Șeminee electrice în camera de zi idei foto de interior

Încălzirea camerei cu ajutorul șemineelor electrice se realizează pe principiul unui ventilator de căldură sau al unui radiator cu infraroșu. În primul caz, aerul din jur este încălzit, în al doilea — căldura este transmisă în gama de unde lungi și se răspândește la obiecte și oameni. Încălzirea cu infraroșu nu usucă aerul și creează un microclimat favorabil în încăpere.

2

Un șemineu clasic este alcătuit dintr-un focar închis într-un portal, o cutie de fum și un coș de fum. Designul modelelor electrice moderne repetă designul șemineelor deschise sau ecranate. Focarul cu «ardere» de lemn fals sau cărbune fals din material polimeric este similar cu cel real, dar nu emite fum și funingine. Un coș de fum cu o cutie de fum este instalat doar pentru a menține stilul interiorului.

Efectul decorativ este obținut prin imitarea flăcărilor vii, a buștenilor falși care se aprind cu ajutorul iluminării cu LED-uri și a ecranelor video. Imaginea va fi mai realistă dacă ecranul nu este expus la fluxuri directe de lumină. Unele modele sunt echipate cu sunet, regulator de nivel al flăcării, intensitate de încălzire, telecomandă.

3

În timpul cald funcția de încălzire este oprită, în acest mod șemineul funcționează doar pentru a vizualiza procesul de ardere și consumă doar 100 de wați.

Avantajele utilizării șemineelor electrice în interior:

  • siguranța la foc a modelelor moderne;
  • nu este nevoie de autorizații pentru instalare;
  • greutatea redusă și designul necomplicat permit instalarea cu propriile mâini;
  • dimensiunile generale și o varietate de forme fac posibilă încorporarea dispozitivelor în pereți, nișe și elemente de interior;
  • mobilitate și independență față de fundație și coșul de fum;
  • portalul decorativ poate fi realizat din orice material cu propriile mâini, ținând cont de designul general al camerei;
  • nu este nevoie să vă aprovizionați cu combustibil;
  • absența produselor de ardere exclude construirea unui coș de fum și curățarea cuptorului de cenușă;
  • utilizarea eficientă pentru încălzirea camerei datorită prezenței unui termostat și a unui întrerupător de alimentare.

4

Dezavantajele includ aspectul nefiresc al combustibilului fals și necesitatea unei prize separate cu cabluri fiabile. Acest lucru este necesar în cazul unor sarcini de vârf și al unui număr mare de aparate electrocasnice pornite simultan.

În modul de încălzire, șemineele electrice consumă până la 2 kW de energie electrică.

Vedeți și Perete sub televizor în camera de zi: exemple de fotografii de interior

Tipuri de șeminee electrice în funcție de locația în interior

Focul atrage întotdeauna atenția omului, astfel că șemineul este centrul compoziției interioare, indiferent unde este amplasat. După ce ați determinat locația căminului în cameră, gândiți-vă la designul camerei, alegeți mobilierul și elementele decorative. De regulă, șemineele electrice sunt instalate în camera de zi, unde se adună locuitorii și oaspeții casei. În funcție de designul și forma cazului, se disting mai multe tipuri de dispozitive.

5

  • Built-in. Montat în perete sau în elemente de interior.
  • Încastrate. Necesită dispozitivul de nișe și încadrare decorativă.
  • Colțar. Proiectele compacte simetrice sau asimetrice compacte completează perfect colțul camerei.
  • Suspendate. Montat pe perete sub forma unui ecran plat cu rezoluție 3D.
  • Cu două fețe. Folosit în partițiile care delimitează zona camerei.
  • Insular sau independent. Absența unui portal face posibilă observarea flăcării din trei părți.
  • Mobil sau portabil. Designul modelului seamănă cu un aragaz din fontă.

Locul de instalare a șemineului în interior depinde de zona camerei de zi, de locația intrării, de dimensiunea și direcția deschiderilor ferestrelor, de stilul de decorare a interiorului.

Vezi și Interior și designul camerei de zi în stilul minimalismului

Designul camerei de zi cu șemineu electric

Diferite modele de șeminee electrice în aspectul și materialul de proiectare a portalului îndeplinesc pe deplin cerințele modei moderne. În funcție de designul interior al camerei de zi, nu este dificil să găsiți un aparat electric potrivit pentru toți parametrii. În primul rând, merită să acordați atenție dimensiunilor totale ale unui anumit model.

6

Există mai multe dimensiuni de șeminee electrice:

  • standard — 520x620hx240 mm;
  • late — până la 1000 mm;
  • extra-wide — până la 2500 mm.

Atunci când instalați un șemineu în interiorul camerei de zi ar trebui să ia în considerare raportul dintre suprafața camerei și dimensiunea dispozitivului. Proporțiile elementelor de mobilier și ale unui încălzitor stilizat ar trebui să se armonizeze între ele. Într-o cameră cu o suprafață mai mică de 25 m2 este mai potrivită instalarea unui șemineu mic de colț, ca în fotografie.

7

Camerele de zi studio cu un aranjament zonal de mobilier pot fi echipate cu propriile mâini insulă, model bilateral sau încorporat în șemineu. Un șemineu sub forma unei partiții între sala de mese și zona de lounge vă va permite să împărțiți rațional camera și să utilizați dispozitivul pentru a încălzi și ilumina întregul spațiu de studio. Un model mic poate fi încorporat într-un portal fals sub televizor, vizavi de setul tapițat.

O cameră de zi spațioasă într-un apartament cu lungime completă presupune instalarea unui șemineu electric de dimensiuni mari cu un portal masiv. Acestea pot fi modele încastrate, îngropate sau montate pe perete, în funcție de stilul de design al camerei. Instalarea designului căminului și a cadrelor este ușor de făcut cu propriile mâini.

Vedeți, de asemenea, plafonul negru în interiorul camerei de zi: aplicație, fotografii

Șeminee electrice în camere de zi stilizate

Designul clasic al camerei de zi necesită respectarea stilului atunci când alegeți elemente de interior. Barocul, Rococo, Victorianul, Renașterea se disting prin muluri în relief cu aurire și ornamente vegetale complexe. Pilastrele răsucite, porticele sculptate și coroanele din muluri de poliuretan stilizate ca și cum ar fi din ipsos, marmură sau lemn sunt folosite ca panouri false pentru un șemineu electric încorporat sau îngropat. Forma acestuia trebuie să corespundă canoanelor clasice — un portal dreptunghiular cu un focar deschis (foto).

8

Stilul rustic, Provence, țară în designul camerei de zi va pune accentul pe un șemineu de dimensiuni mici sau medii, cu un portal în formă de D. Scopul principal al acestei tendințe este de a crea un mediu confortabil în combinație cu naturalețea funcțională. Peretele, colțul sau vatra adâncită este decorat cu lemn netratat, gresie, coquina. Pentru a facilita munca folosiți panouri false care imită materialele naturale.

În versiunea rusă a stilului rusesc, colțul sau șemineul îngropat este decorat cu plăci netede cu pictură.

Practicitatea stilurilor urbane de hi-tech, moderne și techno a influențat designul și funcționalitatea șemineelor electrice. Minimul de decor și reținerea schemei de culori în liniile stricte ale portalului. Metal, sticlă și plastic în design. Corp ultra-subțire cu focar fals al modelelor cu balamale și încorporabile. Tehnologie înaltă în ceea ce privește simularea flăcării și controlul încălzirii.

Bionica este o tendință de design relativ nouă, caracterizată prin absența colțurilor și a liniilor plate în interiorul camerelor de zi. Stilul natural se caracterizează prin curbe netede de materiale naturale în proiectarea pereților despărțitori, a deschiderilor, a mobilierului, care copiază obiectele naturii vii. Un trunchi de copac care iese din perete, un pârâu de piatră înghețată, o picătură transparentă suspendată în spațiu — un cadru natural al căminului în stil bionic (foto).

9

Atunci când alegeți un șemineu pentru un anumit interior, trebuie să țineți cont de forma, dimensiunea și stilul mobilierului din jur.

Culoarea portalului și a cadrului decorativ ar trebui să contrasteze cu finisajul peretelui și să se potrivească cu elementele de decor ale camerei de zi.

Vedeți și Dormitor și camera de zi într-o singură cameră? Există o soluție!

Decorarea portalurilor cu propriile mâini

Deoarece carcasa cuptorului aparatului electric practic nu se încălzește în timpul funcționării și are o greutate mică, pentru încadrarea sa folosiți materiale fără cerințe speciale de rezistență și siguranță la foc. Placa de gips-carton, mulajul din poliuretan, lemnul, piatra naturală, metalul, sticla sunt potrivite pentru încadrarea portalului cu propriile mâini.

Pentru a preveni crăparea lemnului în timpul funcționării, materialul trebuie să fie bine uscat și impregnat cu o soluție specială.

10

Plasterboard wall or corner portal is mounted on a metal frame. The profiles are fastened with self-tapping screws to the wall and floor of the living room. The rigidity of the structure is provided by cross bars, as in the photo. Drywall can be finished with decorative plaster, faced with tiles or polyurethane moldings.

Living room with a fireplace and a TV on a pedestal, in which the portal is built in, looks very modern (photo).

11

For the manufacture of such a design with their own hands use panels of MDF. Sawing to the specified dimensions can be ordered directly from the store.

To install a hearth in the wall will not be difficult, if you cut a niche in the partition and bring the wiring. The minimum thickness of modern models does not require large labor costs during installation. The aperture of the niche is framed with metal or wooden platbands depending on the style of the living room.

Innovative production technologies allow you to achieve greater realism of the image of the flame in modern models of electric fireplaces. High level of safety of operation, control of the heating process at a distance, the possibility of using the device solely for decorative purposes is an undeniable advantage over traditional wood-burning fireplaces.

Actualizare data: 3-30-2022