Stilul clasic în interior, ceea ce este ca și cum ar fi

Clasici într-un interior modern — este ceva care nu-și pierde niciodată relevanța și nu se plictisește

Clasicii pot fi diferiți

În cazul în care designerului i se stabilește sarcina de a proiecta un apartament sau o cameră în stil clasic, atunci trebuie să explicați în continuare ce fel de design al camerei este necesar. La urma urmei, interioarele clasice sunt diferite. Formarea stilului a fost influențată de mulți factori în cursul dezvoltării sale. Prin urmare, clasicii pot fi diferiți.

    Antic. În secolul al XVIII-lea a reînviat interesul pentru arta Romei și Greciei antice. Clasicii în interior au absorbit multe elemente din aceste culturi antice — simetrie și geometrie strictă, proporții perfecte, culori deschise, camere spațioase și înalte. A apărut o întreagă tendință în artă numită clasicism.

Fotografie a interiorului unei camere de zi clasice în stil antic

Antichitatea în interiorul stilului clasic

Designul camerei de zi cu elemente baroce

Lux baroc într-o cameră de zi clasică

Interiorul camerei de zi a unei case moderne în stil englezesc

Stilul englezesc într-o cameră de zi modernă

Interiorul unei camere de zi clasice în stil modern

Clasici moderni în interiorul camerei de zi

Vedeți și Zonarea unei camere în dormitor și cameră de zi

Principalele caracteristici și canoane ale stilului clasic

În ciuda întregii diversități, stilul clasic în interior are caracteristici comune pentru toate soiurile.

  • Subordonarea la simetrie. Baza pentru crearea acestui stil a servit ca reguli arhitecturale antice grecești și romane antice. În antichitate a acordat o mare importanță geometriei și armoniei structurale. Prin urmare, simetria este baza elementelor de bază, care trebuie să fie în mod necesar prezentă în proiectarea unui astfel de plan.
  • Axa principală. Interiorul clasic este, în primul rând, proporțiile ideale. Pentru a le crea ajută axa centrală. În jurul ei se formează compoziția principală. Axa poate fi situată în centrul camerei, dacă aceasta este spațioasă. Sau să fie în colțul unei încăperi cu metri pătrați mici.
  • Sfere și emisfere. Pătrat și dreptunghi — forme care aderă la clasici. Dar există o altă configurație care joacă un rol la fel de important — sfera. Arcurile, curbele semicirculare ale părții superioare a ferestrelor, coloanele — fără ele este deja dificil să ne imaginăm un interior inițial clasic.
  • Decor abundent. De cele mai multe ori, clasicii sunt asociați cu un decor bogat și o masă de detalii luxoase. Printre acestea — muluri pe tavan, mobilier cu sculpturi, textile brodate cu fire de aur.
  • Austeritate. În contrast cu exuberanța barocă, există un design mai moderat. În interioarele moderne, clasicii devin din ce în ce mai ascetici. Muluri de tavan sunt înlocuite de muluri mai reținute. Predomină culorile deschise. Spațiul devine mai practic, descărcat de detalii inutile și de decorațiuni excesive.
  • Materiale naturale. Adevărații clasici nu tolerează plăcile aglomerate, plăcile din fibră de sticlă, MDF sau plasticul. Sunt acceptabile doar finisajele scumpe și de înaltă calitate din lemn sau piatră. Metalele nobile și marmura sunt adesea folosite. Podeaua este acoperită cu parchet din lemn scump. Nici decorul nu este mai prejos — textile scumpe, candelabre de cristal, covoare din lână naturală.
  • Caracteristici naționale. Stilul clasic de interior ar trebui să reflecte aroma țării din care a fost împrumutat. De exemplu, clasicul englez este sobru și laconic, iar cel francez este pretențios și pompos.

Designul zonei de luat masa într-o bucătărie-cameră de zi în stil clasic

Clasicul este potrivit pentru camera de zi și dormitor, pentru hol și hol, pentru bucătărie și camera de lucru

Decorarea mesei de luat masa în bucătărie în stil clasic

Un interior clasic nu este ieftin, dar merită

Vezi și Cărucior în interior: tipuri, fotografii, sfaturi

Schema de culori caracteristică

În stilul clasic nu există scheme de culori contrastante. Se folosește doar o schemă de culori calde. Aceasta este preluată în principal dintr-o paletă de nuanțe pastelate.

Cele mai tipice tonuri sunt:

  1. Piersică.
  2. Măslin.
  3. Bej.
  4. Teracotă.
  5. Miere.
  6. Nisip.

Interior de bucătărie în culori pastelate

Culorile pastelate ușoare adaugă moliciune interiorului

Utilizarea culorii negre în interiorul unei camere de zi în stil clasic

Culorile închise sunt mai bine de folosit pentru accente și delimitarea zonelor

Pentru ca mediul să nu se transforme într-o simfonie monofonică și plictisitoare, se diluează cu note de culoare mai saturate. Pentru a face acest lucru, folosiți tonuri profunde de ciocolată, cafea, chihlimbar sau faceți designul mai saturat prin adăugarea de culori verde închis. Camera arată avantajos dacă tonurile deschise sunt completate cu pete de gri închis. Clasicii din interior vor suna într-un mod nou, dacă îl reîmprospătați cu culoarea indigo. Aurirea este folosită pentru a crea efectul de luciu aristocratic și lux.

Vedeți și High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii

Mobilier în stil clasic

Se crede că cea mai bună mobilă în stil clasic este realizată de artizani italieni. Deși alți producători mondiali pot oferi întotdeauna o gamă largă de produse de acest tip. La urma urmei, astfel de mobilier este întotdeauna solicitat datorită designului său elegant. În funcție de stil, aspectul său se schimbă. Dacă există elemente de rococo, atunci picioarele meselor, scaunelor și fotoliilor vor fi curbate. Iar influența Imperiului este vizibilă prin decorarea aurită.

Dulapuri cu veselă într-o cameră de zi în stil clasic

Mobilierul în stil clasic ocupă mult spațiu, deci camera trebuie să fie suficient de spațioasă

Masă de noptieră în stil clasic pentru camera de dormitor

Pentru a crea o atmosferă luxoasă se pot crea elemente individuale de mobilier în design clasic

Dar există caracteristici comune ale unor astfel de mobilier:

  • utilizarea de materiale naturale;
  • calitatea impecabilă;
  • costuri ridicate.

Desigur, o astfel de achiziție poate lovi semnificativ buzunarul. Dar costurile vor fi mai mult decât recuperate, deoarece căștile realizate din lemn adevărat:

  • durabile;
  • nu își pierd niciodată relevanța;
  • arată rafinat.

Vedeți și Fresce în interior: tehnologia de fabricație, avantaje

Clasici în dormitor

Probabil că nu există un stil mai bun pentru un dormitor decât cel clasic. Eleganța designului și moderația culorilor creează oportunități ideale pentru o odihnă și o recuperare deplină. Prin urmare, pentru dormitor este puțin probabil să se potrivească experimentele nebunești de design cu o abundență de culori și disproporții. Va arăta mai bine nu un proiect prea pompos al camerei, dar cu un indiciu de noblețe și bunăstare.

Textile în culori pastelate în decorarea unui dormitor clasic

În dormitor este potrivită o aluzie modestă de bogăție și triumful nobilimii

Interiorul unui dormitor clasic în culori deschise

O bună completare a interiorului dormitorului vor fi vasele de podea și de masă cu plante sau flori vii

Trebuie amintit că în dormitor ar trebui să domnească pacea, liniștea și liniștea. Numai într-o astfel de atmosferă este posibil să uitați de grijile zilei și să vă relaxați complet. Dacă camera permite, designul poate fi completat cu coloane. Dormitorul va fi mult mai confortabil dacă pereții sunt tapetați în culori pastelate.

Interiorul unui dormitor clasic în culori deschise

Atmosfera generală a dormitorului ar trebui să aibă o odihnă confortabilă și să protejeze de agitația zilnică a vieții

Cele mai bune opțiuni pentru paleta de culori sunt:

  • bej;
  • lavanda;
  • albastru cer;
  • fistic;
  • verde mușchi;
  • turcoaz deschis.

Dormitor clasic în culori crem delicate

În designul cromatic se acordă preferință tonurilor nobile

Finisajul ideal pentru podea este parchetul din lemn. Mobilierul ar trebui să se conformeze canoanelor de stil — materiale naturale, spătare și căpătâi rotunjite, culori moi, tapițerie naturală scumpă. Există o armonie completă în aranjament, fără haos și asimetrie.

Vezi și Stilul interior: tipuri de soluții de design pentru casa ta

Clasici în camera de zi: cum să proiectați singur o cameră de oaspeți în stil clasic?

Adesea, amenajările apartamentelor standard sunt atât de mici încât nu este atât de ușor să creați un design autentic în stil clasic. Trebuie să vă întoarceți la diferite metode de stilizare. Proprietarii de locuințe spațioase sunt mai norocoși. Apartamentele dimensionale sunt ideale pentru întruchiparea designului în conformitate cu toate regulile și liniile directoare.

Candelabru clasic pe tavanul camerei de zi

Pentru iluminarea centrală a camerei în stil clasic cel mai adesea se folosesc candelabre de cristal

Vezi și Design interior în culoarea muștarului

Finisarea pereților, a tavanului și a podelei

Pereții trebuie să fie egalizați. Suprafața lor trebuie să fie imaculat de plată. Pentru finisare puteți folosi diferite materiale — tapet, tencuială, țesătură specială. Dacă volumul camerei permite, este mai bine să faceți pereții texturați. În acest scop, se folosesc detalii de forme geometrice — basoreliefuri din ipsos, rozete, muluri. Dar în camerele mici este important să nu vă lăsați prea mult dus de un astfel de decor. Ocupă mult spațiu.

Decorarea pereților din camera de zi cu tapet în stil clasic

Tapetul trebuie să fie monocrom și să aibă o textură moale

Plafonul este, de asemenea, nivelat înainte de finisare. Spațiul din tavan este un loc minunat pentru a decora camera. Stucurile, bordurile cu modele, cornișele, frescele, pilaștrii sunt binevenite. Culoarea tavanului este albă, lăptoasă sau fildeș. Variante acceptabile — glazură înghețată, nuanțe pastelate de paletă galbenă.

Podeaua, conform legii genului, este din lemn sau marmură lustruită. Deși podeaua de marmură este rar folosită din cauza lipsei de practicitate și a prețului ridicat.

Vezi și Stilul vintage în designul interior

Mobilier și textile

Mobilierul este selectat de calitate, din lemn. Este renumită pentru confortul său datorită spătarelor înalte. Aspectul său nu merită mai puțin respect. În funcție de epocă, poate fi bogat decorat cu sculpturi, patină sau realizat într-un format mai sobru. Prezența carouri nu este avută în vedere. Acestea vor acoperi tot luxul tapițeriei. Adesea, acoperirea textilă a mobilierului devine un decor nu numai pentru canapele și fotolii, ci și pentru întreaga cameră. Cusăturile aurii, tapițeriile cu motive vegetale și flori luxuriante formează o compoziție frumoasă care vorbește despre prosperitatea proprietarului.

Mobilier tapițat în interiorul unei camere de zi clasice

Mobilierul din camera de zi este selectat masiv, din materiale naturale, cu incrustații și sculpturi

Perdele în camera de zi în stil clasic a unei case de țară

Perdele — largi și lungi, cu franjuri sau pe jartiere.

Textilele completează imaginea. Ar trebui să aibă statut și să fie spectaculoase, realizate din țesături fluide, grele, frumos drapate. În trecut, pentru ea se alegeau nuanțe profunde și bogate de cireș, violet, albastru. Astăzi, preferințele s-au îndreptat către culori deschise. Perdelele sunt un element obligatoriu de decor. Ele sunt adesea aranjate în bucle cu ciucuri mari, decorate cu lambrechine, falduri.

Vezi și Sfaturi pentru alegerea designului unui apartament studio

Detalii de decor

Oglinzile mari în rame aurite, decorate cu ornamente din trecutul antic, vor contribui la completarea imaginii. Ar fi frumos să dotați camera de zi cu un șemineu real sau decorativ. Un rol important îl joacă lucrurile antice — ceasuri antice, statuete, tablouri în rame aurite, vaze din porțelan pictat sau cristal. Dar cu aceste nuanțe ale interiorului ar trebui să fii atent. Ele pot absorbi complet spațiul camerei, făcându-l prea pretențios, lipsit de gust și inconfortabil. Este mai bine să diluați strictețea designului cu unul sau două elemente de lux baroc.

Vezi și Combinații elegante de culoare maro în interior

Design nobil pentru bucătărie

O bucătărie în stil clasic înseamnă confort, stil și o atmosferă festivă. În proiectarea bucătăriei în conformitate cu principiile clasicilor, se aplică aceleași legi ca și pentru alte încăperi. Singurul lucru care trebuie luat în considerare este funcționalitatea. Aceasta este principala condiție pentru o cameră în care se prepară mâncarea, se depozitează produsele, se spală vasele și, în unele cazuri, se organizează petreceri și cine. Prin urmare, este mai bine să comandați mobilierul în avans, în care va fi posibil să construiți toate echipamentele.

Interiorul bucătăriei în stil clasic cu căști din lemn natural

Setul de bucătărie în stil clasic arată foarte bine datorită utilizării lemnului natural

Blat de bar și scaune în stil clasic

O bucătărie clasică ar trebui să fie în primul rând funcțională, dar aparatele sunt mai bine ascunse «în spatele unui ecran de lux»

Covor pe podea de parchet într-o bucătărie cu design clasic

Atmosfera moderat festivă și, în același timp, confortabilă a bucătăriei subliniază gustul rafinat al proprietarilor casei

O abundență de dulapuri și sertare va fi, de asemenea, un plus — acestea vor găzdui toată vesela și ustensilele de bucătărie. Paleta delicată, nu iritantă a pereților, parchet confortabil pe podea, căști la modă cu un blat de marmură, textile brodate — toate acestea vor conferi bucătăriei o eleganță și o solemnitate unice.

Vedeți, de asemenea, Interiorul unui «one-bedroom» în cele mai bune proiecte de design

Neoclasic — o nouă privire asupra clasicilor în interioarele moderne

Un interior clasic într-o versiune modernă — acesta este neoclasic. Un astfel de design combină tradițiile consacrate și ideile noi. Într-o cameră ar trebui să fie clar vizibile elemente ale clasicilor, care sunt combinate armonios cu soluții originale și non-standard.

Camera de zi albă în stil neoclasic modern

În interiorul neoclasicilor găsiți aplicarea de elemente și materiale moderne

Design neoclasic de dormitor pentru o casă privată

Elementele clasice tradiționale sunt, de asemenea, folosite aici — arcuri, pilaștri și coloane

Există mai multe semne prin care puteți determina că vă aflați în fața unei încăperi în execuție neoclasică.

  • Nu este nimic superfluu. Nu există o abundență de decorațiuni, spațiul nu este înghesuit de mobilier, nu este încărcat cu nimic inutil.
  • Tonuri moderate. Gama cromatică fără nuanțe stridente, este apropiată de combinații cât mai soft, naturale.
  • Proporții și linii măsurate. Tot spațiul este supus legilor geometriei. Nu există asimetrie, ci doar armonie clar verificată.

Fotolii cu tapițerie bej în camera de zi în stil neoclasic

Spre deosebire de clasicii obișnuiți, aici nu există costuri excesive și ornamentație strigătoare la cer

Prezența clasicilor de referință este o necesitate. Stucaturi sau coloane adecvate, oglinzi sau mobilier în stil clasic. În designul camerei ar trebui să apară cu siguranță ceva inițial clasic. La urma urmei, nu este fără motiv că stilul este numit neoclasic.

Vezi și Perete de cărămidă în interiorul spațiilor de locuit

Video: prezentare generală a interiorului casei în stil clasic

Foto: variante de design interior în stil clasic

Actualizare data: 12-22-2023