Basoreliefuri frumoase în interior
Basorelief pe perete
Basorelief cu lemn în interior
Conținut
Avantajele basoreliefului de perete
Basorelieful în interior arată foarte rafinat și original. În cameră se creează un farmec aparte. Aceasta este o opțiune excelentă pentru decorarea unui perete gol sau pentru mascarea suprafeței sale inegale. În plus, compoziția poate fi selectată pentru a se potrivi gustului dvs. individual. Și recreați-o, chiar pe perete, cu propriile mâini.
Design de cameră cu basorelief
Basorelief în interiorul dormitorului
Vedeți și Bambus în interior — opțiuni de utilizare
Ce este necesar pentru muncă
În principiu, materialul este gips, ipsos, ipsos, lut, papier-mache, polistiren. De asemenea, folosesc o bază de metal sau de lemn, care este turnată sau prelucrată după cum este concepută de compoziție și apoi montată în locul dorit pe perete.
Fiecare basorelief creat manual de către autor este exclusivist. Chiar și aceeași imagine va arăta diferit în camere diferite. Basorelieful este creat special pentru un anumit interior, astfel încât nu va fi posibil să se repete capodopera de două ori. O asemenea unicitate ridicată face ca fiecare decor să fie unic și inimitabil.
Basorelief frumos cu natura în interior
Basorelief cu păpădii în interior
Basorelief în interior
Imaginile în basorelief sunt folosite în multe stiluri arhitecturale, de la gotic la Art Nouveau. Cu toate acestea, pentru gotic — este un element integrant. Pe temple, imaginile nu aveau doar o funcție decorativă, ci arătau și povești biblice, astfel încât oamenii analfabeți și obișnuiți puteau vedea evenimente importante din Sfânta Scriptură. Este suficient să ne uităm la ușile principale ale Catedralei din Milano.
În baroc, imaginile în basorelief au servit ca un accent pentru luxul interiorului. În cea mai mare parte au fost recreate intrigi din mituri. Un exemplu de baroc Petrovsky este Palatul de vară din Sankt Petersburg.
Basorelieful în Art Nouveau poate fi văzut la Metropol din Moscova. Astăzi, acest decor împodobește apartamente, birouri, cafenele, case de țară etc. Mai ales unic arată basoreliefurile din interiorul apartamentului în nișe decorate cu iluminare. În acest fel decorați holurile, scările, dormitoarele. Diferite variante de iluminare din spate, cu lumini punctuale sau ascunse accentuează interiorul.
Finisarea basoreliefurilor în combinație cu lemnul, forja metalică, sticla, piatra, pielea, marmura etc., arată scump și cu adevărat exclusivist. Și puteți realiza un basorelief cu mâna dumneavoastră.
Basorelief cu natura în design
Basorelief frumos în design
Vedeți, de asemenea, decor original cu fluturi: fotografii, sfaturi, materiale
Crearea unui basorelief cu propriile mâini
Lucrarea începe cu pregătirea peretelui. Acesta este curățat, amorsat și uscat. Apoi, desenați imaginea selectată. Cel mai simplu mod de a face un basorelief pe perete cu propriile mâini — amprente vegetale. Astăzi ele sunt folosite destul de des și este mai ușor să le faci.
Materialele necesare:
- soluție de gips, alabastru sau alt material, la alegere;
- dălți de lemn;
- șablon sau folie;
- vopsea, lac pentru impregnare;
- adeziv pentru gresie, șuruburi autofiletante, cuie etc.
În primul rând, trebuie să desenezi tema. Și, aplicarea imaginii depinde, de asemenea, de metoda de lucru. Dacă va fi o imagine finisată, care va fi apoi atașată la perete, atunci există câteva reguli aici.
Interiorul dormitorului cu basorelief
Interior cu basorelief
Basoreliefuri frumoase în interior
- Asamblați un cadru cu plăci sub tablă sub imagine. Materialele la îndemână sunt potrivite pentru aceasta.
- Acoperiți forma rezultată cu folie. Principalul lucru este că nu au existat falduri.
- Turnați amestecul gata preparat în matriță.
- După ce mucegaiul se usucă, marcați conturul cu dălți. Un șablon gata făcut va fi util aici.
În cazul în care basorelieful este decis să se facă inițial pe perete, atunci este curățat și amorsat. Pe peretele uscat se trasează conturul desenului. Puteți face un șablon în avans.
Apoi urmează crearea reliefului. Dacă imaginea este realizată separat, atunci, după uscarea formei și marcarea conturului, se prepară o nouă soluție, care creează volumul imaginii. Lucrarea se face strat cu strat pentru a observa și elimina imperfecțiunile în timp. Dacă basorelieful este creat imediat pe perete, atunci mai întâi se realizează un strat grosier, umplând zonele necesare cu mortar, eliminând fragmentele inutile. Apoi, totul ar trebui să se usuce. Și apoi se finalizează finisarea, aducând-o la un aspect estetic.
Există o metodă foarte ușoară de aplicare a reliefului, care este potrivită pentru ambele tipuri de lucrări. Pe baza desenului, se realizează matrițe pentru secțiunile sale în relief. Aceste matrițe sunt umplute cu un amestec, iar apoi piesele finite ale figurii sunt fixate pe perete sau pe tablou, îmbinările sunt unse cu ipsos și curățate cu șmirghel.
Basorelief cu o floare în interior
Basorelief în interior
Vezi și «valize» vechi în designul interior
Cum se atașează o imagine realizată separat
În acest scop, se folosește adeziv pentru plăci de faianță. Cu o greutate mare, tabloul poate fi atașat, folosind cuie, șuruburi autofiletante sau prin adâncirea acestuia în perete. Pentru a face acest lucru, pregătiți o nișă, iar în ea introduceți imaginea. Toate cusăturile sunt unse în liniște cu mortar și chituite cu pânză de șmirghel.
Basorelieful de perete gata șlefuit cu atenție cu șmirghel, curățați toate golurile și cusăturile de praf, amorsate cu o perie specială și vopsite. Se potrivește bine vopseaua cu emulsie de apă, care acoperă toate părțile proeminente. Aici este mai bine să folosiți un burete obișnuit.
Basorelief cu o fată pe perete
Basorelief în interior
Un basorelief frumos într-o cameră
Vezi și Iluminatul decorativ poate deveni un punct culminant al interiorului.
Matriță de ipsos cu propriile mâini
Nu toate matrițele pot fi cumpărate dintr-un magazin. Cu toate acestea, dacă nu găsiți matrița de care aveți nevoie, puteți să o confecționați singur. De exemplu, în desen există o pasăre sau un animal. Puteți cumpăra statuia sau jucăria necesară și o puteți pune într-o cutie de placaj. Turnați-i conținutul cu silicon lichid, care se vinde în toate magazinele de construcții. După 24 de ore, după ce siliconul se usucă, se demontează cutia, se scoate statueta și gata. Matrița necesară este gata. Amestecul de alabastru se toarnă bine în ea. În plus, matrițele din silicon nu trebuie unse, spre deosebire de pasochki pentru copii din material plastic. Acestea din urmă trebuie unse cu ulei vegetal.
Pentru a pregăti un amestec de alabastru se ia: gips — 2 părți, apă — 1 parte. Amestecul preparat se toarnă în matrițe și se așteaptă pentru uscarea completă timp de aproximativ o zi.
Basorelief cu un fluture în dormitor
Basorelief cu peisaj
Basorelief cu crini
Imaginea este creată în mai multe etape.
- Pe suprafața pregătită se aplică tencuiala și grundul. Vopseaua de grund este excelentă, deoarece creează o rugozitate la uscare, care ajută la menținerea următorului strat.
- Se aplică un strat de ceară.
- Pe întreaga suprafață a picturii se fixează o folie de polietilenă transparentă.
- Pe folie se aplică o schiță a florilor.
- Sub peliculă, se aplică un al doilea strat de ceară, conform schiței.
- Se creează un basorelief
- Suprafața este vopsită și șlefuită.
Basorelief cu flori în dormitor
Basorelief cu cascade
Basorelief frumos pe perete
Vedeți și Lemnul în interior: decorațiuni, obiecte de mobilier, decor.
Câteva sfaturi
Înainte de a lipi elementele pe perete, este mai bine să le așezați pe podea și să vedeți ce obțineți. Astfel, nu va trebui să îndepărtați și să lipiți fragmentele de mai multe ori, iar peretele nu va fi pătat cu un strat suplimentar de lipici.
Figurile antice din imagine arată doar într-un cadru. Pentru a face acest lucru, rama de imagine este fixată pe perete, iar spațiul său interior este nivelat cu chit. Apoi se atașează piedestalul, statueta este lipită pe ea, toate colțurile și golurile sunt chituite. Se adaugă alte elemente de decorare, iar întregul tablou este acoperit complet cu vopsea în mai multe straturi.
Basorelieful din chit se face foarte simplu. Imaginile de pe perete se construiesc treptat, în straturi. Și pentru a nu exista fisuri în imagine, în chit trebuie să adăugați lipici PVA. Pe 0,5 kg de chit — 1 lingură. litru de lipici și 100 g de apă.
Copaci în basorelief
Basorelief cu peisaj
Acest decor este sensibil la umiditate, praf și fum de tutun. Basorelieful proaspăt trebuie protejat cu grijă de acestea. Stratul de lac este reînnoit în funcție de cantitatea de praf și de lumină care ajunge la imagine. Basorelieful trebuie șters cu o cârpă uscată sau ușor umedă. Mături moi sunt o alegere bună. În timp, lacunele și fisurile mai devin vizibile. Este suficient să se ungă și să se picteze periodic defectele constatate.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023