atentă. Deși, culoarea neagră contrastantă necesită o atenție sporită, deoarece pe mobilierul închis se pot observa divorțuri și reapariția prafului. Singurul lucru. Ce trebuie să evitați atunci când alegeți un perete alb — plasarea mobilierului pe un fundal alb al pereților și al tavanului. În acest caz, interiorul se contopește și există un sentiment de sterilitate spitalicească a camerei, pentru o serie de oameni astfel de asociații sunt departe de ideea de confort.
Culori pastelate
Oamenii creativi se vor potrivi nuanțelor pastelate ale mobilierului pentru designul sălii — acestea nu iau multă atenție și se încadrează armonios în interior. Nuanțele calde și gri deschis au un efect pozitiv asupra proceselor cerebrale.
Culori luminoase
Pentru personalitățile active și neremarcabile care arată caracterul în designul apartamentului, sunt potrivite culorile proaspete suculente. Atunci când selectați restul mobilierului, luați în considerare combinația de culori cu vigilență și atenție. Principalul lucru este ca, ulterior, designul luminos al stilului de mobilier ales să nu suprime starea de spirit cu agresivitatea sa.
Sfat: Pentru a anima compoziția mobilierului din hol folosiți iluminarea din spate, încorporată în vitrinele de sticlă sau de-a lungul contururilor rafturilor, ca în fotografie.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023