Repararea blatului cu propriile mâini. Sfaturi și recomandări

Un blat de lucru frumos joacă un rol important în designul bucătăriei.

Caracteristicile reparării blatului de lucru

Cele mai comune materiale moderne: lemn, plăci aglomerate laminate, acoperire din plastic, piatră artificială.

Momentele problematice pot fi:

— ciobire de-a lungul marginilor; — pete adânc înfipte, inclusiv pete de grăsime; — diverse urme de arsuri, găuri în stratul superior al stratului de acoperire; — zgârieturi și fisuri.

Rețetele pentru corectarea acestor defecte depind de materialul original și de gradul de deteriorare. Restauratorii profesioniști folosesc diferite tipuri de ceară de mobilă pentru repararea blatului de masă cu propriile mâini: de la solid la lichid, inclusiv mijloace pastelate și cremoase.

Restauratorii profesioniști folosesc diferite tipuri de ceară de mobilier pentru a repara blatul cu propriile mâini

Restauratorii profesioniști folosesc diferite tipuri de ceară de mobilă pentru repararea blatului cu propriile mâini

Toate aceste remedii conțin următoarele ingrediente: — ceară de albine (sau alte tipuri de ceară, mai rare); — uleiuri vegetale purificate, inclusiv ulei de in, ulei de măsline; — esteri de lemn de esență moale; — rășini de lemn; — olifa propriu-zisă.

Vezi și Șorț pentru bucătărie din gresie: design și idei noi în

Cum se repară un blat de lucru

Zgârieturile superficiale pot fi îndepărtate prin șlefuire și lustruire. Unele tipuri de piatră își recapătă netezimea și strălucirea dacă sunt șterse cu un compus special conceput pentru îngrijirea acestor suprafețe.

Zgârieturile superficiale pot fi îndepărtate prin șlefuire și lustruire.

Zgârieturile superficiale pot fi îndepărtate prin șlefuire și lustruire.

Astfel de produse — paste, geluri, mai rar lichide — includ aditivi chimici inofensivi și componente naturale. Astfel, pentru îngrijirea lemnului natural, mierea de albine și ceara sunt elemente utile.

Astfel, pentru îngrijirea lemnului natural, mierea de albine și ceara sunt elemente utile.

Astfel, mierea de albine și ceara de albine sunt elemente utile pentru îngrijirea lemnului natural.

Fragmentele ciobite pot fi adesea lipite la loc cu ajutorul unor compuși speciali. Crestăturile, adânciturile, zgârieturile mari sunt sigilate cu o masă din materialul original cu adaos de adeziv. Același amestec poate fi folosit pentru a forma părțile lipsă: colțuri rupte etc.

Fragmentele ciobite pot fi adesea lipite cu compoziții speciale.

Fragmentele care s-au desprins pot fi adesea lipite cu compuși speciali.

Vedeți, de asemenea, designul de culoare violet în interioarele bucătăriei

În cazul în care pentru a începe repararea blaturi de lucru

Indiferent de material, repararea unui blat de lucru începe cu o inspecție amănunțită. De cele mai multe ori, în afară de un defect principal, cel mai vizibil, există mai multe alte defecte: zgârieturi, mici așchii, colțuri deformate etc. În cele mai multe cazuri, este necesar să separați blatul de bază, dacă este necesar, să îndepărtați complet zonele deteriorate, să curățați și să degresați blatul.

Indiferent de material, repararea blatului de lucru începe cu o inspecție amănunțită.

Indiferent de material, repararea blatului începe cu o inspecție amănunțită.

Vedeți și Care poate fi designul unui apartament studio

Cum se repară un blat de lucru din plăci aglomerate sau din lemn

În comparație cu alte materiale moderne, acestea sunt cele mai predispuse la deformare din cauza umezelii.

Blaturile de lucru din plăci aglomerate includ: — suprafețe impregnate cu rășină; — acoperite cu plastic, mat sau lucios.

În cazul în care reparația constă în repunerea la locul său a unui mic fragment care s-a desprins, este adesea suficient să îl degresăm pur și simplu și să îl lipim cu un adeziv transparent. Este posibil să fie necesar să fie fixat cu bandă adezivă de zugrav în timp ce se usucă adezivul. această bandă poate fi apoi îndepărtată cu ușurință.

În cazul în care reparația constă în repunerea la locul ei a unei mici bucăți care s-a rupt, este adesea suficient să o degresăm pur și simplu și să o lipim cu un adeziv transparent.

În cazul în care reparația constă în repunerea la loc a unei bucăți mici care s-a desprins, este adesea suficient să o degresăm pur și simplu și să o lipim cu un adeziv transparent.

În cazul în care piesa ruptă nu poate fi găsită, se face un petic. Pentru aceasta este nevoie de o bucată din materialul original — plăci aglomerate — puțin mai mare decât piesa pierdută. Trebuie să măcinați acest fragment în pulbere, să îl amestecați cu lipici transparent și să îl aplicați pe o suprafață uscată și degresată. Se dă forma dorită și se lasă până la uscarea completă, de preferință sub o presă. La final, după aproximativ 24 de ore, va fi necesar să șlefuiți și să lustruiți fragmentul lipit.

În cazul în care piesa ruptă nu poate fi găsită, se realizează un petic. Acest lucru necesită o bucată din materialul original - plăci aglomerate - puțin mai mare decât piesa pierdută.

Dacă bucata ruptă nu poate fi găsită, se face un petic. Pentru aceasta este nevoie de o bucată din materialul original — plăci aglomerate — puțin mai mare decât cea pierdută.

Tehnologia de reparare a blaturilor de lucru din lemn este foarte asemănătoare. 1) Este necesară curățarea suprafeței din toate zonele deteriorate, uscate. 2) Frecați și îndepărtați praful. 3) Pregătiți un amestec gros de rumeguș și clei PVA. 4) Umpleți golurile cu acest amestec. 5) Presărați timp de cel puțin 24 de ore, până la uscarea completă. 6) Lustruiți zonele aspre. 7) Acoperiți cu silicon, lac sau alt strat de protecție. După ce acest strat s-a uscat, blatul poate fi reinstalat.

Vezi și Care ar trebui să fie designul unei bucătării clasice

Video: Repararea unui blat de lucru

Zgârieturile de diferite adâncimi pot fi îndepărtate de pe o suprafață din lemn prin șlefuirea acesteia cu șmirghel și apoi prin lustruirea ei.

Zgârieturile de diferite adâncimi pot fi îndepărtate de pe o suprafață din lemn prin tratarea acesteia cu șmirghel și apoi prin lustruirea ei.

Vezi și Caracteristicile designului rustic al bucătăriei

Ceară tare pentru mobilă

Este destinată sigilării așchiilor, zgârieturilor, loviturilor. Înainte de a începe lucrul, este necesar să o topiți, de exemplu, cu o brichetă. Este nevoie de câteva secunde pentru a se răci. Părțile proeminente pot fi îndepărtate cu ușurință cu un cuțit ascuțit, un bisturiu sau o lamă după răcire.

Ceară tare pentru mobilă Este destinată fixării așchiilor, zgârieturilor, loviturilor.

Ceară dură pentru mobilă Concepută pentru a repara așchii, zgârieturi, lovituri.

Vezi și Proiectarea unei bucătării mici — atenție la fiecare detaliu

Ceară moale pentru mobilier

Nu trebuie să fie încălzită. Bine absorbită, la prețuri accesibile. Este disponibilă într-o gamă largă de culori, astfel încât puteți găsi cu ușurință nuanța potrivită pentru restaurare.

Ceară moale pentru mobilă Nu trebuie să fie încălzită.

Ceară moale pentru mobilă Nu trebuie să fie încălzită.

Vedeți și Cum să folosiți cărămizi în interiorul bucătăriei

Atingerea mobilierului

Seamănă cu un stilou obișnuit, ușor îngroșat sau cu un pix sau un pix cu vârf de pâslă. Conținutul este agitat înainte de lucru. Este destinat pentru corectarea zgârieturilor mici. Acestea sunt prelucrate în 2-3 straturi. După uscarea atingerii mobilei, îndepărtați excesul cu un șervețel sau o cârpă moale.

Seamănă cu un stilou obișnuit, ușor îngroșat, sau cu un pix sau un pix cu vârf de pâslă. Conținutul se agită înainte de lucru.

Seamănă cu un stilou obișnuit, ușor îngroșat sau cu un pix cu vârf de pâslă. Conținutul este agitat înainte de lucru.

A se vedea, de asemenea, design de bucătărie de înaltă tehnologie: caracteristici ale stilului

Cum să reparați un blat din plastic în bucătărie

O opțiune ieftină implică utilizarea lipiciului «Titan». Pulberea de plastic este amestecată cu lipici. Amestecul rezultat se aplică pe zonele deteriorate. Piesele mici care s-au desprins pot fi degresate și puse la loc prin lipire cu orice adeziv de calitate, de preferință cu un pistol special.

Opțiunea ieftină implică utilizarea lipiciului

O opțiune ieftină implică utilizarea lipiciului «Titan».

Vedeți și Cum să alegeți designul unei bucătării mari?

Cum să reparați un blat din piatră artificială

Pentru a scăpa de zgârieturile superficiale, suprafața este degresată și apoi tratată cu o soluție lucioasă sau cu o cantitate mică de acrilic de reparații. șlefuirea și lustruirea blaturilor din piatră artificială necesită un echipament special. Puteți efectua singur prelucrarea cu o mașină de șlefuit. sau o puteți încredința unui maestru.

Șlefuirea și lustruirea blaturilor din piatră artificială necesită un echipament special.

Șlefuirea și lustruirea blaturilor de lucru din piatră artificială necesită un echipament special.

Controlul petelor

Blaturile de lucru acrilice de înaltă calitate nu se tem de agenții de colorare. Petele proaspete de ceai, cafea, vin, legume viu colorate și sucuri pot fi îndepărtate cu ușurință cu apă caldă sau detergent ușor. O pată poate pătrunde în suprafață doar dacă stratul superior a fost deteriorat în prealabil. De aceea, astfel de blaturi de lucru nu trebuie curățate cu materiale abrazive, iar vasele fierbinți trebuie așezate întotdeauna pe suporturi sigure.

Petele proaspete de ceai, cafea, vin, legume și sucuri viu colorate pot fi îndepărtate cu ușurință cu apă caldă sau cu un detergent ușor.

Petele proaspete de ceai, cafea, vin, legume viu colorate și sucuri pot fi îndepărtate cu ușurință cu apă caldă sau cu un detergent ușor.

Important! Substanțele chimic active — acetonă, diverși solvenți, mijloace cu o concentrație mare de clor — este mai bine să fie ținute departe de piatra artificială.

Eventualele pete sunt mai ușor de îndepărtat în timp. Dacă trebuie să îndepărtați o pată veche, asupra căreia mijloacele obișnuite (de exemplu, gelul de vase) nu au funcționat, puteți încerca să aplicați un înălbitor neagresiv.

Important: Suprafețele din piatră artificială de culoare deschisă pot fi curățate bine cu un burete de melamină. Proprietățile sale sunt similare cu cele ale unei gume de șters creioane. Îndepărtează urmele de stropire, transpirația, urmele proaspete de rugină. Acesta este un produs ieftin care poate fi folosit zilnic.

Vezi și Design interior bucătărie bej

Cum să eliminați chipsurile

Marginile pot fi refăcute cu un compus de tip pastă. Acesta se realizează pe o bază adezivă, cu adaos de pulbere de piatră artificială de culoarea corespunzătoare. Procesul poate fi similar cu plombarea unui dinte, lucrarea se face cu o spatulă îngustă sau cu orice alt instrument similar. După aplicarea și nivelarea compoziției, aceasta se lasă să se usuce cel puțin o zi, apoi se lustruiește.

Marginile pot fi refăcute cu un compus sub formă de pastă. Acesta este realizat pe o bază adezivă, cu adaos de pulbere de piatră artificială de culoarea corespunzătoare.

Marginile pot fi restaurate cu o compoziție asemănătoare unei paste. Acesta este realizat pe bază de adeziv, cu adaos de pulbere de piatră artificială de culoarea corespunzătoare.

Recomandări utile pentru reparații

Înainte de a instala mobilier de bucătărie nou, este de dorit să se facă o protecție suplimentară pe laturile de capăt — în special acolo unde dulapul este adiacent la aragaz, la chiuvetă, precum și în apropierea uscătorului de vase sau unde stropi de apă ajung adesea acolo.

Benzile de protecție sau un strat de etanșare vor împiedica acumularea umezelii în rosturile dintre dulapuri sau pe partea din spate a peretelui. Unele materiale pot fi ușor prevenite de delaminarea sau formarea de bășici la margini.

Păstrați în permanență într-un loc curat și convenabil următoarele: — mai multe plăci de gătit; — plăci de tocat de forme și dimensiuni adecvate. O manipulare atentă va maximiza durata de viață a blaturilor de lucru din orice material.

Actualizare data: 12-22-2023