Proiectarea unui apartament cu două camere. Clasic sau modern — ce este mai bine pentru o casă de panouri

Crearea unui design de apartament începe cu înțelegerea conceptului general de design interior

Caracteristicile de design ale unui apartament cu două camere

Casele cu panouri și-au primit numele datorită materialului folosit în construcție. O astfel de structură este formată din plăci de beton (panouri), care sunt produse într-o versiune monolitică. Ușurința de instalare atrage dezvoltatorii, dar acest lucru se reflectă în calitatea locuințelor, și anume, conductivitatea termică ridicată a pereților. În timpul verii, o astfel de cameră va fi fierbinte.

Perdele gri din material dens

În primul rând, determinați scopul fiecărei camere

Designul zonei de locuit într-un apartament de oraș

Toți cei care locuiesc în apartament ar trebui să aibă propriul spațiu personal

Pat verde închis într-un dormitor cu un perete de cărămidă

Fiecare cameră este un spațiu separat și nu este necesar să se proiecteze întregul apartament în aceeași culoare.

Următoarea este o listă a principalelor nuanțe, luând în considerare faptul că spațiile casei de panouri nu vor lăsa nici un vizitator indiferent:

  1. Efectuați reamenajarea interioară. Îndepărtați-vă de aranjamentul obișnuit al camerelor din apartament. După ce ați decis asupra designului, faceți un plan al camerelor viitoare.
  2. Alegeți stiluri moderne de design. Ordinaritatea de zi cu zi va dilua în mod ideal designul camerei în stilul «High-tech», «Minimalism», «Scandinav» și «Loft».
  3. Utilizați culori reci. Într-o casă cu panouri calde, culorile întunecate și albe vor da prospețime. De asemenea, nuanțele de verde, roșu aprins și turcoaz se vor potrivi aici.
  4. Folosirea mobilierului funcțional va elibera camera de dezordinea inutilă. Pentru panou va juca în avantajul dumneavoastră.
  5. Trei camere vă permit să dați frâu liber imaginației. Nu este necesar să aderați la un singur stil. Compuneți designul cu diferite opțiuni.
  6. Tendința modernă este un apartament studio. Combinând dormitorul cu camera de zi, sau holul cu bucătăria, veți obține o creație originală.
  7. Zonarea camerelor combinate va da atmosfera de confort, atractivitate, excentricitate.

Camera de zi frumoasă cu culori contrastante

Folosiți combinații contrastante, de exemplu, galbenul cu albul arată întotdeauna la modă și elegant

Lumini suspendate deasupra unei mese din lemn

Lămpile suspendate cu plafoane negre vor completa perfect interiorul unui apartament modern

Sfat. Nu vă fie teamă să experimentați. Puteți combina mai multe stiluri diferite într-o singură cameră.

Rafturi pentru cărți în decorarea camerei de zi

Detaliile luminoase ale interiorului pot servi ca rafturi de cărți cu o configurație interesantă

Rafturi deschise cu iluminare în camera de zi

Iluminarea raftului va crea o atmosferă romantică pe timp de noapte

Aranjați zonele de accent. Selectați materiale de decorare interioară nu combinate la prima vedere. Cu cât mai neobișnuit va fi designul apartamentului, cu atât mai atractiv veți găsi camera în timp.

Dacă aveți un balcon sau o loggie, asigurați-vă că luați în considerare opțiunea de a le combina cu un dormitor sau o bucătărie (de obicei, în aceste părți sunt situate balcoanele). În cazul în care loggia este relativ mică, soluția ideală este să instalați o măsuță de cafea cu scaune mici. În loc de o partiție demontată puneți uși glisante largi, iar direct în exterior, organizați balconul cu o partiție din metal ornamentat, forjat, vopsit în negru sau în culori vii. Plantați viță de vie sau struguri maidanezi, lăsați-i de la partiție până în tavanul propriu-zis. Deci, într-o zi însorită și caldă va fi mult mai plăcut să vă oferiți plăcere, relaxare cu o ceașcă de cocktail rece.

Scaun mic pe balcon într-un apartament cu două camere

Balconul ar trebui să fie folosit cu înțelepciune

Decor cu imagini pe peretele de deasupra canapelei

Deasupra canapelei puteți atârna imagini frumoase sau fotografii de familie în rame

Decorarea cu lemn a holului unui apartament cu două camere

Un hol realizat din lemn este o opțiune excelentă pentru «cartea de vizită» a unui apartament.

Acordați atenție lucrurilor mărunte. Acestea fac minuni. Mulțumită micilor elemente decorative ale interiorului și creează acel farmec necesar întregului apartament. Fotografiile de familie, peisajele, statuetele din lemn pot completa perfect interiorul camerei. Unele obiecte de artizanat pot fi realizate cu propriile mâini. Citiți articolul despre cum să decorați singur casa cu mici obiecte de artizanat.

Vedeți și Caracteristicile designului clasic american de interior

Stil clasic

Clasicul arată foarte bine în toate cazurile. Stilul strict, aristocratic va aduce confortul, reținerea, frumusețea spațiului. Organizați o cameră de zi mare prin combinarea holului cu dormitorul. Foarte interesantă va arăta foarte interesant varianta cu o decorare interioară ușoară.

Interiorul unui dormitor în stil clasic

Stilul clasic de decorare implică utilizarea de materiale naturale și scumpe

Podeaua este adecvată, realizată din plăci ceramice lucioase. Această opțiune este potrivită în special pentru o casă de panouri, cu climatul său intern cald. Textura podelei este selectată compoziție moale, cu adăugarea de linii netede de culoarea laptelui clarificat. Podeaua este acoperită cu un covor decorativ alb brodat cu modele aurii. Plinte sunt, de asemenea, realizate din ceramică pentru a completa spațiul.

Fotolii albe pe podea cu acoperire lucioasă

O podea din marmură albă va adăuga lux și rafinament

Pereții sunt o pânză de artist. Cu această abordare, veți avea un aspect interior unic. Faceți accente. Nu este necesar să acoperiți pereții cu același tip de tapet. Spațiul din spatele canapelei mari va fi perfect ca un accent. În acest caz, limitele sale sunt delimitate de coloane maiestuoase, care, la rândul lor, sunt completate de miezuri de panouri cu model de sticlă. Între coloane, peretele este lipit cu tapet auriu deschis cu modele texturate. În mijlocul întregii compoziții atârnă un peisaj frumos, încadrat de o ramă cu paspartu.

Decorarea peretelui de deasupra canapelei cu tablouri

Decorațiuni de perete în camera de zi în stil englezesc

Paspartout — o ramă din carton, care se introduce între fotografie și rama principală. Părțile rămase ale pereților sunt cel mai bine să fie acoperite cu același tip de tapet sau să se organizeze din panouri de plastic.

Fereastra este împodobită cu perdele italiene grațioase, încununate cu ornamente luxuriante. În plus, draperiile sunt brodate cu mărgele de sticlă. Perdeaua este selectată translucidă, cu aplicarea unor modele cusute ușoare.

Stecklarus pe o perdea realizată din material satinat

Banda cu margele de sticlă va completa uimitor perdelele și va adăuga lux la interior

Tavanul poate fi realizat în mai multe niveluri. Dacă înălțimea permite, se fac trei trepte. Primul vine din colțul unui perete. Marginea sa este încadrată cu bandă LED ca o lumină de fundal decorativă. Spoturile vor îndeplini scopul funcțional. Partea centrală a tavanului din camera de zi este atârnată cu un candelabru voluminos. Schema de culori este neapărat albă, completând ideea generală de design. Aceasta va fi cea de-a doua zonă. Partea rămasă este organizată de cea de-a treia etapă. Elementele de iluminat aici pot fi absente deloc.

Candelabru cu abajur auriu într-un dormitor clasic

Într-un interior clasic, aurul este foarte potrivit

Dulapuri într-un dormitor-cameră de zi în stil clasic

Tot mobilierul trebuie să corespundă strict stilului clasic de design

Mobilierul este achiziționat moale, din lemn natural. Cel mai bine este dacă fronturile dulapurilor și părțile din lemn ale scaunelor vor fi impregnate cu o compoziție întunecată. Acest lucru va crea un efect nobil al camerei de zi. Inserțiile de pe scaune sunt în mod necesar de design moale.

Va fi interesant să folosiți vegetația în ghivece ca decorațiuni. Este mai bine dacă decorați camerele cu plante naturale. Dar și o variantă artificială va fi suficientă. Dacă preferați florile, atunci mugurii lor nu ar trebui să fie foarte strălucitori. Deci, nu veți încălca conceptul general care caracterizează designul unui apartament într-o casă de panouri de stil «clasic».

Vedeți, de asemenea, culoarea Tiffany în interior: caracteristici, fotografii

Design modern

Designul modern al unei case de panouri este caracterizat de soluții non-standard. Aici este acceptabil să se combine excelent în structura sa materiale de finisare. Să luăm în considerare designul dormitorului.

Interiorul unui dormitor într-un apartament cu trei camere al unei case de panouri

Dormitor în stil modern — o opțiune excelentă pentru cunoscătorii de confort, confort și minimalism

Tapet luminos cu ornament pestriț pe peretele unui dormitor într-o casă de panouri

Pete luminoase adecvate, experimente interesante de design

Podeaua este potrivită aici ca o țiglă, și laminat. Textura ar trebui să fie netedă, lucioasă. Schema de culori este ușoară, fără a crea o sarcină.

Spațiul de perete este finisat într-un mod combinat. În cazul în care dormitorul este îngust și alungit, va trebui să cumpărați o canapea extensibilă. Peretele din spatele canapelei este decorat cu panouri din lemn sau bucăți mici de plăci de lemn. Soluțiile non-standard vor arăta interesant. De exemplu, panouri OSB vopsite cu ajutorul unei tehnologii speciale. Secțiunea peretelui opus este organizată cu laminat gri. De asemenea, ceramica se va potrivi aici. Dimensiunea fiecărui element este mare. Deasupra unui astfel de finisaj, este atașat un televizor.

Cuvertură gri pe patul din dormitor

Armonia vizuală aici este creată de linii și forme drepte clare

Perne decorative pe patul de pe patul dintr-o casă de panouri

Accesoriile ar trebui să fie cât mai practice posibil și să corespundă, de asemenea, conceptului de design

Tavanul poate fi vopsit în alb sau pur și simplu vopsit în alb. Accentele funcționale de perete vor fi suficiente.

Elementele decorative sunt selectate în tonuri reci. Noile modalități de încadrare a imaginilor și fotografiilor se vor potrivi stilului modern de design. Un astfel de decor este un cadru mare, care este instalat pe podea. Partea principală este plasată la nivelul ochilor, iar spațiul rămas este suplimentat cu un passepartout.

Design de dormitor gri într-un apartament cu trei camere

Schema de culori este selectată din nuanțe naturale plăcute

Parchet laminat într-un dormitor într-o casă de panouri

Accentul în finisare este pus pe materiale moderne

Aspectul japonez poate fi atribuit stilului modern. Acesta se caracterizează prin motive orientale calme, nuanțe naturale de culoare și unitate cu natura.

Dormitor în stil japonez într-o casă cu panouri

Temele orientale, în special stilul japonez, par a fi ceva rafinat și misterios

Design de dormitor în stil japonez într-un apartament cu două dormitoare

Tradiția și minimalismul sunt principalele criterii ale stilului japonez

Camerele japoneze se intersectează cu «Minimalismul» prin numărul de elemente de mobilier, decorațiuni. Interiorul japonez al unei case cu trei treimi de panou va deveni un refugiu al unei surse de putere, înțelepciune și calm.

Actualizare data: 12-22-2023