Este posibil să creați un interior funcțional și luminos chiar și într-o garsonieră de dimensiuni mici.
Designul colorat, precum și elementele de decor confortabil «animă» spațiul și vă permit să uitați de suprafața acestuia — doar 42 m2.
Amenajarea studioului este o opțiune excelentă pentru acest tip de cazare. Absența pereților este compensată de partițiile joase.
Dormitorul aici este așezat pe un piedestal, închizându-l cu un perete de sticlă.
Conținut
De la un «un dormitor» la un studio
Este posibil să transformați un apartament cu o cameră într-un studio. Pentru a face acest lucru, peretele dintre cameră și bucătărie este îndepărtat. Ca urmare, veți obține o cameră spațioasă care vă permite să găzduiți confortabil tot ceea ce aveți nevoie. Se recomandă să vă gândiți la zonare, pentru a aloca segmente separate în spațiul general. Puteți folosi podele diferite, puteți face o deschidere diagonală în camera de zi. Rezultatul va fi un studio spațios. Pentru a evita probleme precum răspândirea mirosului de mâncare atunci când gătiți, procurați-vă o hotă puternică.
Apartamente cu o zonă mică — un «client» special, care necesită o abordare adecvată.
Zonarea corectă a camerei cu perdele, pereți despărțitori de diferite înălțimi și mobilier funcțional va ajuta la împărțirea spațiului astfel încât să existe suficient loc pentru toată lumea.
Este mai bine să acordați preferință unui stil care nu implică o cantitate mare de mobilier și decor — acestea «mănâncă» metri prețioși dintr-o cameră deja mică.
Vezi și Culoarea teracotă în interior: combinație cu alte culori, fotografii
Amenajare apartament 42 de metri pătrați
Atunci când întrebați despre aspectul unui astfel de apartament, este necesar să se ia în considerare forma spațiului de locuit, cantitatea de lumină naturală și defectele. În cazul în care «o cameră» este standard, puteți continua cu designul fără a schimba nimic. În caz contrar, puteți face un studio, care este popular. Este suficient să eliminați partițiile dintre camere, conectând toate camerele într-un singur întreg. Asigurați-vă în prealabil că caracteristicile casei permit astfel de manipulări.
Pe o suprafață mică de 42 de metri pătrați, puteți amenaja un dormitor, o bucătărie, o cameră de zi și o zonă de lucru folosind principiul zonării.
Datorită absenței partițiilor și a pereților masivi, apartamentul pare mai mare din punct de vedere vizual și nu creează un sentiment de izolare.
Principiul spațiului deschis a permis utilizarea unei combinații de culori închise în surdină, chiar și într-o locuință cu o suprafață atât de mică.
În acest caz, pereții gri și piesele de mobilier negru, în loc să reducă spațiul, creează o atmosferă confortabilă.
Ferestrele mari lasă să pătrundă lumina naturală și umplu încăperea de «aer».
Dormitorul este separat de restul spațiului cu o perdea, fiind în același timp continuarea acestuia.
Vedeți și Interiorul în alb și negru: caracteristici, fotografii
Reamenajarea camerei. Împărțirea în zone
Opțiunile posibile pentru reamenajarea și împărțirea în zone a apartamentului sunt reflectate în tabel.
Cu ajutorul zonării într-un apartament cu o cameră în 40 mp puteți crea un «cuib» confortabil și confortabil
Metoda de zonare | Descriere |
Partiții | Vă permit să creați mai multe camere dintr-o singură cameră. Apoi, puteți împărți teritoriul în diferite segmente. Dar poate exista un sentiment de întuneric, va fi mai puțin spațiu. |
Unificarea prin nuanțe | Prin utilizarea acelorași culori și texturi, pot fi conectate diferite segmente. Separarea este doar vizuală, iar camera rămâne unitară. |
Atenție la detalii | Dacă este necesar să se împartă spațiul fără a instala partiții, se recomandă să se treacă atenția la elemente neutre. De obicei, puneți o piesă de mobilier care ajută la ascunderea zonei dorite. |
Arcul | Acest detaliu sau o parte a partiției vă permite să faceți față mai multor sarcini. Există o divizare a teritoriului, dar, de fapt, acesta rămâne unificat. Vă puteți mișca liber în jurul camerei, cantitatea de lumină rămâne neschimbată. |
Nivel | Percepția spațiului este afectată de complexitatea camerei. Puteți împărți teritoriul prin coborârea tavanului sau prin ridicarea nivelului podelei. Vă permite să creați un spațiu de depozitare suplimentar. Potrivit numai pentru apartamentele spațioase cu tavane înalte. |
Finisaj | Poate fi utilizat în încăperi de orice dimensiune. Este necesar să combinați culori și texturi diferite, ceea ce va crea impresia de camere diferite într-un singur spațiu. |
Vedeți și Futurismul în interior: secrete, accente, amenajare
Design interior pentru orice buget
Se recomandă să începeți să vă gândiți la design cu definirea stilului general și a paletei de culori. Opțiunile potrivite pentru un apartament mic sunt considerate astfel:
Stilul de minimalism este creat pur și simplu pentru camere de dimensiuni mici.
Un apartament în stil hi-tech nu va arăta supraîncărcat.
Se folosesc predominant nuanțe deschise. Merită să aplicați următoarele sfaturi.
- Pentru a economisi spațiul liber, este rațional să instalați mobilier funcțional.
- Tapițeria canapelei alegeți luminos. Apoi va deveni un accent, atrăgând atenția.
- Cu cât mai multă lumină, cu atât mai bine. În plus față de lumina naturală, merită să includeți un maxim de lumină artificială.
- Utilizați mai multe tehnici pentru a maximiza vizual spațiul, inclusiv oglinzi.
- Dacă există segmente vizate, utilizați zonarea pentru a sublinia fiecare zonă.
Proiectarea unui apartament studio a utilizat cu succes conceptul modern de împărțire a unui singur spațiu în zone vizate.
Stilul loft pentru designul interior a fost ales cu un motiv: se potrivește perfect în atmosfera mansardei și vă permite să potriviți detalii funcționale și practice.
Lângă ușa de la intrare se află un sistem de depozitare care curge în zona bucătăriei.
Aici se află tot ce este necesar pentru viață și chiar și un șemineu — ar părea un lux nepermis pentru o «cameră unică» de dimensiuni atât de mici.
Designul băii într-o garsonieră mică.
Vedeți și Combinația de liliac cu alte culori în interior.
Interiorul unui apartament pentru o familie cu un copil
Accentul ar trebui să fie pus pe funcționalitate. Toate colțurile ar trebui să fie utilizate la maximum. O opțiune excelentă este un pat supraetajat. Avantajul modelului va fi prezența unei mese extensibile și a unui mic dulap. Acest lucru vă va permite să echipați în mod convenabil și eficient un colț pentru copii, care nu ocupă mult spațiu. Adulții vor trebui să renunțe la un pat cu drepturi depline. Ea pur și simplu nu are loc într-o singură cameră. Va fi optim să instalați o canapea, care noaptea poate fi desfășurată.
Pe o astfel de zonă nu este mult de accelerat, dar există mai multe modalități de a face apartamentul confortabil.
Pentru camera principală, lăsați tapetul de lumină de aceeași culoare. Din punct de vedere vizual, ele vor corecta spațiul, îl vor face mai mare.
Masa de lângă fereastră îndeplinește funcția atât decorativă, cât și de luat masa.
Planul de design presupune amplasarea atât a dormitorului, cât și a camerei de zi într-o singură încăpere.
Instalați o lumină pe mai multe niveluri. De la ușile clasice ar trebui să fie abandonate, înlocuindu-le cu uși glisante ca în dulapuri. Acest lucru va ajuta la economisirea de metri. În hol, plasați un sistem de depozitare convenabil. Pentru bucătărie este potrivit pentru un set, unde puteți încorpora aparate.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023