Cum de a face mobilier de bucătărie cu propriile mâini?
Conținut
Avantajele muncii independente
Înainte de a începe asamblarea, trebuie să pregătiți și să aliniați materialul. Și chiar mai devreme merită să înțelegeți — dacă este profitabil să aranjați mese da scaune cu propriile mâini.
Să enumerăm avantajele.
1. Puteți face ceea ce vă place. 2. Deficiențele pe care le puteți elimina în mod independent. 3. Capacitatea de a schimba planul și aspectul în cursul lucrului fără nervozitate inutilă. 4. Posibilități largi de decorare. 5. Calitatea muncii garantată de dumneavoastră. 6.Economie decentă de bani.
Singurul dezavantaj este că este o cantitate decentă de timp. Asta e tot. Dar acesta nu este un dezavantaj, ci mai degrabă un cost de reparație. Și dacă familia ta are copii, munca comună va aduce o mulțime de emoții pozitive. Principalul lucru, pregătiți-vă calitativ pentru întregul proces. Pregătiți în avans materialul, ridicați-l înainte de necesitate și multe altele. Despre toate în ordine.
Principalul lucru, să se pregătească calitativ pentru întregul proces.
Vedeți și Foto tapet pentru bucătărie: o nouă privire asupra designului
Alegerea mobilierului
Dar înainte de a începe să desenați, este important să decideți ce doriți. În legătură cu mobilierul de bucătărie este alegerea tipului de căști. Iată care sunt acestea:
- drepte;
- unghiulare;
- în formă de n;
- insulă;
- paralele;
- cu tejghea de bar;
- combinate.
În plus, este important să alegeți tipul de mobilier. Zona de luat masa poate avea mai multe dislocări. De asemenea, stabiliți ce tip de masă cu scaune este de preferat. Pot fi scaune independente, fotolii sau, în general, o întreagă canapea de colț cu o masă confortabilă.
Pot fi scaune independente, fotolii sau, în general, o canapea de colț dintr-o singură bucată cu o masă confortabilă.
Un alt lucru care trebuie luat în considerare este dimensiunea camerei în care va avea loc renovarea. Pentru fiecare dimensiune, este convenabil să se utilizeze un tip diferit de căști. Pentru spații mici de 4-6 metri pătrați — aranjament direct. Cu un volum de 6-8 — colț. 8-12 — în formă de p, unghiulară, cu o bară sau combinată. Paralel este, de asemenea, potrivit. 12-16 și peste — cu siguranță o bucătărie insulară. Astfel de opțiuni sunt atractive datorită confortului, funcționalității și capacității de a crea capodopere culinare.
Aceste opțiuni sunt atractive din cauza ușurinței în utilizare, a funcționalității și a posibilității de a crea capodopere culinare.
După ce ați decis tipul, treceți la design.
Vedeți și Mini bucătării pentru apartamente de dimensiuni mici fotografii și idei
Proiectarea
Designul poate fi de trei tipuri:
- de bază — plan;
- dimensională — decupaj;
- design — schiță în perspectivă.
Fiecare își îndeplinește scopul său. Primul este necesar pentru reprezentarea de bază a amplasării căștii pe spațiul bucătăriei. Aceasta include:
- măsurarea suprafeței pereților, tavanului, podelei;
- marcarea;
- conturarea pe o foaie de hârtie a parametrilor de bază ai camerei;
- conturarea amplasării mobilierului încorporat în bucătărie;
- desenarea fiecărui element în parte (sertare, dulapuri, rafturi);
- desenul detaliat al cadrului interior, precum și al panotajului fiecărui element în parte;
- dimensionarea fiecărei componente (pereți despărțitori, uși).
Un astfel de plan detaliat vă permite să calculați cantitatea necesară de material, elemente de fixare și accesorii. Deja în această etapă va deveni clar câți bani vor fi cheltuiți pentru reparații.
Important. Măsurătorile trebuie făcute la trei repere: podea, perete, tavan. Geometria incorectă a camerei poate afecta inconsecvențele dulapurilor cu balamale sau a altor elemente. De asemenea, asigurați-vă că țineți cont de amplasarea rețelelor principale ale apartamentului sau casei private. Acest lucru este valabil pentru electricitate, alimentare cu apă și canalizare. Nu uitați de sistemul de evacuare.
După compilarea planului primar, treceți la proiectul de design. Aceasta este o schiță. Desenată prin metoda perspectivei. Metoda se bazează pe un concept care determină prezența unuia sau a două puncte de fugă. Spre aceste puncte sunt îndreptate toate liniile orizontale ale schiței. Această abordare vă permite să determinați extrem de precis viitorul design atât al mobilierului, cât și al întregii încăperi în ansamblu. Iar desenul interiorului cu scheme de culori adecvate, va permite reprezentarea cât mai exactă a viitorului interior.
După întocmirea planului primar treceți la proiectul de design. Aceasta este o schiță.
De obicei, este necesar să se întocmească mai multe proiecte de design pentru comparație. După ce se va reflecta asupra a două sau trei variante, va veni o înțelegere clară a designului interior final. După desenele anterioare, se face o tăiere în plan a materialului. Și înainte de aceasta, materialul trebuie să fie selectat, dar nu cumpărat. Decuparea în plan asigură o producție pas cu pas a lucrărilor, precum și un consum economic și rapid al materialelor. După desenarea competentă a planului de tăiere, puteți cumpăra materiale de construcție.
După desenele anterioare, se întocmește un plan de tăiere a materialului.
Nesting-ul este conturarea tuturor detaliilor necesare fiecărui element de mobilier. De exemplu, dacă vorbim despre pereții laterali ai dulapului inferior al noptierei, atunci numărul complet al acestor pereți trebuie desenat pe fiecare foaie de plăci aglomerate sau de lemn masiv (în funcție de ceea ce se alege).
De cât de precis, grijuliu și competent luați la etapa de proiectare, depinde rezultatul pozitiv al reparației și al realizării cu propriile mâini a mobilierului. Cu o lipsă de cunoștințe, îndoieli sau pur și simplu o lipsă de timp, această lucrare este mai bine să o încredințați unui profesionist.
Tăierea este conturarea tuturor detaliilor necesare fiecărui element de mobilier
De asemenea, puteți utiliza programe gata făcute pe internet, prezentate complet gratuit. Designerii, tăietorii și planificatorii pot fi găsiți online. Integrarea modernă pentru solicitările utilizatorilor, interfața clară și programele de formare vă vor permite să deveniți un adevărat designer expert pentru toată lumea în câteva ore.
De asemenea, este posibil să utilizați programe gata făcute pe internet, prezentate absolut gratuit. Pe rețea veți găsi designeri, tăietori și planificatori.
Efectuarea corectă a măsurătorilor
Pentru a dota o bucătărie modernă cu propriile mâini, trebuie să faceți cu competență măsurătorile camerei. Acest lucru se face în următoarea ordine.
1. Se selectează un punct de referință, din care vor proveni toate distanțele. 2. De la acesta începeți să amânați dimensiunile necesare, marcând valorile intermediare pe podea sau pe perete. 3. Efectuați măsurători în mai multe locuri deodată. Pentru date mai precise, distanțele se iau în trei locuri pe perete: lângă podea, la mijloc și la tavan. Geometria camerei nu este de obicei ideală, vor exista abateri. În acest fel vă veți proteja. 4. Măsurați distanțele față de utilitățile apartamentului. Dacă există țevi proeminente, pervazul ferestrei, radiatorul de încălzire (caloriferul) — țineți cont de aceste nuanțe. Faceți corecturi pe măsură ce desenul avansează.
Este important să se determine cât mai exact posibil toate distanțele, toleranțele, jocurile și alte nuanțe importante. În caz de îndoială, nu fiți leneș, este mai bine să măsurați din nou decât să vă scărpinați în cap din cauza unei alte greșeli.
Vezi și Tendințe în designul bucătăriei
Amenajare
Decideți asupra listei elementelor de mobilier necesare. Pentru a face acest lucru, analizați-vă nevoile și dorințele. Întrebați gospodarii ce își doresc. Principalul și primordial lucru este confortul de utilizare. Prin urmare, faceți confortul casei pe baza acestui principiu.
Iată care sunt elementele setului de bucătărie care vă vor interesa:
- corpuri de podea;
- dulapuri cu balamale;
- rafturi deschise;
- masă de luat masa;
- scaune;
- pufuri;
- bănci;
- dulapuri;
- standuri;
- blatul principal;
- blat de lucru de tip insulă;
- tejghea de bar.
Toate aceste componente vor conferi spațiului de bucătărie rafinament, rafinament și un farmec neobișnuit. Principalul lucru este de a alege corect designul lor, de a mobila camera în conformitate cu toate regulile și reglementările. În primul rând, amenajarea depinde de metrul pătrat. Spațiul de lucru pentru gătit ar trebui să îndeplinească ergonomia, funcționalitatea, confortul de utilizare. Acești parametri sunt urmați de stil și design.
Spațiul de lucru pentru gătit trebuie să fie ergonomic, funcțional și ușor de utilizat.
Vedeți și blatul de bucătărie din piatră acrilică. Exemple elegante.
Desen pe hârtie
De un desen competent depinde foarte mult în lucru. Practic, este cea mai importantă etapă. Păstrați o secvență clară atunci când descrieți căpătâiul pe o foaie de hârtie.
Iată un astfel de proces de lucru.
1. Transferați dimensiunile camerei pe o foaie de hârtie. Faceți imediat mai multe copii, astfel încât să existe ceva cu care să se compare și să se opereze. 2. Desenați utilitățile, țevile proeminente de apă și de canalizare, precum și radiatoarele de încălzire și pervazul ferestrelor. 3. Marcați dimensiunile principale. 4. Începeți să amenajați spațiul prin adăugarea unuia sau altuia dintre elementele de mobilier. 5. După ce ați reprezentat mai multe schițe, transferați-o pe cea finală pe o foaie albă de hârtie.
Aceste acțiuni pot fi efectuate pe un computer. Dacă aveți abilitățile de a lucra în «Autocad», puteți reprezenta cu ușurință schema la o anumită scară. Acest lucru va exclude posibilele erori de calcul. În plus față de «Autocad» este potrivit pentru programe precum «Archicad», «Corel Draw» și alți editori grafici.
Dacă aveți abilitățile necesare pentru a lucra în «Autocad», veți putea cu ușurință să descrieți schema la o anumită scară.
Acordați o atenție deosebită desenelor fiecărui element de mobilier individual al interiorului. Rețineți că va trebui să desenați fiecare dulap, raft, dulap și suport pe o foaie de hârtie separată. Acest lucru se face în trei proiecții:
- frontală;
- orizontală;
- vedere de sus.
Această metodă vă permite să vizualizați la maximum viitoarea noptieră sau dulap. În plus, nu uitați să desenați dimensiunile interne ale spațiului funcțional al noptierei, cadrul acesteia. Faptul este că fabricarea va începe exact cu construcția cadrului și fără dimensiunile acestuia nu veți putea realiza corect decupajele. Asigurați-vă că lăsați o toleranță de 1-3 mm. Acest lucru este necesar pentru montarea pieselor, deoarece în procesul de asamblare este posibil să fie nevoie să extindeți construcția sau să vă adaptați la un defect existent.
Aveți grijă să lăsați o toleranță de 1-3 mm. Acest lucru este necesar pentru ajustarea pieselor, deoarece poate fi necesar să prelungiți designul sau să îl ajustați la un defect existent în timpul asamblării.
Semnați lizibil toate denumirile numerice de pe diagramă. Nu degeaba există GOST-uri speciale, conform cărora în instituțiile de învățământ se cere desenul. Dacă brusc, după ce ați întocmit diagrama și ați citit-o incorect, vă trece prin cap o valoare diferită a acestei sau acelei piese, toată munca poate fi irosită.
Semnați în mod lizibil toate simbolurile numerice de pe diagramă.
Vedeți, de asemenea, Designul bucătăriei sufrageriei — idei interesante
Materiale
Din ce să construiți un set de bucătărie de colț, și chiar cu propriile mâini? Răspunsul este: există mai multe. Iată ce se va potrivi:
- lemn natural;
- MDF;
- placaj obișnuit;
- placaj finlandez;
- placaj canadian OSB;
- PLĂCI DE FIBRĂ DE LEMN;
- PALETĂ;
- plastic;
- sticlă;
- piatră;
- metal.
Bineînțeles, ultimele trei opțiuni sunt cele mai scumpe. Și din ele nu tot mobilierul poate fi asamblat, ci doar o parte. Cel mai popular, locuitorii orașelor mari folosesc plăci aglomerate (PAL) și MDF. În structură, acești doi înlocuitori de lemn sunt foarte asemănători. Ele sunt fabricate din resturile industriei lemnului (așchii, rumeguș, praf de lemn). Pe astfel de plăci sunt lipite foi de plastic. Acest proces se numește postformare.
Acest proces se numește postforming.
Este de preferat să se folosească lemn natural. Este foarte sigur pentru sănătate, ecologic, are un aspect estetic și atractiv. Dar cel mai important avantaj este performanța ridicată, durabilitatea și fiabilitatea.
Tipurile de lemn pentru bucătărie sunt potrivite:
Plopii nu sunt potriviți. Acest tip de lemn are o structură slabă, ceea ce va duce în cele din urmă la deteriorarea produsului. Dintre cele enumerate mai sus, fagurele de miere pentru fabricarea cadrului este potrivit pentru oricare. În rețea există o opinie conform căreia speciile moi, care sunt pinul și molidul — nu sunt potrivite pentru fabricarea cadrului. Aceasta este în mod fundamental o concepție greșită.
Dar plopii nu sunt potriviți.
Speciile moi au o rezistență mare. Mai ales că prezența rășinii conferă produselor flexibilitate și tenacitate, rezistență la umiditate și la efectele timpului. Dacă le comparați cu același stejar dur sau frasin, desigur, sunt mai puternice. Dar nu veți dansa zile și nopți întregi pe blatul de lucru, nu-i așa? Chiar dacă poate rezista la o astfel de sarcină.
În comparație cu stejarul sau frasinul masiv, bineînțeles că sunt mai puternice.
Pentru fabricarea suprafețelor exterioare, a părților frontale ale fațadelor, a mulurilor, a blaturilor de masă, aproape toate speciile enumerate vor fi potrivite, cu excepția mesteacănului. Acesta din urmă nu se distinge prin marea frumusețe a texturii sale. În principiu, mesteacănul este utilizat pentru elementele interne ale cadrului.
În principal, mesteacănul este utilizat pentru elementele interne ale cadrului.
Dar fabricarea mobilierului de bucătărie din lemn este un proces care necesită multă muncă, expertiză și utilaje speciale. Dacă acesta este cazul dvs., haideți să aruncăm o privire mai atentă asupra procesului de fabricare a blaturilor, fronturilor, mulurilor și a altor piese.
În absența mașinilor, este mai bine să colectați dulapuri și sertare din plăci aglomerate sau MDF. Dar placajul este potrivit numai pentru lucrări ascunse și partiții. Este fabricat în principal din același mesteacăn neatractiv.
În absența mașinilor, este mai bine să asamblați dulapuri și borne din plăci aglomerate sau MDF
Marele avantaj al utilizării de plăci aglomerate și MDF este un cost relativ mic al consumabilelor, ușurința de tăiere, precum și o selecție imensă de opțiuni diferite. În plus, MDF și plăcile aglomerate vin cu o mulțime de accesorii adecvate, elemente de fixare speciale și accesorii decorative speciale. Această abordare înclină un număr mare de persoane să aleagă aceste produse.
Un mare avantaj al utilizării plăcilor aglomerate și MDF este costul relativ scăzut al consumabilelor, ușurința de tăiere și o gamă imensă de opțiuni diferite.
Vezi și Care este cea mai bună măcinare pentru o mașină de cafea?
Unelte
Pentru fabricarea produselor din lemn veți avea nevoie de:
- ferăstrău circular;
- jointer;
- jointer;
- mașină de frezat;
- ferăstrău circular;
- freză manuală;
- raboteză electrică;
- ferăstrău de fierăstrău;
- mașină de găurit;
- mașină de dăltuit;
- de găurit;
- șurubelniță.
Lista este impresionantă. Este vorba de o întreagă unitate de producție de mobilă. Nu oricine se poate lăuda cu astfel de utilaje. Dacă doriți, vă puteți descurca cu minimul necesar. Iar feroneria care lipsește este înlocuită cu unelte de mână, din care puteți face aceleași mașini fugoval și circulare. În cadrul articolului nostru, nu vom lua în considerare ingineria mecanică detaliată. În acest scop, există o mulțime de literatură specializată pe Internet, precum și recenzii video de subiecte adecvate.
Dar pentru asamblarea mobilierului din plăci aglomerate va fi nevoie de un ordin de mărime mai puțin de scule specializate. Trebuie să aveți:
- șurubelniță;
- ferăstrău de fierăstrău;
- de găurit;
- șurubelnițe;
- un fierăstrău de mână;
- o regulă;
- riglă de tâmplar;
- bandă de măsură;
- fir cu plumb.
Acesta din urmă este necesar pentru a instala stâlpii verticali strict perpendicular pe suprafața podelei.
Vezi și Ce trebuie să faci dacă se acumulează apă sub sertarele din frigider
Instrucțiuni pas cu pas: asamblarea căștii
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să faceți un cadru. Dacă mobilierul dvs. va fi din lemn, atunci cadrul este realizat dintr-un material similar. Dacă amenajarea este făcută din plăci aglomerate, cadrul poate fi făcut din același material. Dar merită să fiți atenți la grosimea semifabricatelor. Aceasta ar trebui să aibă o valoare minimă de 16 mm. Este mai bine dacă găsiți foi de MDF (plăci aglomerate) cu o grosime de 20-12 mm.
Primul lucru de făcut este să faceți cadrul.
Sertarele de podea sunt fabricate mai întâi. Acest lucru este necesar pentru a putea asambla ulterior blatul mesei. Acesta din urmă este fabricat special în acest scop. Grosimea sa este foarte diferită de cea a foilor obișnuite de plăci aglomerate pentru borne și rafturi. Dimensiunile adecvate încep de la o valoare de 30 mm și ajung până la 60 mm. Învelișul blatului de masă este fabricat din plastic foarte durabil, care este rezistent la abraziune și umiditate.
Sertarele de podea sunt fabricate mai întâi.
După instalarea blatului, se realizează producția și instalarea dulapurilor de perete. Acestea fac un număr suficient pentru a asigura capacitatea tuturor ustensilelor de uz casnic și o utilizare convenabilă. Ușile sunt fabricate și articulate în ultimul rând, deoarece vor trebui să fie ajustate.
Ușile sunt realizate și articulate în ultimul rând, deoarece vor trebui să fie ajustate.
Nu uitați să șlefuiți toate canelurile pentru mecanismele de închidere și închidere a ușilor. Dispozitivul trebuie să asigure o deschidere și o închidere lină, precum și o potrivire strânsă a suprafețelor.
Când mobilierul este asamblat, procedați la impregnarea acestuia cu compoziții speciale de vopsea și lac, iar dacă fabricarea a fost realizată din MDF, atunci instalați imediat feroneria.
Când mobilierul este asamblat, procedați la impregnarea acestuia cu compoziții speciale de vopsea și lac, iar dacă fabricarea a fost realizată din MDF, atunci instalați imediat feroneria.
Separat faceți o masă de luat masa și scaune. Aici principiul este același ca și în cazul instalării căștii: primul lucru este montat cadrul asamblat din semifabricate pretăiate. Apoi se asamblează suprafețele principale largi, cum ar fi blatul mesei, scaunele scaunelor și partițiile laterale.
Masa de sufragerie și scaunele sunt realizate separat.
Tapițeria poate fi, de asemenea, făcută cu propriile mâini. Tot ce este necesar este spuma sau altă umplutură moale modernă și țesătura de tapițerie. La instrument se va adăuga un capsator și capse. Pe țesătură se fac decupaje pentru decuparea ulterioară a resturilor și lambrirea scaunelor, băncilor și chiar a canapelelor.
Tapițeria poate fi realizată și cu propriile mâini.
Dulapurile independente sunt realizate într-un mod similar. Principalul lucru de reținut este principiul de bază: mai întâi se face cadrul, iar apoi pereții laterali (dacă este vorba de lemn natural) sau se taie în părți întregi.
Dulapurile freestanding sunt realizate în același mod.
Vezi și Consumul de energie electrică al unui aragaz electric
Idei de design
Fabricarea de mobilier cu propriile mâini vă permite să echipați spațiul interior al bucătăriei la gustul dvs. rafinat. Lucrul pe cont propriu implică o prejudecată creativă. Când totul este gata, aveți un sentiment de superioritate estetică.
Atunci când instalați cu propriile mâini, puteți identifica mai multe tendințe de stil adecvate în design. Acesta este vechiul stil rusesc, precum și îmbătrânirea artificială a lemnului. La aceste două direcții se potrivesc perfect notele de neglijență în fabricație, defecte și mici abateri de la ideal. Dar acest lucru este valabil numai pentru mobilierul din lemn natural.
Atunci când asamblați cu propriile mâini, puteți distinge mai multe direcții de stil potrivite în design. Acesta este stilul vechi rusesc, precum și îmbătrânirea artificială a lemnului.
Atunci când setul de bucătărie este realizat din plăci aglomerate și MDF, stilul interior este stabilit de culoarea și nuanța materialului selectat anterior. Este important să arătați diligența necesară și să combinați designul existent al apartamentului.
Aruncați o privire la selecția de fotografii pentru acest articol. Veți găsi multe idei potrivite pentru decorarea spațiului de bucătărie.
Asigurați-vă că încercați să vă puneți împreună cu mobilierul propriu, de autor în viața voastră.
Nu uitați să încercați în viața dumneavoastră să vă asamblați propriul mobilier, de autor. Atunci când faci cu propriile mâini, îți poți îndeplini cele mai profunde dorințe. Creați împreună cu noi!
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023