Designul camerei de zi mici — secretele designerilor

Spațiul unei camere de zi mici poate fi extins vizibil cu ajutorul unor oglinzi mari

Pentru a face un design bun al unei camere de zi mici, trebuie să cunoașteți legile și secretele designului. Astăzi vă vom ajuta să le dezvăluiți.

De fapt, o cameră de zi mică nu este o problemă. Ea ascunde o mulțime de posibilități. Puteți transforma cu ușurință camera într-o zonă confortabilă, blândă și caldă pentru relaxare. În același timp, doar câteva retușuri vor face din ea o zonă nouă și proaspătă pentru divertisment. Totul depinde de designul potrivit.

Home cinema în camera de zi

Chiar și într-o cameră de zi mică poate fi echipată cu o cameră home cinema, care poate fi vizitată nu numai de proprietari, ci și de prieteni apropiați

Să dezvăluim câteva secrete de succes, care vor fi regulile de bază pentru noi.

Culori bine alese. Pentru a mări vizual o cameră, culorile deschise trebuie folosite în combinație cu mici pete de culori închise. În acest caz, acestea din urmă ar trebui să fie plasate în așa fel încât să umbrească culorile deschise și să facă camera mult mai spațioasă.

Model activ pe tapet

Un desen activ, dar abia perceptibil pe unul dintre pereți va decora o cameră de zi luminoasă

Dispunerea corectă. Aranjarea corectă a mobilierului și a altor elemente este de mare importanță. Principalul lucru este să nu aglomerați spațiul cu detalii inutile.

Perne roz

Combinația de culori deschise și absența elementelor inutile va crește vizual spațiul camerei

Stilul adecvat. Pentru designul unei camere de zi mici ar trebui să aleagă stiluri ușoare și libere, urmând legile minimalismului.

Canapea mare de culoare gri

Nimic superfluu — libertatea inerentă tinerilor!

Iluminatul potrivit. Trebuie amintit că lumina este un aliat puternic, precum și un dușman. De aceea, este important să poziționați corpurile de iluminat potrivite, astfel încât să contribuie la mărirea camerei, umbrind elementele potrivite.

Lumină în camera de zi

Lumina reflectată în oglinzi mărește nu doar spațiul camerei, ci și iluminarea acesteia

Și acum să înțelegem acțiunea acestor legi în practică.

Selectarea schemei de culori

Culoarea ocupă un loc important în designul interior al unei camere de zi mici. Cu ajutorul ei puteți obține orice rezultat: viu, luminos, blând, cald, confortabil etc.

Detalii luminoase în interior

Detaliile luminoase vor însufleți interiorul camerei dvs.

Desigur, este mai bine să folosiți culori deschise pentru camerele mici. Acestea vor ajuta să o facă mai spațioasă și vor da un sentiment de libertate. Deci, popular în acest caz este albul. Este acceptabil în majoritatea stilurilor moderne, permițând să fie ușor și să nu îngreuneze camera.

Perne liliachii

Camera dvs. poate fi incredibil de moale și confortabilă dacă adăugați liliac și gri deschis la alb

Pentru clasiciști, bejul este o opțiune excelentă. Acestea sunt nuanțele de bază folosite adesea pentru a decora o cameră de zi mică.

Clasic luminos

Tonurile calde vor crea aceeași atmosferă caldă

Aceste culori pot fi combinate cu alte nuanțe deschise sau închise. Griul, albastrul, menta, verdele rămân comune. Cu ajutorul lor veți reuși să diversificați camera, adăugându-i un curent de prospețime și note reci.

Perete albastru

Albastrul va reîmprospăta și va încânta

Combinând culoarea principală cu nuanțe pastelate, veți obține o cameră de zi blândă și caldă, mereu gata să primească oaspeții cu brațele deschise.

Fotolii cu dungi în interior

Fie în timpul zilei, în lumina soarelui, fie noaptea târziu, la lumina tremurândă a unui șemineu, atmosfera confortabilă și caldă domnește într-o astfel de cameră de zi

Vezi și Designul camerei de zi în stil loft

Alegerea unui stil

Designul stilistic nu are un rol mai puțin important decât alegerea culorilor de bază. Pentru interiorul unei camere de zi mici, este mai bine să alegeți stiluri ușoare, ușoare și aerisite, care nu vor supraîncărca și nu vor îngreuna camera. Uitați de eclecticism, curentele antice, Provence, țară etc. Cea mai bună opțiune vor fi tendințele moderne, deoarece recent în design există o tendință de simplificare. Pentru fanii soluțiilor tradiționale, puteți găsi tendințe de simplitate și în clasici.

Vedeți, de asemenea, lămpi de podea în interiorul fotografiei camerei de zi

Minimalism

Cea mai potrivită opțiune în acest caz. Aici nu este obișnuit să încărcați spațiul cu detalii inutile. Sloganul stilului: simplitate și funcționalitate. El este întruchiparea libertății.

Lucruri minime, doar cele necesare

Forme simple și corecte, un minim de detalii mici, doar cele mai necesare în acest spațiu

Acest curent are o dispoziție rece. Cele mai comune culori pentru el sunt alb, gri, argintiu, albastru. Baza este o combinație de două culori. Sunt permise incluziuni de elemente întunecate.

Mobilier întunecat

Un simț al proporțiilor cu culori închise nu va împovăra spațiul, ci doar va sublinia volumul

Mobilierul este selectat funcțional și compact — ideal pentru o cameră de zi mică. Toate detaliile inutile sunt excluse, rămân doar cele necesare. Variantele texturate prevalează în materialele de finisare: piatră, tencuială și altele. Toate elementele decorative sunt compuse în principal din materiale sintetice. Baza naturală se găsește, dar este rar folosită.

Mobilier rațional

Raționalitate maximă cu un minim de lucruri

Vezi și Decorarea sălii pentru o nuntă: idei moderne de decorare

High-tech

O altă opțiune potrivită. Acest stil este destul de comun. Este folosit în principal pentru proiectarea bucătăriei și a camerei de zi, deoarece este destul de rigid și rece în percepție. De la cel precedent se distinge prin mai multă reținere. Se caracterizează prin forme ascuțite și precise, tonuri reci, susține, de asemenea, sloganul «nimic superfluu».

High-tech și foc

Prezența focului va ajuta să se simtă căldura căminului viu în acest tărâm al metalului și al nuanțelor reci

Camera de zi în stil hi-tech ar trebui să fie echipată cu cea mai recentă tehnologie. Aici găsim suporturi retractabile pentru televizor, bare secrete, de asemenea, cu sistem retractabil, indicatoare vocale etc.

Chiar și obiectele care par a fi venit la noi din viitor arată destul de organic într-un interior hi-tech

Tehnologia de vârf se caracterizează printr-o reținere specială. Suprafețele sunt acoperite cu materiale, de unde și strălucirea sintetică. Tonurile reci predomină în schema de culori. Interesant este faptul că aici puteți găsi accente contrastante pe un fundal neutru.

Bile spațiale în interior

Nu datorați nimănui nimic. Doar atâta timp cât vă place!

Vezi și Pereți de decor în camera de zi într-un stil modern pentru o vacanță confortabilă

Clasic

Dacă sunteți un adept al clasicilor, atunci și aici există opțiuni potrivite de design interior pentru o cameră de zi mică. Se caracterizează prin tonuri neutre și calde. Camera de acest tip va beneficia doar de acest lucru. Dar baza va trebui să facă unele schimbări.

Clasici

Clasicul nu insistă pe o mulțime de volane și bucle. Și aici este necesar să se respecte măsura, să nu supraîncărcați spațiul

Clasicul susține prioritatea stabilității și confortului, pentru că nu degeaba este un stil model. Aceasta înseamnă că se caracterizează prin dispunerea tradițională a mobilierului (de-a lungul peretelui), combinații exemplare de culori și prezența picturilor sau a unor detalii decorative similare. Unele postulate vor trebui schimbate, dar noi lăsăm stilul tot clasic, fără a încălca legile de bază.

Materiale naturale

Materialele naturale și culorile calde prevalează

Aici excludem cea mai recentă tehnologie, mobilierul multifuncțional, lumina rece, benzi LED ca iluminare. Lăsăm confortul, alegând o canapea destul de masivă și culori tradiționale, cum ar fi bej, maro și lapte. Clasicii sunt, de asemenea, caracterizați de alb, dar neapărat în combinații blânde și moi.

Panorama pe perete

Imaginile panoramice de pe perete a la «Crimeea din vremea Rusiei țariste» subliniază romantismul și misterul timpului înghețat

Să evidențiem principalele calități ale stilurilor propuse pentru o alegere mai convenabilă.

Stiluri Caracteristici generale Schema de culori Mobilier
Minimalism Stil simplu și laconic, practic și funcțional Baza este reprezentată de două culori utilizate în mod egal; predomină albul, griul, albastrul. Mobilier simplu, funcțional și compact
High-tech Rece și sobru, care necesită o abundență de detalii tehnice și materiale sintetice moderne. Combinații reci și reținute; predomină o singură culoare, cu incluziuni contrastante pe fondul acesteia. Produse futuriste, cu o abundență de funcții suplimentare moderne.
Clasic Susține combinații exemplare, are o atmosferă caldă și blândă Combinații moi și blânde; bejul este cel mai utilizat, se regăsesc și culorile alb, maro și pastel. Mobilierul este destul de masiv, metalul forjat sau sculptat de bază este binevenit

Acum puteți alege cu ușurință stilul care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Și, de asemenea, să faceți unele ajustări la acesta, cunoscând legile de bază ale decorării unui living mic .

Vedeți, de asemenea, Caracteristicile designului interior al camerei de zi de 25 mp. m.

Cum să alegeți și să aranjați corect mobilierul

Învelișul exterior l-am făcut, acum trecem la umplere. Pentru început, umplem camera de zi cu principalele detalii. Elementul principal și masiv este mobilierul .

Mobilier mic

Multe lucruri își pot găsi un loc în dulapurile mai încăpătoare din alte camere

Atunci când mobilați o cameră de zi mică, favorizați mobilierul compact și funcțional. În camera de zi, ar trebui să alegeți mai întâi o canapea, deoarece aceasta ocupă locul central. În acest caz, puteți alege și o piesă mare, dacă stilul o cere (cum ar fi cel clasic). Apoi, va trebui să sacrificați alte elemente: un fotoliu sau un puf.

Poufuri în loc de fotolii

Atunci când spațiul este limitat, pufurile mici pot înlocui cu ușurință fotoliile voluminoase

Acum, pentru cealaltă mobilă . Încercați să mobilați camera la un nivel minim, dar în același timp păstrând funcționalitatea acesteia. De la rafturile de pe pereți este mai bine să refuzați, același lucru este valabil și pentru comode și comode de sertare. Dacă este necesar, adăugați un fotoliu sau un balansoar. Pe perete puteți pune un televizor sau puteți construi un șemineu.

Garderobă montată

Mobilierul încorporat ocupă mai puțin spațiu utilizabil, oferind în același timp mai mult spațiu de depozitare

Vezi și Cum va fi designul livingului în?

Alegerea textilelor

Pentru a completa designul, este necesar să alegeți textilele potrivite. El va face ca imaginea să fie completă și camera confortabilă.

În stilurile moderne, tendința de abundență a textilelor este pe cale de dispariție, așa că concentrați-vă pe minim, care este alcătuit din perne de canapea, uneori perdele. În ultima vreme, devine din ce în ce mai la modă utilizarea pernelor de canapea — iar în camera de zi fără ele nu se poate face fără ele. Dar nu uitați de cantitatea lor moderată. Excesul va aduce doar daune aspectului, funcționalității și va complica curățarea.

Perne galbene

Pernele pot contrasta cu culoarea și textura principală a interiorului. Prin schimbarea acestui detaliu, puteți controla cu ușurință starea de spirit a camerei de zi

Perdelele se găsesc atât în stiluri moderne, cât și clasice. Pentru ferestre, este mai bine să alegeți lalelele aerisite și transparente. Acestea vor face ca încăperea să fie luminoasă și spațioasă. În tendințele moderne, jaluzelele sunt utilizate pe scară largă.

Jaluzele cu rolete

Jaluzelele arată armonios nu numai în stiluri reținute. Chiar și într-o cameră confortabilă de nuanțe blânde, ele completează perfect interiorul

Aici și gata pentru a proiecta o cameră de zi mică într-o direcție modernă. Adăugați la ea câteva elemente care vă vor sublinia individualitatea, iar camera va deveni o adevărată reflectare a lumii voastre interioare.

Actualizare data: 12-22-2023