Trucurile de design ajută la transformarea eficientă a camerei și chiar și într-un apartament de dimensiuni mici la organizarea camerelor cu scopuri diferite. Există 2 moduri principale de zonare a spațiului:
- Fizic. În acest scop folosiți mobilier, ecrane, pereți despărțitori, textile.
- Vizual. Spațiul este împărțit cu ajutorul iluminatului, al formelor geometrice și al elementelor decorative texturate. Această împărțire a apartamentului în zone se bazează pe particularitățile percepției vizuale a spațiului.
Cele mai comune metode de zonare:
- Zonarea cu mobilier. Rafturile sunt divizori de spațiu excelenți. Prin rafturi vă permit să păstrați un iluminat bun. Fluxurile de lumină de la fereastră vor ilumina întregul spațiu al camerei. Regula principală este să nu supraîncărcați raftul cu cărți și diverse elemente decorative.
- Tapet. Pentru a aduce un element de noutate în interior ajută la lipirea unui perete cu tapet cu un model de accent. Puteți lipi suprafețe cu oglinzi sau plăci decorative. În acest fel, puteți crea efectul unui perete suplimentar.
- Zonarea cu ajutorul pereților despărțitori. Ca separatoare puteți folosi uși glisante, coloane, ecrane mobile. O astfel de partiție poate fi îndepărtată cu ușurință dacă este necesar. Majoritatea producătorilor moderni oferă ecrane cu o gamă largă de funcții. De exemplu, acestea pot fi instalate lângă perete ca decor sau pot fi folosite ca oglindă.
- Zonarea cu perdele. Această metodă este cea mai accesibilă și nu necesită o muncă serioasă de proiectare. Perdelele vă permit să ascundeți părți separate ale camerei, să prelungiți spațiul, să creați un colț personal. Cu toate acestea, senzația de spațiu este păstrată.
- Construcții pe mai multe niveluri. Crearea unui podium va ajuta la diversificarea interiorului și fără costuri inutile pentru zonarea apartamentului. Dacă există o înălțime suficientă a tavanului, puteți ridica patul sau o parte din camera de zi, unde se află mobilierul tapițat. În interiorul podiumului puteți depozita lenjeria de pat. În plus, puteți echipa un tavan cu două niveluri — designul ar trebui să urmeze conturul podiumului.
Probele de culoare și cele de lumină trebuie evidențiate separat. Fiecare zonă funcțională ar trebui să fie vopsită într-o anumită nuanță. De exemplu, zona de bucătărie din studio poate fi gri, iar camera de zi poate fi vopsită în albastru intens. Pentru fiecare zonă funcțională merită să vă gândiți la un aranjament individual de lămpi. În acest scop, se folosesc lămpi suspendate, de podea și încorporate
Vezi și Culoarea teracotă în interior: combinație cu alte culori, fotografii
Conținut
Zonarea unui apartament cu o cameră — caracteristici și nuanțe
Atunci când zonarea unui apartament studio după separarea bucătăriei și a holului pe camera de zi rămâne 16 m 2 , și în cele mai multe cazuri și chiar mai puțin. Pe o astfel de zonă este potrivit să se plaseze mobilier-transformator. Un pat încorporat în dulap este așezat deasupra canapelei, iar biroul este pliat pe perete lângă fereastră.
În zona copiilor ar trebui să fie un loc pentru jocuri, studiu și odihnă. Colțul pentru divertisment nu ar trebui să fie echipat pe pasaj. Este mai bine să alegeți un loc lângă fereastră. Dormitorul sau biroul părinților ar trebui să fie plasat la intrare.
Vedeți și Interiorul în alb și negru: caracteristici, fotografii
Finisarea camerelor pentru o zonare adecvată
Împărțirea unui apartament cu o singură cameră în mai multe zone funcționale se poate face cu ajutorul materialelor de finisare. În acest caz, este important să se mențină un stil unificat al interiorului.
Materiale pentru decorarea unei camere cu zone diferite:
- Tapet. Pentru o familie cu copii va fi potrivit tapetul sub pictură.
- Tencuială decorativă. Se folosește pentru a decora pereții din apropierea paturilor.
- Gresie. Acoperirea are sens să se folosească în bucătărie și baie.
- Piatra decorativă, laminatul și panourile din lemn sunt potrivite pentru holuri și zone de recepție.
Partițiile sunt realizate din panouri de sticlă și plăci de gips-carton.
Vedeți și Futurismul în interior: secrete, accente, amenajare
Podeaua
Acoperirile de podea, în primul rând, ar trebui să fie fiabile și durabile. Alegerea optimă este parchetul sau laminatul. În camera de zi și în dormitor puteți pune covor. Gresia și gresia din porțelan sunt potrivite pentru bucătărie. Opțiunile bugetare includ linoleum și podele de vinil. În magazinele de construcții puteți lua rigle care imită lemnul, parchetul, ceramica.
Vedeți și Combinația de liliac cu alte culori în interior
Tehnici pentru zonarea rapidă a apartamentului cu 1 cameră
Având în vedere că există puțin spațiu într-un apartament cu o cameră, este necesar să selectați mobilier confortabil și funcțional. este important să țineți cont de o serie de nuanțe:
- Cu ajutorul unei canapele este ușor să separați bucătăria de zona de living. Este mai bine să cumpărați un transformator. Pe ea puteți găzdui oaspeți, iar noaptea se transformă într-un loc de dormit confortabil.
- Televizorul ar trebui să fie atârnat pe perete pentru a economisi spațiu și a crește siguranța.
- Un covor original în centrul camerei ajută la crearea unei atmosfere confortabile. Acesta separă dormitorul de camera de zi. Va fi confortabil pentru copil să se joace desculț.
- Pentru o cameră de copii trebuie să alegeți mobilier multifuncțional. Este mai bine să cumpărați un pat supraetajat și un piept compact de sertare.
- O opțiune bună pentru optimizarea spațiului este instalarea unui perete universal. În el puteți ascunde un pat pliabil. O masă ușoară și rafturi pentru lucrurile mici utilizate frecvent sunt plasate convenabil aici.
- La fereastră este mai bine să plasați un loc de muncă. Pervazul ferestrei, trecând într-o masă, este perfect pentru a crea un spațiu confortabil unde puteți pune un computer sau un laptop, plasați consumabile de birou.
În zona copiilor puteți folosi întregul spațiu de sub tavan. Patul poate fi făcut cu un al doilea etaj. Dacă copilul este singur, în partea inferioară a unui astfel de design puteți amplasa un birou.
Vedeți și stilul grecesc în designul interior
Iluminatul potrivit pentru zonarea unui apartament
Un singur candelabru în centrul camerei nu va oferi suficientă lumină pentru toate zonele funcționale. Pentru fiecare zonă a apartamentului merită să creați un iluminat adecvat. În bucătărie aveți nevoie de spoturi, pentru camera de zi este mai bine să cumpărați candelabre decorative. în zona de joacă, lumina trebuie să fie difuză.
Pentru o cameră de copil este mai bine să cumpărați aplice de perete. Varietatea modelelor de perete face posibilă alegerea unor lămpi originale sub formă de păsări, fluturi, flori. Lămpile stilizate — în stil marin sau aviator — arată spectaculos
Vezi și Tencuiala decorativă în interior pentru posibilități nelimitate de design.
Idei pentru zonarea unei camere de copii într-o garsonieră
Atunci când amenajați un apartament cu o cameră pentru o familie cu un copil nu trebuie să uitați de decorare. Pereții pot fi decorați cu tablouri, colaje de fotografii sau ghivece cu plante. Florile vii arată bine în zonele de colț. În zona pentru jocuri este mai bine să puneți covor. Va fi confortabil pentru copil să se târască pe podeaua caldă. Decorul camerei copilului constă adesea în postere și afișe cu personaje din desenele animate preferate.
Pentru o familie cu un copil, zonarea unui apartament mic este cea mai relevantă. Atât un adolescent, cât și un elev de gimnaziu ar trebui să aibă propriul lor spațiu personal.
Zonarea unei camere cu pereți despărțitori din gips-carton este potrivită pentru camere cu o suprafață mare. Într-un spațiu limitat, o astfel de construcție va părea grea. Ea poate «mânca» spațiu prețios.
- Perete din gips-carton. Este relevant în camerele spațioase. O varietate de opțiuni de finisare vă permite să combinați o astfel de partiție cu alte materiale de finisare.
- Arc rotund sau pătrat. Această formă este universală și potrivită pentru interioarele în orice stil.
- Rafturi în deschidere. O astfel de soluție oferă o organizare simplă a spațiului și creează un loc suplimentar pentru a stoca lucruri.
Nu trebuie folosit un perete gol. Dacă totuși alegeți o astfel de soluție, aceasta nu ar trebui să fie făcută mai mult de jumătate din lățimea camerei.
Vedeți și Cum să utilizați laminatul gri în interior
Zonarea cu perdele
Dacă aveți nevoie să împărțiți camera într-un apartament mic pentru o familie cu un copil, este suficient să folosiți perdele dense. Perdelele dense asigură intimitate acustică și vizuală. Cu toate acestea, ele trebuie să fie îngrijite des și, de asemenea, nu toate perdelele se pot potrivi în interiorul existent.
Vedeți și Caracteristicile designului unui apartament cu o cameră de 45 de metri pătrați. m. m.
Sfaturi privind proiectarea zonelor din apartament pentru o familie cu un copil
Pentru un copil sub 7 ani, vă puteți descurca cu proiectarea unui loc de dormit și a unei zone pentru jocuri. este mai bine să le faceți pe părți diferite ale camerei. Zona de joacă trebuie să fie la vedere, astfel încât părinții să poată supraveghea copilul.
Spațiul destinat copilului trebuie să fie evidențiat prin culoare. Este suficient să pictați pereții din această zonă într-o culoare diferită. Nu ar trebui să fie prea luminoasă. Pentru un băiat, un albastru sau un verde pastelat va fi suficient. Fetele preferă roz deschis, bej sau liliac. În orice caz, ar trebui să alegeți o paletă ușoară. În cazul în care camera este mică, este mai bine să nu alocați spațiu pentru copil — alegerea greșită a culorii va reduce vizual spațiul.
Vedeți și Combinația de mentă în interior cu alte culori
Organizați spațiul de depozitare
Una dintre cele mai mari probleme în proiectarea oricărui apartament cu o cameră este lipsa spațiului de depozitare. Această problemă este deosebit de acută în cazul unei familii cu doi sau mai mulți copii.
Modalități de organizare a spațiului, care vă permit să eliberați spațiu pentru lucruri și diverse lucruri mici:
- Dacă există un copil mic în familie, merită să echipați rafturi înalte de-a lungul pereților. Obiectele necesare vor fi întotdeauna la îndemână, dar copilul nu va putea ajunge la ele.
- Puteți folosi cutii de pâslă și coșuri de răchită pentru a depozita jucăriile.
- ● Este mai ușor să oferiți câteva rafturi pentru lucrurile preșcolarului dumneavoastră într-un dulap mare din dormitor sau din camera de zi.
Proiectarea unui studio pentru o familie cu un copil se bazează pe dispunerea camerelor — amplasarea locului de dormit, a zonei de joacă și a spațiului de studiu.
Vedeți și Combinații elegante de culoare maro în interior
Caracteristicile amenajării unui apartament cu o cameră
Cea mai problematică în organizarea spațiului unui apartament cu o cameră este zona de recepție. În ea trebuie să amplasați mobilierul moale și televizorul, precum și să localizați o zonă pentru studiu. Atunci când alegeți o amenajare, factorii determinanți sunt:
- numărul de copii;
- vârsta copiilor;
- numărul de adulți care locuiesc în apartament.
Garsonierele spațioase cu plan liber, cu o suprafață mai mare de 45 m2, permit o partiție care să separe camera copiilor de dormitorul părinților.
Un dulap deschis este peretele despărțitor ideal pentru o cameră cu o suprafață limitată. Lumina trece prin el, iar aerul circulă liber prin cameră. Acesta oferă spațiu de depozitare suplimentar și este ușor de mutat dacă este necesar.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023