Până în prezent, au fost inventate multe sisteme de depozitare diferite pentru zona de bucătărie.
Conținut
Sisteme de depozitare deschise
Sistemele de depozitare deschise pentru bucătărie este cea mai relevantă soluție, potrivit designerilor. Ele pot înlocui complet setul de bucătărie sau pot fi o completare a acestuia. Sistemele de depozitare deschise cu iluminare integrată devin din ce în ce mai frecvente. Aceasta este cea mai favorabilă opțiune pentru o bucătărie de dimensiuni mici.
Sisteme de depozitare deschise în bucătărie.
Următorii factori pot fi atribuiți avantajelor:
- Economisirea spațiului în bucătărie și creșterea vizuală a spațiului.
- Economisirea timpului. Toate atributele necesare în fața ochilor, nu trebuie să căutați nimic.
Pe lângă ustensilele de bucătărie, pe rafturi puteți amplasa și decorațiuni pentru a accentua interiorul bucătăriei.
Rafturi deschise în designul unei bucătării moderne.
Singurul dezavantaj al acestui sistem de depozitare este acumularea de praf pe rafturi.
Vezi și Toate cele mai interesante lucruri despre decorul frigiderului
Rafturi
O mare varietate de rafturi de depozitare sunt folosite în decorul bucătăriei. Rafturi încorporate în cască, cu fixare pe perete, rafturi de colț, cu fixare pe tavan, rafturi de insulă. Uneori există rafturi încorporate în deschiderile ferestrelor din bucătărie. În funcție de ceea ce pe rafturi va fi depozitat, acestea pot fi înguste, late, lungi, scurte. Pentru o depozitare mai comodă în partea inferioară a bucătăriei instalați rafturi late. Rafturile lungi și înguste vor arăta favorabil în zona tavanului.
Rafturi deschise atașate la perete.
Rafturile sunt realizate în principal din aceleași materiale ca și bucătăria în ansamblu. Poate fi din plastic, lemn, plăci aglomerate, MDF. Sarcina principală a unor astfel de rafturi pentru a se potrivi pe deplin în interiorul bucătăriei și a crea unicitate în ea. De exemplu, rafturi în combinație cu o masă, scaune sau perdele. Sau o astfel de combinație: o bucătărie decorată în culori albe cu rafturi realizate cu linii negre clare.
IMPORTANT: Pentru a sublinia interiorul bucătăriei, rafturile trebuie umplute cu sticle, borcane și veselă de același stil.
Rafturile deschise trebuie să se integreze cât mai mult posibil în interiorul camerei.
Vezi și Caracteristicile designului bucătăriei de 8 mp.
Nișe
Nișa este o nișă în perete cu dulapuri sau rafturi amplasate acolo. Pentru depozitarea convenabilă a atributelor de bucătărie. Acolo pot fi localizate ca aparate mici, precum și oale, farfurii, farfurii crupii de consumabile cu condimente. Dacă acolo se montează cârlige, va fi posibil să se plaseze tăblițe de tăiat sau tigăi cu cupe. Mai ales frumos arată nișe arcuite, ele sunt instalate ca decorative și imită muluri în stilul clasic al bucătăriei. Dacă este deschisă, în interior pot fi amplasate seturi decorative de farfurii, condimente, sticle cu borcane, bijuterii de designer, statuete și tot ceea ce se potrivește armonios în interiorul bucătăriei.
Sisteme de depozitare în nișe de bucătărie pentru vin și condimente.
Vedeți și Principiile de proiectare a unei bucătării mici de 5 mp. m.
Dulapuri deschise sau rafturi
Dulapurile deschise sunt utilizate în principal în bucătăriile în stil rustic sau Provence. Acest tip de rafturi este excelent pentru o bucătărie mică. Prezența rafturilor mărește spațiul.
Dezavantajul dulapurilor și rafturilor deschise este praful. Dar există câteva sfaturi pentru a reduce cantitatea acestuia:
- Poziționați raftul departe de aragaz
- Instalați un ventilator
- Așezați un minim de obiecte pe rafturi, astfel încât să fie mai ușor de curățat.
Rafturi pe podea în bucătărie.
Rafturile deschise păstrează lucrurile esențiale la vedere, fie că este vorba de o carte de bucate, condimente sau un borcan de gem. Dacă instalați un raft de la podea la tavan, puteți pune o cantitate imensă de lucruri în el. Acest design vă va permite să folosiți spațiul cu moderație, să lăsați lucrurile cele mai necesare la nivelul ochilor și să eliminați obiectele inutile de la etaj. Dacă o unitate de rafturi sau rafturi deschise nu se potrivesc cu adevărat în interiorul bucătăriei, acestea pot fi plasate departe de ochii curioșilor, de exemplu, deasupra unei ferestre sau a unei uși.
Rafturile deschise pot fi realizate din plăci aglomerate, MDF și lemn natural.
Vezi și Care poate fi designul unei bucătării de casă de țară?
Rafturi, cârlige și bandă magnetică
Un alt sistem multifuncțional este balustrada.
Atunci când gătesc, multe gospodine preferă sistemele de balustrade și benzile magnetice pentru a evita distragerea atenției atunci când caută lingurile și polonicele. O balustradă este o bară transversală cu cârlige atașate la ea. Pe aceste cârlige pot fi așezate tot felul de accesorii și lucruri mici. De obicei, este atașată în jurul perimetrului blatului de lucru și sub unitatea de bucătărie montată pe perete. Acest sistem este convenabil, deoarece puteți schimba amplasarea obiectelor la discreția dumneavoastră. Poate fi folosit ca un suport pentru mănuși de cuptor, prosoape. În cazul în care bucătăria are părți de insulă, șina poate fi atașată la tavan. Oalele și tigăile sunt atârnate acolo pentru depozitare, economisind astfel spațiu în dulapurile din bucătărie.
Sisteme de depozitare cu balustradă în designul bucătăriei.
O bandă sau o bară magnetică este un design similar cu balustrada. Se atașează la șorțul de bucătărie și pentru comoditate pe ea se așează cuțite de bucătărie, tacâmuri, borcane metalice cu condimente.
Această structură poate fi atașată în două moduri:
- Prin înșurubare pe dibluri
- Lipiți pe cuie lichide.
Bandă magnetică pentru borcane de condimente.
Vedeți și Designul interior al bucătăriei în mediul rural: idei și sfaturi
Panou de perete perforat
Panourile perforate, robuste și rezistente, sunt folosite în decorul bucătăriilor moderne pentru a aduce deschidere și luminozitate în interior. Este un organolit (panou de fibre) în care sunt perforate găuri cu model. Aceste panouri în procesul de întărire devin rezistente la impact și la umiditate. Există mai multe variante ale modelului: Hellas, Lotus, Caesar, City, Techno, Efes, Gloria. Pentru a decora bucătăria folosiți panouri cu o grosime de 5 și 6 mm. Aceasta este cea mai bună opțiune pentru a rezista la greutatea medie a accesoriilor. De obicei, panoului perforat i se alocă o zonă pentru fixarea ustensilelor de bucătărie, tot felul de plăci, oale, tigăi, capace, clești și multe altele.
Panou de perete perforat pentru depozitarea articolelor de bucătărie.
Vedeți și O varietate de decorațiuni de bucătărie cu propriile mâini
Coșuri și cutii
Coșurile și cutiile pot fi folosite pentru a organiza spațiul în bucătărie. Coșurile sunt cele mai comune în bucătărie pentru depozitarea fructelor și legumelor și a tot felul de lucruri mici. În cutii — cutii organizatoare este convenabil să se pună deoparte tacâmurile și produsele alimentare. În magazine există o gamă largă de diverse coșuri pentru depozitare. Din răchită, din oțel inoxidabil, din plastic, cu o varietate de compartimente, de toate formele și dimensiunile. Aceasta este o soluție excelentă pentru a aduce ordine în rafturile deschise. Organizați și decorați interiorul bucătăriei. De exemplu, coșurile metalice sunt foarte convenabile pentru a depozita tot felul de cereale, condimente, iar designul de răchită va sublinia perfect stilul bucătăriei. În cutii puteți depozita produse chimice de uz casnic, ustensile nefolosite, produse vrac.
Coșurile pot fi folosite pentru a depozita legume, prosoape de bucătărie și diverse.
Vezi și Bucătărie-living 18 pătrate. Sfaturi de design
Masă mobilă — dulap
Soluția ideală pentru o bucătărie mică este o masă mobilă — dulap. Este foarte compact și funcțional. Poate fi folosită ca suprafață de lucru, iar dacă o deschideți, obțineți o masă de luat masa completă. Designul implică un număr mare de sertare inferioare spațioase, care conțin veselă, tigăi, cupe, vase și alte ustensile de bucătărie. Multe modele sunt echipate cu roți pentru a optimiza deplasarea. Versiunea de colț a mesei — dulap este de obicei echipată cu o chiuvetă și rafturi speciale pentru depozitarea produselor de curățare
O masă mobilă de toaletă este o soluție excelentă pentru bucătăriile mici.
Sisteme de depozitare închise
Pentru toți cei cărora nu le plac detaliile inutile în interiorul bucătăriei și, de asemenea, nu le place să șteargă praful excesiv, sistemul de depozitare închis este ideal. Acest sistem vă permite să maximizați utilizarea spațiului din dulapurile de bucătărie. Puteți face perfect un dulap secret în șorț și să depozitați în el borcane, sticle și condimente. În spațiul minim dintre dulapul de friptură și dulap, puteți să plasați un panou extensibil în interior, să plasați o șină cu cârlige și să agățați tigăile acolo. Sau instalați acolo rafturi cu recipiente mici. Sau nu instalați nimic, acolo vor încăpea perfect tăvi și tăvițe. Dulapuri cu o bază extensibilă pentru a masca aparatele. Sertarele cu plintă sunt o mană cerească pentru o bucătărie mică, unde fiecare centimetru contează. În acest sertar puteți depozita lucruri care sunt folosite rar. Într-un dulap mare și adânc puteți instala un mic raft și puteți folosi acest spațiu mai rațional. Tot felul de borcane, cutii pot fi ascunse dacă atașați la ușa dulapului suporturi metalice — rafturi.
Sistemele de depozitare închise ajută la maximizarea utilizării spațiului din bucătărie.
Vezi și Scaune de bar pentru bucătărie: caracteristici, tipuri principale
Sisteme de depozitare la colț
Există o mulțime de spațiu nefolosit într-un dulap de colț. Cel mai adesea există o chiuvetă și un coș de gunoi sub ea. Aceasta este o utilizare irațională a acestui spațiu. Puteți rezolva această problemă cu ajutorul unui design de colțar retractabil. Acesta poate fi în interiorul dulapului, sub formă de compartimente diagonale, și rafturi verticale atașate la ușa dulapului de colț. Pentru încărcarea maximă a dulapurilor de bucătărie, în colțul blatului puteți amplasa un raft rotativ și puteți pune pe el matrițe, oale, tot felul de accesorii. Datorită utilizării raționale a colțului dulapului de colț, se poate depozita acolo veselă de dimensiuni mari. Sistemele de depozitare pe colț pot fi folosite atât în dulapurile inferioare, cât și în etajele superioare.
Proiectarea sistemelor de depozitare extraibile de colț în bucătărie.
Vezi și Nișă sub fereastra de bucătărie: avantaje și dezavantaje, opțiuni de utilizare
Dulapuri
O bucătărie fără dulapuri nu este o bucătărie. Acestea sunt de diferite dimensiuni, iar conținutul din interior este diferit. Dar designul lor se potrivește întotdeauna cu interiorul bucătăriei. Ele pot fi deschise larg, de jos în sus sau în mod compartimentat. De asemenea, unele dulapuri sunt echipate cu un mecanism de extragere. Dulapurile sunt echipate în mod standard cu unul sau mai multe rafturi, precum și cu compartimente pentru diverse ustensile de bucătărie. De obicei, dulapurile superioare sunt puțin mai mici decât cele inferioare, acestea fiind folosite pentru a așeza vesela, tacâmurile, diverse accesorii mici de bucătărie, cereale, pâine, condimente și multe altele. Dulapurile superioare pot fi echipate suplimentar cu un uscător de vase, diverse cutii, coșuri, rafturi. Dulapurile inferioare sunt mai spațioase, acolo puteți pune tot felul de ustensile pentru gătit. De asemenea, acestea pot fi echipate cu pereți despărțitori suplimentari, coșuri, balustrade cu cârlige.
Dulapurile de bucătărie sunt o piesă indispensabilă de mobilier de bucătărie.
Vezi și Cum să elimini ușor și simplu mirosul din frigiderul de acasă
Sertarele extractabile
Principala cerință pentru mobilierul de bucătărie este accesul rapid la lucruri. Sertarele extensibile îndeplinesc bine această sarcină. Acestea sunt modele funcționale încorporate în sertarele convenționale de perete sau de podea. Fiecare sertar poate fi scos independent sau, dacă folosiți un sistem special, atunci când deschideți ușa, toate rafturile vor fi scoase automat. Sertarele glisante vor face mult mai ușoară găsirea ustensilelor necesare, deoarece atunci când scoateți totul în fața ochilor, nu trebuie să săpați în dulapul îndoit în două. Mecanismul de glisare este cel mai adesea echipat cu sertare orizontale. Dulapul de bucătărie poate fi echipat cu un coș glisant, în care puteți păstra feluri de mâncare sau borcane cu condimente.
Sertare de podea în bucătărie.
IMPORTANT: Dacă aveți o bucătărie mică, comandați un set cu panouri extractabile, astfel încât să plasați tot ce aveți nevoie.
Sertare verticale
Aceste sertare sunt caracterizate de o formă îngustă și alungită. De obicei, sunt plasate în locuri unde nu încape nimic altceva. Sunt de obicei concepute pentru depozitarea tacâmurilor, a spatulelor, a spatulelor și a spatulelor. De asemenea, este posibil să se depoziteze sticle. Sertarele extensibile sunt foarte înguste, ceea ce face foarte ușor de găsit ceea ce aveți nevoie.
Sertare verticale în bucătărie pentru depozitarea sticlelor și borcanelor.
IMPORTANT: Este o idee bună să plasați un coș de gunoi în sertarul vertical. Astfel, este mai ușor să schimbați sacii de gunoi, iar găleata nu va intra în contact cu alte ustensile de bucătărie
Sisteme de depozitare pentru bucătărie: cămară
Urmând ultimele tendințe ale modei și din motive economice, puteți instala un dulap de cămară. Ocupă destul de mult spațiu, dar economisește timp atunci când mergeți la cumpărături pentru a cumpăra alimente. Organizați sistemul de depozitare în nișa din bucătărie. Designul dulapului de cămară este, de obicei, selectat identic cu interiorul bucătăriei. Are o mulțime de rafturi diverse, sertare. Pentru o plasare mai comodă a produselor acolo, este mai bine să o dotați cu tot felul de containere, cutii, sertare. Dacă aveți de gând să depozitați sticle acolo, atunci pentru ele trebuie să cumpărați limitatoare speciale. Acestea vor crea mini-celule pentru o plasare mai convenabilă și mai sigură a sticlelor de sticlă. În aceste dulapuri de cămară puteți depozita absolut orice atribute și produse de bucătărie.
Dulap de cămară în bucătărie.
Sfaturi și recomandări privind amenajarea spațiului de depozitare:
- Vesela de dimensiuni mari este mai bine să o așezați în partea inferioară a dulapurilor.
- Pentru a maximiza spațiul din bucătărie, folosiți rafturi deschise sau sertare suspendate.
- Puneți toate alimentele vrac în recipiente ermetice deodată pentru a evita moliile alimentare.
Este o idee excelentă să instalați o unitate de rafturi într-o bucătărie mică și să depozitați ustensilele de bucătărie mai puțin folosite pe rafturile de sus.
Unități de bucătărie cu sisteme de depozitare deschise și închise.
Video: Sisteme de depozitare cu două etaje Tandem pentru bucătării
Foto de sisteme de depozitare pentru un set de bucătărie
Data publicării: 4-26-2022
Actualizare data: 4-26-2022