Divizarea spațiului în anumite zone funcționale — regula principală a designului competent al camerei. În rolul de elemente de separare pot fi elemente de mobilier, plante de interior, partiții din diverse materiale — gips-carton, blocuri de beton celular, ecrane textile sau plastic metalic.
Câteva idei originale pentru separarea zonelor funcționale din sală:
- O partiție joasă în centrul încăperii sub forma unui tejghea de bar, a unei canapele sau a unei biblioteci.
- O secțiune a suprafeței (podea sau perete), care se distinge prin materialul de acoperire.
- Perdele, ecrane și partiții.
- Iluminat inteligent pentru fiecare zonă.
- O nișă în perete.
- Podele de diferite niveluri.
Corpurile de iluminat sunt adesea folosite ca instrumente de zonare. Diferite aplice și spoturi pot rupe teritoriul camerei în zone mici.
Vedeți, de asemenea, renovarea bucătăriei, design și decorațiuni interioare
Conținut
Costul de renovare a unei săli cu design
Renovarea ieftină a unei hale merită luată în considerare pe exemplul unei camere de 15 m 2 cu o înălțime a tavanului de 2,6 metri. Camera este prefinisată. Sunt luate în considerare doar materialele pentru finisare, fără a lua în calcul mobilierul, aparatele și iluminatul.
Costul aproximativ al reparației bugetare a holului din apartament:
- podea — plăci OSB și substrat cu laminat (de la 25 la 40 de mii de ruble);
- pereți — gips-carton, chit și vopsea (de la 10 la 20 de mii de ruble);
- tavan — panouri de spumă și vopsea (de la 5 la 7 mii de ruble).
Totalul pentru repararea sălii din apartamentul cu un design modern va avea nevoie de un minim de 50 de mii de ruble.
Dacă nu este posibil să mobilați sala cu mobilier suplimentar, acesta poate fi înlocuit cu rafturi de gips-carton. Lămpile decorative, vazele, lămpile de podea, picturile, perdelele și panourile de perete vor ajuta la decorarea interiorului. O soluție originală va fi crearea unui perete de accent — acesta poate fi vopsit într-o culoare contrastantă și se pot amplasa tablouri abstracte.
Vedeți și Ce greșeli în proiectarea și stilul unei grădini de iarnă ar trebui evitate?
Designul culorilor atunci când renovați o sală într-un apartament
Culoarea poate fi folosită pentru a transforma aproape orice încăpere și a-i conferi un aspect unic. Interiorul sălii este proiectat astfel încât să creeze o senzație de luminozitate a spațiului. Să înțelegem ce nuanțe sunt potrivite în acest scop.
Designul culorilor afectează puternic fondul emoțional al unei persoane. Diferitele combinații de nuanțe pot atât să provoace bucurie, cât și să provoace iritare sau chiar anxietate. Prin urmare, înainte de a repara, trebuie mai întâi să alegeți culoarea potrivită. Este mai bine să nu faceți o alegere în favoarea unor combinații saturate luminoase. Dacă într-o revistă de design un astfel de interior pare original și ușor, atunci în viața de zi cu zi poate fi obositor.
Vedeți, de asemenea, Sfaturi pentru alegerea unui design pentru o bucătărie mică de 5-6 metri în camera Hrușciovka
Renovarea sălii în alb
Renovarea sălii în nuanțe albe este potrivită pentru cei cărora le place deschiderea și libertatea. Aceasta este o culoare destul de pură care conferă camerei aerisire. O varietate de nuanțe sunt bine combinate cu ea, astfel încât repararea apartamentului nu provoacă dificultăți chiar și pentru decoratorii începători.
În camerele orientate spre partea sudică, albul este mai bine să se dilueze cu culori reci. Nu uitați de accentele luminoase — candelabru portocaliu, scaun galben, puf de smarald etc.
Vedeți și Alegerea designului de țiglă potrivit pentru bucătăria dvs.
Salon bej
În zilele noastre, tonurile albite de bej sunt populare. Pentru sală, este mai bine să folosiți o gamă nisipoasă. Ar trebui să fie folosit ca fundal. Nuanțele de nisip sunt bine combinate cu albastru, maro închis, gri și verde.
Repararea sălii cu un design original în culoarea gri
Această culoare este potrivită pentru proiectarea unor interioare simple, minimaliste. Pentru a nu aduce monotonie, este diluat cu alb. De exemplu, echilibrul poate fi găsit prin plasarea unui covor alb sau a unei canapele albe în cameră. Ghivecele de flori, rafturile și dulapurile pot deveni, de asemenea, elemente care ajută la crearea contrastului. În plus, puteți dilua designul gri cu inserții negre.
Vezi și Cum să-ți exprimi individualitatea într-un design de bucătărie neobișnuit
Design de cameră în maro
Pentru sală merită să alegeți nuanțe neutre de maro. Ele sunt potrivite pentru a crea o bază. Într-un interior modern, nuanțele reci sunt relevante — o nuanță naturală de lemn, maro cu adaos de violet și gri.
Sala albastră
Pentru un interior modern se potrivește perfect cu albastru cețos la modă. Este ușor să o subliniați cu suprafețe oglindite și elemente de decor metalic. Puteți adăuga confortul la atmosferă cu ajutorul corpurilor de iluminat și a textilelor de catifea.
Designul sălii trebuie să fie coerent și să corespundă cu direcția stilistică generală aleasă pentru apartament.
Vezi și Principalele tipuri de frigidere și principiul lor de funcționare, sfaturi și recomandări privind alegerea acestora
Repararea holului în apartamentul cu design interior modern
Stilul modern presupune o mulțime de spațiu deschis, liniaritatea liniilor și designul original al mobilierului. Într-un interior modern se pot combina cu ușurință elemente de clasici, interioare minimaliste, loft scandinav, etc.
În proiectarea interioarelor moderne este primară respectarea principiilor de bază ale stilului — contrastul de dimensiuni și forme, mobilierul direct și formele geometrice simple. De asemenea, pentru astfel de interioare este obligatoriu să existe obiecte interesante — corpuri de iluminat originale, mobilier luminos și tablouri.
Amenajare
Amplasarea competentă a mobilierului vă permite să neutralizați neajunsurile sălii și să folosiți eficient spațiul. Opțiuni de amenajare:
- Dacă holul este pătrat, mobilierul trebuie aranjat astfel încât să distribuie «sarcina» principală între cele două încăperi opuse.
- Într-o sală mică, este mai bine să așezați canapeaua lângă fereastră. Soluția optimă este de a alege un mobilier tapițat de colț.
- Într-o sală spațioasă, canapeaua, fotoliile și măsuța de cafea ar trebui mutate în centrul camerei.
- Ar trebui să rupeți vizual camerele alungite cu piese de mobilier și pereți despărțitori decorativi. În acest fel veți obține două spații mai proporționale.
Cameră în stil loft
Stilul loft este ideal pentru o sală cu ferestre mari. Designul unui astfel de interior ar trebui să fie decorat cu utilizarea detaliilor brute și a pereților din beton (cărămidă). Lămpile metalice, mesele, partițiile, suporturile pentru ghivecele de flori acționează ca decor.
Pe fundalul unui perete de cărămidă accentuat, o canapea din piele arată cel mai bine. Cu toate acestea, îl puteți înlocui cu o lampă originală, un televizor pe un piedestal. Bateriile negre, un candelabru sub formă de plafoane și rafturi din lemn se armonizează bine cu acestea.
Dificil de implementat o variantă a designului sălii în renovarea apartamentului — loft retro cu finisarea completă a pereților sub cărămidă. Într-un astfel de interior arată foarte bine plafoanele din beton, mobilierul din piele brută, rafturile și scările metalice.
Vezi și Dulapuri de podea pentru bucătărie
Cameră de zi în stil clasic modern
Designul clasic al sălii în forma modernizată presupune o reținere elegantă. În interior sunt adecvate picioare în formă de formă pentru mobilier, linii curbe, perdele drapate. De asemenea, proporțiile corecte sunt adecvate aici.
Designul unui salon în stil clasic modern nu trebuie să includă detalii aspre. Nu ar trebui să folosească culori stridente sau textile grosiere.
Decorarea elegantă a designului unui salon modern va ajuta la un echilibru corect al detaliilor verticale și orizontale. Picturile cu figuri geometrice și finisarea pereților cu panouri pătrate vor obține o combinație optimă de forme stricte.
Pentru a adăuga stil la designul clasic modern clasic, ar trebui să echilibrați unele elemente de decorare. Ca nuanțe principale merită să alegeți tonuri neutre. Merită să fiți atenți cu aurirea, deoarece o cantitate mare de astfel de decor poate face interiorul prea pretențios.
Idei de design pentru repararea holului în apartament
Atunci când alegeți un design înainte de a repara holul, trebuie, în primul rând, să țineți cont de suprafața camerei. De asemenea, este important să țineți cont de amplasarea altor camere.
Sală mare de 25 m 2
În cazul în care holul este spațios (mai mult de 25 m 2 ), este de preferat să folosiți aranjamentul occidental al mobilierului — în centru. Dacă plasați mobilierul lângă pereți, vizual camera va fi «goală». Nici măcar amplasarea de mese sau de alte piese de mobilier ușoare în centrul sălii nu va remedia situația.
Una dintre cele mai frecvente probleme atunci când se caută idei pentru renovarea unei săli într-un apartament este lipsa de lumină naturală. Acest lucru poate fi compensat prin instalarea unor surse punctuale de lumină artificială. Acestea ar trebui să fie plasate în partea opusă a camerei față de fereastră.
Dacă permiteți apariția unor puncte neiluminate în centrul camerei și în colțurile îndepărtate, puteți obține un design neatractiv al holului. Într-un astfel de interior este inconfortabil chiar și în orele de zi.
O sală mică de 18 metri pătrați.
Într-o sală mică, aranjarea pereților de mobilier este mai mult o necesitate decât o decizie de design. Pe o suprafață de 18 metri pătrați nu există suficient spațiu pentru a plasa toate obiectele de interior necesare și, în același timp, pentru a păstra echilibrul. Dacă puneți o canapea sau un raft în centru, încăperea va arăta dezordonată sau chiar dezordonată.
Puteți mări vizual spațiul cu ajutorul culorilor. Nuanțele de alb și gri sunt perfecte pentru o sală mică. Soluțiile stilistice optime sunt minimalismul, hi-tech-ul și funcționalismul. Mobilierul trebuie să fie ușor și practic. Dulapurile masive, canapeaua sau fotoliile pot face camera și mai mică. În acest caz, va fi inconfortabil să te afli în hol.
Puteți mări spațiul unei camere mici prin combinarea acesteia cu o bucătărie sau un balcon. Pentru a face acest lucru, va trebui să demolați o parte din perete, după ce ați obținut în prealabil o autorizație în acest sens de la BTI.
Combinarea unei săli cu un balcon
Prin combinarea camerei de zi cu un balcon, mai multă lumină naturală intră în cameră. O mică partiție între balcon și camera de zi poate fi folosită ca birou, raft funcțional sau decorativ. De asemenea, rămasă după repararea partiției poate servi ca element de zonare.
Combinarea holului cu bucătăria
Atunci când se combină spațiul bucătăriei și al holului pentru a delimita spațiul dintre zonele funcționale se poate face cu ajutorul unui tejghea de bar, a unei partiții ușoare, a unui raft sau a unui mic dulap.
Hol de trecere
Una dintre principalele reguli de reparare a holului de trecere — acoperirea podelei trebuie să fie realizată din materiale rezistente la uzură, cum ar fi covorul comercial, parchet, pardoseli turnate, cuarț-vinil.
Reduceți la minimum numărul de uși. Dacă le puteți lăsa la intrarea în alte încăperi, este mai bine să lăsați un arc între coridor și hol. O altă opțiune — structuri glisante ușoare, care vor ușura vizual camera.
Important! Instalarea unui dulap lângă ușă este un tabu în materie de design. O astfel de soluție poate crea impresia că persoanele care intră în cameră apar din dulap.
Amenajarea holului trebuie planificată astfel încât nimic să nu interfereze cu libera circulație în jurul camerei. Mobilierul tapițat și dulapurile nu ar trebui să stea în calea trecerii dintr-o cameră în alta.
Hol îngust
Camera poate fi spațioasă, dar poate fi și destul de îngustă. Pentru a atenua efectul de îngustare a spațiului, este mai bine să evitați tapetul și acoperitoarele de podea cu imprimeuri orizontale — acestea fac vizual camera mai înghesuită.
Soluția optimă pentru finisarea pereților într-o sală îngustă — tapet foto sau o imagine mare. Acestea sunt capabile să creeze o perspectivă și să dea un sentiment de spațiu. Regula principală atunci când alegeți o imagine — direcția liniilor reale și desenate ar trebui să coincidă.
Concluzii
Atunci când reparați sala într-un stil modern, trebuie să alegeți materiale în conformitate cu bugetul, să găsiți combinațiile de culori potrivite și să alegeți mobilierul potrivit pentru dimensiunea camerei. Este important să țineți cont de geometria camerei și de nivelul de iluminare.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023