Dormitorul în 14 metri pătrați poate fi făcut frumos și funcțional.
Înainte de a începe un spațiu de reparații și decorare în toată regula decideți ce doriți să vedeți viitorul dormitor . Ce este important pentru tine? Este un loc în care vă relaxați după o zi grea de muncă și aveți nevoie de o încărcare completă de energie. Sau este un cuib confortabil unde te relaxezi. Este important pentru tine să extinzi spațiul sau să îl păstrezi mic?
Dacă se obișnuiește să faci un dormitor într-o cameră mică, poți folosi tehnici bine cunoscute pentru a mări vizual spațiul.
Contrar credinței populare că un dormitor de 14 mp trebuie făcut mai mare, puteți folosi aici tonuri întunecate și puteți crea o cameră cu adevărat confortabilă fără teama de a o face vizual și mai mică. De asemenea, acest spațiu vă permite să creați un sentiment de libertate și prospețime, oferindu-vă posibilitatea de a folosi tehnici de extindere vizuală a camerei .
Totul depinde de ideea principală pe care o alegeți. Iar aceasta, la rândul ei, dictează stilul și schema de culori a viitorului dormitor.
Ideea principală | Stilul | Schema de culori | Accentul principal |
Libertate și prospețime | Mediteranean, scandinav, ecologic | Albastru, alb, verde | Ferestre mari, multă lumină (atât naturală, cât și artificială), accente luminoase și proaspete. |
Confort și confort | Provence, țară, hi-tech | Bej, maro, negru | Un număr mare de mici detalii decorative, tranziții cromatice moi și netede |
Noutate și modernitate | Loft, techno, modern | Albastru, metalic, roșu | Motive stradale, combinații de culori dure și contrastante |
La intrare, nu este nevoie să aglomerați spațiul.
Depinde mult de ideea conducătoare. Deci, decideți asupra acestui factor și vă vom spune principalele elemente ale designului dormitorului de 14 mp. m.
Într-o cameră de 14 metri pătrați, nu este necesar să decorați pereții cu nuanțe întunecate.
Schema de culori
Vom lua în considerare elementele de design sub aspectul ideii principale. Schema de culori nu face excepție. Depinde, de asemenea, de starea de spirit de bază a camerei și de efectul pe care doriți să îl creați.
Cea mai bună opțiune vor fi culorile luminoase care extind pereții.
Contrar stereotipului conform căruia un dormitor mic ar trebui să fie extins vizual, folosind toate tehnicile cunoscute, se poate folosi efectul opus. Dar culorile ușoare și proaspete sunt încă relevante.
Nu este nevoie să aglomerați camera cu obiecte de mobilier inutile, care pot fi mutate în altă cameră sau pe coridor.
Pentru a crea o atmosferă confortabilă și caldă, este necesar să se utilizeze culorile adecvate. În acest scop, opțiunea ideală va fi maro și toate nuanțele sale. Întruchipează-l în mobilier și în podele. Pentru pereți este mai bine să ridicați tonuri puțin mai deschise. Pentru a crea căldură și luminozitate, bej, lăptos, piersic. Ele sunt perfect combinate cu maro și vor face camera calmă, moale și confortabilă.
Ferestrele sunt decorate cu perdele dense, astfel încât lumina soarelui să nu interfereze cu o odihnă liniștită și în timpul zilei.
Pentru a extinde vizual spațiul folosiți culori deschise. Regele invariabil în acest caz este albul. Pentru dormitor este, de asemenea, perfect potrivit gri. Psihologii spun că are un efect pozitiv asupra sistemului nervos uman și promovează o recuperare completă. Deci, vă sfătuim să acordați atenție acestei culori.
Este necesar să refuzați să decorați pereții cu un număr mare de fotografii și picturi în rame masive.
Pentru a crea un efect rece, utilizați nuanțe de albastru profund, electric, nuanțe întunecate de verde în combinație cu același alb. Menținând cultul răcelii, dar adăugând la ea prospețime și spațialitate, aplicați nuanțe albastre, violete, nuanțe deschise de verde.
În dormitor este necesar să se respecte «mijlocul de aur» și este mai bine să refuzați obiectele inutile, fără de care vă puteți descurca.
Amintiți-vă că tonurile reci de lumină vor da camerei un sentiment de spațialitate și vor extinde vizual spațiul. Și pentru a crea confortul va ajuta tonurile pastelate cu adaos de maro.
Dacă respectați următoarele reguli, chiar și un spațiu mic de dormitor poate fi făcut un lucru pozitiv.
Vedeți, de asemenea, infuzia stilistică a unui trundle cu o oglindă în dormitor cu exemple de fotografii
Direcția de stil
Pentru un dormitor mic, alegerea tendinței de stil este, de asemenea, un aspect foarte important. Alegerea acesteia este influențată de conceptul de bază al designului și de alegerea schemei de culori. Cu toate acestea, există stiluri care sunt cele mai potrivite pentru a fi folosite în dormitor, așa că ar trebui să luați în considerare și acest factor.
Acest dormitor are suficient spațiu pentru a găzdui un pat de dimensiuni euro.
Dacă doriți să creați un sentiment de spațiu și libertate în dormitor, precum și să măriți vizual spațiul, acordați atenție unor tendințe precum minimalismul, mediteraneanismul, stilul ecologic. Acestea se bazează pe tonuri ușoare și proaspete, pe combinații simple și pe absența detaliilor inutile în interior.
Simplitate și libertate — ceea ce aveți nevoie pentru o cameră mică.
Loftul, tehnica și avangarda câștigă recent popularitate, dar există o mulțime de nuanțe în utilizarea lor. Urbanitatea și răceala lor le face accesibile unui cerc restrâns de cunoscători.
În interiorul modern al dormitorului, aceste stiluri se găsesc cel mai adesea atunci când această cameră este combinată cu camera de zi.
Pentru a crea o atmosferă caldă și moale într-un dormitor mic se potrivește perfect Provence și țară. Acestea se caracterizează prin utilizarea de tonuri pastelate de lumină, lucruri discrete și drăguțe.
Astfel de detalii ajută la crearea unei atmosfere speciale de confort.
Stilul scandinav va fi o variantă medie. Se bazează pe ideea de răceală și strictețe. El folosește culori albe, albastre, albastre. În ciuda acestui fapt, este un stil cald și calm, deoarece împreună cu cele propuse acceptă cu calm culorile galben, roșu și maro.
Acest lucru îl face original, calm și confortabil.
Vezi și Designul dormitorului în stil contemporan
Mobilier
Într-un dormitor mic, fiecare centimetru este important, așa că folosiți spațiul în avantajul dumneavoastră. Este mai bine dacă acesta va servi frumosului, adică decorării și creării unui stil de design finit.
Locul ideal pentru depozitarea lucrurilor va fi un dulap. Mobilierul din acest plan este foarte încăpător și ocupă puțin spațiu.
Prin urmare, în cazul mobilierului aveți două opțiuni :
- Folosiți mobilier multifuncțional care va economisi spațiu prețios ;
- Transformați mobilierul într-o operă de artă care va deveni un element al unei idei de design.
Ambele opțiuni sunt viabile și nu sunt greu de pus în aplicare.
Urmând prima metodă, alegeți un pat cu sertare sau rafturi suplimentare. Acest lucru vă va ajuta să scăpați de o comodă inutilă. Dulapul este mai bine să îl alegeți cu o suprafață cu oglindă. Înălțimea sa trebuie să fie maximă, adică până la tavan. Acest lucru va ajuta la maximizarea spațiului util. Dacă lățimea pereților permite, faceți nișe în ele pentru a plasa obiecte mici.
În perete puteți face și un dulap, ceea ce va elimina necesitatea de a instala un dulap.
Dacă alegeți a doua metodă, alegeți mobilier original, care va deveni parte din decor. Puteți să comandați orice produs pentru producția individuală sau să-l comandați pe cel potrivit într-un magazin online. Deci, piața modernă poate oferi un pat și un dulap cu iluminare, mobilier cu forme neobișnuite etc.
Puteți face o nișă în care să depozitați lucrurile necesare.
Vezi și Design de lux — lambrechine pentru dormitor
Patul ca centru al camerei
În dormitor, centrul camerei este, bineînțeles, patul. Acesta trebuie, de asemenea, să fie poziționat și selectat corespunzător.
Principala regulă atunci când renovați o cameră de 14 metri pătrați este să folosiți fiecare metru pătrat cu înțelepciune, astfel încât să obțineți o cameră cu drepturi depline.
Iată câteva sfaturi privind selectarea și utilizarea corectă a acestui design:
- Nu împingeți patul împotriva peretelui ; este mai bine să îl aveți în mijlocul camerei ;
- Dacă încăperea este dreptunghiulară, așezați patul de-a lungul camerei, dar nu sacrificați lungimea acestuia pentru a-l așeza transversal;
- Dacă este posibil, găsiți un pat cu rafturi laterale; acest lucru vă va scuti de a fi nevoiți să cumpărați noptiere și veți economisi mult spațiu.
O gamă imensă de culori pastelate vă va ajuta să creați un interior contemporan cu un stil relaxat.
Un pat nu ar trebui să fie doar o parte practică a camerei, ci și o întruchipare estetică. Alegeți un model care vă place și care se integrează în stilul general al dormitorului.
Culorile calde sunt potrivite pentru acele camere care sunt orientate spre nord, iar cele reci pentru partea de sud.
Vezi și Idei originale și dormitoare frumoase: design, fotografii în apartament
Etapele finale
În etapa finală de decorare a dormitorului, trebuie doar să adăugați elemente decorative. Acestea includ orice lucruri mici, a căror utilizare sugerează stilul sau preferințele tale. Picturi pe pereți, fotografii, figurine etc.
Această combinație de culori va fi ideală chiar și pentru cele mai mici camere.
Nu uitați de textile. În dormitor, acest detaliu creează o imagine completă și conferă confort. Asigurați-vă că decorați ferestrele cu perdele, și lenjerie de pat care să se potrivească cu stilul și combinația de culori a camerei.
Pentru a crea un pic de vervă, puteți adăuga elemente luminoase în interior, cum ar fi un covor, o cuvertură de pat sau perdele de culori vii.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023