Proiectarea apartamentelor cu două camere: optimizarea spațiului prin zonare și reamenajare

Un apartament relativ ieftin poate găzdui confortabil un singur proprietar și o familie mică.

exemplu de interior frumos al unui apartament cu două camere

Apartamentele cu două camere sunt foarte populare pe piața

variantă de decor luminos al unui apartament cu un dormitor

Proiectarea unui astfel de apartament este mai bine să fie comandată de la un specialist

Cum să planificați spațiul unui apartament cu două camere?

Gândindu-vă la alegerea designului interior al unui apartament cu două camere, este important să țineți cont de toate «avantajele» și «dezavantajele» unui spațiu de locuit mic. Aici mai ales «nu mergeți în jurul», trebuie să combinați funcționalitatea diferitelor camere în fiecare cameră.

Pe de altă parte, o locuință compactă înseamnă mai puține cheltuieli pentru reparații și încălzire. Pe baza acestor economii, vă puteți permite să cumpărați materiale de finisare mai scumpe și mobilier construit la comandă. Astfel, veți optimiza fiecare centimetru de spațiu utilizabil.

La reamenajarea și reorganizarea spațiului, proiectul de design al unui apartament cu un dormitor ar trebui să conțină toate zonele funcționale fundamentale (cu opțiuni):

variantă de design luminos al unui apartament cu un dormitor

Atunci când se creează un design, merită să se ia în considerare toate dezavantajele unei zone mici

idee de decor luminos pentru un apartament cu un dormitor

Locuință compactă — mai puține costuri de reparații și de încălzire

Cameră separată, parte a coridorului cu vestiar și oglinzi (2-3 metri la ușa de la intrare), spațiu combinat fără pereți despărțitori cu camera de zi

Baie comună, cabină de duș cu o tavă fără cadă + toaletă separată, divizare printr-o partiție convențională a băii, bloc de spălare în toaletă, baie cu chiuvetă

Spațiu de dormit și de recreere

Dormitor cu drepturi depline, parte separată de camera de zi + cameră pentru copii, 1 pat în bucătărie pe o canapea extensibilă, canapea mare cu o canapea extensibilă în camera de zi.

Birou multifuncțional pentru calculator (de lucru), rafturi ușoare cu blat rabatabil pentru laptop, colț cu rafturi la masa de luat masa

Bucătărie completă, îndepărtarea peretelui despărțitor dintre bucătărie și camera de zi cu un blat de bar sau spătarul unei canapele cu spătar înalt, o mică unitate de aparate de bucătărie în zona de luat masa.

Parte a bucătăriei cu un colț de bucătărie compact, set complet de luat masa în camera de zi (masă + scaune), bucătărie combinată cu o loggie izolată.

O parte a livingului cu un colț moale, o bucătărie organizată pentru primirea oaspeților, un hol mărit prin combinarea acestuia cu zona unui balcon cald (loggia).

Zonarea încăperilor principale și achiziționarea de mobilier ar trebui să fie justificată de cel care urmează să locuiască într-un apartament cu două camere în următorii ani. Dacă aceasta este locuința unui cuplu căsătorit, pot exista adăugiri, copiii adulți se pot căsători în curând sau pot pleca la studii.

Camera de zi ar trebui să aibă neapărat o canapea moale

Mobilierul ar trebui să fie multifuncțional

variantă de design frumos al apartamentului cu un dormitor

O canapea de colț este perfectă pentru o cameră de zi mică

Stilul de viață, hobby-urile, înclinațiile creative sau interesele tehnice ar trebui să fie reflectate în proiect atunci când se planifică care va fi designul unui apartament cu două camere.

  1. Amenajarea dormitorului copilului depinde de vârsta și interesele acestuia.
  2. În cazul în care a doua cameră este un dormitor conjugal, este important să se decidă cum să se organizeze zona de recepție.
  3. În apartamentul unei singure fashioniste ar trebui să existe un loc pentru un mic dressing.
  4. În cazul în care proprietarul singur al apartamentului duce un stil de viață sănătos, este important să se aloce spațiu pentru echipamente de fitness și echipamente sportive.

Vedeți și Caracteristicile designului interiorului clasic american

Reamenajarea și reorganizarea unui apartament cu 2 camere

Apartamentele învechite din punct de vedere moral din epoca sovietică nu corespund cerințelor moderne, deși sunt încă solicitate pe piața imobiliară secundară.

Reamenajarea radicală este o încercare de a ajusta distribuția spațiului de locuit disponibil. Pentru a demola un perete dintr-o clădire de apartamente, aveți nevoie de permisiunea autorităților municipale, iar aceasta este rareori acordată. Aceasta este o metodă costisitoare și nesigură (o parte a intrării se poate prăbuși), dar această metodă încearcă să corecteze deficiențele pentru a implementa un nou design al unui apartament cu două camere.

idee neobișnuită de decorare a unui apartament cu un dormitor

Proiectarea apartamentului într-un stil modern

idee de stil luminos pentru un apartament cu un dormitor

Pereții rotunzi vor arăta foarte frumos

Demontarea parțială a unuia dintre pereții camerelor adiacente de dragul de a le uni este o opțiune accesibilă atunci când demontarea peretelui nu este recomandată. Cel mai bine este să tăiați un arc într-un bloc de panouri cu un bolgar. Nu puteți distruge pereții portanți, dar puteți demonta parțial peretele despărțitor secundar, dar consolidați tavanul în acest loc cu accesorii metalice sau coloane de imitație.

De dragul confortului, trebuie să faceți următoarele

  • demontarea pereților și a pereților despărțitori secundari;
  • reamenajarea întregului apartament sau a camerelor individuale;
  • adăugați metri pătrați de loggie sau balcon izolat;
  • reorganizați suprafața utilă prin zonare și mobilier încorporat.

Demolarea pereților nu este disponibilă dacă este vorba de o clădire dărăpănată, există fisuri și alte semne de cedare. În acest caz, reparația se reduce la mascarea defectelor, reamenajarea este mai bine înlocuită de o zonare eficientă și de o reorganizare atentă a încăperilor.

varianta de decorare frumoasă a apartamentului cu un dormitor

De dragul confortului, este necesară reproiectarea întregului apartament

apartament cu un dormitor idee luminoasă de design luminos

Uneori este mai bine să nu se efectueze reamenajarea, este suficient să se facă reparații cosmetice

idee neobișnuită de design interior pentru un apartament cu un dormitor

Camerele pot fi combinate într-una singură

Combinarea camerelor adiacente cu zona balconului izolat sau a loggiei se face de dragul extinderii camerelor mici. Adesea schimbați configurația holului sau a coridorului. Pe aceste locuri pătrate aranjați o zonă de luat masa și un loc de odihnă printre plantele de interior-exotice, ca în fotografie.

Cel mai frecvent tip de reamenajare este demolarea partiției dintre camera de zi și bucătărie. În acest caz, nu este de dorit să mutați aragazul cu gaz, canalizarea cu o chiuvetă pe un alt perete. Dar o hota de extracție eficientă și delimitarea condiționată a blocului alimentar și a zonei de luat masa în camera de zi adiacentă sunt obligatorii.

exemplu de stil neobișnuit de apartament cu un dormitor

În cazul în care camera de zi este suficient de mare, puteți pune o masă de luat masa

Combinarea camerelor adiacente cu zona balconului izolat sau a loggiei se face de dragul extinderii camerelor mici

Vezi și Culoarea Tiffany în interior: caracteristici, fotografii

Caracteristicile apartamentelor de diferite tipuri de amenajare

Transformarea locuinței și designul modern al unui apartament cu o cameră poate fi divers — modernizare parțială sau reamenajare completă. Efectuând reparații minore, nu puteți lăsa în aceeași formă comunicații uzate, care după un timp se vor face cunoscute. Demontarea telefonului din oraș, cablurile ascunse (cablu TV, internet) și conductele, echiparea cu sisteme «inteligente» — toate acestea vor adăuga confort cu aceeași configurație a camerelor.

  1. Apartament cu un dormitor din vremea lui Hrușciov. Aceste proiecte sunt considerate cele mai inconfortabile, unde arhitecții cel mai mult au cruțat pe zona de baie, hol și bucătărie. În unele variante există o cămară, dar cel mai adesea acestea sunt înlocuite de mezanine de coridoare înguste. Reamenajarea este cea mai problematică.
  2. Stalinka — cele mai spațioase propuneri ale fondului vechi, care sunt cel mai ușor de adaptat la designul interior modern al unui apartament cu o cameră. O cameră de zi mare cu două ferestre poate fi împărțită în 2 dormitoare, iar într-un coridor larg se separă un loc pentru un dressing liniar. Nu există pereți portanți în interiorul apartamentului, iar plafoanele înalte oferă mai multe opțiuni pentru stilizare.
  3. Brejnevka este o încrucișare între o Stalinka și o Hrușciovka. Este mai locuibilă, cu o zonă de bucătărie mai mare. Majoritatea pereților sunt portanți, așa că este dificil să faci o reproiectare bună. Este posibil să se reorganizeze baia și să se ia câțiva metri din coridor pentru camere alăturate și camere auxiliare.
  4. Apartamentele din seria P-44 și P-44T sunt mai ușor de adaptat la designul modern al unui apartament cu un dormitor în 44 de metri pătrați. Ele au fost construite calitativ, astfel încât nivelarea suprafețelor și eliminarea defectelor nu presupun. De obicei, în ele se unește doar balconul sau se face reorganizarea băilor și este posibil să se «taie» un pic din coridoare. Este posibilă zonarea cu ajutorul unor podiumuri joase cu iluminare de jos, precum și a unor plafoane cu mai multe niveluri și întinse.
  5. Clădirile noi cu o nouă amenajare sunt oferite în variante destul de reușite, dar totul depinde de preferințele proprietarilor, care adesea doresc să schimbe interiorul unui mic apartament cu două camere. Transformările de «două camere», se referă în principal la zonarea funcțională, deoarece fiecare opțiune ia în considerare compoziția familiei și stilul de viață al fiecăruia dintre ei.

Clădirile noi ale unei noi amenajări sunt oferite în variante destul de reușite

apartament cu un dormitor exemplu de design luminos

Există o mulțime de oferte pe piață, nu ar trebui să cumpărați ceea ce nu vă place

varianta de design interior luminos al unui apartament cu un dormitor

Camera de zi poate fi combinată cu bucătăria cu un mic perete despărțitor.

Ofertele de pe piața imobiliară sunt atât de diverse încât nu are rost să cumperi ceva care nu se potrivește multor parametri.

Proiectarea unui mic apartament cu 2 camere implică o alegere a tipurilor de camere:

  • combinat cu un dormitor living, cea mai populară opțiune dacă în familie sunt mai mult de 2 persoane, când camera mai mică este dată copilului;
  • camera de zi și biroul într-o singură cameră este preferată de cei care lucrează acasă, invitând vizitatori;
  • camera de zi în forma sa cea mai pură — pentru persoanele singure care se pot mulțumi cu un dormitor complet;
  • living-sufragerie cu peretele despărțitor al bucătăriei îndepărtat, o opțiune populară pentru cei care primesc adesea oaspeți;
  • camera de zi-cinema nu necesită o reorganizare complexă, este un design popular al unui mic apartament cu 2 camere pentru fanii sportului, fanii fotbalului sau fanii serialelor TV, unde baza — un ecran mare cu plasmă și mobilier tapițat cu mai multe locuri;
  • camera de zi cu un dressing în spatele ușilor glisante ale dulapului încorporat este convenabil pentru familii, unde predomină femeile care locuiesc într-un apartament de dimensiuni mici.

variantă de design neobișnuit al unui apartament cu un dormitor

Camera de zi-cinema nu necesită o reorganizare complexă

exemplu de decorare frumoasă a unui apartament cu un dormitor

living-sufragerie cu o partiție de bucătărie demontată, o opțiune populară pentru cei care primesc adesea oaspeți.

See also Mediterranean style in interior design

Choice of style

«Undefined» style, retro Soviet era or full eclecticism is not in fashion today. Much more interesting look design projects of apartments with a two-room layout, where the style is quite recognizable.

Now there are a lot of programs for visualization

When choosing an interior design is important to consider comfort

variantă de stil luminos al unui apartament cu un dormitor

Proiectarea apartamentului într-un stil modern

When choosing a particular cultural tradition reflected in the interior, it is important to consider how comfortable all family members will feel in such an environment. Today there are special interior design visualization programs, with the help of which you can simulate any idea. The most popular styles:

  • minimalism (classic and modern, Japanese and Scandinavian);
  • country (Provence style, chalet, ranch, Russian terem, Ukrainian hut);
  • ethnic styles (African, Oriental, Indian, Moroccan);
  • retro (vintage, grunge, shebby-chic);
  • classical and historical styles;
  • fusion;
  • urbanism (loft, hi-tech, techno, futurism);

exemplu de design interior luminos al unui apartament cu un dormitor

It is very good when the room will be filled with natural light

exemplu de design frumos al unui apartament cu un dormitor

It is not difficult to create the desired design of the apartment, it can be ordered from specialists

Serviciul de vizualizare a proiectului de design al oricărui apartament cu două camere este oferit nu numai într-un atelier de design scump, ci și de specialiști privați care stăpânesc software-ul la nivel de amatori. Dar vă puteți descurca și fără ei, uitându-vă la ilustrațiile din galeria foto pentru a înțelege ce vă place cel mai mult.

Actualizare data: 12-22-2023