Interiorul unui apartament cu două camere în culori albe ca zăpada
Conținut
- Apartament Hrușciovka: caracteristici ale amenajării
- Definiți funcționalitatea
- Pregătirea pentru reamenajare
- Camera de zi + sufragerie — o soluție rațională de interior
- Cum să faci fără remodelare?
- Camerele de zonare: idei optime
- Stiluri de design adecvate
- Minimalism — un interior armonios, modern de hrușciovka armonios și modern
- Camera pentru copii în Hrușciovka
Apartament Hrușciovka: caracteristici ale amenajării
Ce este caracteristic pentru apartamentul hrușciovka? Prima trăsătură caracteristică este uniformitatea. Amenajarea apartamentelor este absolut identică în întreaga casă. A doua caracteristică este o dimensiune mică. Dimensiunile modeste devin un adevărat obstacol în procesul de aranjare. Este destul de dificil să se potrivească tot ceea ce aveți nevoie pe 30-46 de metri pătrați. A treia trăsătură caracteristică a Khrushchevoks este o dispunere incomodă. Camerele sunt de obicei adiacente, au tavane joase.
Pe o suprafață mică este foarte dificil să combinați o decorare frumoasă cu o distribuție optimă a spațiului
Vedeți și Steampunk în interior: istorie, caracteristici, fotografii
Definiți funcționalitatea
Cea mai populară variantă de astfel de apartamente sunt cele cu două camere. Faceți un design practic al unui apartament cu un dormitor în Hrușciovka se poate face fără ajutorul unor designeri profesioniști. Principalul lucru este de a determina corect funcționalitatea locuinței, de a distribui zonele, de a alege stilul.
În primul rând, este important să se decidă dacă apartamentul va fi reproiectat radical, sau este suficient să se limiteze zonarea
Reparația ar trebui să fie efectuată în etape. Prima etapă de lucru este de a determina funcționalitatea apartamentului. Este necesar să se facă un plan detaliat al fiecărei camere, notând zonele funcționale necesare. Numărul și tipul lor vor depinde de nevoile fiecărei familii individuale. În apartament puteți localiza un dormitor, un birou, un living, o sufragerie, o cameră pentru copii.
Sfat: Asigurați-vă că ați desenat un plan grafic al apartamentului. Pe o foaie de hârtie este necesar să se marcheze cu exactitate locația comunicațiilor, mobilierului, partițiilor, altor elemente interioare. Apoi, lucrările de reparații în apartament vor dura mai puțin timp.
Pentru o familie cu un copil — împărțirea unei camere mari într-un dormitor și o cameră de zi
Vezi și Culoarea Bordeaux în interior: combinație cu alte nuanțe
Pregătirea pentru reamenajare
După ce au determinat principalele zone funcționale, mulți proprietari ajung la necesitatea unei schimbări radicale în spațiu — reproiectare. Această soluție va rezolva problema lipsei de metri pătrați. Camerele pot fi combinate, mărite cu ajutorul unui balcon, separate prin partiții.
Orice rearanjare a pereților într-o casă cu mai multe etaje necesită aprobare în cadrul inspectoratului de locuințe
O astfel de soluție are mai multe dezavantaje:
- Reamenajarea necesită un permis oficial. Va trebui să pregătiți un proiect, să studiați o mulțime de documentație tehnică. Unii pereți nu pot fi demolați din motive de siguranță. Din acest motiv, puteți obține un refuz.
- Costuri monetare ridicate. Demontarea peretelui, cumpărarea de echipamente noi (de exemplu, o hotă de aspirație puternică) necesită finanțe.
Designul modern al vechii Hrușciovka
Dacă nu există probleme de bani, dificultățile cu obținerea autorizației nu sunt înfricoșătoare, puteți începe să vă pregătiți pentru reproiectare. Pentru a face acest lucru, este necesar să curățați complet apartamentul de mobilier vechi, să demontați vechiul finisaj. Următorul pas este studierea documentației tehnice, elaborarea unui plan de reamenajare cu un nou aranjament al pereților.
Vezi și Culoarea roșie: combinații benefice în interior
Camera de zi + sufragerie — o soluție rațională de interior
Metrii pătrați ai unei Hrușciovka standard cu două camere nu sunt uneori suficienți pentru a pune în aplicare toate ideile proprietarilor. În acest caz, combinarea mai multor camere poate fi de ajutor. O soluție bună va fi combinarea camerei de zi cu sufrageria.
Combinarea bucătăriei și a camerei într-o bucătărie-cameră de zi
Procesul de fuziune, tavanul prezintă încă urme ale vechii partiții.
Zona de luat masa după renovare
Folosiți următoarele sfaturi atunci când faceți acest lucru:
- Pentru a zonifica spațiul din living-sufragerie este acceptat mobilierul. Ca un separator poate servi ca o masă mare de luat masa. De asemenea, zonele pot fi distinse prin pardoseală. În sufragerie-bucătărie se așează de obicei gresie, în camera de zi — laminat, covor.
- Atunci când combinați camera de zi cu sufrageria, puteți folosi stilul clasic. Clasicii vor sublinia o masă frumoasă din lemn, perdele stratificate, finisaje șic. Designul modern va fi, de asemenea, potrivit. Stilurile de minimalism, hi-tech vor ajuta la a face spațiul mai spațios, mai funcțional.
- Mobilierul din camera combinată ar trebui să fie un minim. Încercați să păstrați senzația de spațialitate.
O idee neobișnuită de zonare — pereți glisanți între dormitor și camera de zi
După combinarea camerelor, rezultatul este un studio deschis, care este greu de recunoscut ca locuință sovietică tipică.
Vezi și Combinații de culori în designul interior
Cum să faci fără remodelare?
Dacă reamenajarea este indisponibilă din diverse motive, puteți face fără ea. Mărirea vizuală a spațiului, face ca acesta să fie mai funcțional va ajuta la următoarele recomandări:
- Tăiați un pic de spațiu suplimentar pentru depozitarea lucrurilor va ajuta la construcțiile din gips-carton. Din gips-carton puteți construi o partiție, un perete fals, rafturi, nișe, rafturi. Lucrul cu acest material este destul de ușor, chiar și fără experiență practică.
- Creșterea vizuală a volumului camerei poate fi cu ajutorul unei uși arcuite. Arcul vă permite să obțineți un efect uimitor. Conform celor mai modeste calcule, acesta mărește vizual camera cu un sfert.
- Ușile, pereții despărțitori, ușile din mobilier ar trebui să fie făcute glisante.
- Soluția ideală la această problemă va fi alegerea designului modern al lui Hrușciovka. Direcțiile de stil modern nu salută un exces de decor, mobilier. Ele sunt armonioase, au o paletă de culori potrivită.
- Suprafețele lucioase, oglindite ale pereților vor contribui la creșterea volumului. Asigurați-vă că includeți în proiectul de design acoperirea pereților cu oglinzi.
Utilizați oglinzi pentru a extinde vizual spațiul
Ușile glisante economisesc spațiu și arată elegant
Vedeți și Principii de bază de design pentru un apartament cu 3 dormitoare
Camerele de zonare: idei optime
Proiectarea practică a lui Hrușciovka fără reamenajare se poate face cu ajutorul tehnicilor de zonare. Acestea vă vor permite să împărțiți condiționat spațiul în zone. Zonarea condiționată poate fi efectuată cu ajutorul următoarelor tehnici:
- Mobilier. Prin rafturi, canapele, etajere pot fi folosite ca separatoare de spațiu. Aceasta este o zonare destul de discretă, care vă permite să folosiți fiecare metru pătrat în avantajul dumneavoastră.
- Tipul de finisaj. Zonarea se poate face prin alegerea unor materiale de finisare diferite pentru zonele respective. Pereții bucătăriei sunt mai bine placați cu gresie, pereții din camera de zi — tapet. Apoi, chiar și fără o partiție, spațiile vor fi divizate vizual.
- Iluminarea. Iluminatul modern cu spoturi a devenit utilizat în mod activ ca modalitate de zonare. Luminile vor ajuta la separarea dormitorului de camera de zi, a sufrageriei de bucătărie. De obicei, acestea sunt plasate pe tavan. Pentru un efect mai mare, se recomandă să alegeți lumini de diferite forme, culori în fiecare zonă separată.
Zonarea cu ajutorul diferitelor niveluri ale tavanului
Rafturi-partiție ca separator de spațiu
Vedeți și Proiectarea unui apartament cu un dormitor de 50 mp. m.
Stiluri de design adecvate
Nu toate direcțiile de stil sunt potrivite pentru interiorul apartamentului-crushchevka. Cele mai optime opțiuni, caracteristicile lor caracteristice sunt prezentate în tabel:
Numele stilului | Trăsături caracteristice |
Clasic | În cazul în care familia a izbucnit dispute aprinse cu privire la alegerea stilului, dați preferință clasicilor. Această direcție nu-și pierde relevanța de-a lungul anilor, este universală, poate fi ajustată la orice gust. Stilul clasic se caracterizează prin: tonuri deschise în decor, mobilier din lemn, textile scumpe, perdele șic. |
Loft | Un astfel de design elegant și modern este potrivit pentru familiile tinere. Loftul este un descendent al stilului industrial. Se caracterizează prin: zidărie de cărămidă în finisarea camerelor, culoare gri deschis, mobilier din lemn, oțel. |
De înaltă tehnologie | Hi-tech este un design modern în toate manifestările sale. Această direcție stilistică este inerentă materialelor moderne de finisare: marmură, sticlă, tencuială decorativă. Un rol imens în interior va juca tehnologia, mobilierul cu forme neobișnuite. |
Provence | Direcția franceză delicată Provence va fi o alegere bună pentru o femeie singură, o familie tânără cu un copil. Provence este ecologie, nuanțe ușoare, mobilier de epocă, imprimare florală. |
Simplitate și sofisticare a interiorului în stilul Provence
Loftul se va potrivi celor cărora le plac experimentele și tendințele modei
A se vedea, de asemenea, Cum de a utiliza laminat de culoare deschisă în interior
Minimalism — un interior armonios, modern de hrușciovka armonios și modern
Mulți experți pentru Hrușciovka recomandă alegerea unui design modern practic și minimalist. Minimalismul este un tip de stiluri moderne. Acesta vizează construirea celui mai funcțional și confortabil spațiu.
Pentru a nu reduce vizual spațiul, folosiți culori deschise pentru finisaje
Pentru contrast, agățați tablouri pe pereți.
Important! Principala condiție a minimalismului este absența elementelor inutile.
Adăugați la interior «evidențiați», de exemplu, un fier vechi sau un birou vechi
Un dulap încorporat cu uși de aceeași culoare cu decorarea pereților va fi aproape invizibil și nu va aglomera spațiul.
Proprietarii trebuie să își reconsidere nevoile, să scape de mobilier vechi și inutil, de lucruri. Spațiul nu trebuie să fie aglomerat cu elemente decorative. Obiectele din cameră ar trebui să fie puține. Creșterea vizuală a spațiului mic va ajuta la culoarea albă. Este de obicei decorat pereții, tavanul. Pe un fundal alb va arăta foarte bine mobilierul de lumină. Puteți cumpăra o masă de sticlă. Astfel de mobilier ca și cum s-ar dizolva pe fundalul de finisaj alb. O caracteristică caracteristică a minimalismului este o iluminare bună. Lumina ar trebui să fie foarte mult. Este necesar să se utilizeze spoturi, o varietate de sconces, candelabre.
A se vedea, de asemenea, studio de design apartament de 40 de metri pătrați. m. De unde să începi?
Camera pentru copii în Hrușciovka
Camera pentru copii în apartamentul Hrușciovka este de obicei aranjată în cea mai mică dintre camere. De obicei, este combinată cu camera de zi. Această soluție vă permite să economisiți spațiu, să controlați întotdeauna copilul în timpul jocurilor.
În timp ce copilul este mic, este suficient să alocați un colț confortabil și să închideți pătuțul cu perdele pentru timpul de somn
Când copilul crește, va avea nevoie de un spațiu privat
Dacă sunt doi copii, atunci una dintre camere le aparține în totalitate. În acest caz, este important să se delimiteze în mod corespunzător spațiul din cameră pentru a se asigura că copiii se simt confortabil trăind împreună. Părinții trebuie să aleagă un stil universal. O direcție clasică cu o paletă de culori deschise este ideală.
Pat supraetajat cu sertare pentru depozitarea jucăriilor
Pat supraetajat cu un pat extensibil
Este mai bine să cumpărați un pat supraetajat. Acest lucru va ajuta la economisirea spațiului. În camera copilului este important să lăsați suficient spațiu pentru jocuri active, dacă este posibil, ar trebui amenajat un colț de sport. O astfel de soluție îi va ajuta pe copii să se dezvolte corect, să crească sănătos.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023