Stilul industrial a apărut pe marginea unui design unic și a reziduurilor de producție
Conținut
Istoria creării stilului industrial
După Marea Depresiune din Statele Unite ale Americii 20 de ani ai secolului XX, pe fondul declinului general al economiei și al scăderii nivelului de trai, mulți artiști și alte personalități culturale au preferat să închirieze spații industriale goale și ieftine pentru studiourile lor. Astfel de condiții le-au oferit mari oportunități de creativitate. Mulți și-au amenajat, de asemenea, propriile locuințe în aceste spații, deși acest lucru era ilegal. Ulterior, autoritățile din unele state au permis artiștilor să locuiască printre lucrările lor.
Inițial, nimeni nu a numit stilul industrial un stil — era doar o parte a vieții de zi cu zi
În timp, direcția s-a transformat într-o tendință de modă, care nu-și pierde relevanța și în zilele noastre
La sfârșitul secolului al XX-lea, în Statele Unite a apărut progresul tehnologic, ceea ce a dus la închiderea multor fabrici, uzine și depozite vechi, care nu mai corespundeau cerințelor vremii. După aceea, clădirile au fost interesate de cei care doreau să deschidă instituții publice. Acestea au fost transformate în:
- hoteluri;
- hoteluri;
- magazine;
- baruri;
- restaurante;
- birouri;
- supermarketuri.
După un timp, stilul industrial a ajuns și în spațiile rezidențiale. Astfel, acum este adesea folosit în spații de tipul «loft».
Stilul este potrivit pentru persoanele creative și libere care apreciază originalitatea și concizia
Vezi și Uși albe în interior: fotografii, sfaturi
Varietăți de stil
Este acceptat să se distingă două tipuri de stil industrial: natural și artificial. Fiecare tip este unic în felul său, diferă unul de celălalt în modul de implementare în interior și în utilizarea materialelor de finisare.
Stilul industrial poate fi implementat cu succes atât într-un apartament de oraș, cât și într-o casă de țară
Vedeți și Eclectismul ca stil de interior: idei, fotografii
Natural
Acest lucru se explică prin faptul că designul este format într-o zonă industrială. Iar decorațiunile sunt atribute păstrate după renovare: ferestre, zidărie de cărămidă, țevi, tavane, scări, grinzi. Ele includ, de asemenea, diverse detalii ale mașinilor, echipamentelor, sistemelor de ventilație.
Pentru a transforma o cameră de producție într-un spațiu de locuit, puteți pune pur și simplu doar mobilierul cel mai necesar în ea
Vezi și Art Deco în interior: schema de culori, caracteristici, fotografii
Artificială
Creat exclusiv prin mijloace artificiale în orice cameră, departe de producție, chiar și într-un apartament obișnuit. În astfel de clădiri încercați cât mai mult posibil să îmbătrâniți structurile, finisajele pereților. Ei folosesc zidărie cu piatră decorativă sau reală. Alegerea accesoriilor în stilul creat artificial trebuie abordată foarte responsabil. Toate elementele ar trebui să corespundă cu interiorul spațiilor fabricii.
Crearea artificială a unui stil industrial într-o locuință modernă va necesita mult efort și bani
Vedeți și Fuziunea stilurilor în interior — combinați incongruent
Trăsături distinctive ale stilului industrial
Aplicarea stilului «fabrică» în orice încăpere (apartament, casă, birou) implică un design unic, caracterizat de:
- spații spațioase, fără pereți despărțitori;
- ferestre mari, înalte și coloane;
- pardoseli din piatră, beton sau lemn;
- pereți din cărămidă sau beton;
- tavane înalte fără ornamente;
- utilități nemascate.
De regulă, stilul implică încăperi mari și spațioase
Creați un design în stil industrial — foarte dificil, deoarece necesită anumite cunoștințe și o perioadă lungă de timp pentru a pune în aplicare ideile. Este necesar să se ia în considerare principalele reguli, a căror respectare va ajuta la proiectarea interiorului oricărei camere sau clădiri.
Tavanele sunt caracterizate de grinzi de fier, lemn sau beton
Avantaje | Dezavantaje |
Spațiu mare și nelimitat, cu o mulțime de oportunități pentru punerea în aplicare a ideilor. | O anumită rugozitate a designului și nuanțe întunecate de design. |
Minimalism și funcționalitate în design. | Necesită un iluminat competent și de calitate. |
Un aspect unic. | |
Cu abilități adecvate lucrurile vechi și ieftine devin un punct de atracție al interiorului . |
Minimalism, fără decorațiuni inutile și doar linii drepte și curate — fără bucle și bibelouri
Sfat. Cu abilități adecvate lucrurile vechi ieftine devin punctul culminant al interiorului.
Atunci când decorați în stil industrial puteți economisi semnificativ dacă vă confecționați singuri unele obiecte
Vezi și Vitralii în interior. Cum sunt ele?
Stilul industrial în interior: soluții texturale
Pentru a ajuta la reflectarea stilului industrial în designul și decorarea interioară a apartamentului va putea elemente și materiale texturale:
- piatră sălbatică;
- perete de cărămidă goală
- lemn prelucrat în mod dur;
- elemente din beton și metal.
O mulțime de beton, lemn, cărămidă sau piatră este industrială
Elementele sistemelor de comunicare în stilul interior industrial nu trebuie să fie ascunse. Ele nu fac decât să accentueze atmosfera. În unele cazuri, puteți adăuga chiar detalii false ca părți decorative ale designului. Ca materiale sunt potrivite obiecte îmbătrânite și acoperite cu o patină de rugină de cupru, fier și oțel. În același timp, merită să evitați materialele cu luciu metalic strălucitor. Dacă doriți, puteți folosi un decor argintiu îmbătrânit.
Vezi și Culori deschise în designul modern
Paleta de culori în stil industrial
Setul de culori în stilul industrial gravitează în jurul nuanțelor sumbre, ceea ce subliniază originea industrială a stilului. Variațiile de culori gri, maro, kaki predomină în design. Pentru o oarecare varietate, merită să alegeți culoarea principală și să construiți o compoziție cu ajutorul nuanțelor sale. La aceste tonuri puteți adăuga și coloritul texturat, stilizat ca rugină, lemn vechi, cărămidă.
Oricât de ciudat ar părea, dar interiorul din metal gri și beton poate fi confortabil și armonios.
O combinație reușită de alb și gri este tipică pentru acest stil
Pereții gri-grafit creează o atmosferă de rafinament și mister
Vedeți și Designul camerei de 20 de metri: zonarea, stilul și selecția de mobilier
Iluminatul
Pentru stilul manufacturier este caracterizat de dimensiuni mari ale camerelor, tavane înalte, ferestre mari. Datorită acestor calități, o bună iluminare naturală este mai mult folosită în timpul zilei. Perdelele nu sunt aproape niciodată folosite, tulul transparent poate fi atârnat dacă este necesar.
Corpurile de iluminat sunt de obicei din metal
Pentru iluminatul general, camera este echipată cu lămpi suspendate cu reflectoare în design de fabrică sau lăsați lămpi goale, fără a ascunde cablajul. Lămpile cu abajururi metalice sunt, de asemenea, potrivite. Lumina locală este realizată sub formă de lămpi pe balamale din ateliere.
Mobilier
Mobila veche din pod sau de la piața de vechituri este suficientă. De asemenea, este posibil să luați mobilier modern care să se potrivească cu designul general. De asemenea, sub mobilier pot fi echipate cu mese de producție, bancuri de lucru, care vor adăuga anturaj. Mobilierul stilizat din țevi sau fitinguri de fier va arăta bine. Canapele și fotoliile din cameră ar trebui să fie proptite monocrom într-o gamă comună cu restul designului.
Este binevenită utilizarea ca elemente de mobilier a unor obiecte care anterior nu erau destinate în principiu spațiului de locuit
Vezi și Cum să folosești stilul marocan în interior
Designul camerei în stil industrial
Vedeți, de asemenea, Caracteristicile designului interior în stil antic
Bucătărie-cameră de zi
Stilul industrial necesită un spațiu mare, astfel încât bucătăria este adesea combinată cu camera de zi, obținând un fel de studio, care se încadrează în anturajul istoric. Această opțiune necesită o decizie echilibrată, deoarece va trebui să demontezi o parte din pereți. În același timp, bucătăria combinată cu camera de zi este un mare plus este o creștere vizuală și fizică a spațiului.
În zona bucătăriei arată o uniune impecabilă de lemn și cărămidă
Designul interior al camerei de zi și al bucătăriei industriale ar trebui să corespundă caracteristicilor generale ale stilului:
- țevi expuse și cabluri electrice;
- grinzi naturale sau decorative;
- Mobilier Entourage;
- zidărie de cărămidă aparentă.
Bucătăria și camera de zi pot fi zonate cu ajutorul unui tejghea de bar, a unei diferențe de nivel cu ajutorul unui podium și a aranjării mobilierului. De asemenea, va ajuta în zonare un design ușor diferit: pereți cu câteva tonuri mai ușoare, o textură ușor diferită a finisajului.
Bucătărie în stil industrial — este la modă și ieftină
Aparatele de bucătărie sunt mai bine să cumpere încorporate. Acest lucru economisește spațiu și respectă principiile minimalismului. De asemenea, aparatele încorporate păstrează stilul de design și nu își pierd funcționalitatea.
Locul principal în camera de zi este atribuit zonei de canapea, unde se vor aduna rezidenții și oaspeții casei
Desigur, este posibil să se proiecteze o bucătărie în stil industrial fără a o combina cu camera de zi, dar atunci este necesar ca aceasta să permită dimensiunea sa. Industrialul este bine adaptat bucătăriei: pereții din cărămidă și lemnul natural combină perfect designul și caracterul practic. Datorită acestor calități, devine din ce în ce mai popular pentru bucătării.
Vezi și Cum să proiectezi un balcon într-un apartament
Dormitor
Stilul industrial pentru dormitor are unele particularități datorită faptului că în această cameră trebuie să creați un mediu favorabil pentru o odihnă bună. Pentru a adăuga confort la mediul aspru manu-facturat, puteți aduce gama de culori la nuanțe mai deschise și puteți adăuga câteva elemente luminoase.
Puteți pune o cuvertură luminoasă și suculentă pe pat
O altă opțiune pentru un dormitor industrial poate fi o cameră cu puține accente care să se potrivească cu designul. De exemplu, o mică secțiune de perete din cărămidă poate fi completată cu mobilier monocrom minimalist. Pentru a umple spațiul gol va ajuta o pictură sau o fotografie potrivită.
Căpătâiul original al unui pat realizat din lemn deschis va dilua interiorul prea sumbru
Important. Nu saturați dormitorul prea mult design industrial. În primul rând ar trebui să fie confortul și funcționalitatea.
Pentru decorare puteți folosi un panou mic, lipit cu tapet foto
Baie de baie
Finisajele manufacturate sunt potrivite și pentru baie. Dintre materiale, merită să vă concentrați pe cele naturale:
- sălbatic;
- cărămidă;
- lemn cu un strat impermeabil;
- metal.
Designul ar trebui realizat în culori mai deschise, pentru o mai mare expansiune vizuală. O oglindă mare de perete este o necesitate: va ajuta la mărirea camerei și la îmbunătățirea iluminării. O pardoseală din lemn cu tratament hidrofug va fi plăcută la atingere și va arăta foarte bine, în plus, va fi mult mai caldă decât betonul sau piatra.
Materiale simple și fără decorațiuni inutile
Totul în baie trebuie să fie simplu și armonios
Un tavan înalt poate fi coborât vizual cu ajutorul unor grinzi artificiale. Într-o baie joasă, este mai bine să folosiți culoarea albă pentru aceasta.
Revizuire video a apartamentului cu o cameră în stil industrial
50 de idei inspirate de interior în stil industrial
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023