Fiecare vizitator care intră în birou ar trebui să înțeleagă că a venit în locul potrivit
Conținut
- Nuanțele de organizare a spațiului de birou
- Cum să alegi o schemă de culori pentru spațiul de birouri
- Împărțirea interiorului biroului în zone de lucru
- Stiluri populare de interior de birou
- Mobilierul — o componentă importantă a unui birou elegant
- Principii de creare a designului unui birou mic
- Iluminarea biroului în diferite interioare
- Câteva idei creative
- Video: Birou modern în stil loft
Nuanțele de organizare a spațiului de birou
Pentru a dota un birou modern al companiei ar trebui să țină cont de următoarele reguli:
-
Fiecare loc de muncă ar trebui să aibă propriile limite. Separați angajații unii de alții. Să fie un birou mic, dar al lor. Dacă încăperea este mică, o puteți împărți în zone cu ajutorul unor pereți despărțitori din sticlă, din lemn.
Fiecare angajat ar trebui să aibă propriul loc de muncă
Este important ca atmosfera din zona de relaxare să fie propice pentru a elibera tensiunea.
Zona de luat masa trebuie calculată în funcție de numărul de angajați care lucrează în zonă.
Vizitatorii ar trebui să se simtă confortabil
Interior de birou în stil loft
Vezi și Tendință durabilă: cafenele și restaurante în stil loft
Cum să alegi o schemă de culori pentru spațiul de birouri
Culoarea în designul modern al birourilor este importantă din punct de vedere psihologic. De exemplu, zona de lucru nu ar trebui să fie decorată în nuanțe de roșu — acestea provoacă iritare. Pentru a crea o atmosferă confortabilă pentru o muncă stabilă și productivă, merită să alegeți designul interior potrivit.
Dacă ferestrele sunt orientate spre nord, camera ar trebui decorată în culori de piersică sau de iarbă. În cazul în care camera este inundată de lumină în cea mai mare parte a zilei, spațiul este mai bine să dilueze accentele de culoare din spectrul rece.
Vezi și Caracteristicile designului interior al magazinului
Împărțirea interiorului biroului în zone de lucru
Interiorul biroului este împărțit într-o serie de zone funcționale. Fiecare dintre ele necesită un design special.
Vedeți și Proiectarea unui salon de coafură și a unui salon de înfrumusețare: principii de proiectare
Recepție
Zona de prezentare creează prima impresie despre companie. O persoană ar trebui să aibă emoții pozitive. Pentru a face ca mediul de birou să fie memorabil pentru vizitatori, merită să evitați partițiile de la intrare. În zona de recepție puteți pune plante supradimensionate și mese rotunde cu un diametru mic. Pentru ca vizitatorii care așteaptă să nu simtă disconfort, lângă ghișeu ar trebui să fie amplasată o zonă de relaxare confortabilă cu canapele și o măsuță de cafea.
Vedeți și Sfaturi pentru designul saunei
Locul de muncă
Pentru a economisi spațiu, posturile de lucru pot fi aranjate liniar. Birourile pot fi împărțite prin partiții, ecrane, jaluzele, panouri glisante.
Birou cu zonare minimă a spațiului
Vezi și Designul salonului de înfrumusețare: principii de design
Sală de conferințe
Spațiul pentru negocieri și întâlniri trebuie să fie luminos și spațios. În centrul camerei este plasată o masă rotundă, iar pe peretele din capăt — un loc pentru ecranul proiectorului.
Designul interior al unei săli de conferințe în orice birou este strictețea și eleganța mobilierului, spațialitatea și iluminarea bună.
Vezi și Care ar trebui să fie designul unui salon de narghilea
Biroul șefului
Într-un birou modern al șefului, zona de lucru este separată de zona de negociere. Pentru a primi oaspeți importanți, stând la calculator — la modă.
Am scris mai multe despre biroul șefului într-un alt articol.
Vezi și Creați un design de cafenea care să atragă vizitatori
Zona de lounge
Această parte a biroului este dotată cu mobilier moale, mese joase și elemente decorative. Aici angajații se relaxează și se concentrează asupra muncii. În designul zonei de odihnă se potrivesc în designul zonei de odihnă, fotolii confortabile, scaune confortabile, TV. Este mai bine dacă în această parte a biroului va fi o fereastră spațioasă cu o vedere bună.
Vezi și Designul modern al unui bar de bere
Stiluri populare de interior de birou
Puteți proiecta un birou modern în diferite stiluri. Cu toate acestea, astăzi există câteva dintre cele mai populare tendințe. Acestea sunt luate în considerare în detaliu în tabel:
Stiluri populare pentru birou | Caracteristici |
American | Aceasta este o soluție funcțională. Într-o astfel de cameră, fiecare metru pătrat va fi practic. De obicei, stilul american este folosit în clădirile mari. Se caracterizează prin rafturi mobile, multe posturi de lucru, tehnologie modernă. |
European | Această direcție se caracterizează prin partiții din sticlă transparentă. Culoarea pereților este de obicei albă. Abundența de culoare, minimul de decorațiuni creează condiții favorabile pentru munca zilnică. |
Franceză | Acest design de birou face o impresie de durată asupra vizitatorilor. De obicei, uimește cu o abundență de decorațiuni șic. Statuetele, tablourile înrămate, micile fântâni inspiră personalul la noi realizări de muncă. |
Loft | Trăsăturile caracteristice ale acestui stil sunt plafoanele înalte, ferestrele mari, pereții din cărămidă sau beton și un minim de partiții interne. |
Scandinavă | Stil simplu și elegant. Este potrivit pentru camere de diferite dimensiuni. Stilul scandinav este caracterizat de un minim de detalii, textile cu modele, mobilier din materii prime naturale, prin rafturi și partiții. |
Esența stilului american de amenajare a birourilor este de a maximiza utilizarea spațiului deschis. Toți angajații se află într-o singură încăpere — fără pereți sau cabine.
Birouri de sticlă în stil european
Stilul șic și boem al unui birou francez
Varianta scandinavă — minim de detalii, culori deschise
Atunci când elaborați un proiect de design de birou, trebuie să respectați un design unitar. Minimalismul și stilul modern sunt în trend.
Vedeți și Cum să proiectați interiorul grădiniței, astfel încât copiii să le placă?
Mobilierul — o componentă importantă a unui birou elegant
Un rol imens în proiectarea biroului oricărei companii joacă mobilierul. Există multe cerințe față de acesta. Mobilierul ar trebui să fie funcțional, confortabil, sigur. Biroul nu trebuie să fie foarte aglomerat. Numărul de articole, funcționalitatea lor ar trebui să fie calculate în avans. Este foarte important ca elementele achiziționate să corespundă pe deplin direcției de stil alese.
Toate elementele de mobilier de birou ar trebui să fie combinate între ele și cu mediul înconjurător
Este important ca spațiul de lucru al angajatului să fie simplu, concis și confortabil
Important. Nu merită să faceți economii la materiale. Materiile prime de slabă calitate, canapelele cu tapițerie ieftină își pierd rapid aspectul. Acest lucru va avea un impact negativ asupra imaginii companiei.
Rușii sunt caracterizați de mobilier bun din lemn
O variantă modernă a designului zonei de recreere din birou este plasarea mobilierului modular. Dacă este necesar, acesta poate fi mutat în altă parte a camerei. O regulă importantă de aranjare a mobilierului în birou — interiorul nu trebuie să aibă elemente inutile.
Englezii se caracterizează prin rafinament, care este transferat la proiectarea biroului și la selectarea mobilierului pentru acesta
Locurile de muncă pot fi amenajate în diferite moduri. Aranjamentul liniar, unghiular este foarte popular. Mulți nu fac standardul — folosesc mobilierul ca instrument de zonare, plasându-l într-o ordine haotică.
Vedeți, de asemenea, căi de grădină cu propriile mâini: desene și opțiuni de proiectare
Principii de creare a designului unui birou mic
Dimensiunea mică a camerei nu este o barieră pentru a crea un birou funcțional și modern pentru o companie tânără. Atunci când îl aranjați, trebuie doar să respectați câteva recomandări:
- Nu puteți utiliza forme complexe. Sunt interzise mobilierul neobișnuit, complex, ornamente mari pe pereți.
- Oglinzile, sticla vor ajuta la creșterea vizuală a spațiului. Principalul lucru este să nu exagerați. Labirinturile de oglinzi vor deruta oamenii care au venit pentru prima dată la birou.
- Culorile vii trebuie să fie prezente în cantități minime. Doar unele detalii și accesorii pot fi decorate în culori vii.
- Spațiul nefolosit poate fi folosit în mod eficient. Spațiul de sub tavan, pervazurile ferestrelor poate fi ocupat de rafturi, rafturi.
- Pereții de culoare deschisă sunt o modalitate bună de a mări vizual camera. Pe fundalul lor va arăta un mobilier grozav, iar pereții despărțitori din sticlă vor părea să se dizolve.
Interiorul de birou al unei companii mici cu elemente de mansardă
Scaune confortabile pentru angajații companiei
Vedeți și Designul dormitorului în stil modern — luați în considerare toate subtilitățile
Iluminarea biroului în diferite interioare
Lumina folosită în mod corespunzător poate transforma semnificativ interiorul biroului, îl face mai confortabil, crește eficiența personalului. Lipsa de lumină duce la oboseală rapidă. Iluminatul birourilor ar trebui să fie proiectat într-un stil uniform. Nu puteți utiliza candelabre, lămpi aparținând unor stiluri diferite în același timp. Acesta este un semn de prost gust. Stilul corpurilor de iluminat trebuie să fie în armonie cu restul interiorului.
Sursele de lumină localizată sunt potrivite pentru birouri. Este mai bine să alegeți lămpi cu un spectru de lumină galbenă. Acestea sunt plăcute ochiului și creează un fundal psihologic favorabil. Varianta optimă este iluminarea puternică a fiecărui loc de muncă. O astfel de dispunere a lămpilor stimulează lucrătorul la muncă concentrată.
Numărul necesar și amplasarea lămpilor trebuie luate în considerare atunci când se elaborează designul biroului
Sfat. Înainte de a determina numărul de lămpi, amplasarea lor, este necesar să ne imaginăm în mod clar câți angajați vor lucra în clădire în același timp.
Angajații nu ar trebui să simtă disconfortul cauzat de un iluminat slab sau de pâlpâirea constantă a unei lămpi arse
Fiecare loc de muncă ar trebui să fie bine luminat. Nu numai lumina principală poate fi folosită în acest scop. Mesele de lucru pot fi iluminate suplimentar cu spoturi.
Tensiunea asupra vederii va fi mult mai mică atunci când se utilizează diferite tipuri de surse de lumină — directă și difuză, artificială sau lumina zilei.
Studiile arată că birourile luminoase și spațioase motivează personalul și cresc productivitatea.
De asemenea, este important să luați în considerare paleta de culori a designului atunci când alegeți o soluție de iluminat. Dacă paleta este caldă, nu ar trebui să folosiți lumină rece. Aceasta este o mare greșeală a oamenilor care sunt departe de sfera designului. Lumina rece va fi relevantă în spațiile fabricilor. Aceasta va sublinia interiorul industrial, va conferi atmosferei rigoarea necesară, deoarece procesul de producție necesită disciplină. Managerul poate sublinia atmosfera creativă cu ajutorul luminii calde. Aceasta va favoriza personalul să creeze noi proiecte, să dezvolte idei.
Câteva idei creative
Birou într-un parc din oraș
Un loc de muncă cu caracter individual
O navă de birouri? De ce nu, dacă sunteți o persoană creativă?
O altă opțiune de birou pentru angajații creativi
Una dintre cele mai creative idei de amenajare a birourilor este zona creativă a angajaților Google din Elveția.
Video: Birou modern în stil loft
Fotografii de birouri pentru toate gusturile
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023