Ergonomie în interiorul dormitorului
Design interior ergonomic
Designul ergonomic al camerei
Conținut
Ergonomia în designul interior: 10 reguli pentru un spațiu confortabil
Apartamentele din oraș sunt construite cu gândul la economisirea spațiului. În spațiile mici este foarte dificil să plasezi toate detaliile pentru o viață de zi cu zi confortabilă. Sfaturile utile ale experților în materie de ergonomie și de selecție a mobilierului vor ajuta să faceți chiar și o cameră mică spațioasă și funcțională.
Determinați suprafața locuibilă a casei și calculați numărul de obiecte de interior care trebuie să fie plasate în ea. Atunci când reparația este făcută de la zero, proprietarii uită adesea de locul de sub mașina de spălat, frigider sau nu le pasă de un număr suficient de rafturi închise pentru depozitarea lucrurilor. Astfel, obiectele inutile trebuie să «ютить» în mod arbitrar, ceea ce reprezintă un inconvenient semnificativ.
Ergonomie în interiorul camerei de zi
Planificarea unui design plat ergonomic
Vezi și Zonarea unei camere în dormitor și cameră de zi
Fiți atenți la noutățile mobilierului inteligent.
Pe piață există noi modele de mese pliabile, paturi, rafturi și dulapuri, care se încadrează în spațiu astfel încât la prima vedere să nu fie observate. Astfel de articole nu numai că pot cumpăra, dar și să-și facă propriile mâini sau personalizate.
Vedeți, de asemenea, tâmplărie în interior: tipuri, fotografii, sfaturi
Îndepărtați toate elementele inutile
Se întâmplă, chiar și într-o cameră frumos mobilată vă simțiți ciudat. Motivul pentru aceasta este numărul mare de lucruri expuse. De exemplu, vechea tradiție de a colecta suveniruri și statuete, care adună praf pe rafturi și nu decorează în niciun fel interiorul.
Schema de design plat ergonomic
Designul ergonomic al camerei
Design interior ergonomic
Vedeți și High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii
Păstrați ordinea
Curățenia este un asistent indispensabil al ergonomiei. Din cauza grabei, aruncăm adesea lucrurile de colo-colo și banalizăm spațiul. Într-un apartament neîngrijit, o persoană simte inconfort în mod subconștient și nu se poate concentra.
Alege combinațiile de mobilier potrivite Locul principal în apartament este ocupat de mobilier. Atunci când diferite elemente de interior sunt luate din seturi nepotrivite, se creează o disonanță vizuală. Se creează senzația că v-ați asamblat interiorul «din ce a fost».
Vedeți și Fresce în interior: tehnologie de producție, avantaje
Fiți atenți la culori
Un apartament prea pestriț în ceea ce privește combinația de nuanțe și texturi provoacă disconfort pentru o persoană. În astfel de condiții, creierul nostru nu poate asambla totul într-o singură compoziție.
Ergonomie în interiorul bucătăriei
Exemplu de ergonomie în designul interior
Vedeți și Stilul avangardist în interiorul unui apartament modern
Aranjați elementele de mobilier cu păstrarea spațiului
Alegeți opțiuni de mobilier care maximizează spațiul și vă permit să depozitați mai multe obiecte. Acestea ar trebui să se potrivească perfect în interior și în mărimea camerei.
Vezi și Stilul grecesc în designul interior
Pentru amenajări non-standard — soluții personalizate
Să cumperi totul din magazin nu este cea mai bună opțiune dacă ai un apartament non-standard. Într-o lipsă totală de idei, este mai bine să încredințați reproiectarea unui designer.
Vezi și Stilul oriental în designul interior
Nu uitați de accesorii
Exagerarea cu o mulțime de accesorii mici și nefuncționale poate fi schimbată în bine dacă amenajați camera cu lucruri practice.
Design interior ergonomic
Ergonomie în interiorul camerei
Designul ergonomic al camerei
Vezi și Ce trebuie să știu despre amenajarea balconului?
Decorați camerele în funcție de scopul lor
Multe probleme de ergonomie sunt rezolvate dacă, la amenajare, proprietarul a ținut cont de toate cerințele de zonare corectă a spațiului. Fiecare zonă are propriul său scop. Un design funcțional va crea o imagine ergonomică.
Vedeți și Opțiuni elegante pentru combinații de culoare maro în interior
Cerințe minime pentru amenajarea unei case rezidențiale
Există o serie de modele, a căror respectare va face posibilă obținerea de îmbunătățiri.
- Dacă începeți cu holul, chiar și într-un coridor îngust există goluri de 30-30 cm. Acest spațiu este suficient pentru a instala un suport de pantofi compact alungit — iar locul este ocupat și nu interferează cu mișcarea.
- Lățimea pasajului în toate camerele nu trebuie să fie mai mică de 70-100 cm. Accesul la elementele funcționale din interior ar trebui să fie deschis.
- Nu permiteți aglomerarea mobilierului. Încercați să ascundeți imperfecțiunile cu ajutorul unor trucuri: o masă cu sertare secrete, rafturi de dulapuri suplimentare în dulap, etc.
- Fiecare zonă va fi pusă în valoare de lumină și de textura materialelor. Folosiți jocul stilistic, dar respectați o singură compoziție.
Regulile standard creează doar un model. Ergonomia cere ca interiorul să răspundă cât mai mult posibil nevoilor fiecărui ocupant. Pentru o persoană este important să aibă tot ce are nevoie, aranjarea corectă a obiectelor, estetica și confortul. Într-o casă rezidențială, există loc pentru îmbunătățirea oricărei zone — bucătărie, sufragerie, hol, cameră de zi, cameră de zi, dormitor, baie și loc de muncă. Încercați să alegeți obiecte care adună mai puțin praf și care permit o curățare rapidă.
Schema de design plat ergonomic
Ergonomie în interiorul camerei
Vezi și Interiorul «unei camere» în cele mai bune proiecte de design
Organizarea spațiului
Amenajarea standard a locuințelor într-un apartament nou ține cont de anumite cerințe. Ergonomia este trasată în aranjarea camerelor. De exemplu, la intrarea în apartament lăsați mai mult spațiu pentru holul de intrare, apoi mai aproape de intrare se află holul și bucătăria. Locul pentru recepția bucătăriei este amenajat într-un colț confortabil. Zona pentru odihnă, somn și muncă, precum și baia, este amplasată departe de intrare pentru un confort maxim. Este important ca suprafața locuinței să corespundă numărului de persoane care locuiesc în ea.
Lățimea și înălțimea pasajului trebuie să corespundă dimensiunii unei persoane. Contrastul culorilor în finisaje și lumina plasată corespunzător vor ajuta la distingerea zonelor separate din încăpere. Comoditatea în utilizarea mobilierului va asigura absența unui număr mare de colțuri ascuțite și a ușilor cu deschidere corespunzătoare. Organizați spațiul în funcție de preferințele și sentimentele dumneavoastră. De exemplu, dacă nu vă simțiți confortabil să stați cu spatele la ușă, atunci nu vă puneți locul de muncă lângă perete.
Designul interior ergonomic al bucătăriei
Designul ergonomic al camerei
Ergonomie în interiorul camerei
Vezi și Perete de cărămidă în interiorul spațiilor de locuit
Ergonomia zonei de recreere
Aranjarea obiectelor din zona de recreere a omului favorizează relaxarea. În acest colț, totul vizează «relaxarea». Pentru un efect optim, instalați o podea caldă, acoperitoare de podea cu ciucuri, lumină moale cu o lampă sau un sconce. În funcție de preferințe, aici se instalează biblioteci, canapele, fotolii sau canapele.
Este bine ca din zona de relaxare să se aibă o vedere spre exterior. Observarea lumii înconjurătoare este importantă pentru o persoană, ea poate într-un mediu liniștit să se gândească, să se distragă și să se concentreze. Cea mai bună soluție pentru o zonă de relaxare este mobilierul moale și culorile mute.
Exemplu de ergonomie în designul interior
Design interior ergonomic
Ergonomia locului de muncă
Antipodul unui loc de odihnă pentru om este zona de lucru. Aici totul este orientat spre activare. Gândiți-vă la amplasarea biroului. Stilul mobilierului trebuie să se potrivească cu stilul tuturor obiectelor de uz casnic. Nu permiteți combinații de modern și clasic în designul locului de muncă. Asigurarea confortului va permite înălțimea corectă a mesei și a scaunului.
Șederea îndelungată a unei persoane la calculator este compensată de confortul spatelui scaunului. Alegeți mobilier, a cărui dimensiune corespunde numărului de dispozitive de lucru (consumabile de birou, echipamente, documente etc.). Eliberați fundul pentru o poziție confortabilă a picioarelor. Cea mai bună opțiune este să alocați o cameră separată pentru amenajarea unui birou personal.
Designul ergonomic al camerei
Ergonomie în interiorul camerei
Ergonomie în amenajarea unui apartament
Ergonomia zonei de dormit
Atunci când vă organizați spațiul de dormit, ar trebui să folosiți un minim de detalii. Faceți loc pentru odihnă și relaxare. Dacă nu există loc pentru un pat în zona de dormit, este de dorit să instalați o canapea confortabilă sau o canapea pliantă, ceea ce este relevant mai ales pentru apartamentele de dimensiuni mici. Acesta va ține cont de dimensiunea utilizatorului și va oferi practicitate. La căpătâi merită să instalați o lumină spot. Spațiul de dormit pentru două persoane implică amenajarea unor culoare largi pe ambele părți ale patului. Alegeți o culoare neutră a pereților care să calmeze sistemul nervos pentru o adormire rapidă.
Alocați un loc cheie pentru pat. Este mai bine să îl așezați cu capul patului lipit de perete. Patul trebuie să aibă vedere spre ușă și fereastră. Înălțimea și lungimea patului ar trebui să corespundă cu dimensiunea persoanei și cu numărul necesar de paturi. Cumpărați paturi fără colțuri ascuțite și cu un fund închis care se potrivește bine la podea pentru a împiedica praful să se depună în zonele greu accesibile. Pentru a economisi spațiu, instalați un pat cu sertare funcționale încorporate pentru lenjeria de pat și cuverturi, dar nu instalați rafturi cu colțuri ascuțite deasupra capului.
Designul ergonomic al camerei
Ergonomie în interiorul camerei
Ergonomia zonei de luat masa
Designul interior al bucătăriei influențează viteza de gătire și confortul cu care se mănâncă mâncarea. Ergonomia acestei încăperi este asigurată prin selectarea unui mobilier bine conceput. Selectați un set gata făcut care combină comoditatea, simplitatea și funcționalitatea. Un aspect important în utilizarea zilnică a încăperii este suprafața blatului pentru birou. Acesta este un loc de muncă ale cărui dimensiuni vă permit să plasați toate aparatele și ustensilele de bucătărie. O noutate pentru un apartament inteligent este considerată o bucătărie încorporată, în care sunt ascunse obiectele de uz casnic.
Ergonomia sălii de mese și a bucătăriei presupune că există suficient spațiu pentru o masă completă (60 cm pentru fiecare persoană) și o mișcare confortabilă. Camerele sunt în mod necesar echipate cu un frigider, un aragaz, o chiuvetă și sertare pentru depozitarea ustensilelor. Pereții încăperii sunt vopsiți în culori care încurajează pofta de mâncare. Înălțimea tavanului permite o iluminare generală, iar deasupra suprafeței de lucru există becuri suplimentare. Podeaua este acoperită cu gresie, iar pentru designul interior sunt folosite detalii practice.
Ergonomia modernă poate contribui la revitalizarea și crearea de confort în orice spațiu. Fiți imaginativi și creativi în proiectarea fiecărei încăperi. Folosiți soluții gata făcute în designul camerei și veți obține un rezultat excelent!
Video: Ergonomia în designul interior
50 de idei foto de design interior ergonomic:
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023