Stilul eco în interiorul camerei
Camera de interior în culori calde în stil eco
Conținut
Istoria aspectului
Data exactă a apariției stilului eco pentru a numi, bineînțeles, este imposibil. A apărut relativ recent, pe fondul altor stiluri moderne, adoptând multe dintre tehnicile și metodele lor. Recepționat pe scară largă la sfârșitul secolului al XX-lea.
Locuitorii orașelor, obosiți de civilizația urbană și industrială, au început cu entuziasm să implementeze stilul eco în interiorul locuințelor lor.
Camera de interior în stil eco
Părintele stilului eco poate fi numit pe bună dreptate Alvar Aalto, care a construit case direct pe locul copacilor în creștere, înconjurând trunchiul cu pereți. Creațiile sale sunt un tribut adus respectului omului pentru natură, precum și exemple remarcabile de combinație armonioasă a confortului și a respectului față de mediu.
În anii 80-90 ai secolului trecut, când comunitatea mondială a început să acorde tot mai multă atenție problemelor de ecologie, lumea a auzit pentru prima dată numele de «stil ecologic». Dorința de a conserva mediul înconjurător a determinat omenirea să folosească materiale reciclate pentru proiectarea apartamentelor. Astfel, pe baza stilurilor moderne și a ideilor despre conservarea naturii, a apărut și stilul eco.
Cameră frumoasă în stil eco
Cameră în stil ecologic
Vezi și Caracteristicile designului clasic american de interior
Caracteristici
Acest stil presupune camere luminoase și spațioase. A aglomera camera cu mobilier și lumină slabă este pur și simplu inacceptabilă aici. Ferestre mari, lămpi fluorescente și un minim de mobilier — de asta aveți nevoie pentru a proiecta o cameră în stil eco.
Ideea principală ar trebui să rămână întotdeauna începutul natural. Încercați să folosiți materiale naturale cât mai mult posibil: lemn, lut, cărămizi, pietre, plăci ceramice. Atunci când alegeți o țesătură, dați din nou preferință bumbacului sau inului natural.
Frumosul stil ecologic al camerei
Eco-stilul în interior presupune culori naturale discrete. Ca bază, puteți lua culoarea albă universală și să o diluați cu nuanțe pastelate, lemnoase și nisipoase.
Elementele decorative ale acestui stil sunt obiecte de natură vie. Prezența plantelor de interior este o componentă necesară a stilului eco. Totuși, acest lucru nu înseamnă că încăperea trebuie să semene cu o grădină de flori. Un ficus sau câteva flori pe pervazul ferestrei vor fi suficiente. O completare minunată a designului va fi și un acvariu cu pești.
Designul camerei de lumină în stil eco
Design de cameră în stil eco
Arătați interesant în eco-interioare mobilier din lemn masiv și rattan, panouri și jaluzele din bambus, precum și covoare țesute din materiale naturale.
Natura dictează utilizarea texturilor aspre, a țesăturilor brute. Suprafețele lucioase și perfect netede ar trebui să se întâlnească aici cât mai rar posibil.
Stilul ecologic în interior
Vedeți și Interiorul alb: iluminat, avantaje, fotografii
Eco-stil în diferite încăperi
Ecostyle este potrivit pentru orice cameră: dormitor, living, bucătărie sau hol. Îl puteți proiecta ca o singură cameră sau întregul apartament. Conceptul de ecostyle nu este atât de simplu pe cât pare și, pentru ca designul să se dovedească a fi gândit profesional, este mai bine să urmați câteva reguli.
Cameră luminoasă în stil ecologic
Cameră de duș în stil ecologic
Vedeți și Arcuri în interior: tipuri, materiale, fotografii
Dormitor în stil ecologic
- În proiectarea plafoanelor va fi mai bine să refuze tensiunea și modelele cu mai multe niveluri. Este mai bine să păstrați această parte a camerei cât mai simplă și mai ușoară posibil.
- Sunt potrivite plafoanele tencuite sau vopsite în culori deschise. În stilul eco este indicat să se folosească grinzi decorative din lemn.
- Podeaua ar trebui să fie din lemn sau realizată sub formă de lemn. Lăsați popularul laminat pentru alte ocazii. Un adaos minunat vor fi covoarele țesute din bambus sau banane, covorașele din fibre vegetale.
- Pentru interioarele dormitorului este mai bine să alegeți pereți de culoare pastelată moale, este acceptabil să folosiți tapet de plută sau panouri din lemn.
- Ecostyle în interior implică utilizarea culorilor de nuanțe naturale. Este de dorit să se facă un accent pe tonurile de lemn: detaliile verzi, de măsline și salată vor da dormitorului o atmosferă de calm și armonie.
- Acordați o atenție deosebită ferestrelor. În mod ideal, designerii recomandă creșterea deschiderilor ferestrelor, ceea ce va face camera și mai spațioasă și mai luminoasă. Dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci o opțiune excelentă va fi extinderea pervazului ferestrei. Această soluție interesantă va crea un loc suplimentar pentru odihnă în dormitor, unde va fi atât de plăcut să citiți cartea preferată sau doar să priviți orașul care se întinde dedesubt.
- Stilul eco din interior impune unele restricții în alegerea mobilierului. Abundența construcțiilor din plastic și metal nu va arăta foarte potrivită, așa că este de dorit să se reducă la minimum utilizarea lor în interior. Dați preferință paturilor din lemn, scaunelor din răchită și mobilierului din rattan.
- Textilele alegeți din materiale naturale. Puteți folosi țesături din bumbac, in sau cambră de aceleași culori naturale. Designul perdelelor nu trebuie să fie complex, pentru a nu îngreuna camera. Perdelele rulou sau romane, precum și perdelele din bambus se vor potrivi perfect în interiorul dormitorului în stil eco.
Cameră elegantă în stil ecologic
Cameră confortabilă în stil ecologic
Vezi și Culoarea turcoaz în interior: sfaturi, fotografii
Bucătărie ecologică
Principiile de proiectare a pereților, tavanului și podelei în bucătărie sunt aceleași ca și în dormitor: culori deschise și utilizarea materialelor naturale. În plus, pentru pereți puteți folosi plăci de mozaic. Pentru podea, sunt de preferat plăcile ceramice, deoarece suprafața din lemn este mai greu de curățat.
- Peretele de lucru este adesea decorat cu cărămizi sau piei de sticlă.
- Setul de bucătărie este în mod necesar comandat din lemn. Plăcile de piatră artificială sunt de obicei folosite ca suprafețe de lucru.
- Detaliile decorative ale interiorului joacă un rol important. Adoptați o atitudine responsabilă în ceea ce privește alegerea vesela. Ar trebui să fie plăcută din punct de vedere estetic și este mai bine să o așezați pe rafturile deschise ale dulapurilor, deoarece ustensilele de bucătărie în stil ecologic fac parte din designul general. Plantele și florile în vase de porțelan arată foarte bine.
Cameră luminoasă în stil eco
Dormitor mare în stil ecologic
Vezi și Wenge în interioarele clasice și moderne
Camera de zi în stil eco
Eco-stilul din interiorul apartamentului se reflectă în designul camerei de zi. Designul acestei încăperi trebuie luat în considerare cu o atenție deosebită, deoarece camera de zi este camera centrală din casă, unde cel mai adesea se adună oaspeții și membrii familiei.
Este foarte important să nu se treacă linia subțire dintre minimalism și ascetism. Camera trebuie să fie cât mai spațioasă, dar să rămână totuși confortabilă și primitoare.
Cameră luminoasă în stil eco
Cozyiness va ajuta la crearea de mobilier tapițat scăzut acoperit cu țesătură netedă, precum și perne decorative, covoare și lămpi. Varietatea de modele și materiale vă permite să vă arătați imaginația aici. Lămpile interesante realizate din lemn și alte materiale naturale vor adăuga o anumită originalitate la designul camerei de zi.
Se recomandă utilizarea de flori și plante proaspete, acvarii, ornamente din țesături și tapet care amintesc de elemente ale naturii, precum și bioșeminee în designul camerei. În plus, bioșemineele și plantele mari în ghiveci sunt utilizate în mod obișnuit în zonarea camerelor, de exemplu, pentru a separa bucătăria de camera de zi într-o garsonieră. Decorarea pereților cu imagini de fundal foto care reprezintă diverse peisaje arată interesant.
Cameră de duș în stil ecologic
Design de cameră în stil eco
Pentru a stoca lucruri în camera de zi, este logic să cumpărați coșuri speciale din răchită sau containere din lemn. Astfel de lucruri vor purta o sarcină funcțională și, de asemenea, se vor potrivi în interior ca element decorativ, aducând estetică designului general al apartamentului.
O soluție elegantă care economisește spațiu vor fi ușile glisante, arcuri, dulapuri.
Este mai bine să alegeți mobilier din lemn masiv, cu cele mai laconice contururi și materiale de calitate.
Stilul ecologic în interior
Designul chic al camerei în stil eco
Vezi și Stilul interior: tipuri de soluții de design pentru casa ta
Designerul tău
Pentru a decora interiorul apartamentului în stil eco nu este necesar să recurgeți la serviciile unui designer profesionist. Merită doar să dai frâu liber imaginației tale și să urmezi câteva sfaturi.
Vezi și Culoarea violet în interior — secretele lumii violet
Culoarea verde ca bază
Dacă doriți să creați un interior eco, va trebui să vă înarmați cu culori și țesături verzi. Vopsind unul dintre pereți în verde, împrăștiind pe canapea perne verzi în fețe de pernă făcute de mâna ta și aranjând cu grijă pe pervazul ferestrei florile preferate în ghivece de lemn, ești cu un pas mai aproape de designul prețuit al camerei în stil eco.
Stilul eco în amenajarea camerei
Vezi și Combinarea portocaliului cu alte culori
Pietrele în decor
Pietricelele aduse din mare își vor găsi o întrebuințare în crearea unui interior eco. Îi puteți folosi pentru a decora vaze, suporturi de lumânări, rame foto și alte lucruri. Dacă te gândești la o scară mai mare și ești pregătit pentru o soluție radicală pentru a crea un interior în stil eco, atunci pietricele naturale decorează o parte din perete, iar pietrele mai mari să le așezi pe podea printre plante.
Cameră mare și luminoasă în stil eco
Stilul eco în interiorul camerei
Vezi și Stilul vintage în designul interior
Utilizarea tapetului foto
Alegeți un peisaj al vieții sălbatice, care va fi pe placul dvs., comandați un tapet foto și plasați-le pe unul dintre pereți. Această tehnică ingenioasă vă va permite să fiți transportat din metropola zgomotoasă la malul oceanului sau chiar într-o junglă densă.
Stilul eco într-o cameră luminoasă
Cameră luminoasă în stil eco
Vedeți și Planșe vechi în designul interior
Stilul eco este armonie
Estetica stilului eco în interior nu este singurul avantaj. Designul unui apartament în stil eco vă permite să vă relaxați atât corpul, cât și sufletul. Oferă emoții plăcute, distanțând o persoană de agitația orașului și învăluindu-l în liniște și armonie cu lumea naturală.
Vedeți și stilul Art Nouveau în interiorul unei case moderne
Video: Stilul eco în interiorul apartamentului
50 de idei foto de design de apartament în stil eco:
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023