Bucătăriile albe și negre sunt mai des alese de susținătorii soluțiilor laconice, dar, în același timp, expresive
Sfaturi de design
Există o mulțime de opțiuni pentru designul bucătăriei alb-negru. Aproape orice stil poate fi combinat, și chiar combinați mai multe, creând propriul dvs. stil special, unic.
Saturația cromatică a bucătăriei poate fi selectată ca fiind strict alb-negru și cu zone de accentuare. Ca acestea din urmă poate fi finisarea pereților, mobilierul de bucătărie, vesela și alte elemente potrivite pentru aceste scopuri.
Paleta alb-negru este destul de universală, este potrivită atât pentru bucătării mici, cât și pentru interioarele spațioase
Cu ajutorul acestor două tonuri, puteți corecta vizual unele dintre neajunsurile camerei, de exemplu, pentru a extinde pereții sau a ridica tavanul
Practica experților noștri în design ne-a permis să adunăm câteva sfaturi:
- Modelele de culoare neagră arată foarte frumos pe suprafețe albe și lucioase. De exemplu, o parte a peretelui de sub șorțul de bucătărie este finisată cu plăci ceramice cu un model floral, sau cu oricare altul, corespunzător stilului de design.
- Utilizarea iluminatului colorat. Spoturile de deasupra spațiului de lucru al unei bucătării albe sunt montate cu sticlă multicoloră, care poate fi ușor de înlocuit pe parcurs cu o altă nuanță. Astfel, aveți posibilitatea de a diversifica interiorul camerei.
- Plantele decorative, fructele, naturile statice atârnate armonios pot diversifica spațiul, dând prospețime și senzualitate.
- Pe suprafața pardoselii puteți așeza un covor luminos. Acest element poate fi singurul element de accent și poate fi folosit în combinație cu alte obiecte de decor.
- Folosirea aparatelor cu modele, a tapetului, a fațadelor de mobilier, poate completa perfect designul unei bucătării albe.
- Piesele tapițate ale scaunelor de luat masa, băncile, fotoliile situate în spațiul ferestrei bay window, canapeaua, împlinesc în mod eficient culorile luminoase.
Dacă vă este dificil să determinați raportul dintre culori, luați o nuanță albă ca bază, astfel încât bucătăria să nu arate prea sumbră.
Dulapurile suspendate albe și sertarele negre sunt o soluție versatilă
Puteți folosi o tablă de ardezie ca suprafață neagră
Atunci când cumpărați un set de bucătărie, materialele de finisare pentru podea, pereți și tavan, precum și elementele decorative ar trebui să se ghideze după principiul alternanței culorilor alb și negru. Experții în design numesc această metodă și «zebră». Nuanțele de alb și negru ar trebui să fie folosite alternativ. De exemplu, dacă acoperirea podelei este albă, atunci dulapurile inferioare ar trebui să fie făcute negre, creând goluri.
O altă opțiune este, de asemenea, posibilă. Aranjament zonal. De exemplu, partea inferioară a spațiului de bucătărie este făcută întunecată, în timp ce tavanul, precum și setul de bucătărie superior — lumină. Sau întregul set de bucătărie este achiziționat în culoarea neagră, iar podeaua, pereții și tavanul sunt combinate cu o nuanță deschisă.
Dacă trei pereți de bucătărie sunt vopsiți în alb și unul este negru, acesta din urmă se va adânci vizual și bucătăria va părea mai mare
Alegeți pentru pardoseală gresie practică, fără reliefuri, pentru a facilita menținerea curățeniei în bucătărie.
Designul familiar al podelelor cu plăci ceramice pătrate sau în formă de diamant poate fi transformat pas cu pas cu o soluție non-standard. Formele corecte ale plăcilor sunt diluate prin așezarea diferit eșalonată. De asemenea, aici este adecvată utilizarea așezării neregulate a materialului de pardoseală de diferite dimensiuni.
Vezi și Toate cele mai interesante lucruri despre decorul frigiderului
Design de bucătărie în alb și negru
Atunci când decorați spațiul cu un anumit stil interior, ar trebui să se acorde prioritate opțiunilor moderne stricte. În acest scop, este ideal să se potrivească:
- «hi-tech»;
- «minimalism»;
- «loft»;
- «scandinav».
Notabilitatea acestor tipuri de design interior constă în manierismul finisajelor, precum și în alegerea materialelor de finisare. Caracteristicile stricte, liniile corecte, împreună cu nuanțele reci, pot da un anumit farmec unei bucătării albe. Textura lucioasă a suprafețelor vă permite să reflectați lumina, ceea ce creează un efect vizual de extindere a camerei.
Bucătărie în stil loft cu accente de culoare neagră
Temă scandinavă pentru un spațiu mic
În funcție de mărimea bucătăriei, acordați o atenție deosebită nevoii de a extinde spațiul. Cu cât efectul reflectorizant este mai puternic, cu atât mai puțin spațiu va părea că ocupă un element. Cel mai mult, această regulă se aplică la culoarea neagră.
Vedeți și Caracteristicile designului de bucătărie 8 metri pătrați. m. m.
High-tech
Pentru iubitorii de înaltă tehnologie, această opțiune de design este considerată cea mai reușită. Mobilierul de bucătărie este selectat fără garnitură sub formă de mânere pentru ușile dulapurilor. Fațadele netede și uniforme ale mobilierului ar trebui să se armonizeze cu finisarea pereților și a tavanului.
Schema de culori a stilului hi-tech este în principiu foarte restrânsă, iar combinația alb-negru este cea principală aici
În high-tech nu este loc pentru elemente stridente sau ornamente colorate.
Acordați o atenție deosebită blatului mesei. Opțiunile frumoase pentru o masă de lucru albă pentru bucătărie sunt vândute într-o versiune naturală, realizată din piatră naturală (granit). Lustruit până la strălucire, un blat de lucru de culoare neagră se va potrivi perfect cu tavanul luminos. Proprietatea granitului natural este de așa natură încât este foarte capabilă să reflecte elementele de finisaj. Tavanul alb va dilua vizual tonul închis al blatului cu o nuanță albă.
Podeaua are o textură închisă la culoare. Laminatul, plăcile ceramice, parchetul sau placa de parchet, precum și unele tipuri de linoleum sunt potrivite aici. Textura suprafeței materialului de finisare a pardoselii poate fi atât netedă, cât și în relief. O soluție interesantă ar fi așezarea unui covor luxuriant. Rețineți doar că este mai bine să îl plasați departe de locul de gătit și de mâncat, deoarece produsul se poate murdări cu ușurință.
Accentele luminoase sub formă de scaune și lămpi roșii vor arăta adecvat
Nu există cerințe speciale pentru pereți. Acestea sunt tencuite cu culoare albă. De asemenea, este potrivit tapetul de sticlă vopsibil, care poate fi vopsit într-o nuanță diferită, sau actualizați pereții uzați de timp.
Atunci când aranjați o insulă de bucătărie albă parte a blatului, blatul său este mai bine să facă un perete neted, solid, iar partea superioară (direct suprafața de lucru), duplicat la fel ca în zona principală de gătit. Dacă a fost piatră naturală, atunci cheltuiți bani în plus pentru a repeta contururile nobile de pe elementul de insulă al garniturei.
La amenajarea unui contor de bar, cerințele pentru suprafața mesei sunt aceleași. Instalați un capac realizat din granit natural.
High-tech favorizează formele solide și, adesea, tot mobilierul este o singură unitate
Fronturile trebuie să fie lucioase, cu mânere cromate sau fără mânere.
Acordați o atenție deosebită iluminării. Acesta ar trebui să fie suficient. Mai multe niveluri de lumină artificială au un efect favorabil asupra interiorului unei bucătării albe. Spoturile de deasupra zonei de lucru, împreună cu candelabrul central ar trebui să asigure o anumită luminozitate. Dacă se planifică utilizarea spațiului de bucătărie pentru odihnă, citirea cărților (de exemplu, dacă există o fereastră de golf), sursele de lumină suplimentare sunt instalate direct pentru o astfel de zonă. În această calitate, sunt potrivite sconcesele de perete sau lămpile de masă obișnuite plasate pe noptiere.
Vedeți, de asemenea, Principiile de proiectare a bucătăriei mici de 5 metri pătrați.
Minimalism
Acest stil în designul alb-negru este similar cu «hi-tech». Principala diferență este absența aproape completă a elementelor decorative ale aranjamentului intern. Pentru a da o anumită frumusețe a camerei «Minimalism» folosiți accente. Acestea sunt realizate prin tot felul de modele, care sunt compuse din materiale de pardoseală sau pereți.
Concizia finală și atenția deosebită disting în mod favorabil minimalismul de alte stiluri
În interior este permisă utilizarea a doar două sau trei nuanțe în același timp
A treia nuanță poate fi foarte mică, mai ales dacă este o culoare roșie aprinsă.
Mobilierul de luat masa din spațiul de bucătărie este selectat similar cu «hi-tech». Suprafețele lucioase și netede vor da acestui design un aspect lucios autentic.
Ambele stiluri: «hi-tech» și «minimalism» se potrivesc perfect în spațiile apartamentelor urbane, aducând răcoarea necesară în climatul cald al orașelor lor de vară.
Schema cromatică a «minimalismului» implică un accent clar pe o singură culoare. De exemplu, podeaua este realizată din plăci ceramice albe. Pereții sunt acoperiți cu tapet deschis, iar tavanul este echipat cu panouri de plastic albite. Accentul se pune pe setul de bucătărie. Blatul, dulapurile, fronturile aparatelor electrocasnice sunt realizate strict în culoarea neagră. Acest design este ideal pentru bucătăriile a căror suprafață utilizabilă internă nu este mare.
Plafoanele lucioase atrag atenția asupra lor și diluează uniunea monotonă de nuanțe de alb și negru
Bucătărie albă cu blaturi negre în stil minimalist scandinav
Dar pentru o cameră mai mare, există o opțiune de a proiecta spațiul în sens invers. În acest caz, setul de bucătărie va fi un accent alb. Pereții, tavanul și podeaua sunt realizate strict din materiale de finisare negre. Zona de luat masa în acest caz va fi ideală pentru a accentua atenția asupra acesteia. Mobilierul achiziționat din plastic alb, împreună cu oțelul cromat și suprafețele lustruite ale blatului mesei se vor integra armonios în interiorul camerei. În plus, zonele de podea ale pereților, precum și tavanul pot fi finisate cu materiale de culoare deschisă. Este potrivită parchetul laminat neted sau texturat. De asemenea, plăcile ceramice nu vor strica senzația de interior scump. Dimpotrivă, va adăuga bogăție mediului.
Liniile drepte și texturile monocrome netede creează un mediu foarte calm
O bucătărie minimalistă este ușor de curățat, așa că aici există întotdeauna ordine
O altă idee interesantă este aranjarea unui model de tranziție. Există multe variante pentru această soluție. De exemplu, dungi contrastante obișnuite pe una dintre nuanțele selectate. Începutul lor este luat de la plăcile ceramice ale acoperirii podelei. Trece lin la perete, și mai departe, reflectat pe tavan. Această metodă poate înlocui foarte bine necesitatea de a utiliza nuanțe luminoase de culoare în interior.
Dacă totuși doriți să faceți puțină varietate în interior, diluând schema de culori alb-negru cu accente luminoase, atunci faceți următoarele. Cumpărați mobilier de culori vii. Plasticul este ideal, deoarece culorile sale au o gamă largă de opțiuni. O fotografie atârnată pe un perete negru, îmbrăcată cu o ramă roșie, va decora perfect o vizită în bucătărie. Vesela decorativă, atârnată armonios pe pereți sau așezată pe rafturi deschise, special concepute pentru elementele decorative ale bucătăriei, se va potrivi, de asemenea,.
Mobilierul din lemn se potrivește perfect în interiorul alb și negru
Combinația de alb și negru arată întotdeauna elegantă și la modă, inclusiv în designul bucătăriei.
Podeaua este un loc bun pentru experimentare. Finisând podeaua cu plăci ceramice de culoare închisă deschisă, faceți inserții de culori strălucitoare. Acestea nu sunt mai puțin capabile să transforme spațiul bucătăriei, dând prospețimea necesară, originalitatea.
Important. Iluminatul este elementul principal care va transmite bine mesajul stilistic al bucătăriei. Creați accente prin iluminarea aproape a oricărei părți din decorul încăperii, precum și a zonei de lucru din bucătărie.
Iluminarea slabă cu umbre dure va face ca bucătăria să arate inconfortabil. Lumina ideală pentru o bucătărie în alb și negru este uniformă și moale.
Pentru a crea un design interesant, frumos și unic al camerei de bucătărie, este o idee bună să întocmiți un proiect de design. Desenați mai multe opțiuni pentru amenajarea decorului interior. Aranjați mobilierul, dați un contrast și uitați-vă la mai multe opțiuni.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023