Proiectarea unui apartament studio de 37 de metri pătrați și opțiuni de amenajare

Atunci când decorarea unui apartament de dimensiuni mici este dificil de utilizat tehnicile standard de design, dar cu atât mai interesantă este îndeplinirea sarcinii de îndeplinit

O garsonieră mică, indiferent de numărul de persoane care locuiesc în ea, ar trebui să găzduiască mai multe zone pentru recreere și muncă. Proiectarea competentă a unui apartament cu o cameră de 37 mp este practică și funcțională.

Designul apartamentului cu o cameră în culori deschise

Spațiul principal este împărțit în trei zone — dormitor, cameră de zi și birou, sau în două — cameră de zi și dormitor

Reproiectarea poate fi diferită, în funcție de cine locuiește în cameră.

Dormitor + cameră de zi O opțiune populară, simplă, care nu necesită investiții costisitoare. Va fi suficient să cumpărați o canapea, care va «îndeplini» în plus rolul de loc de dormit. Dacă doriți să puneți un pat, este mai bine să îl determinați în spatele unei partiții subțiri, ecran. Această variantă de amenajare vă va răpi metri pătrați prețioși.
Dormitor + bucătărie + cameră de zi Opțiunea prevede demolarea pereților, un singur spațiu comun. Zonele de lucru sunt alocate cu ajutorul finisajelor pereților, tavanului, podelei, luminii. Mobilierul de bucătărie este plasat de-a lungul unui perete, zona pentru dormit este mai bine să fie plasată cât mai departe de acesta.
Camera de zi + dormitor + birou Variantă complicată de reamenajare, biroul trebuie să fie practic, convenabil. Separat poate fi un paravan sau o partiție subțire. Nu este nevoie de o zonă mare de recreere, puteți sta cu oaspeții în bucătărie, iar pentru vizionarea unui film, citirea unei cărți suficiente canapea și lampă de podea.
Cameră de zi + dormitor + cameră pentru copii O variantă pentru familiile cu copii. Psihologii spun în unanimitate că bebelușul ar trebui să aibă cel puțin un spațiu mic, dar propriu pentru jocuri, minute de intimitate, cursuri. Cea mai bună opțiune sunt complexele de mobilier multifuncțional. Acestea includ un loc de dormit cu drepturi depline, un compartiment pentru cursuri, jucării, un dulap pentru haine.

Schema de amenajare a unei garsoniere

Amenajare cu un pat lângă fereastră

Amenajarea apartamentului cu o cameră de 37 mp cu împărțirea camerei în zone

Amenajare cu un pat într-o nișă

Schema de reamenajare a apartamentului cu o cameră cu partiții mobile

Mutarea pereților despărțitori va crea spațiu pentru o zonă de luat masa în bucătărie.

Recomandări pentru o reamenajare rapidă și ieftină

Atunci când proiectul unui apartament cu o cameră este gândit și convenit, încep lucrările de reparații. Pentru ca încăperea să nu fie supraîncărcată, nu ar trebui să instalați o mulțime de partiții, este mai bine să cumpărați ecrane mobile, în orice moment există o oportunitate de intimitate pentru muncă sau odihnă.

Zonă de recreere cu o canapea în apartamentul cu o cameră

Nu este suficient doar să alocați un colț pentru fiecare zonă, trebuie să planificați camera astfel încât să existe spațiu liber și să creșteți confortul vieții

În cazul în care plafoanele sunt înalte, se ia în considerare opțiunea de a instala podiumuri, nișe de montare.

Zonarea podișului unui apartament studio în tonuri de gri

Zona de dormit poate fi separată de un podium, dacă înălțimea tavanelor permite acest lucru

Amenajare liniară a bucătăriei într-un apartament cu o cameră

O bucătărie alungită poate părea incomodă, dar poate găzdui toate accesoriile și aparatele de-a lungul unui perete.

La zonarea unui apartament cu o cameră, vă puteți «juca» cu nuanțele. Principalul lucru este să nu exagerați. O cameră mică nu agreează nuanțele luminoase și întunecate. Tonurile ar trebui să fie ușoare, combinate între ele. Materialele de finisare sunt preferabile diferite. Podeaua din bucătărie și din camera principală trebuie să difere în mod necesar. Pereții pot fi decorați cu materiale diferite, într-o zonă pentru a picta, în alta pentru a lipi.

Zonarea unei garsoniere cu etaj

Într-un spațiu mic inadecvat tranzițiilor de culori luminoase și o varietate de finisaje, zonele sunt mai bine să se împartă podele diferite sau doar un covor

Zonarea unui apartament cu o cameră cu o zonă de ecran

Într-un apartament cu o singură cameră, peretele despărțitor trebuie să ocupe un spațiu minim. O ușă subțire cu ecran este o soluție bună

Blat de bar și loc de muncă într-o garsonieră de 37 de metri pătrați

Locul de muncă are nevoie de aproximativ doi metri pătrați pentru a găzdui o masă, un scaun și un raft.

Iluminatul joacă un rol foarte important. Cu ajutorul acesteia, puteți ascunde colțurile urâte ale apartamentului, puneți în evidență centrul. Este mai bine să plasați corpuri de iluminat pentru fiecare zonă în parte. Candelabrul voluminos va ocupa mult spațiu, va face vizual tavanul mai mic, așa că este mai bine să dați preferință dispozitivelor de iluminat punctual. În unele zone va fi suficient 1-2, în alte zone aveți nevoie de mai multă lumină, de exemplu, camera de zi.

Iluminatul într-un apartament studio

Exemplu de iluminat de succes într-o singură cameră

Iluminat de accent în zona de dormitor a unui apartament studio

O lampă de podea pe un trepied asigură o iluminare de accent, lăsând să se înțeleagă că această zonă devine un dormitor pe timp de noapte.

Vezi și Teracota în interior: combinație cu alte culori, fotografii

Alegerea stilului camerei

Stilul de design al unei garsoniere mici este permis oricare, principalul lucru este să nu exagerați.

  • Unele tendințe de modă «ca» un metraj mare, mobilier de dimensiuni mari, un număr mare de accesorii, este inacceptabil într-o cameră de metraj mic.
  • Cu cât stilul este mai simplu, cu atât mai confortabil și mai practic va arăta o locuință de dimensiuni mici. Puteți decora în stil loft, minimalism, hi-tech.
  • Unele apartamente «vechi» au balcoane. Datorită acestora, ele primesc câțiva metri pătrați prețioși în plus. Dacă este posibilă izolarea balconului, acesta poate fi folosit ca birou sau poate fi conectat la bucătărie. Dacă izolarea este imposibilă, se organizează depozite pentru lucruri de sezon, unelte.

Design de bucătărie în stil scandinav în apartament studio

Spațialitate, linii drepte și culori contrastante — un interior potrivit în stilul minimalismului scandinav pentru tinerii moderni

Apartament cu o cameră în stil modern

Designul modern, care combină diferite materiale și texturi, subliniază exclusivitatea interiorului și creează o atmosferă de mister și chiar puțină nepăsare

Proiectarea unui apartament de 37 de metri pătrați în stil minimalist

Pentru un apartament mic este mai potrivit să alegeți stiluri care nu au multe decorațiuni

Vedeți, de asemenea, interior alb-negru: caracteristici, fotografii

Mobilier, finisaje, decor

  • Modelele complexe supraîncarcă interiorul, fac camera mai mică. Este mai bine dacă suprafața va fi netedă, tonuri naturale, calm.
  • Dacă doriți un accent luminos, îl puteți face pe unul dintre pereți.
  • Mobilierul este de preferat multifuncțional, compact. Elementele modulare sunt foarte potrivite. De exemplu, un pat sau o canapea cu sertare mari, încorporate, dulapuri încorporate, mese glisante.
  • Fără accesorii nu se poate face fără, dar puțin. Ele «îndeplinesc» perfect rolul de accente luminoase. Nu se recomandă să atârnați pe ferestre perdele cu perdele grele, ele vor îngreuna interiorul, deschiderea nu va fi vizibilă. Absența reală a perdelelor, această tehnică va face camera ușoară, camera va avea mai multă lumină naturală. Puteți atârna jaluzele, perdelele cu role sunt potrivite.

Zonarea unui apartament studio cu rafturi pentru cărți

Patul poate fi ascuns în spatele rafturilor de cărți

Pervazul ferestrei ca bancă într-un apartament cu o cameră dintr-o casă de panouri

Trebuie să folosiți fiecare centimetru de spațiu utilizabil, chiar și pervazul ferestrei.

Chiar și cu costuri minime, nu este dificil să echipați chiar și cel mai mic apartament. Cu o abordare competentă, totul poate fi făcut pe cont propriu. Baza ideii este luată din reviste, de pe site-uri speciale de design. Există profesioniști care dau sfaturi online, sugerează ce materiale de finisare și mobilier sunt de preferat, cum să le aranjezi, unde să plasezi accentele. Rezultatul final depinde doar de fantezia și dorințele proprietarului apartamentului. Cu o mare dorință de a transforma casa ta poate fi de câteva săptămâni.

Decorarea interioară a unui apartament cu o cameră

Decorul poate fi: mobilier din lemn, tapițerie de canapea, perne, postere sau picturi

Vedeți și Futurismul în interior: secrete, accente, amenajare

Proiect de apartament în stil modern

Planificarea unui apartament cu o cameră pentru o persoană care să locuiască în el

Soluție de planificare — camera este împărțită într-un studio și un dormitor

Zonă de luat masa și div an în interiorul unui apartament cu o cameră 37 pătrate

Studioul găzduiește salonul și zona de luat masa. Aceasta din urmă poate fi folosită ca zonă de lucru, dacă este necesar.

Zona de dormit în garsoniera cu o cameră

Dormitorul este separat de studio printr-un perete despărțitor din sticlă

Apartament cu o cameră cu bucătărie separată

Televizorul este situat vizavi de canapea, iar bucătăria se află în partea din spate a camerei, lângă dormitor.

Amenajarea unei băi combinate a unui apartament cu o cameră

Dispunerea băii (vedere de sus)

Interiorul unei băi combinate într-o garsonieră

Chiuvetă, mașină de spălat, toaletă, cabină de duș — totul se potrivește și există chiar spațiu pentru mișcare liberă.

Actualizare data: 1-28-2022