Panouri 3D în interior: fotografie, instalare, argumente pro și contra

Design de cameră cu panouri 3D

panou 3d din aluminiu strălucitor în coridor

Interiorul dormitorului cu panou 3D

panou 3d din mdf de culoare deschisă în hol

Panou 3D mare și șic în interior

Ce sunt panourile

Producătorii oferă o gamă largă de panouri 3d, deoarece panourile de perete sunt realizate din diferite materiale care au avantajele și dezavantajele lor.

  • Panouri din gips. Gipsul flexibil și plastic vă permite să implementați o varietate de modele și texturi, iar peretele, alcătuit din mai multe astfel de panouri, pare solid, deoarece spațiile dintre ele pot fi ușor și imperceptibil unse cu același gips. În plus, acest material poate fi colorat. Dezavantajul este greutatea semnificativă a panourilor de gips-carton în comparație cu plasticul sau MDF.
  • Panouri din plastic. Acestea sunt considerate o opțiune bugetară. În plus, sunt rezistente la umiditate și mai ușoare. Panourile de perete din plastic pot fi vopsite, iar instalarea lor este destul de simplă: sunt fixate pe perete cu lipici sau cu un cadru metalic. Minusul este inflamabilitatea lor, din cauza căreia este imposibil să se utilizeze panouri 3d pentru pereți în interiorul camerei de zi direct lângă șemineu.
  • Panouri MDF. Produs din fibre de lemn prin lipire. Materialul este ecologic și fiabil, dar mult mai ieftin decât lemnul. Se caracterizează prin performanță și fiabilitate ridicată. Se utilizează pentru decorarea încăperilor cu o umiditate care nu depășește 80%. Panourile de relief din fibre de lemn comprimate sunt fixate pe perete cu ajutorul unor console. Printre avantaje se numără izolarea fonică și termică ridicată. Panourile de perete din MDF pot fi vopsite și laminate. Dintre dezavantaje, vom evidenția necesitatea unei îngrijiri atente a acestora, deoarece în timp își pierde oarecum aspectul.
  • Panouri din bambus. Materialele realizate din lemn natural sunt, de asemenea, populare. Cel mai adesea folosit pentru fabricarea panourilor decorative tridimensionale din bambus. Costul scăzut, respectarea mediului, ușurința de instalare și aspectul excelent deschid multe oportunități de utilizare a panourilor 3d din bambus în interior. Cu toate acestea, din păcate, astfel de panouri sunt de scurtă durată și au o rezistență scăzută la umiditate, deci nu sunt foarte potrivite pentru baie sau bucătărie. De obicei, ele sunt folosite în dormitoare sau camere de zi.
  • Panouri din aluminiu. Imaginea volumetrică de pe suprafața panourilor de aluminiu este obținută prin perforare, iar partea superioară este acoperită cu o peliculă specială pentru a proteja panoul de coroziune. Prin urmare, panourile de perete din aluminiu sunt destul de rezistente la umiditate. În plus, acestea sunt rezistente la foc și foarte durabile. prin urmare, este acceptabilă utilizarea panourilor 3d din aluminiu pentru pereți în interiorul camerei de zi cu șemineu. Acest material nu necesită o îngrijire specială și practic nu se murdărește, cu toate acestea, și costă un astfel de lux în mod corespunzător.

panou 3d din bambus de culoare deschisă în camera de zi

Camera de interior cu panouri 3D

panou 3d din mdf luminos în hol

Camera de interior cu panouri 3D

panou 3d din plastic de culoare deschisă în hol

Pătrate într-un panou 3D

Pentru a vă ușura alegerea materialului panourilor pentru interiorul dvs., vom oferi tabelul comparativ al acestora:

Depinde de complexitatea modelului

Lipici sau cadru metalic

panou 3d din aluminiu deschis în bucătărie

Interiorul camerei de zi cu panou 3D

panou 3d din bambus luminos în camera de zi

Camera de zi cu panou 3D

panou 3d din ipsos luminos în hol

Dormitor cu panou 3D

Vezi și Bambusul în interior — variante de utilizare

Panouri 3d pro

  • Versatilitate. Posibilitățile de aplicare a panourilor în relief sunt aproape nelimitate. Ele sunt folosite pentru decorare sau ca partiții în zonarea încăperilor. Datorită plăcilor volumetrice pot ascunde deficiențele și denivelările pereților, pot ascunde izolația sau diverse comunicări.
  • Originalitate. Panourile decorative de perete pot crea un design îndrăzneț și un aspect unic al camerei. Utilizarea unor astfel de materiale de finisare sunt relativ recente, deci nu toată lumea nu a avut încă timp să aprecieze avantajele lor, iar panourile 3d pentru pereți în interiorul apartamentului vor fi o soluție destul de neobișnuită, care va surprinde cu siguranță oaspeții dvs.
  • Durabilitate. Majoritatea panourilor de perete sunt realizate din materiale de înaltă calitate.
  • De obicei, acestea sunt rezistente la umiditate, durabile și rezistente la influențe mecanice, ceea ce garantează o durată lungă de viață a p anelelor.
  • Ușurința de instalare. Instalarea panourilor nu necesită pregătiri suplimentare, precum și unelte sau abilități speciale. Pentru a instala panoul, nu este nevoie să aduceți peretele într-o stare perfectă, deoarece instalarea se face chiar și pe suprafețe neuniforme. Decorarea pereților camerei cu plăci decorative fără a implica profesioniști se poate face cu ajutorul lipiciului sau al unghiilor lichide.
  • Izolare termică și fonică. Desenele volumetrice pe panouri realizate din diferite materiale, servesc pentru decorare, dar pot juca și rolul de izolație sau de partiție izolată fonic.

panou 3d din plastic luminos în camera de zi

Panou 3D ondulat în interiorul camerei

panou 3d din aluminiu luminos în cameră

Camera de interior cu panouri 3D

panou 3d luminos din ipsos în coridor

Cameră mare cu un panou 3D frumos

Vezi și Decorațiuni originale cu fluturi: fotografii, sfaturi, materiale

Minusurile panourilor 3d

  • Dificultatea de percepție. Se recomandă amplasarea panourilor în relief doar pe un singur perete sau pe o parte a acestuia. În caz contrar, acestea pot supraîncărca interiorul, precum și obosi o persoană.
  • Necesitatea unei curățări regulate. Desenul volumetric de pe pereți va acumula praf pe el însuși și, prin urmare, va necesita o curățare constantă. Instalând în cameră panouri 3d, trebuie să fiți pe deplin încrezător că o astfel de îngrijire le puteți oferi. În caz contrar, praful acumulat nu numai că va strica efectul imaginii volumetrice, dar poate servi și ca o cauză a alergiilor.
  • Caracteristici stilistice. Panouri în relief — acesta este un efect destul de dificil, care obligă la respectarea unității stilistice a camerei. În multe interioare, o astfel de soluție va părea prea pretențioasă sau nepotrivită.
  • Greu de înlocuit. Dacă un panou cedează, va fi destul de dificil să găsiți un înlocuitor, așa că este mai bine să vă aprovizionați din timp cu câteva plăci suplimentare.

panou 3d din ipsos luminos în bucătărie

Panou 3D neobișnuit în interiorul camerei

panou 3d din plastic luminos în dormitor

Design de cameră cu panouri 3D

panou colorat de bambus 3d în hol

Panou 3D ușor în interiorul camerei

Vezi și Imagini în basorelief în interiorul apartamentului: avantaje, fotografii

Opțiuni de aplicare

Tehnologiile tridimensionale sunt introduse în mod activ în designul de interior, stimulând imaginația cu forme neobișnuite și transformând spațiul. Panourile volumetrice au rolul de a îndeplini sarcini estetice și funcționale. Ele sunt utilizate în mod activ pentru zonarea încăperilor, crearea de partiții, mascarea comunicațiilor sau a pereților denivelați.

Imaginile în relief cu efect de volum pot crește vizual dimensiunea camerei de zi, conferă interiorului prospețime și noutate. Modelul plasat orizontal va atrage vizual și va extinde camera, dungile verticale vor ridica nivelul plafonului.

Panourile decorative de perete sunt, de asemenea, utilizate ca izolație termică și fonică sau pentru a evidenția zonele funcționale. Ele vor crea un fundal perfect pentru home cinema, iar realizate din materiale ignifuge — chiar și pentru un șemineu.

panou 3d colorat din plastic în cameră

Panou 3D moale în interiorul camerei

panou 3d din ipsos viu în dormitor

Panou 3D frumos în interiorul camerei

panou 3d luminos din aluminiu în dormitor

Design de cameră de zi cu panou 3D

Vezi și Cum să faci un decor original de cană cu lut polimeric

Unde se utilizează

Gama modernă de panouri 3D vă permite să le asortați la orice stil. Într-un interior clasic se vor potrivi perfect cu imagini volumetrice realizate din ipsos, care se vor armoniza perfect cu elemente precum coloanele și stucurile. Apartamentele moderne în stilul minimalismului sugerează utilizarea metalului sau a sticlei, iar în interioarele etnice preferă lemnul natural.

Pentru a accentua efectul tridimensional se folosește iluminarea din spate cu soffite sau benzi LED.

Panourile 3d practice și convenabile câștigă popularitate și sunt folosite în aproape orice încăpere: camere de zi, dormitoare, bucătării, băi și camere pentru copii. Domeniul de utilizare a acestora depinde de materialul din care sunt realizate. Panourile din lemn natural, precum și plăcile decorative din gips nu sunt, de obicei, plasate într-o cameră cu umiditate ridicată, iar pentru proiectarea băilor și bucătăriilor se folosesc panouri din aluminiu. Cele mai ecologice specii de bambus și alte specii de lemn sunt folosite în dormitoare, camere pentru copii și camere de zi, iar imaginile volumetrice universale din plastic sunt potrivite pentru toate interioarele.

Este foarte populară placarea nișelor de șemineu cu panouri volumetrice realizate din materiale incombustibile, iar în dormitoare panourile 3D sunt de obicei instalate pe peretele din spatele patului, obținându-se efectul de volum tridimensional al camerei.

panou 3d luminos din ipsos în cameră

Interiorul dormitorului cu panou 3D

panou 3d din plastic deschis la culoare în bucătărie

Panou 3D galben ondulat în interiorul camerei

panou 3d din mdf de culoare deschisă în dormitor

Panou 3D alb în interiorul camerei

Vedeți, de asemenea, decorarea sticlei cu panglici — luxos, ornamentat, neobișnuit

Modalități de instalare

Ușurința de instalare a panourilor de perete se numără printre principalele lor avantaje. Efectuarea celei mai simple lucrări atât de simple este posibilă chiar și pentru un începător care nu a fost niciodată implicat în reparații.

Instalarea panourilor 3d nu necesită o pregătire prealabilă a pereților. Este necesar doar să alegeți locul de plasare. Opțiunea ideală — lipirea panourilor pe lipici sau cuie lichide, dar această soluție este adecvată numai pe pereți practic plane cu defecte mici acceptabile. În cazul în care suprafața nu este ideală, este mai bine să folosiți șipci metalice pentru a instala panourile.

panou 3d din mdf deschis la culoare în camera de zi

Camera de interior cu panouri 3D

panou 3d din bambus luminos în hol

Panou 3D ondulat în interiorul camerei

panou 3d din mdf de culoare deschisă în cameră

Camera de interior cu panouri 3D

panou 3d din aluminiu deschis în camera de zi

Panou 3D alb în interiorul camerei

Se recomandă să vă gândiți în prealabil la modul în care va fi amplasat modelul. Pentru a face acest lucru, mai întâi schițați pe o suprafață orizontală, cum va arăta.

Dacă îl instalați singur, preferați panourile decorative cu caneluri speciale pentru elementele de fixare, astfel încât veți obține îmbinări mai strânse.

Acordați atenție panourilor personalizate. Cu ajutorul lor puteți crea un design cu adevărat unic, potrivit pentru designul dvs. interior din toate punctele de vedere.

Vedeți, de asemenea, cum să utilizați o cușcă decorativă în interior

Rezumat

Pentru a schimba radical interiorul fără investiții materiale mari, este suficient să folosiți panouri decorative 3d pentru pereți. Ele au o mulțime de avantaje incontestabile, arată elegant și extind vizual camera, iar simplitatea instalării și ușurința de utilizare a panourilor cu efect de volum vor face ca reparația să fie ușoară și interesantă.

Actualizare data: 12-22-2023