Proiectarea designului apartamentului cu o cameră de 36 mp. m., este necesar să se aplice soluții non-standard.
Este necesar nu numai să împărțiți camera în zone, ci și să maximizați spațiul liber. Acest lucru vă va permite să obțineți condiții de viață confortabile, interior funcțional.
Repararea unui apartament cu o cameră — un eveniment supărător și costisitor. În ciuda suprafeței mici a locuinței, este necesar să se cheltuiască pentru achiziționarea de materiale de finisare, munca meșterilor. De regulă, reparația se efectuează o dată la câțiva ani. Pentru a face să dureze mult timp, a plăcut proprietarilor, trebuie abordată temeinic.
Culoarea principală a designului este albă. Pereții luminoși și podeaua din lemn servesc drept fundal perfect pentru accente de culori strălucitoare și măresc vizual un apartament mic.
Textura naturală a elementelor din lemn conferă interiorului un aer cald și confortabil. Culoarea neagră conferă profunzime și accentuează detaliile individuale.
Primul lucru care începe amenajarea unui apartament cu o cameră este pregătirea unui plan de lucru — alegeți materialele, mobilierul, aparatele, decorul. Abaterile de la acțiunile planificate pot fi, dar nesemnificative, soluțiile nereușite vor fi vizibile numai după ce lucrarea este finalizată. Ca urmare, aspectul interiorului nu va satisface așteptările proprietarilor.
Culorile de accent ale proiectului sunt turcoazul, galbenul și roșul.
Locul de dormit este ridicat pe un podium și separat de zona de living prin lamele de lemn, lăsând posibilitatea unui contact vizual cu restul apartamentului și, în același timp, creând iluzia de intimitate.
Pregătirea în avans a designului unui apartament cu o cameră va permite:
- Alegeți un design de stil luând în considerare avantajele și dezavantajele sale;
- Prezentați viitorul interior al locuinței;
- Faceți scheme, desene, care vor fi solicitate de către maeștri în cursul reparațiilor;
- Determinați materialele, mobilierul, obiectele decorative.
Proiectul de design este principalul asistent în amenajarea unui apartament cu o cameră. Acesta conține toate informațiile necesare care se referă la efectuarea de reparații. Proprietarii nu trebuie să se certe atunci când aleg tapetul, corpurile de iluminat și așa mai departe. Proiectul de design permite ca toate aceste și alte probleme să fie rezolvate înainte de începerea reparației.
În proiectul apartamentului de 36 de metri pătrați, camera de zi și bucătăria sunt două încăperi separate. Ele sunt separate de o ușă de sticlă într-un cadru metalic negru, care practic nu ocupă niciun spațiu.
O tablă de ardezie este folosită ca șorț, ușor de curățat și original — aici puteți scrie rețete.
Conținut
Caracteristicile amenajării
Apartamentele cu o cameră sunt de mai multe tipuri. Ele diferă în ceea ce privește dimensiunea, forma și aspectul . În acest sens, aranjarea lor, folosiți un design diferit .
Designul ar trebui să sublinieze avantajele și să ascundă dezavantajele locuinței.
Cele mai populare sunt două tipuri de dispunere a unui apartament cu o cameră .
- Dispunerea standard. Într-un astfel de apartament există o cameră, bucătărie, baie, hol. Principalul avantaj al acestui tip este posibilitatea de intimitate a proprietarilor. Dezavantajele includ o dispunere înghesuită, incomodă, o suprafață mică. Nu este ușor să plasați obiectele de mobilier necesare în astfel de condiții. Un design selectat cu competență va ajuta.
- Studio. Aceasta este o variantă modernă de amenajare a unui apartament cu o cameră. Are puține partiții, doar cele mai necesare, ceea ce oferă spațiu liber. Potrivit pentru burlaci sau cupluri tinere.
Vezi și Uși albe în interior: fotografii, sfaturi
Caracteristicile designului unui apartament cu o singură cameră
Designul unui apartament cu o cameră are o serie de caracteristici. Dacă organizați corect spațiul, interiorul se va dovedi frumos, va fi confortabil, plin de confort. Orice stil de design prevede aranjarea mobilierului în grupuri. Astfel, se pune accentul pe conceptul minimalist de zonare.
Ferestrele panoramice din garsonieră asigură o iluminare suficientă, seara în acest scop se folosesc plafoniere încorporate și o lampă de podea ergonomică.
Combinația armonioasă de alb și negru în designul studioului îi conferă acestuia un aspect elegant și individualitate.
Atunci când se amenajează un apartament studio, este necesar să se mărească spațiul vizual și efectiv. În general, bucătăria este separată de cameră printr-un perete, care ocupă spațiu suplimentar. Pentru început, merită să determinăm dacă este portantă. Dacă este posibil, este mai bine să eliminați peretele și să combinați camerele într-una singură. O astfel de amenajare vă va permite să utilizați zona mai eficient. Dacă nu este posibilă demolarea peretelui, atunci este necesar să măriți ușa de acces, să eliminați partițiile care separă camera și holul.
Zona de luat masa conține o masă cu scaune confortabile și este subliniată de pandantive originale.
Setul de bucătărie compact cu aparate integrate este proiectat într-un stil minimalist.
Zona bucătăriei și a camerei de zi se disting prin finisaj, culoare. Un dulap, o unitate de rafturi, partiții glisante sunt perfecte în acest scop. Astfel, se vor elibera zeci de centimetri suplimentari.
Vezi și Eclectismul ca stil de interior: idei, fotografii
Reguli de zonare
Odată ce partițiile sunt eliminate, apartamentul se va transforma într-o singură cameră . Pentru a o face confortabilă, pentru a trăi confortabil, va ajuta la împărțirea spațiului în zone .
- Zona de lucru . Concepută pentru a găti și a mânca alimente.
- Odihnă. Se instalează un pat sau o canapea .
- Colțul pentru copii. Necesar dacă familia are un copil.
Pentru a crește funcționalitatea locuinței și pentru a obține maximul de spațiu liber în ea, se alege adesea o dispunere deschisă — cu o absență completă a pereților interiori.
Există diferite modalități de separare a zonelor. Sunt adecvate diferite culori și texturi de pardoseală. Acestea vor împărți camera în secțiuni. Un tavan de nivel diferit este, de asemenea, potrivit. Dacă vorbim despre bucătărie și hol, puteți instala un contor de bar.
Interiorul garsonierei este decorat în stil scandinav — cu culoare albă predominantă, decor minimalist și accente de turcoaz.
Divizarea apartamentului în zone este o soluție modernă. Fiecare parte îndeplinește anumite funcții, camera devine vizual mai spațioasă, plină de confort. Partițiile dintre zone pot fi de tip fix și mobil. Cea de-a doua variantă de construcții își poate schimba cu ușurință locația, dacă este necesar.
Vedeți și Art Deco în interior: schema de culori, caracteristici, fotografii
Principalele elemente din interior
Deoarece suprafața unui apartament cu o cameră este mică, atunci fiecare centimetru ar trebui să fie folosit rațional.
Astfel, se vor obține condiții de viață confortabile, un interior frumos și spațios.
Elementele necesare sunt instalate. Acest lucru este valabil atât pentru mobilier, cât și pentru elementele decorative. Rafturile și o masă de cafea nu sunt detaliile principale. Prin urmare, ele și nterioarele pot fi adăugate după finalizarea designului camerei.
Vedeți, de asemenea, fuziunea stilului în interior — combinați incongruent
Ce mobilier să alegeți?
Practic, apartamentele de dimensiuni mici sunt decorate în stilul minimalismului, hi-tech. Ele se caracterizează prin simplitate, utilizarea de forme laconice în interior. Pentru a plasa obiectele necesare pe o suprafață mică nu este dificil.
Pentru un apartament cu o singură cameră este potrivit mobilierul cu liniile potrivite. Ar trebui să fie strict, să se încadreze armonios în imaginea de ansamblu a interiorului. Pentru zona de bucătărie, este mai bine să o faceți la comandă. Acest lucru vă va permite să țineți cont de particularitățile camerei, pentru a face un set de căști confortabil. Camera va avea suficient spațiu pentru o viață confortabilă.
Patul dublu este situat pe un podium, la baza căruia există sertare pentru depozitarea lenjeriei de pat.
Sistemul de depozitare trebuie să fie bine gândit. Acesta trebuie să fie compact, pentru a găzdui toate lucrurile necesare. Un dulap se va descurca perfect cu această sarcină. Este mai bine să îl faceți la comandă. Un astfel de mobilier satisface cerințele proprietarilor. Este produsă în funcție de dorințele lor. Acest lucru se aplică la numărul de sertare, uși și alte lucruri. Un astfel de sistem de depozitare are caracteristici importante: caracterul practic și ușurința de utilizare.
În ciuda dimensiunilor mici ale dormitorului, acesta conține rafturi deschise, la care există acces din camera de zi și dormitor.
Mobilierul transformator este o opțiune excelentă pentru apartamentele mici. Caracterizat de multifuncționalitate, se transformă cu ușurință în alte elemente. De exemplu, o canapea pliabilă . În timpul zilei, în forma asamblată, va ocupa un spațiu minim, iar noaptea se va transforma într-un loc de dormit confortabil. Canapeaua poate avea un blat de masă încorporat, folosit pentru a mânca. Este potrivit patul, care se transformă într-un dulap. Va elibera mult spațiu în timpul zilei.
Vezi și Culori deschise în designul modern
Familie cu un copil: cum să proiectezi un apartament studio?
Apartament cu o cameră — nu este cea mai bună soluție pentru o familie cu copii. Dar realitățile vieții sunt de așa natură încât nu există altă alegere. Costul unei astfel de locuințe este accesibil, deci este mai ușor de cumpărat.
Mobilierul din camera de zi include o canapea de colț spațioasă, care poate servi ca zonă de dormit, la nevoie, precum și un fotoliu și o măsuță de cafea.
Pentru ca locuința într-un apartament să fie confortabilă pentru toți locuitorii, este necesar să fie organizată corect. Este important să se țină cont de vârsta copilului. Locul de dormit al celui mai mic poate fi lângă patul adulților. Un copil de vârstă școlară are nevoie de un colț privat. Ar trebui să fie cât mai funcțional posibil, plin de confort.
Lângă fereastră este o zonă de luat masa, unde este instalată o masă de perete cu un blat de masă gri închis. Zona de luat masa din apartamentul studio este evidențiată de o compoziție decorativă de fotografii și o lampă suspendată.
Partea camerei pentru copii este decorată în culori deschise. Pentru separarea acesteia este potrivit un paravan sau un raft. Cel de-al doilea design poate fi folosit pentru a stoca diverse obiecte. Mobilierul ar trebui să fie ergonomic, dacă există doi copii în familie, puteți instala un pat supraetajat.
Vedeți, de asemenea, Camera de design de 20 de metri: zonarea, alegerea stilului și selectarea mobilierului
Designul culorilor
În designul unui apartament cu o cameră ar trebui să fie dominat de culori deschise. Un astfel de interior pare plictisitor, deci este potrivit să îl diluați cu accente luminoase. Unele părți ale camerei sunt evidențiate. Aplicați culori întunecate ar trebui să fie atent. Deoarece acestea reduc vizual camera. Creează o atmosferă de dor, care îi deprimă pe locuitori.
Spațiul a fost unificat prin eliminarea partițiilor. În acest fel, a fost posibilă crearea senzației unui volum mare.
Pentru ca locul de dormit să fie confortabil, este necesar să îl separați de restul camerei. În proiectarea unui dormitor într-un apartament cu o singură cameră, această sarcină a fost rezolvată cu ajutorul pereților de sticlă ridicați în jurul patului.
Perfect potrivit pentru apartamentele de dimensiuni mici tapet foto panoramic. Acestea extind vizual spațiul. Ca urmare, camera este ușoară și liberă. Imaginea, care se află pe tapetul foto, umple camera cu o atmosferă specială.
Iluminare
Iluminatul joacă un rol important în designul unui apartament studio. Ea determină atmosfera care va predomina în ea. Dacă apartamentul este mic, este necesar să îl umpleți cu lumină cât mai mult posibil. Acest lucru va sublinia ușurința interiorului, va exista o atmosferă laconică.
Divizarea vizuală a camerei într-o cameră de zi și o zonă de dormit este realizată de lamele verticale din lemn. Acestea își pot schimba poziția pe principiul jaluzelelor și, dacă este necesar, pot ascunde vizual locul de dormit.
Camera este mobilată cu o canapea de culoare caldă, o măsuță de cafea cu un blat neobișnuit sub forma unei felii de lemn și o comodă cu iluminare inferioară.
Lipsa luminii naturale poate fi compensată prin iluminat artificial. Iar acestea sunt diferite în zone diferite. Dormitorul este destinat relaxării, așa că se folosește un iluminat localizat. În ceea ce privește zona de lucru și bucătăria, aici sunt instalate un număr mare de dispozitive. Așa cum ar trebui să existe o mulțime de lumină. Pentru bucătărie se potrivește bine sursele de lumină punctiforme, iar camera de zi — un candelabru luminos.
Gama rece de culori ajută la creșterea vizuală a spațiului, astfel încât principalul pentru interior a fost gri.
Minimalismul este ideea principală a designului unui apartament de studio de 36 mp. m. m. Mobilierul are forme simple, clare, nimic superfluu — doar cele mai necesare.
Designul unui apartament de studio de 36 mp. m. ar trebui să fie selectat în mod competent. În acest caz, este necesar să se bazeze nu numai pe dorințele proprietarilor, ci și pe caracteristicile amenajării. Deci, puteți obține un interior în care va fi confortabil să petreceți timp pentru toți membrii familiei.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023