Design plat în tonuri de gri: combinații reușite de culori și alegerea mobilierului

Întreaga paletă de nuanțe de gri este excelentă pentru proiectarea suprafețelor de fundal, a podelei și a tavanului. Pentru a utiliza cu competență această gamă pentru finisarea casei, este necesar să selectați corect accentele și să găsiți nuanțe contrastante de succes.

Vedeți, de asemenea, Art Deco în interior: design, fotografii, sfaturi

Materiale de acoperire a pereților

Pentru a adăuga noblețe la interior, puteți alege o paletă de perla-grafit. Acesta poate fi creat prin alegerea mai multor materiale de finisare pentru pereți. Să analizăm cele mai populare dintre ele:

Camera de zi în tonuri de gri cu o canapea și lămpi de podea

  • Vopsea. Acesta este unul dintre cele mai ușor de utilizat materiale pentru repararea pereților. Suprafețele vopsite sunt potrivite pentru interioare în stilurile scandi, minimalism, techno sau hi-tech. Dacă camera este mică, este mai bine să alegeți nuanțe de gri deschis.
  • Imagine de fundal. Pentru multe interioare moderne, este de preferat să alegeți nuanțe reci de gri, cum ar fi grafit, marengo, culoarea gri ardezii. Acestea sunt potrivite pentru stilurile art deco, clasic, Provence, oriental, italian și englezesc. Tapetul gri este mai bine de ales cu un model simplu.
  • Tencuială. În multe interioare moderne este destul de potrivit să lăsați pereții tencuiți. În acest caz, nu este nevoie de o acoperire suplimentară. Tencuiala este potrivită pentru loft, brutalism și minimalism. O astfel de soluție de interior este considerată destul de îndrăzneață. În unele cazuri, poate provoca sentimente inconfortabile. Pentru a scăpa de acest efect este destul de simplu — trebuie să combinați tencuiala cu elemente interioare din lemn. În acest caz, spațiul devine viu și «cald».
  • Placi de faianță. Poate fi gresie porțelanată, marmură sau faianță. Principalul lucru este ca culoarea suprafeței să corespundă schemei generale a interiorului. De exemplu, o nuanță de oțel sau fumurie poate deveni o bază universală.

Designul plat în tonuri de gri este de preferat să fie ales pentru stilurile de «loft», «techno» sau «high-tech».

Design plat în gri cu detalii din lemn

Vedeți, de asemenea, stilul japonez în interior într-o interpretare modernă

Finisajul podelei

Puteți crea o podea frumoasă de culoare fumurie folosind gresie sau gresie porțelanată. Materialul este caracterizat de o mare utilitate — poate fi așezat în baie, bucătărie sau hol. Nu degeaba este folosit în încăperi cu trafic ridicat.

Gresia este potrivită pentru interioarele în stil scandinav și clasic, Provence și loft. Dacă puneți gresie în bucătărie și în camera de zi, este mai bine să puneți un sistem de încălzire prin pardoseală sub ea. Unele dintre cele mai bune nuanțe pentru aceste încăperi sunt argintiu sau stejar sonoma. Atunci când alegeți aceste tonuri, va fi ușor să ridicați culori suplimentare.

Parchetul gri cu imitație de lemn este excelent pentru bucătărie și camera de zi într-un stil modern. Pentru dormitor, un model de lemn îmbătrânit este mai potrivit.

Vezi și Stilul loft în interiorul unui apartament mic

Înregistrarea tavanului cu culoarea gri

Soluția originală, care este aleasă pentru interioarele într-un stil modern. Este mai bine să alegeți o vopsea de nuanță argintie, fumurie sau perlată. Culoarea optimă a peretelui pentru un astfel de tavan este albul. Dacă încăperea este înaltă sau spațioasă, puteți adăuga tonuri mai profunde.

Interesant! Un tavan vopsit în gri deschis face ca încăperea să fie vizual mai înaltă.

Design de apartament cu o cameră în culori gri

Plafoanele din beton pot fi lăsate deschise și nu pot fi decorate în niciun fel. Această soluție arată foarte bine într-un stil industrial. Corpurile de iluminat originale îi pot da un aspect mai rezidențial.

Vezi și Combină corect albastrul cu alte culori

Decorați

Interiorul în gri deschis necesită o amplasare atentă a corpurilor de iluminat. Pentru a crea o iluminare suficientă, dar în același timp nu prea puternică, ajutați lămpile de masă și sconcesele, spoturile și reflectoarele.

Puteți crea un efect plăcut de strălucire cu ajutorul decorului metalic. În acest scop, puteți alege accesorii din cupru, oțel sau bronz. Acasă confortul și prospețimea camerei dau plante vii. Dacă doriți să creați un design rafinat și sofisticat, așezați pe rafturi vase de sticlă sau de cristal.

Vedeți și Designul unui apartament studio de 30m2. Principii de bază

Cu ce culori se combină griul în interior

Griul poate fi combinat cu aproape întreaga paletă de culori. Să luăm în considerare cele mai reușite și ușor de implementat modalități de a combina diferite nuanțe într-un interior modern.

Vedeți și Lucrul cu confortul. Care ar trebui să fie designul biroului?

Schema de culori gri și alb

Colorismul interior, bazat pe o combinație de nuanțe de alb și gri, poate fi o bază bună pentru o varietate de accente și un decor neobișnuit. De exemplu, griul moale și albul lăptos într-un singur pachet creează o atmosferă discretă și conferă luminozitate camerei.

Vezi și Cele mai frecvente greșeli în designul interior

Gri și bej în designul interior

Un mediu calm și natural oferă confort în casă și un sentiment de lejeritate. Este acest efect se obține prin utilizarea combinației de gri și bej. Un astfel de interior este potrivit pentru cei care doresc să creeze un astfel de mediu în casă încât nimic să nu distragă atenția de la odihnă și relaxare.

Vezi și Ce linoleum de interior este potrivit în ce interior?

Roz și gri

Pe fundalul gri, rozul poate da camerei romantism. Această soluție este potrivită pentru dormitor, camera copiilor, camera de zi.

Canapea gri în camera de zi

Vedeți, de asemenea, Dezvoltați un design funcțional și elegant al unei mici hrușcioare.

Combinație de gri și albastru

Tandemul clasic de culori gri și albastru se adaptează la odihnă și relaxare. Exemple de mobilier de succes:

  • pereți gri deschis, mobilier gri închis și perdele albastre;
  • o combinație de nuanțe pastelate moi de gri și mobilier albastru închis;
  • canapea turcoaz pe un perete de accent albastru închis, într-o cameră cu podea gri deschis și alte suprafețe de culoarea laptelui.

Alegând o combinație care să corespundă cel mai bine gusturilor gospodăriei, puteți crea un interior confortabil și original.

Vezi și Cum să decorezi interiorul unei case private dintr-o cabană de lemn

Gri și turcoaz

Interiorul gri monocrom monocrom poate reîmprospăta inserțiile de culoare turcoaz. Această gamă este excelentă pentru cei cărora le plac soluțiile de design extraordinare. Turcoazul în proiectarea locuințelor este recomandat persoanelor care se confruntă adesea cu stres psiho-emoțional. Această culoare afectează pozitiv starea întregului sistem nervos și ajută la obținerea relaxării ochilor.

Vedeți și Proiectarea apartamentelor cu două niveluri: soluții originale și amenajare nestandardizată

Combinație de gri și verde în interior

Singura combinație care este ferm asociată cu culoarea naturală. Pentru a reîmprospăta designul monocromatic gri, este suficient să adăugați salată, măsline, lime, smarald și verde pur. O astfel de soluție de culoare este potrivită pentru decorarea cu palni, camera de zi și bucătărie. Pentru biroul de acasă, nuanțele de mușchi de pădure și măr suculent sunt mai potrivite.

Interesant! În cazul în care schema de culori se bazează pe tonuri de gri închis, este mai bine să le diluați cu o nuanță de muștar.

Gri-violet

Culoarea neutră smoky vă permite să eliminați «greutatea» excesivă a movului intens. Culoarea gri se combină perfect cu nuanțele de liliac și mov.

Psihologia culorii gri

Cele mai multe nuanțe de gri nu pot stabili nicio stare de spirit pe cont propriu. Cu toate acestea, va părea scump și democratic sau simplu, dar funcțional, dacă dați tonul cu culori complementare. Griul arată bine atât într-un birou acasă, cât și într-un living spațios. O astfel de gamă vă permite să creați un spațiu cu scop universal.

Camera de zi în gri

Istoria gri în designul interior:

  1. Chiar și cu 2 secole în urmă, griul era asociat cu reținerea și luxul nobil. Această gamă a fost folosită în principal de reprezentanții celei mai înalte aristocrații. În era industrială, nuanțele de gri au devenit apanajul întreprinderilor industriale și al instituțiilor publice.
  2. Dezvoltarea designului în secolul al XX-lea a deschis noi oportunități pentru proiectarea griului în interioarele rezidențiale. Acesta este simbolizat cu fiabilitate și pace. Pentru a elimina posibilele asocieri cu plictiseala și plictiseala, alte nuanțe sunt adăugate la designul spațiilor, stabilind o anumită stare de spirit.
  3. Astăzi, interiorul gri este potrivit pentru persoanele active angajate în activități de gândire. «Curățenia» acestei culori calmează sistemul nervos și ajută să privești problemele apărute cu mintea limpede.

Griul este foarte potrivit pentru încăperile în care trebuie să vă concentrați, să vă distrageți de la problemele cotidiene și să vă ușurați stările de anxietate. Din acest motiv, este folosit în dormitoare și în camerele de odihnă.

Griul nu provoacă aversiune și, în același timp, nu provoacă sistemului nervos emoții luminoase. Dacă o persoană este predispusă la stări depresive, nuanțele de gri trebuie evitate.

Interesant! În diferite nuanțe de gri, sunt urmărite nuanțe de albastru, galben și nuanțe verzui. Acestea apar în funcție de iluminare. Din acest motiv, este important să aveți grijă de o iluminare bună, atât naturală, cât și artificială. Dacă lumina este slabă, designul va părea tern și inexpresiv.

Mobilier în interior gri

Mobilierul gri oferă o mare libertate de acțiune pentru punerea în aplicare a multor idei de design. Unii producători sunt specializați în crearea de articole de interior originale în această gamă de culori. De exemplu, compania Mr.Doors produce mobilier pentru bucătărie, dormitor, cameră de zi și coridor exclusiv în gri. Pentru fiecare cameră există modele originale dezvoltate de designerii companiei în diferite tonuri și nuanțe — smoky, platinum, Gainsborough, nickel, marengo și altele.

Elementele decorative auxiliare vă permit să creați efecte interesante. Acestea includ:

  • acoperiri lucioase contrastante;
  • accesorii decorative;
  • imprimare foto;
  • diverse elemente texturate de decorare a pereților.

Pentru mobilierul de bucătărie, este mai bine să alegeți produse cu culori neutre. Această soluție este valabilă pentru fațade și blaturi.

Interiorul gri al unui apartament cu o cameră

Interiorul unui apartament de dimensiuni medii este dezvoltat în așa fel încât o singură schemă de culori a trecut de la o cameră la alta. Atunci când alegeți elementele de design, merită să subliniați visele și gusturile gospodăriei.

Pentru un apartament cu o singură cameră în tonuri de gri folosiți o combinație de suprafețe cu oglinzi și iluminare punctuală. De asemenea, în acesta ar trebui să existe inserții de accent de culoare verde, albastră sau bej. Pereții sunt mai bine să fie decorați cu picturi abstracte și aplice cu design restrâns.

Suprafața mică a apartamentului necesită o anumită precauție atunci când se folosesc tonuri întunecate. Este mai bine să alegeți o schemă de culori pastelate deschise. Pentru apartamentele cu o cameră sunt potrivite atât fațadele lucioase, cât și cele mate ale dulapurilor și ale altor suprafețe.

Apartament cu un dormitor în gri

Pentru o cameră spațioasă, cea mai bună culoare de bază este plumbul. Chiar și culorile luminoase, «de accent», arată bine pe ea. Un astfel de interior este ușor de dat «zvâcnetul» său, păstrând o atmosferă calmă și o unitate de stil.

Suprafețele principale ar trebui să fie făcute mai ușoare. În dormitor puteți alege tonuri mai întunecate, dar un perete este totuși mai bine să faceți câteva tonuri mai saturate. Ca decor, merită să alegeți detalii de culoare albă — statuete, lămpi și vase.

Bucătăria într-un apartament cu două camere în gri poate fi lăsată monocromatică. În această cameră, nu este nevoie să faceți principalele puncte focale. În același timp, nu ar trebui să supraîncărcați interiorul cu texturi complexe și elemente decorative.

Variații de interior gri în stil modern

Să luăm în considerare cele mai interesante opțiuni pentru decorarea interiorului apartamentului în gri.

Inserții din lemn în designul apartamentului în tonuri de gri

Detalii din lemn — una dintre cele mai populare soluții în designul interior. Cu ajutorul acestuia, puteți crea un spațiu original cu o predominanță de nuanțe neutre. Textura naturală a lemnului conferă naturalețe spațiului și îl «înviorează». Piesele simple de mobilier arată foarte bine pe un fundal gri — fără forme țipătoare și elemente «stridente».

Variante de utilizare a lemnului în interior:

  • panouri de perete;
  • masă;
  • noptiere mici și rafturi;
  • suporturi pentru televizor sau rafturi pentru plantele de apartament.

Combinând lemnul cu tonuri reci de gri, puteți optimiza un spațiu limitat sau puteți zona cu succes o cameră.

Interior gri cu uși albe

Ușile albe vă permit să maximizați vizual spațiul și să creați un sentiment de luminozitate. Astfel de suprafețe reflectă lumina și fac camera mai luminoasă. Acest efect funcționează deosebit de bine în hol, unde nu există aproape deloc lumină naturală.

Design plat în tonuri de gri pentru diferite încăperi

Pentru fiecare cameră, este mai bine să alegeți anumite combinații de culori. Acestea ar trebui să fie folosite în funcție de zonă și de nivelul de iluminare.

Holul

O soluție interesantă pentru coridorul în gri sunt dulapurile încorporate în pereți. Puteți împărți dressingul în secțiuni pentru haine superioare și de zi cu zi, precum și pentru lucruri mici. Lățimea camerei este mai bine să alegeți ținând cont de dimensiunea plăcilor. De exemplu, gresia sau gresia porțelanată cu o lungime de 1,2 m este ideală pentru un hol mic.

Ușa de la baie pentru un apartament cu o cameră este mai bine să alegeți o ușă cu instalare ascunsă. Doar feroneria ar trebui să iasă în evidență. De obicei, acesta este vopsit în culoare neagră. În hol merită să instalați o oglindă de dimensiuni mari, puteți pe toată lungimea. Iluminarea camerei este bine completată de benzi LED. Camera de intrare ar trebui să fie aleasă în aceeași culoare ca și pereții, astfel încât să se obțină un concept unificat al unui interior gri.

Bucătărie

Soluția optimă pentru o bucătărie mică este de a poziționa dulapurile în stânga și în dreapta. Un cuptor poate fi instalat pe o parte. Pe partea opusă este convenabil să plasați un frigider încorporat. Deasupra blatului de lucru arată foarte bine dulapurile mici cu uși cu balamale. Ușile mobilierului cu balamale nu ar trebui să iasă în evidență, așa că sunt potrivite pentru ele culoarea gri-bej a fațadelor.

Rolul unei mese de luat masa într-un apartament cu o cameră este adesea îndeplinit de o insulă. Datorită acestei soluții se creează un spațiu de lucru suplimentar și un spațiu de depozitare pentru ustensile.

Dormitor

Vizavi de pat este mai bine să instalați o consolă joasă de culoare gri închis. Aceasta acționează atât ca un blat de masă, cât și ca o graniță vizuală între dormitor și zona de living. Dacă suprafața camerei permite, puteți instala un pat întreg. Cu toate acestea, este mai ușor și mai convenabil din punct de vedere al designului să plasați un podium cu o bază cu lamele și o saltea.

Important! Lățimea pasajului din zona de dormit și din spațiul de living trebuie să fie aceeași, pentru a nu perturba armonia interiorului.

Baie

În baie, se folosesc adesea culori profunde, cum ar fi albastru și verde. Paleta de gri va da camerei o atmosferă de pace. Cu toate acestea, podeaua într-un astfel de interior este mai bine să facă lumină.

Actualizare data: 12-22-2023