Baie în culoarea ciocolatei
Combinație de nuanțe deschise și întunecate în dormitor
Soluție de design de decorare a camerei
Conținut
- Grupuri stilistice în interior
- Tendințe de design în stil modern
- Imperiul, barocul și avangarda: clasici la modă de-a lungul timpului
- Clasicism și țară: soluții populare ale designerilor de modă
- Loft și constructivism: direcții de minimalism în spiritul noilor vremuri
- Modern și minimalism: două opusuri în decorul la modă
- Pop Art și High-Tech
- Stilul romantic pentru poeți și oameni sofisticați
Grupuri stilistice în interior
Designerii sunt de acord că toată varietatea de stiluri poate fi împărțită condiționat în 3 stiluri principale, și anume:
- clasic;
- modern;
- stilul etnic.
Stilul clasic se caracterizează printr-o anumită «pompă» și șic, care era acceptată în cercurile aristocratice din epocile trecute. Designul folosește mobilier masiv, basoreliefuri luminoase și tapiserii magnifice. În general, tot ceea ce distinge casa unei persoane obișnuite de palatul unui aristocrat.
Designul elegant al dormitorului
Designul modern al dormitorului
Stilul modern nu poartă spiritul niciunei epoci, ci este dictat de tendințele modei din prezent, care dispar mai repede decât au timp designerii să le implementeze. Fiecare subspecie nu seamănă cu cealaltă. În acest grup, spiritul unei anumite perioade și stările sale de spirit schimbătoare sunt caracteristice.
Stilul etnic în sine este divers, are în centrul său rădăcini geografice. Deci, de exemplu, etnostilul din Europa de Vest este foarte diferit de tradițiile locuințelor autohtone din Rusia. Și designul în stilul estic nu poate fi caracteristic țărilor anglo-saxone.
Aceste grupuri includ zeci de subspecii diferite de soluții de interior, fiecare dintre ele diferind într-un fel de celelalte. Articolul va enumera pe scurt cele mai frecvente tipuri de stiluri de design interior.
Flori pe pereți în interior
Designul camerei de zi în culoarea ciocolatei
Design mare de dormitor luminos
Vedeți și Plinte albe în interior: fotografii, sfaturi
Tendințe de design în stil modern
În prezent, stilurile de interior includ următoarele tendințe: minimalism, high-tech, modern, postmodern, stil ecologic, pop art, country, art deco și stil englezesc, cunoscut și ca stil chalet. Toate aceste stiluri au un lucru în comun — dorința și capacitatea de a se adapta la lumea în schimbare prin minimalismul mobilierului și al detaliilor de interior. Aceste stiluri se vor potrivi persoanelor impetuoase, hotărâte, capabile să proceseze fluxuri mari de informații, care apreciază minimalismul și sunt gata să tolereze lipsa de confort.
Principalele caracteristici ale acestor stiluri de interior sunt:
- mobilier de construcție clară și regulată;
- suprafețele principale sunt cromate;
- iluminare bună;
- absența culorilor strălucitoare (utilizarea de nuanțe pastelate);
- principalele materiale de finisare de formă clară și regulată care seamănă cu figurile geometrice;
- materialele sunt multifuncționale.
Cameră de zi de culoare violet strălucitoare în stil modern
Designul camerei de zi în culoarea ciocolatei
Vedeți și Interior chic — ce ar trebui să fie?
Imperiul, barocul și avangarda: clasici la modă de-a lungul timpului
«Empire» din franceză se traduce prin «imperiu». Stilul își are originea în Franța, în timpul domniei lui Napoleon Bonaparte. A înlocuit clasicismul. Elementele de decor îi justifică pe deplin numele — în interior există coloane masive romane, basoreliefuri de aur, console de marmură și pilaștri. Tot mobilierul are forme netede și curbate, decorate cu figuri fanteziste de chimere romane antice sau sfincși egipteni antici. Materialele din lemn sunt acoperite cu bronz, argint sau aurire.
Baie în culoarea salatei
Design de baie cu pereți în dungi
Soluție de design interior pentru bucătărie
Barocul își are originea în Italia la sfârșitul secolului al XVII-lea și se traduce prin «flamboaiant». Dezvoltarea sa a fost puternic influențată de catolicism și de dogmele creștine ale vremii. La acea vreme, locuințele decorate în stil baroc subliniau prestigiul și statutul proprietarului lor, iar acest stil nu era accesibil cetățenilor obișnuiți. Caracteristicile baroce sunt sculpturile rafinate în lemn, modelele ornamentate de muluri, decorate cu aur și argint. Folosirea antichităților și a picturilor vechi este obligatorie!
Pentru «avangardă» se caracterizează prin utilizarea unei combinații de 2 tipuri: Empire și Baroc. Avangarda poate fi admirată ca într-un muzeu, ea colecționează elemente pompoase ale Imperiului francez și ale Barocului italian.
Design de bucătărie în alb
Design de dormitor în culori închise
Vezi și Laminat alb în interior: materiale, fotografii
Clasicism și țară: soluții populare ale designerilor de modă
Clasicismul se caracterizează prin stiluri de interior mai reținute decât în Imperiu sau Baroc. Camere mici, ferestre compacte confortabile, oglinzi simple, basoreliefuri de marmură și șeminee luxoase sculptate. Pereții sunt pictați în nuanțe deschise, de la alb la verde deschis sau maro deschis. Simetria între materialele de finisare și compactitatea trebuie păstrate peste tot. Totul arată simplu, elegant și frumos!
Clasicismul poate fi decorat cu obiecte medievale atârnate pe pereți: săbii, coifuri, sulițe și inele. În colțuri puteți pune modele de cavaleri în armură. Bronzul este acceptabil, dar nu aurul sau argintul. Eleganța, fără farmec și sclipici …
Din stilul de țară ar trebui să reiasă «spiritul» unei anumite națiuni, fie că este vorba de Anglo-Saxonia sau Germania, Rusia sau Japonia, Europa sau Asia. Nu contează, regula principală a stilului de țară este de a observa în interiorul unui stil caracteristic unei anumite națiuni. Cu ajutorul elementelor folclorice de decor se poate crea o cameră puțin rustică, dar foarte confortabilă. Utilizarea obligatorie a produselor realizate din componente naturale (lut, piatră). Sunt permise produsele de mobilier din răchită, finisajele aspre și utilizarea de țesături naturale de culoare gri. Diluate pot fi compozițiile florale elegante și biblioteca de acasă cu cărți rare.
Culori deschise în interior
Camera de zi luminoasă
Designul unui dormitor mic
Vedeți și Soluții de culoare în interior: sfaturi, fotografii
Loft și constructivism: direcții de minimalism în spiritul noilor vremuri
Potrivit unor surse, stilul loft își are originea în America în timpul Marii Crize, când multe fabrici se închideau, iar oamenii în căutare de cazare și hrană trebuiau să se mulțumească cu minimum. Astfel, designerii au venit cu un stil de cameră decorată pentru a arăta ca o clădire, o fabrică sau o uzină abandonată. Țevile proeminente, cărămizile netratate și crăpăturile din tavan sunt principalele materiale ale stilului neobișnuit de loft. În apartamentele urbane, o astfel de combinație are un aspect destul de neobișnuit și evidențiază natura rebelă a proprietarului.
Principalele caracteristici ale constructivismului sunt funcționalitatea și simplitatea. Nu există romantism, grație și eleganță. Pentru stilurile interioare ale constructivismului, acesta se caracterizează prin utilizarea exclusiv a obiectelor decorative raționale, adică nimic superfluu. Un pat pentru dormit, scaune pentru a lua masa, dulapuri pentru a depozita lucruri. Folosirea detaliilor «superflue» sau a tapițeriilor romantice este inacceptabilă! Doar funcționalitate rațională!
Design frumos de dormitor
Combinație de alb și negru în interior
Vezi și Interior confortabil. Ce ar trebui să fie?
Modern și minimalism: două opusuri în decorul la modă
Art Nouveau este cel mai popular stil în rândul designului interior modern. Mobilier — neted și grațios, confort și comoditate, care vizează crearea unui confort maxim. Art Nouveau este o invenție a maeștrilor moderni, care au creat acest aspect, ghidați de Baroc și Imperiu, dar au eliminat doar elementele luxoase de decorare a culorilor strălucitoare, lăsând confort și grație. Modern se va potrivi persoanelor care s-au săturat de formele rectangulare, lipsite de grație și confort.
În minimalism, toate elementele de decor sunt impregnate de filozofia orientală. Întregul spațiu are forme netede, nu există contururi clare. Această tehnică creează efectul de imponderabilitate și infinit, atât de caracteristic budismului. Absența completă a elementelor «superflue», creează o senzație de spațialitate. Folosirea unui iluminat bun este obligatorie. Culorile sunt mute, pastelate, dar cel mai adesea albe sau gri deschis. Produsele de mobilier pe picioare metalice cromate sau fără ele deloc.
Design luminos pentru baie
Designul chic al camerei de zi
Design luminos al băii
Vezi și Pereți albi în interior: regulile de armonie
Pop Art și High-Tech
Pop Art a cucerit inimile oamenilor din Statele Unite și Europa la sfârșitul secolului trecut, în mare parte datorită mișcării de tineret occidentale «hippie». Pop art, ca și hipioții, nu recunoaște plictiseala și plictiseala, regulile comune și mediocritatea. Există contururi netede și culori strălucitoare «otrăvitoare». Fără cenușiu și monotonie! Doar un strop de culoare, doar combinații extravagante și fără reguli.
Produsele din sticlă și metal abundă în hi-tech. Minimalismul este folosit peste tot, «aglomerarea» cu mobilier și elemente decorative inutile este inadmisibilă. Umplerea culorilor se bazează pe contrast: lumină și întuneric. De exemplu, tavan alb, pereți gri și podea întunecată. Partițiile sunt utilizate în mod activ pentru a maximiza zonarea spațiului.
Designul baroc al camerei
Designul frumos al camerei de zi
Vedeți și Combinația de culori în designul interior
Stilul romantic pentru poeți și oameni sofisticați
În designul romantic, utilizarea elementelor brute, a fierului forjat, a detaliilor strigătoare și a componentelor gri este inacceptabilă. În stilul romantic, nuanțele moi prevalează: roz, coral și turcoaz. Utilizarea țesăturilor ușoare din mătase și a contururilor netede va adăuga grație estetică oricărui spațiu. Regula principală este ușurința și grația!
Există mult mai multe stiluri de interior decât cele abordate în acest articol, dar iată care sunt cele mai populare și comune tipuri de tendințe de design. Dacă se dorește, acestea pot fi combinate între ele, completându-se reciproc!
Data publicării: 12-24-2022
Actualizare data: 12-24-2022