Proiectarea unui apartament cu o cameră de 30m2. Principii de bază

Designul apartamentului de 30 de metri pătrați poate fi destul de original și funcțional, dacă te apuci de designul său cu o anumită doză de imaginație.

Atunci când decorați un mic apartament studio ar trebui să luați în considerare mulți factori care vor ajuta ulterior la crearea unui design multifuncțional.

designul apartamentului de 30 de metri pătrați

Principalele probleme ale spațiilor de locuit mici sunt imposibilitatea de a instala sisteme de depozitare complete, lipsa de iluminare și limitările logice în alegerea mobilierului.

Principiul principal pentru amenajarea unui studio de dimensiuni mici — nimic superfluu. În apartament nu ar trebui să fie o mulțime de detalii care interferează unul cu celălalt să existe, în același timp — și proprietarul să se simtă confortabil. Deci, amintiți-vă: ar trebui să existe doar cele mai necesare lucruri în cameră.

design apartament 30 mp

Pentru a dezvolta și chiar mai mult pentru a pune în aplicare proiectarea unui apartament cu o cameră de 30 de metri pătrați este extrem de consumatoare de timp și dificilă.

Următorul principiu — designul ar trebui să mărească spațiul. Și în niciun caz invers. Luați în considerare acest lucru atunci când alegeți fiecare detaliu al interiorului. De exemplu, este mai bine să alegeți culori deschise, cele întunecate vor face camera sumbră și vor reduce vizual spațiul. Plafoanele din gips-carton cu mai multe niveluri ar trebui, de asemenea, să fie amânate pentru camerele înalte și mari. Plafoanele întinse, plafoanele pictate sau pur și simplu tapițate sunt cele mai potrivite aici.

apartament 30 de metri pătrați

Într-un spațiu mic doriți să creați zone confortabile cu drepturi depline pentru odihnă, muncă și masă.

Al treilea principiu este confortul. Acesta se referă la zonarea camerei. Totul ar trebui să fie armonios și să aibă locul său. Este mai bine să echipați separat zonele de lucru, de dormit, de joc etc. Acest lucru va ajuta la proiectarea corect selectată a unui apartament cu o cameră.

design de apartament studio

Uneori se pare că este nerealist, cu toate acestea, pentru a pune în aplicare ideile moderne de proiectare a unui apartament cu o cameră, este încă posibil.

La ce trebuie să acordați atenție

Primul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un design este aspectul apartamentului. Zonificarea ulterioară depinde de aceasta. Cum sunt amplasate baia și ușa de la intrare în raport cu restul camerei — detalii importante la care trebuie să se acorde atenție atunci când se analizează planul.

30 de metri pătrați de apartament foto

Întrebarea despre cum să creați un design modern al unui apartament cu o cameră de 30 de metri pătrați, în timp ce utilizați în mod rațional nu numai un metru, fiecare centimetru, cel mai adesea îi îngrijorează pe locuitorii din Hrușciov.

În ceea ce privește aspectul, este demn de remarcat faptul că avem în vedere proiectarea unui apartament de studio de 30 de metri pătrați. m. În cazul în care bucătăria din apartament este separată, aceasta simplifică foarte mult sarcina.

bucătărie în apartament de 30 de metri pătrați

Creând un interior modern al apartamentului de 30 mp. m, designerii recomandă cu tărie să fie deosebit de atenți la alegerea mobilierului.

Locația comunicațiilor nu este mai puțin importantă. Unde sunt amplasate prizele, cum este amplasat cablajul, unde sunt conectate canalizarea și alimentarea cu apă — aceste caracteristici tehnice sunt, de asemenea, responsabile pentru zonarea apartamentului .

apartament studio 30 mp

Cea mai bună soluție este mobila personalizată.

Acordați atenție înălțimii plafoanelor. Acest factor determină designul tavanului în sine, camera, alegerea culorilor și a materialelor pentru decorare.

Bineînțeles, nu puteți ignora bugetul disponibil. Acesta este în multe feluri și este punctul de plecare și curatorul întregii renovări.

fotografie de apartament studio 30 mp

În cazul în care fiecare centimetru este utilizat în mod rațional, puteți crește spațiul disponibil, este mai ușor de a zona o cameră mică.

Vedeți și Zonarea unei camere în dormitor și cameră de zi

Selectarea unui design

Fiecare design are propriile caracteristici, legi, materiale predominante și schema de culori. Prin urmare, selectarea direcției corecte este, de asemenea, de o importanță deosebită. Făcând o greșeală în această alegere, riscați să transformați apartamentul într-un loc în care nu doriți să locuiți deloc.

studio de idei de design plat

Creșteți vizual spațiul ferestrei, nu supraîncărcat cu țesături.

De exemplu, stilul Provence nu este potrivit pentru o cameră de 30 de pătrate. În ciuda ușurinței, a naturaleții și a culorilor ușoare, dragostea sa pentru diverse detalii mici și o cantitate mare de mobilier vor face ca un apartament mic să fie o camorka sumbră. În acest caz, alegerea noastră este oarecum limitată.

studio apartament interior

Zona de odihnă este delimitată de tapet sau de vopsirea pereților.

Vă sugerăm să acordați atenție celor mai potrivite stiluri .

Stilul Designul culorilor Caracteristici
Minimalism Alb, gri bej Suprafețe monocrome care se suprapun
Modern Negru, galben, turcoaz Combinații contrastante
Loft Maro, lăptos, roșu Elemente urbane
Scandinavă Alb, maro, albastru Principalul detaliu este șemineul

studio apartament de design 30 de metri pătrați

Pentru un apartament cu o singură cameră, este preferabilă o bucătărie fără uși.

Principala caracteristică comună a acestor stiluri este un minim de detalii. Cu ajutorul lor veți putea să lăsați liber cât mai mult spațiu posibil și să extindeți vizual camera.

amenajare apartament studio

Întruchipând ideile de design ale unui apartament cu o cameră, în primul rând, trebuie să decideți asupra zonelor din cameră. Pentru a face acest lucru, va trebui să vă gândiți la schema de culori a întregii locuințe.

Vedeți și Cărucior în interior: tipuri, fotografii, sfaturi

Minimalism

Acest stil este excelent pentru proiectarea unui apartament studio de 30 de pătrate. Principalul său postulat nu este nimic superfluu. Acesta vă permite să aranjați în cameră toate zonele necesare, lăsând în același timp o mulțime de spațiu liber.

minimalism într-un apartament de 30 de metri pătrați

Minimalism, funcționalitate — aceasta este ceea ce este necesar pentru astfel de camere.

Minimalismul se distinge prin culori calme, absența detaliilor inutile, predominanța elementelor naturale. O altă caracteristică a sa este o suprapunere monotonă a suprafețelor. Tavanul este adesea dat la vopsit, la var sau la tapet cu culori deschise. Această caracteristică va ajuta la «ridicarea» tavanelor joase din încăpere. Pereții sunt, de asemenea, suprapuși cu culori monotone. Dintre detaliile suplimentare, minimalismul salută doar o lampă de podea cu un design neobișnuit și unul sau două scaune moi.

minimalism într-un apartament de 30 de metri pătrați

Camera nu trebuie să fie supraîncărcată de decor.

Vedeți, de asemenea, High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii

Loft

Inițial stilul loft. Se caracterizează printr-o anumită neglijență și prin prezența detaliilor urbane. De exemplu, puteți întâlni adesea suprapunerea unui perete cu cărămizi sau plăci decorative. Această soluție va crea senzația că apartamentul are acces deschis la curte, ceea ce îl va face semnificativ mai proaspăt și mai spațios.

mansardă apartament studio

Garsonierele sunt foarte populare în zilele noastre.

În ciuda folosirii culorilor închise, cum ar fi maro și roșu închis, acest stil nu face ca încăperea să fie sumbră sau mică, ci chiar din contră. Acest efect al acestor culori se datorează faptului că ele sunt afișate în materiale naturale, cum ar fi lemnul, cărămida și piatra. Și câteva detalii ușoare, cum ar fi o canapea albă sau o imagine luminoasă de orientare corespunzătoare, vor dilua cu succes atmosfera.

apartament în stil loft de 30 de metri pătrați

Ar trebui să se țină cont de faptul că astfel de locuințe sunt concepute pentru a trăi nu mai mult de două persoane.

În același timp, pentru proiectarea apartamentului în stil loft sunt folosite și culori deschise pentru a acoperi complet orice suprafață.

Vedeți și Fresce în interior: tehnologie de producție, avantaje

Scandinavă

Rece și discret. Va face ca o garsonieră mică să pară proaspătă și spațioasă. Acest stil folosește culori reci (alb, albastru) ca bază și culori calde (maro, galben) pentru a adăuga o notă de căldură. Un detaliu după care veți recunoaște cu siguranță tendința scandinavă este șemineul. Acesta aduce, de asemenea, puțină căldură austerității culorilor albe ca zăpada.

apartament cu design scandinav

Nu există partiții între camere, iar locuința este împărțită în zone funcționale.

Pentru a decora acest stil, este suficient să cumpărați o canapea, să acoperiți podeaua cu un laminat închis și să puneți pe ea un covor deschis cu o grămadă lungă. Pereții ar trebui să fie făcuți în alb în combinație cu albastru, adăugați un șemineu — și totul este gata.

apartament în stil scandinav

Nu există detalii inutile și o mulțime de spațiu liber.

Vedeți și Stilul interior: tipuri de soluții de design pentru casa dvs.

Zonarea

Într-un apartament cu o singură cameră trebuie să încapă tot ce ai nevoie pentru o viață confortabilă. Camera poate fi împărțită în zone pentru odihnă, somn, lucru, joacă etc. Cu toate acestea, în mod condiționat, este posibil să se aloce 2 «camere» cele mai necesare: este un dormitor și o bucătărie. Să acordăm atenție condițiilor de creare a acestora.

dormitor și bucătărie în apartament studio

Creând designul unui apartament cu o cameră de dimensiuni mici, experții acordă cea mai mare atenție celor două zone care se învecinează una cu cealaltă — camera de zi și bucătăria.

Vezi și Design interior în culoarea muștarului

Dormitor

Este de dorit să separați zona de dormit (cel puțin simbolic) de restul spațiului . Puteți face acest lucru cu o perdea, o partiție sau un dulap. De acord, un pat în mijlocul camerei va arăta inconfortabil atât pentru oaspeți, cât și pentru proprietar. Deci, asigurați-vă că alocați un loc separat pentru pat, care va fi separat de restul spațiului .

dormitor în apartament de 30 mp

Este important să alegeți culori care să se combine între ele.

De asemenea, zona de dormit poate fi o canapea. Acest lucru face o diferență. În acest caz, procedați de la planificarea spațiului general . Dar această opțiune este mai puțin convenabilă pentru dormit. Prin urmare, vă sfătuim să găsiți într-un apartament cu o cameră un loc pentru un pat, dacă doriți, plasați în el și o canapea.

dormitor în apartament de 30 mp

Dacă culoarea predominantă este albul, atunci introducerea oricărui luminos va arăta armonios, principalul lucru este să nu «exagerați».

Vedeți, de asemenea, stilul vintage în designul interior

Bucătărie

Locația acestei zone este determinată de locația comunicațiilor. Dar există și câteva sfaturi pentru decorarea acestei zone. Asigurați-vă că aveți grijă de o hotă de calitate. Dacă intenționați să gătiți acasă, acest detaliu este esențial. El împiedică răspândirea mirosurilor în tot apartamentul, ceea ce este foarte important pentru studio.

bucătărie în apartament de 30 de metri pătrați

Bucătărie de garsonieră cu o predominanță a culorii albe.

De asemenea, ar trebui să amenajați o zonă de luat masa. Dacă există un balcon, îl puteți combina cu bucătăria și îl puteți amenaja sub sala de mese. Dar, în acest caz, este necesară legalizarea reamenajării. O altă opțiune este un contor de bar. Se potrivește cel mai bine, deoarece îndeplinește două funcții în același timp: separarea zonei de bucătărie și înlocuirea sălii de mese.

bucătărie în apartament de 30 de metri pătrați

Bucătăria din camera de zi poate fi separată de un contor de bar, care în același timp poate servi ca masă de luat masa.

Am luat în considerare legile generale de proiectare a unui apartament studio în 30 de metri pătrați. m. m. Utilizați aceste cunoștințe și veți putea crea cel mai confortabil și mai frumos design.

zonarea apartamentului de 30 de metri pătrați

Într-un astfel de apartament va fi tot ceea ce este necesar pentru o viață normală de zi cu zi.

Actualizare data: 3-9-2022