Pe o suprafață atât de mică nu este prea mult pentru a merge în jurul valorii de
Atunci când decorați o astfel de locuință, trebuie să țineți cont de câteva nuanțe
Dacă nu puteți decora singur apartamentul, puteți cere ajutorul unui specialist.
Prima întrebare care apare în timpul reparației și planificării unui astfel de apartament este cum să găzduiți tot ce este necesar pentru viață într-un singur loc. La urma urmei, trebuie să alocați spațiu pentru baie, bucătărie, dormitor, hol, cameră de zi și chiar un birou. Nu intrați în panică — totul este posibil!
Să decidem de ce un studio. Având în vedere suprafața camerei, ar fi o pură risipă să separăm dormitorul, bucătăria și holul în camere separate. Pentru a nu irosi spațiu prețios pe pereți, pereți despărțitori, uși, cea mai bună opțiune ar fi crearea unei garsoniere. Trebuie remarcat faptul că studiourile au fost populare în ultima vreme. În apartamentele moderne, chiar și cu o suprafață mare, puteți găsi o bucătărie studio combinată cu o cameră de zi.
Dar trebuie să combinăm totul. Și în acest caz, este posibil să se creeze un apartament elegant. Principalul lucru este amenajarea corectă. Pentru început, este necesar să se decidă ce camere trebuie recreate, să se determine zonele pentru ele și apoi să se treacă la planificare.
Recent, studiourile devin foarte populare
Că apartamentul ar fi confortabil și confortabil, merită să gândiți totul în avans
Amenajare
Crearea unui proiect de design al camerei ar trebui să înceapă cu amenajarea spațiului. Factorii cheie sunt amplasarea ferestrelor, plasarea comunicațiilor, funcționalitatea zonelor.
De obicei, atunci când se cumpără un apartament, locul pentru baie, care este o cameră separată, a fost deja stabilit. Apoi, plasăm bucătăria. Acest lucru este, de asemenea, destul de simplu. Locația sa depinde de locul în care sunt conectate comunicațiile (apă, gaz, canalizare). Spațiul rămas va fi distribuit în conformitate cu nevoile noastre.
Primul lucru care trebuie făcut este amenajarea
Amplasarea bucătăriei și a băii este adesea deja pregătită
Este necesară doar distribuirea corectă a spațiului liber
Din moment ce am început cu bucătăria, haideți să proiectăm limitele acesteia. Puteți face acest lucru prin instalarea unui blat de bar la granița dintre zona de bucătărie și restul. Această zonă ar trebui să reprezinte ¼ din întregul apartament, dacă îl împărțiți în părți egale. Puteți aloca o parte mai mare pentru bucătărie pentru a amenaja o zonă de luat masa.
În continuare, proiectăm zona de recreere. Este de dorit să o separați, astfel încât a existat un sentiment de confort și perceput psihologic ca un loc pentru somn și odihnă. Acest lucru se poate face cu ajutorul unui dulap. Astfel, dulapul îndeplinește 2 funcții: utilizarea practică pentru depozitarea lucrurilor și zonarea spațiului.
Zona de odihnă ar trebui să fie separată
Uneori, zonarea se poate face cu ajutorul mobilierului
Apoi, este necesar să se aloce spațiu pentru camera de zi. Patul este un loc pentru dormit. Prin urmare, ar trebui să existe încă o canapea în apartament. Aceasta poate fi înlocuită cu o pereche de fotolii moderne moi.
Aflați dacă aveți nevoie de un loc pentru un birou. Acesta poate fi făcut la peretele opus dormitorului, deoarece patul va fi asociat cu somnul, iar amplasarea sa lângă acesta va afecta negativ productivitatea muncii. Dacă apartamentul are un balcon, cel mai bine este să îl combinați cu camera și să faceți o zonă de lucru în această parte.
Atunci când planificați amenajarea, luați în considerare funcționalitatea viitoarelor zone. Acest lucru determină amplasarea și dimensiunea acestora. Este de dorit să le împărțiți în mod condiționat. A face acest lucru cu partiții sau perdele nu este cea mai bună idee. Prin urmare, faceți separarea prin plasarea corectă a mobilierului și a detaliilor din cameră.
Canapeaua din apartament trebuie să fie obligatorie
Zonarea se poate face cu ajutorul partițiilor sau al mobilierului
La planificare, țineți cont de funcționalitatea viitoarelor zone
Vedeți și Zonarea unei camere în dormitor și cameră de zi
Acordați atenție detaliilor
Atunci când îndepliniți sarcina pe care o aveți la îndemână, nu puteți uita de detalii, ele ajută adesea la obținerea rezultatului final. Să acordăm atenție mobilierului, textilelor, decorațiunilor, precum și aspectelor tehnice.
Să ne ocupăm de cele necesare.
- Din moment ce creăm un studio, aveți grijă de o hotă de extracție de calitate în bucătărie, pentru că gătiți în ea.
- Același lucru este valabil și pentru restul camerei — gândiți-vă la ventilație, deoarece aveți nevoie de aer curat și proaspăt pentru a dormi, a vă odihni și a lucra.
- Nu instalați un aparat de aer condiționat în fața patului sau a biroului dumneavoastră.
Să vorbim despre mobilier. Pentru un apartament mic este mai bine să alegeți mobilier compact, de culori deschise. Mobilierul masiv de culoare închisă îngreunează atmosfera generală a spațiului și îl face mai mic.
Atunci când planificați apartamentul, acordați atenție micilor detalii
Folosiți mobilier de culoare deschisă
În general, pentru o garsonieră de 26 de metri pătrați, încercați să folosiți mai puțin mobilier. Este de dorit ca aceasta să îndeplinească mai multe funcții în același timp (de exemplu, zonarea spațiului și depozitarea lucrurilor). De asemenea, aveți grijă la detalii: o măsuță de cafea va fi destul de superfluă, iar un raft cu o mulțime de suveniruri și alte lucruri mici și mai mult.
Într-un astfel de apartament, detaliile ar trebui să fie laconice, simple și practice. Dar nu exagerați, eliminând detaliile, riscați să faceți camera uscată. Adăugați perne de canapea și perdele — va da confort și căldură.
În astfel de apartamente este mai bine să folosiți cel mai necesar mobilier
Folosiți mobilier multifuncțional
Nuanțele de lumină pot extinde vizual camera
Vedeți și Tâmplărie în interior: tipuri, fotografii, sfaturi
Culoarea joacă un rol important
Trebuie remarcat faptul că designul culorilor are un rol important în proiectarea oricărui apartament, mai ales dacă camera are un pătrat mic. În acest caz, culoarea are un scop special — de a extinde vizual spațiul. În acest caz, nuanțele deschise vor ajuta.
Potrivit pentru întregul apartament
Este un fundal bun pentru alte culori
Zona de lucru, baie
Favorizează concentrarea și munca productivă
Creează un sentiment de confort
Prin utilizarea culorilor deschise la culoare veți putea face apartamentul mult mai larg și mai spațios. Este de dorit ca tavanul să fie alb, sau să folosiți albastru deschis sau roz. Dar fără elemente cu greutate. Plafonul stretch poate fi, de asemenea, aplicat cu succes. Datorită suprafeței sale au un efect de oglindă, ceea ce vă permite să creați un sentiment de absență a tavanului. Dar este de dorit ca aceasta să fie, de asemenea, o culoare deschisă.
Soluția de culoare joacă un rol important în proiectarea apartamentului
Ceea ce ar extinde vizual spațiul, utilizați culori deschise
În bucătărie puteți adăuga un pic de întuneric. Maroon, roșu, verde și chiar negru vor funcționa bine. Este mai bine să le combinați cu lapte, alb, maro.
În restul apartamentului, cu excepția albului, adăugați cremă, bej, lapte, albastru deschis. Designul în stil alb-negru va arăta original. Aceasta este o opțiune excelentă pentru un apartament de orice pătrat.
În general, pentru un astfel de studio este mai bine să folosiți culori deschise. Dacă doriți să faceți accente întunecate, puteți încorpora acest lucru în mobilier. Pat violet sau chiar negru cu o căpătâi moale, dulap maro și detalii întunecate în bucătărie — va fi destul de suficient pentru a accentua atenția și a dilua albul steril.
Alegeți culorile pentru apartament în funcție de preferințele personale
Nuanțele mai întunecate sunt mai bine de utilizat pentru mobilier
O mulțime de lumină și pereți luminoși vor face ca apartamentul să fie vizual mai mare
Vedeți, de asemenea, High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii
Iluminarea
Un astfel de detaliu precum iluminatul nu este de o importanță mică. În primul rând, apartamentul trebuie să aibă lumină naturală, pentru aceasta este obligatoriu să existe o fereastră mare (de preferință panoramică, dar depinde de etajul camerei).
Iluminatul artificial ar trebui să fie plasat în mod competent. Într-o cameră joasă este mai bine să nu folosiți un candelabru, ci să dați preferință iluminării punctuale în jurul perimetrului tavanului, cu posibilitatea de a schimba blândețea luminii.
Iluminatul în apartament trebuie să fie amplasat în mod competent
Pentru plafoanele joase este mai bine să folosiți spoturi luminoase
Zona de lucru este mai bine iluminată de o lampă de masă. De asemenea, puteți amplasa câteva aplice lângă pat, dacă vă place să citiți înainte de a merge la culcare.
Acordând atenție tuturor punctelor de mai sus, veți putea crea un apartament confortabil, elegant și practic într-o cameră de 26 de metri pătrați.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023