Designul interior al dormitorului: în ce stil să faci o cameră pentru dormit

O cameră pentru dormit ar trebui să fie simplă, calmă și spațioasă

Pentru orice cameră, este important să alegeți designul potrivit și să îl păstrați într-un anumit stil. De exemplu, decorul loft sau scandinav necesită mult spațiu. Acestea sunt mai potrivite pentru casele spațioase decât pentru un apartament obișnuit de dimensiuni mici. Dar nu există niciun motiv de supărare. În interiorul dormitorului, alte tipuri de design, nu mai puțin interesante, s-au dovedit a fi.

  • Clasic.
  • De înaltă tehnologie.
  • Minimalist sau modern.
  • Provence.
  • Asiatic — chinezesc și japonez.

Pentru a alege care dintre ele este mai pe placul dumneavoastră, fotografiile și o scurtă descriere a fiecăreia dintre ele vă vor ajuta.

Pat Balakhon în proiectarea unui dormitor cu tavane înalte

Designul dormitorului este influențat în mare măsură de dimensiunea camerei

Dormitor de înaltă tehnologie

Tehnologia înaltă este perfectă pentru spațiile mici. Nu există nimic superfluu în el. Camera este cât se poate de practică, dotată cu cea mai recentă tehnologie. Televizor cu plasmă, aer condiționat, jaluzele automate, lămpi — iată cum arată designul high-tech. Decorul ar trebui să fie cât mai restrâns posibil. Metal, sticlă, plastic — principalele materiale. Schema de culori este dominată de nuanțe argintii și de paleta de alb și negru. Tonurile de ciocolată sunt, de asemenea, binevenite. Nu există practic niciun decor. Nu veți întâlni aici și mobilier de tapițerie florală. Totul este strict, laconic.

Designul unui dormitor modern în stil hi-tech

High-tech se caracterizează prin utilizarea celor mai moderne echipamente și mobilier

Designul căpătâiului de pat într-un dormitor hi-tech

Mobilierul și decorul trebuie să fie noi și la modă

Vezi și Designul dormitorului în stil modern

Dormitoare în stil modern

Stilul contemporan este adesea denumit minimalism confortabil. Este similar cu hi-tech, dar mult mai moale și mai confortabil. Aceste două direcții apropiate nu sunt supraîncărcate cu nimic superfluu. Dar în hi-tech accentul este pus pe funcționalitatea spațiului, iar în designul minimalist spațiul este important în sine. Cu cât este mai mult, cu atât mai bine. Ar trebui să existe doar strictul necesar. Un pat, o noptieră mică, perdele ușoare, câteva lămpi — uneori aceasta este toată umplutura camerei. Pereții sunt ușori și monocromi. Sunt permise doar câteva accente de culoare, de exemplu — perdele luminoase sau tapet foto deasupra patului.

Design de dormitor în culori calme pentru stilul minimalismului

Tonurile calde ale interiorului contribuie la o vacanță calmă

Design de dormitor minimalist cu pat din lemn

Mobilierul din lemn este potrivit pentru orice stil, iar minimalismul nu face excepție.

Vedeți și Interior și designul dormitorului în stilul minimalismului

Motive orientale: interior în stilul minimalismului japonez și chinezesc

Scapă de vechiturile inutile, umple camera cu lumină — această idee este susținută de stilul japonez. Materialele pentru decorare sunt numai de origine naturală. Dintre acestea, cele mai potrivite sunt bambusul, mătasea, lemnul, piatra. Porțelanul este binevenit în decor. În locul lămpilor mari se instalează spoturi luminoase — iluminatul nu trebuie să fie prea luminos. Culorile tipice sunt roșu, alb, negru. Completați culorile luminoase cu nuanțe calme de gri.

Design interior de dormitor în stil chinezesc

Trăsături caracteristice ale direcției estice — calitate, minimalism și simetrie precisă

Design interior dormitor în stil japonez

În designul dormitorului ar trebui să fie folosite numai materiale naturale

Vedeți și Fotografii de interioare de dormitor simplu și cu bun gust

Design în stil clasic

În acest stil, sarcina principală este de a transmite luxul camerelor de dormit regale. Un pat mare cu o căpătâi masivă — trebuie să aibă un astfel de dormitor. Iar mânerele patului sunt generos împânzite cu diferite bucle și alte decoruri. Perne cu ciucuri, volane, covoare cu modele complicate, perdele în mai multe niveluri — toate aceste detalii au fost mult timp un semn de stil clasic. Cea mai avantajoasă culoare pentru stilul clasic este albul. Acesta va sublinia statutul camerei.

Pat masiv din lemn într-un dormitor în stil clasic

Patul ar trebui să fie destul de masiv, utilizarea mulurilor pe tavane înalte este obligatorie

Vedeți și Designul dormitorului în apartament: fotografii, decor, decorare de perete

Provence stil de design

Provence delicat și ușor este potrivit pentru cei care iubesc notele elegante ale Franței provinciale. Cele mai importante caracteristici ale sale sunt culorile pastelate, lavanda în vaze și tapet, precum și mobilierul din lemn cu design retro. Bibelourile de suveniruri, florile de pe rafturi, elementele forjate, precum și textilele simple, dar rafinate, vor contribui la crearea unei atmosfere provensale. Totul ar trebui să fie clar, fără pretenții de lux, dar foarte frumos și romantic.

Design de dormitor de casă privată în stil Provence

Pentru stilul Provence alegeți culori pastelate: alb, smarald, mov, roz, roz, turcoaz și întreaga gamă de nuanțe de maro

Design de dormitor în stil Provence pentru o fată

Provence este ideal pentru dormitoarele copiilor, în special pentru camera unei fete.

Vezi și Combinații de culori în interioarele dormitoarelor

Proiectarea unui dormitor pentru bărbați și femei: tapet foto original sau flori drăguțe?

Dormitoarele unui burlac și ale unei fete necăsătorite ar trebui să fie cu siguranță diferite. Este greu de imaginat camera unui băiat acoperită cu fluturi decorativi. Este mai bine să decorați casa unui bărbat într-un stil minimalist. Austeritatea decorului poate fi diluată cu etnomuzică sau tapet foto. Fanii de curse de mare viteză, de exemplu, se vor potrivi cu imagini de mașini sport. De asemenea, vor fi adecvate elemente de picturi în spiritul «sur» pe tapet foto. Ele dau mister, inteligență, o anumită profunzime imaginii. Ar fi bine să adăugați mici accente de design hi-tech — crom, sticlă, geometrie a formelor. În ceea ce privește soluția cromatică — totul este simplu. Este necesar să alegeți nuanțe reci, întunecate. Dar nu le supraîncărcați prea mult camera, altfel riscă să devină prea sumbră.

Design de dormitor în stil Provence pentru un bărbat

În interiorul unui dormitor pentru bărbați nu există detalii inutile și elemente decorative inutile

Ce este potrivit pentru interiorul dormitorului burlacului? Răspunsul este simplu — culori deschise, pastelate. Dar încă nu ar trebui să treacă granițele gustului și a lipsei de gust. Excesul cu tonuri de roz, turcoaz sau salată pentru copii va face camera prea stridentă. Confortul și căldura vor da un decor drăguț și feminin. Acesta poate fi adăugat cu îndrăzneală. La urma urmei, puțini oameni vor veni să reproșeze fetei pentru faptul că pe rafturile din camera ei au prins rădăcini urși de sticlă și flori în ghivece colorate.

Design de dormitor pentru o fată sau o femeie

Camera nu se poate face fără o comoda cu o oglindă și detalii feminine drăguțe.

Un atribut obligatoriu al oricărei camere de fată este dulapul. Este mai bine dacă acesta va fi un «coupe» cu uși cu oglindă și multe rafturi. Nu este o idee rea — să puneți o masă de toaletă și un piept de sertare. Femeile sunt potrivite pentru proiectarea de camere în aproape orice stil. Abundența de textile moi, confortabile, vase decorative și alte obiecte decorative nu este, de asemenea, interzisă.

Vedeți și Decorațiuni pentru dormitor: designul interior exclusiv

Interiorul dormitorului cu un balcon

Uneori, în amenajare există un bonus frumos sub forma unui balcon. Acest spațiu mic este ușor de combinat într-un întreg. Trebuie doar să izolați balconul și să îl reparați. Este mai bine să decorați intrarea în loggie cu o fereastră franceză din plastic și să pictați pereții în culori calde și discrete. Patul, cuverturile de pat, perdelele ar trebui să fie realizate din materiale naturale. Este de dorit să alegeți culori naturale.

Interiorul unui dormitor combinat cu un balcon

Combinarea unui dormitor cu un balcon vă permite să faceți o cameră modestă în zonă spațioasă și luminoasă

Balconul poate fi transformat cu ușurință în orice zonă funcțională.

  • Un birou de lucru cu o masă mică pentru un computer. Pentru lucru puteți folosi spațiul pervazului ferestrei. Pentru ca nimic să nu fie distras de la muncă, este mai bine să separați balconul de cameră cu o perdea.
  • Bibliotecă cu rafturi de cărți și o takhta. Ferestre cu jaluzele, un plaid moale, o ceașcă de cafea și o carte preferată. O astfel de odihnă înainte de a merge la culcare este un vis al tuturor iubitorilor de cărți.
  • O mică terasă exterioară cu o grădină. Florile, o masă cu picioare din fier forjat, perdelele traforate vă vor aduce în atmosfera unei cafenele provensale confortabile.
  • Pepinieră de vară. Pe balcon poate fi amplasat liber un pătuț. Prin urmare, în sezonul cald, loggia este adesea transformată într-o creșă. Dacă vorbim despre iarnă, atunci pereții și ferestrele ar trebui să fie izolate, iar podeaua ar trebui să fie echipată cu încălzire.

Design de balcoane combinate cu un dormitor în apartamentele urbane

Direcția de proiectare a stilului depinde de ce zonă va fi situată pe balcon

Vedeți, de asemenea, designul dormitorului pentru o fată. Design stilistic

Interiorul unui dormitor mic

Se crede că un dormitor mic este un mare dezavantaj al amenajării. Dar chiar și dintr-o cameră mică puteți profita la maximum dacă o planificați corect.

Designul unui dormitor mic în culori deschise

Designul unui dormitor de dimensiuni mici necesită un maxim de practicitate, este important să folosiți culori deschise în design pentru o senzație de spațialitate și luminozitate

Ce este important să luați în considerare?

  1. Pereții. Pentru ei nu puteți folosi tencuială cu un relief mare. Nu este recomandat să decorați camera cu materiale lucioase. Soluția ideală pentru interiorul unui dormitor de dimensiuni mici este vopseaua sau tapetul.
  2. Plafonul. Nu-l faceți prea întunecat. Cea mai sensibilă ieșire este să pictați tavanul și pereții într-o singură nuanță de lumină. Astfel, tavanul se va ridica vizual în sus.
  3. Imagine de fundal. Mai exact — zonare cu tapet. Dacă sarcina este de a extinde vizual un perete îngust, o imprimare cu o dungă orizontală va face față acestui lucru. Liniile verticale vor ajuta la creșterea tavanului. Figura de pe tapet în nici un caz nu ar trebui să fie prea mare. Florile sau păsările masive vor «mânca» spațiul. Dar un mic milfler, dimpotrivă, va extinde camera.
  4. Parchet sau laminat. O soluție excelentă pentru podea într-o cameră mică. Mai ales dacă plasați imaginea pe diagonală.
  5. Mobilier. Este de dorit să ridicați un pat fără picioare. Măsuța de noapte este potrivită pentru o formă mică, compactă, ușor rotunjită. Cabinetul este puțin probabil să se potrivească, dar rafturile sau rafturile se vor potrivi perfect în interior. Singura condiție este ca acestea să nu fie masive.

Design mic dormitor în stil minimalist

Cantitatea de mobilier ar trebui să fie redusă la minimum, puteți lăsa patul și câteva noptiere sau mese de noptieră

Problema apartamentelor mici este relevantă nu numai în țara noastră, ci și în străinătate. Europenii practici au găsit deja o cale de ieșire din această situație. Ei au inventat multe variante de mese pliante, paturi, dulapuri-transformatoare. Puteți adopta experiența lor și puteți încerca să economisiți spațiu în acest fel.

Alegerea perdelelor pentru o cameră mică

Decorul din țesături în camere mici nu trebuie să supraîncarce camera. Prin urmare, este mai bine să alegeți perdele sau draperii de culori deschise și texturi ușoare. Stilul în care este decorată camera este de mare importanță. Pentru hi-tech este mai potrivit să ridicați jaluzele, pentru minimalism este destul de potrivit tulul translucid fără un model, iar cu Provence se vor potrivi perfect perdelele scurte de chintz deschis.

Tulle în decorarea ferestrelor unui dormitor mic

Tulul va fi o opțiune excelentă pentru un dormitor mic

Design de perdele în decorarea unui dormitor mic

Culoarea perdelelor ar trebui să fie combinată cu toate elementele de interior

Vedeți, de asemenea, proiectul de design al dormitorului: toate etapele de la idee la implementarea independentă

Proiectarea dormitorului în Hrușciovka

În amenajările de crushchevok există un mare dezavantaj — cubatura este atât de mică încât toate ideile de design se năruie instantaneu. Dar nu există niciun motiv de disperare. Micile trucuri vin la salvare. Care este esența lor?

  • Paleta de lumină. Numai ea este capabilă să se extindă nu moderat de locuință micșorată. Regula dormitoarelor din Hrușciovki — cu cât mai multă lumină, cu atât mai bine. Nu vă fie frică de tonuri de alb, bej, nisip, gri perlat în interior. Acestea ar trebui să fie prezente în tot — design, textile, mobilier. Nimeni nu va numi un astfel de interior plictisitor, dacă îl diluați cu perne luminoase, vaze sau statuete decorative colorate.
  • Oglinzi. Ele reflectă peretele, tavanul, adăugând spațiu, deși vizual.
  • Perdele. Este mai bine să renunțați la ele în favoarea jaluzelelor ușoare sau a jaluzelelor romane. Adaosurile textile masive distrug volumul deja modest al camerei.
  • Mobilierul. Să se gândească prin fiecare dulap, raft — sarcina oricărui proprietar al unui dormitor în Hrușciovka. Alegerea ideală — rafturi ușoare, deschise și dulapuri suspendate cu uși de sticlă. Canapele pliabile vor ajuta, de asemenea, să rezolve problema lipsei de spațiu. Dar asigurați-vă că alegeți modele care au sertare pentru lenjerie.
  • Corpuri de iluminat. Candelabrele masive nu sunt potrivite. Dar luminile punctuale pe tavan, luminile plate suspendate și sconcesele laterale — asta este ceea ce aveți nevoie.
  • Plafonul și podeaua. Regula perspectivei va funcționa imediat ce podeaua și tavanul sunt vopsite într-o singură nuanță de lumină. Camera mică va crește în timp.

Design de dormitor într-un crushchevka

Interiorul dormitorului din Hrușciovka va câștiga dacă nu aglomerați camera cu mobilier inutil și dați preferință obiectelor multifuncționale

Iluminarea cu spoturi într-un dormitor într-un apartament din Hrușciovka

Într-un dormitor mic este mai bine să instalați plafoane punctuale în jurul perimetrului și iluminarea căpătâiului patului.

Vedeți și Decorarea pereților din dormitor: soluții neconvenționale

Dormitor — cameră de zi: cum să alegeți mobilierul pentru o cameră de transformare?

Pentru a compensa cumva lipsa de spațiu liber, designerii au găsit un truc simplu. Ei au sugerat să facă două camere diferite dintr-un dormitor. Există multe variante ale unor astfel de combinații: de la un dormitor-cabinet la o verandă. Cel mai simplu este să echipați un dormitor-cameră de zi. În ea vă puteți relaxa, iar apoi, într-o clipă, să o transformați într-o cameră confortabilă pentru o întâlnire cu prietenii. Cum să realizați acest lucru?

Pat pliabil în interiorul unui apartament de studio

Patul transformator va fi cea mai bună soluție pentru apartamentele cu o cameră și garsoniere

Prima modalitate este de a alege mobilier special. Locul patului obișnuit ar trebui să ia o canapea cu un pătuț francez sau american. Iar masa pliabilă de lângă pat se transformă cu ușurință într-o masă de luat masa cu drepturi depline. Dar această soluție are un minus. Este nevoie de mult timp pentru a asambla și dezasambla mobilierul. Persoanele ocupate nu o pot avea.

Atunci intră în vigoare a doua tehnică de design — zonarea. Camera este pur și simplu împărțită în părți. Fiecare dintre ele are propriul său scop. Pe o zonă se vor odihni proprietarii înșiși, pe cealaltă puteți primi oaspeți. Zonele din dormitor și camera de zi sunt împărțite diferit.

  • Vopsea, tencuială, tapet, diferite în textură, imprimare sau culoare.
  • Ecran din material textil. Perdeaua va ascunde zona dormitorului de vizitatori și va deveni, de asemenea, o decorare a camerei de zi.
  • Partiție glisantă. Cu ajutorul acestuia, două părți ale camerei vor fi separate una de cealaltă în câteva secunde. Pentru astfel de «garduri» alegeți materiale subțiri și ușoare — de exemplu, plăci de gips-carton.

Designul dormitorului cu partiții glisante

Dormitor cu un perete despărțitor glisant din sticlă

Vedeți și Interiorul frumos al dormitorului cu fotografii: secretele organizării spațiului

Dormitor într-o casă privată

O casă privată oferă o mulțime de spațiu nu numai în termeni de metri pătrați. Există o mulțime de spațiu pentru imaginația creativă. Amenajările în casele private sunt diferite de cele standard «Hrușciov», «Brejnevok», «Stalinok». Ce ar trebui să fie luat în considerare atunci când se planifică proiectarea unui dormitor într-o casă privată?

  • Alegerea locului. Dacă locuința este formată din două etaje, atunci localizați un loc pentru a dormi mai bine pe al doilea. Într-o clădire cu un etaj în acest scop, o cameră cu ferestre spre sud-vest este ideală.
  • Zonarea. În plus față de vilele uriașe, există și case mici pentru 1-2 camere. Apoi, fără a împărți camera într-o zonă de lucru, de oaspeți și de recreere nu se poate face fără.
  • Design. Pentru a alege în ce stil să efectueze camere, depinde de gustul proprietarului. Dar cel mai armonios se combină cu natura din jurul casei private mai multe tipuri de design în același timp: Provence, ecostyle, mediteranean, clasic, loft.

Design de dormitor de casă de țară în mansardă

Dacă aveți nevoie de o cameră doar pentru a dormi, nu aveți nevoie de zonare. Este suficient să alegeți locul optim pentru pat și noptiere

Design de dormitor în stil country într-o casă privată

Stilul rustic se potrivește perfect în interiorul unei case de țară și este potrivit pentru cei cărora le place un stil de viață liniștit, stilul rustic și aerul proaspăt

În propria casă, este de dorit să se accentueze unitatea cu natura. Prin urmare, alegeți materiale naturale pentru decorare: stejar, fag, mesteacăn, bumbac, lenjerie.

Video despre cum să creați un dormitor confortabil

Foto: o selecție a celor mai bune soluții de interior

Actualizare data: 12-22-2023