Interioarele moderne ale apartamentelor studio

Interiorul apartamentului ar trebui să satisfacă toți membrii familiei

Designul apartamentului: cele mai bune idei de amenajare interioară

Este recomandat să luați în considerare diferite idei de design pentru a o alege pe cea potrivită. Există multe opțiuni care diferă în originalitate, strictețe, pompă. Mai întâi decideți direcția principală a aspectului spațiului

Canapea cu tapițerie gri în interiorul apartamentului

Este important să vă gândiți la ce zone sunt necesare și ce zonă ar trebui să fie

Zonarea camerei de zi cu un bar

O zonare competentă va asigura ergonomia și funcționalitatea interiorului

Vedeți și Teracota în interior: combinație cu alte culori, fotografie

Designul apartamentului cu o cameră

Să te gândești la interior în astfel de condiții este dificil. Este necesar ca într-un singur spațiu să se plaseze toate zonele necesare. Cele mai populare și potrivite soluții pentru interiorul unui apartament cu o zonă mică sunt reflectate în tabel:

Tehnici Descriere
Minimalism Folosirea doar a mobilierului multifuncțional vă permite să umpleți spațiul într-un mod practic. Toate obiectele ar trebui să îndeplinească mai multe roluri, economisind spațiu.
Luminozitate și aerisire Suprafețele cu oglinzi și zonarea vă permit să măriți vizual spațiul. Țesăturile ușoare, sticla rezistentă servesc ca o partiție. Separarea în segmente este întruchipată cu ajutorul materialelor de finisare. Nu folosiți perdele dense, fereastra ar trebui să maximizeze transmiterea luminii.
Accente Este important să adăugați varietate la paletă. Introduceți mai multe accente de culoare. Dacă pereții și tavanul sunt realizate într-un ton deschis, alegeți o podea întunecată. Dar nu abuzați de această din urmă paletă. Întunericul va reduce vizual camera.
Reamenajare Dacă pereții nu sunt portanți, este mai bine să îi îndepărtați. Acest lucru va adăuga spațiu și spațiu.
Maximizați utilizarea cămării Transformați-o într-un dressing sau într-un dulap încorporat.
Tavan înalt Dacă apartamentul are această caracteristică, este recomandat să cumpărați un pat supraetajat. Acesta combină o zonă de dormit și o zonă de depozitare.
Decor Reduceți la minimum utilizarea figurinelor și a altor elemente. Perdelele subțiri și aerisite sunt potrivite pentru ferestre.

Zonarea unui dormitor-salon cu un perete despărțitor din lemn

O soluție interesantă ar fi separarea zonei de dormit cu ajutorul unor lamele verticale din lemn.

Vezi și Interiorul alb-negru: caracteristici, fotografii

Design plat în Hrușciovka

Se recomandă să începeți cu holul. Numărul de elemente de mobilier ar trebui să fie redus la minimum. Dacă există o cămară, un dulap este organizat acolo. Pentru a extinde vizual spațiul, utilizați o oglindă mare. Completați cu o cutie de pantofi mică cu un scaun și un dulap în absența unei cămări.

Pentru bucătărie, se preferă aparatele încorporate, care vă permit să economisiți metri. Zona de luat masa este instalată lângă fereastră. Alegeți o masă cu montare pe perete. Se pliază convenabil, eliberând spațiu. Dacă pervazul ferestrei este larg, se face o anexă a zonei de lucru. Este important să folosiți fiecare centimetru în mod util.

Aragaz cu gaz într-o bucătărie mică a apartamentului Hrușciovka

Într-o bucătărie mică este rezonabil să folosiți aparate de uz casnic de dimensiuni mici

În camera de zi este necesar să se organizeze mai multe zone. Pentru delimitare trebuie folosită o partiție mică și ușoară. Pentru interiorul apartamentului se recomandă adăugarea câtorva accente luminoase. Acest lucru va evita plictiseala și cenușiul spațiului.

Vezi și Futurismul în interior: secrete, accente, amenajare

Cum să îmbunătățești apartamentul pentru o familie cu un copil

În cazul în care adulții și copiii trebuie să fie cazați în aceeași cameră, este important să vă gândiți cu atenție la design, astfel încât toți membrii familiei să poată fi cazați confortabil. Există două segmente, dintre care unul este rezervat pentru copil. Acesta poate fi organizat într-un colț, departe de pasaj și de fereastră, pentru a evita curenții de aer. Completați mobilierul cu un transformator și un iluminat bun.

Interiorul colțului pentru copii într-o cameră comună

Spațiu pentru copii pentru o preșcolară

Zona pentru copii poate fi organizată după cum urmează:

  1. Legătura dintre cameră și balcon, camera de depozitare. Camera este împărțită în mai multe părți cu ajutorul unui perete staționar.
  2. Legătura cu bucătăria. Se presupune că se transferă zona de luat masa pe balcon.
  3. Crearea unui studio prin introducerea de ecrane mobile pentru a împărți zona.

De asemenea, trebuie luată în considerare vârsta copilului.

  • Mici. Pentru a mări spațiul, patul poate fi instalat pe un podium înalt. În nișa rezultată eliminați locul de dormit al părinților. Pentru zonare folosiți rafturi de utilizare.
  • Adolescent. Este necesar să se implementeze o partiție. Potrivit ca staționar și sub forma unui ecran cu posibilitatea de mișcare. Puteți alege un pat, instalat pe nivelul superior, iar cel inferior este alocat locului de muncă. Acest lucru economisește în mod semnificativ spațiul.
  • Doi copii. Este potrivit un pat supraetajat cu mai multe locuri pentru dormit. În plus, va fi necesar să se organizeze un segment de lucru separat.

Separarea dormitorului de camera de zi cu o perdea

Uneori, o simplă perdea este suficientă pentru a separa zona de dormit, aici totul depinde de stilul de viață al proprietarilor.

Vezi și Combinarea liliacului cu alte culori de interior

Cum să proiectezi întregul apartament

Designul trebuie gândit cu atenție. Este important ca stilurile alese pentru fiecare cameră să fie unite de un singur detaliu. Acesta poate fi o acoperire omogenă sau elemente decorative. Atunci locuința va avea un aspect finisat și complet. Mai întâi trebuie să vă gândiți la toate nuanțele din fiecare cameră, numai apoi treceți la implementarea ideilor.

Dispunerea camerei într-un apartament studio

Spațiu comun pentru o zonă de recreere, loc de muncă și zonă de dormit

Zonarea unui dormitor-cameră de zi cu un perete despărțitor glisant

Partiție glisantă în loc de pereți pentru a separa dormitorul

Vedeți și stilul grecesc în designul interior

Camera de zi combinată cu o loggie

O opțiune populară pentru a extinde în mod inteligent zona. Dacă partea superioară a pragului este păstrată, aceasta va deveni o partiție pentru a separa vizual segmentele. Acesta poate fi utilizat în felul următor:

  1. Instalarea unui televizor sau a altor aparate.
  2. Construcția unui tejghea de bar.
  3. Realizarea unui suport și plasarea de flori proaspete decorative.

În cazul în care pervazul ferestrei este îndepărtat, atunci pasajul rezultat este decorat cu un arc. Alegerea stilurilor pentru un spațiu extins este destul de largă. Pentru a economisi spațiu, întruchipați hi-tech sau modern.

Blat de bar în loc de pervaz într-o bucătărie cu balcon

Peretele de sub pervazul ferestrei nu poate fi spart pentru a evita problemele cu relocarea radiatorului

Iluminatul este, de preferință, un iluminat punctual. Puteți face mai multe niveluri pentru diferite zone. Există, de asemenea, opțiunea de a instala spoturi, direcționând lumina de jos. Dacă loggia va fi folosită ca zonă de lucru sau ca loc de lectură, merită să vă gândiți la amplasarea punctelor electrice.

Canapea confortabilă pe loggia izolată

Pe loggia atașată puteți organiza un loc confortabil de relaxare

Balconul este decorat în același stil cu camera conectată. Are o zonă mică, deci nu este permisă plasarea multor obiecte. Un minim de detalii îl va menține luminos și spațios.

Vedeți și Tencuiala decorativă în interior pentru posibilități nelimitate de design.

Baie și toaletă

Atunci când baia are o zonă mare, puteți întruchipa orice stil doriți. Situația este mai dificilă atunci când dimensiunile sunt mici sau când baia este împărțită. Este nevoie de mult efort pentru a combina caracterul practic, funcționalitatea și frumusețea.

Interior de băi separate în stil Provence

Proiectarea unei toalete și a unei băi într-un stil Provence unificat

Materialele de finisare trebuie să fie adaptate la condițiile dificile din încăpere. Nu toate pot rezista la umiditate ridicată și la fluctuații regulate de temperatură. Gresia rămâne unul dintre cele mai populare materiale. Este necesar să se organizeze un iluminat bun, de înaltă calitate, să se completeze totul cu o oglindă mare.

Vedeți și Cum să folosiți laminatul gri în interior

Proiectarea apartamentelor mici

Spațiul limitat crește complexitatea designului. Se adaugă noi provocări, inclusiv compactitatea și caracterul practic. Prin urmare, se recomandă să vă gândiți mai întâi la detalii, să faceți un proiect pe hârtie. Acest lucru vă va permite să luați în considerare deficiențele și să plasați totul în mod competent.

Schemă de aranjare a mobilierului într-un apartament cu o cameră

Planul unui apartament cu o cameră cu o suprafață de 33 de metri pătrați

Proiectul unui hol în apartament cu o cameră

Hol de intrare cu un dulap spațios pentru haine exterioare

Perete despărțitor decorativ între camera de zi și birou

Un birou de lucru în spatele unei partiții ușoare

Interiorul camerei de zi într-un apartament mic

O zonă de lounge confortabilă cu o canapea de colț

Proiect de amenajare a unei bucătării mici

Bucătărie minimalistă

Proiect de baie a unei suprafețe mici

Interiorul unei băi combinate

Vedeți și Caracteristicile de proiectare a apartamentului cu o cameră 45 mp. m.

Designul interior al unui apartament modern

Interiorul modern implică o combinație de funcționalitate, frumusețe și practicitate.

    Contemporaneitate. Se distinge prin versatilitate și este adesea întruchipată în camere mici. Divizarea în zone se realizează prin partiții. Funcționalitate ridicată și capacitatea de a schimba elementele de interior.

Interiorul unui apartament în stil contemporan

Apartamentul în stil contemporan este o opțiune excelentă pentru persoanele cu venituri medii

Interiorul unui apartament în stil industrial

Finisarea apartamentului în stil loft prevede utilizarea de suprafețe prelucrate grosier și structuri deschise

Vedeți și Combinația de mentă în interior cu alte culori

Designul apartamentului studio pentru tineri și creativi

Mai des alegeți designul în stil loft. Acesta combină modernitatea, neconvenționalitatea, caracterul practic. Potrivit pentru personalități creative. În plus, puteți alege hi-tech sau modern. Aceste opțiuni arată adecvat în studioul pentru tineri. Accentul este pus pe modernitate și tehnologie. Stilurile vă permit să folosiți întreaga zonă în mod util, lăsând suficient spațiu liber.

Canapea albastră în apartament studio

Camera de zi luminoasă și neobișnuită în stil loft pentru un tânăr cuplu căsătorit

Amenajarea unui loc de muncă într-o cameră de zi combinată

Birou de lucru pentru două persoane la capătul camerei de zi

Interior de bucătărie într-un apartament în stil mixt

Bucătărie într-un compromis între loft și stil eclectic

Vezi și Opțiuni elegante de combinații de culori maro în designul interior

Detalii cheie în proiectarea diferitelor camere

Atunci când dezvoltați designul general al apartamentului, luați în considerare particularitățile fiecărei camere:

  1. Camera de zi. Predomină o atmosferă confortabilă. Centrul devine zona în care se află canapeaua. Iluminarea este bună. O atenție deosebită este acordată designului ferestrei.
  2. Dormitor. Atmosfera ar trebui să fie orientată spre recuperare maximă și relaxare completă. Ar trebui să se reflecte în paletă, detalii, textile. Excludeți tonurile luminoase și stridente.
  3. Bucătărie. Este importantă comoditatea de amenajare a zonei de lucru. Nu ar trebui să existe obstacole în calea circulației. În cazul în care există puțin spațiu, se recomandă utilizarea aparatelor încorporate și dulapuri plasate la înălțimea pereților.
  4. Hol. Evitați prea multe detalii. Aderă la un stil concis.
  5. Baie. O atenție deosebită la materialele de finisare. Toate elementele trebuie să reziste la fluctuațiile de temperatură și la umiditate.

Hol alb-negru într-un apartament de dimensiuni mici

Pentru un hol mic, minimalismul va fi cel mai bun stil de design

Baie combinată în culoare albă

Pentru a proiecta o baie compactă, este mai bine să folosiți culori deschise, mărind vizual spațiul

Designul gândit în prealabil vă va permite să țineți cont de particularitățile camerei. Apoi, va fi posibil să se evite greșelile chiar înainte de aplicarea ideilor în practică.

Vedeți, de asemenea, stilul chinezesc în interiorul culturii europene

Video: garsonieră într-un stil modern

Fotografie de interioare moderne

Actualizare data: 12-22-2023