Interiorul chinezesc este întotdeauna armonios și reținut
Conținut
Specificitatea stilului chinezesc
Designul spațiului personal în cultura chineză a fost șlefuit timp de secole, reflectând simultan legile fluxului de energii, o idee specială a frumosului, ascetismul detașat și autoexprimarea emoțională. Designul interior în stil chinezesc autentic este oarecum diferit de stereotipurile europene. Călătorii din provinciile îndepărtate ale celei mai mari țări asiatice adesea nu văd ceea ce ne este prezentat. Și «chinezii» au intrat în moda decorării palatelor în timpul lui Petru cel Mare.
Schema de culori a interiorului chinezesc se bazează pe simbolismul nuanțelor roșii și aurii, reflectând credințele religioase și mitologice
Partițiile sunt caracterizate de modele ornamentate complexe, cu un număr mare de elemente mici
Uimitoarea aromă națională a Chinei în interpretarea europeană este mai degrabă un decor cu elemente recognoscibile ale culturii lor. Oricine intră într-o astfel de casă și contemplă designul unei camere în stil chinezesc o va recunoaște după principalele sale atribute. Acestea sunt materiale naturale și textile luminoase, hieroglife și imagini de gen, evantaie și dragoni, statuete de înțelepți și mobilier ghemuit aranjat în conformitate cu Feng Shui. Specialiștii vor observa cu siguranță liniile netede — pentru a nu interfera cu fluxul lent al energiilor din casă.
Se poate remarca faptul că culoarea interioarelor chinezești a câștigat astăzi milioane de fani printre europeni. Stilistica aparține varietății etnice, dar conform clasificării stă ca și cum ar fi separată — din cauza doctrinei energiei. Dar însăși estetica asiatică la prima vedere atrage cu frumusețea sa inimitabilă, ca în fotografie.
Culorile galben sau auriu simbolizează puterea, gloria și bogăția
Atunci când întreaga cameră este decorată conform tuturor canoanelor lor, se pare că nimic nu poate fi schimbat și este dificil să o repeți în altă parte. Acest lucru este parțial adevărat — fiecare design interior chinezesc este individual. Este conceput pentru condiții specifice, în care nimic nu poate fi rearanjat, mai ales de la est la vest sau de la nord la est. Și nu fiecare designer este dedicat detaliilor celor mai importante fundamente ale acestui stil. Și pentru un design interior independent este de dorit să vă familiarizați cu prevederile de bază ale filosofiilor orientale.
Bunurile asiatice extravagante au fost întotdeauna foarte apreciate pe piețele europene. Meșteșugurile tradiționale japoneze și chinezești au influențat ideile europenilor despre estetică cel puțin în ultimele trei secole. Aristocrații și negustorii bogați căutau să achiziționeze ceva precum o vază chinezească rară sau un set de ceai din porțelan, aceste antichități fiind foarte apreciate și astăzi.
Combinația de culori roșu, negru și alb semnifică armonia
Atenție! Pestrițimea și dorința de a avea o varietate de culori este compensată de faptul că nu există nimic de prisos în cameră. Totul pare destul de simplu, dar decorul luminos, care reflectă specificul culturii chineze, ar trebui să arate foarte eficient.
O combinație de negru și roșu este adesea folosită pentru a decora pereții și mobilierul
Culorile maro și bej sunt, de asemenea, binevenite
Merită apreciată grația cu care sunt desenate figurile de dragoni roșii, păsări extravagante, tigri Ussuri și peștișori aurii, care simbolizează stilul chinezesc în interior. Tradiția de a picta căprioare pe covoare de catifea provine de la acest vecin din est. Ultima tendință la modă este de a expune obiecte de colecție în camera de zi într-o vitrină de sticlă retroiluminată, dar acest lucru nu este «chinezesc».
Producătorii asiatici de mobilier au propus noi tehnici de sculptură în lemn și de lăcuire. În Rusia, pentru o lungă perioadă de timp, mobilierul bun pentru teremele negustorilor și ale proprietarilor a fost realizat după modele chinezești. Prin urmare, decorul chinezesc nu a fost niciodată străin de cultura noastră. Mătasea și covoarele, vesela și tablourile, ceramica și turnarea bronzului și-au găsit întotdeauna o utilizare demnă în interioarele cu tematică chinezească.
Mobilierul chinezesc adevărat are o formă ghemuită
Dați prioritate mobilierului realizat din lemn natural de culoare închisă
Vedeți și Zonarea unei încăperi în dormitor și în cameră de zi
Principalele caracteristici ale stilului chinezesc
Tabelul rezumă principalele caracteristici ale designului de cameră:
1. | Materiale de origine naturală | Bambus, lemn, hârtie, piatră, teracotă. |
2. | Finisaje artistice | Sculptură, lăcuire, încrustare de fildeș, mătase, pietre semiprețioase. |
3. | Utilitarism și estetică | Fiecare obiect este funcțional și frumos |
4. | Paleta luminoasă | Sunt preferate culorile roșu, galben, verde, negru și maro. |
5. | Mobilier | Practice, compacte, joase, pe picioare pentru a nu bloca energia. Bazat pe principiile Feng Shui. |
6. | Decor și accesorii tipice | Tablouri cu tematică orientală, hieroglife, un arbore de mandarine în cadă, vaze și veselă autentică. |
Aurirea este o parte tradițională a mobilierului oriental și este folosită pe mobilier, pereți și textile
Lămpi elegante cu abajururi din hârtie de orez
Vedeți și Cărucior în interior: tipuri, fotografii, sfaturi
Caracteristici ale stilului în funcție de Feng Shui
Cultura chineză se bazează pe învățături, credințe și tradiții care sunt dificile pentru mentalitatea europeană. Designul locuinței de pe bezhe designul interior chinezesc ar trebui să fie coordonat cu principiile învățăturilor Feng Shui. Nu este nimic complicat în ea, dar aranjamentul identic în funcționalitate elemente de mobilier și elemente de piese dintr-un set sunt împerecheate. Se formează o anumită compoziție, de exemplu, pe laturile opuse ale mesei rotunde lăcuite se pun 2, 3 sau 4 taburete la același interval.
Interiorul în stil chinezesc ar trebui să fie decorat în conformitate cu regulile feng shui
Nu se recomandă utilizarea colțurilor ascuțite în mobilierul și obiectele decorative din interior
Decorurile care simbolizează diferite energii trebuie plasate strict într-un anumit colț, lângă un perete sau o fereastră. De exemplu, o fântână sau un acvariu care simbolizează afluxul de bani este mai bine plasat în colțul de sud-est. Acest element ar trebui să se integreze organic în designul interior în stil chinezesc. De preferință, fiecare element ar trebui să reflecte interesele și stilul de viață al proprietarilor casei, și nu doar să contribuie la afluxul de energie.
Timp de mii de ani, chinezii și-au perfecționat principiile de design, iar în acele vremuri îndepărtate nu exista nici măcar un astfel de personaj care să simbolizeze acest concept. Dar pentru fiecare locuitor al Imperiului Celest erau importante simplitatea și confortul, nu lipsite de valoare decorativă.
Interiorul este dominat de o lumină calmă și difuză de culori calde
Materiale potrivite pentru lămpi — hârtie sau lemn, produsele forjate sunt, de asemenea, adecvate
Perdelele nu ar trebui să obstrucționeze lumina soarelui, așa că în versiunea tradițională nu există perdele la ferestre.
Pentru ca într-o casă să domnească o atmosferă liniștită și senină, nu trebuie să existe niciun blocaj al vârtejurilor energetice — asta ne învață adepții Feng Shui. Cu toate acestea, ei folosesc adesea ecrane și partiții mobile în casele lor pentru detașare și intimitate. Poate că ei folosesc, de asemenea, ecrane pentru a alunga forțele malefice în timpul meditației.
Absența gunoaielor și a lucrurilor inutile favorizează fluxul de energie într-un interior chinezesc. Peste tot trebuie să existe o ordine strictă, este favorizată simetria, fără lucruri rupte, rupte și rupte. Toate națiunile ar trebui să învețe acest lucru.
Pentru a împărți camera în zone serviți paravane din lemn sculptat
Oglinzile nu se atârnă la intrare, paturile nu se așează la ușă. Nu se presupune să se doarmă pe trecerea spre fereastră, cu atât mai mult — să se reflecte în oglinzi în somn. Nu este de dorit să vă vedeți reflecția în forma dezbrăcată în baie. Acestea și multe alte idei și formează designul interior tradițional în stil chinezesc. Chinezilor nu le place să umple camerele cu lucruri decorative fără prea multă folosință, dar fiecare accesoriu are o anumită valoare practică și estetică.
Stilul chinezesc de design interior este mai des ales de oameni calmi, cu gusturi rafinate
Sfat. Designul interior cu pretenții de «chinezesc» ar trebui să țină cont de canoanele Feng Shui, fără de care ideea de armonie în casă a asiaticilor este de neconceput. Cu toate acestea, dacă sunteți începător, atunci în proiectul dvs. puteți folosi doar decorațiuni și accesorii chinezești, fără a pune accent pe respectarea strictă a canoanelor.
Bambusul în interiorul chinezesc va fi util în orice formă, atât ca decor, cât și ca material de finisare
Vedeți, de asemenea, High-tech în interior: principiul, materiale, fotografii
Materiale de finisare și decor pentru interioarele chinezești
Pentru majoritatea stilurilor etnice se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale pentru finisare. Lemnul și bambusul nu și-au pierdut relevanța și în zilele noastre.
Pentru pereți sunt potrivite tapet de hârtie cu plante, păsări și animale
Puteți lipi un tapet foto cu pictură națională sau cu imaginea peisajului chinezesc
- Pereții în stil chinezesc înseamnă tencuială și pictură. Sunt posibile tapet de bambus și tapet de hârtie, care au fost inventate de chinezi. Un decor mai scump este pictat manual cu motive tipice din Asia — conifere pitice, peisaje montane, iazuri cu pești și păsări pe ramuri înflorite. În China, fiecare culoare și motiv poartă un simbolism sau o conotație proprie, așa că aleg în cunoștință de cauză. Panourile decorative de perete și zăbrelele din lemn sunt, de asemenea, adecvate.
- O altă invenție a asiaticilor, care dormeau pe rogojini de paie de orez, este o podea de lemn izolată cu țevi de încălzire ascunse în interior. Astăzi, sistemul de încălzire prin pardoseală este instalat sub gresie porțelanată, gresie frumoasă sau gresie de piatră de format mare. Imaginile complicate de pe plăcile individuale sunt adecvate, atunci când întreaga podea este dispusă în modele de mozaic cu rame și piese centrale. Parchetul este cel mai bun, dar este posibil ceva mai simplu (laminat, linoleum), dar cu o combinație eficientă de textură de lemn de diferite culori. Array sub stilul chinezesc în interior este așezat într-un mod de punte, acoperit în prealabil cu vopsea cu o nuanță roșie, deasupra puteți face o podea de turnare a polimerului cu un efect de lac. În mod ideal — o imitație completă de bambus în toate variantele și un covor real la ușa din față.
- Plafoanele trebuie să fie deschise — alb, albastru, crem sau bej. Dar deseori sunt folosite și culori strălucitoare, de exemplu, pânza întinsă cu lac roșu sau negru, care are proprietăți de oglindă. Construcțiile pe mai multe niveluri care amintesc de pagodele chinezești sunt, de asemenea, destul de potrivite. Acestea creează cu succes iluzia de volum. Mai ales atunci când iluminatul cu diode în jurul perimetrului și felinarele din hârtie chinezească sunt folosite doar pentru decorarea caracteristică.
Într-o încăpere cu pereți de culoare deschisă, o pardoseală de culoare închisă va arăta foarte bine
grinzi întunecate încrucișate sunt adesea folosite pentru designul plafonului
Stilul chinezesc este o odă adusă culorilor vii, care se pot reflecta în finisaje, accesorii și decor, dar totul trebuie să fie în armonie. Designul în stil chinezesc este o combinație de nuanțe naturale de lemn, bambus și teracotă, decorate cu strălucire metalizată și nuanțe ale elementului foc. Dificultatea designului interior este să nu exagerezi cu culori vii care obosesc vederea. Puteți obține armonie cu ajutorul accesoriilor luminoase pe fundalul nuanțelor calme ale suprafețelor principale.
Vasele de podea sau de masă realizate din porțelan sunt perfecte ca decorațiuni
Pernele de mătase pot fi adăugate pentru a crea confort
Cu accesoriile tipice chinezești nu exagerați dacă folosiți doar un singur element luminos în fiecare cameră. Este vorba de un dragon, un evantai mare cu imaginea unei fete orientale, o fotografie cu mandarine chinezești sau o imagine a Munților Caramel într-o ramă de bambus. Mai multe exemple încântătoare — în galeria noastră foto.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023