Design modern de coridor — cum să creați un interior atractiv în hol în

Coridorul — o carte de vizită a locuinței

Tendințe de design la modă pentru coridor în

Lumea modernă, inclusiv lumea modei, strigă literalmente că este timpul să se gândească la ecologie. De aceea, principala tendință de design în este ecologia și calitatea. Designerii sunt, de asemenea, în favoarea simplității și a conciziei.

Design minimalist al coridorului în stil modern

Designul simplu și concis al coridoarelor

Vezi și Opțiuni moderne de finisare, tendințe de modă pentru pereții din hol cu fotografii

Alegerea unui stil pentru coridorul din apartament

În primul rând, este important să se ia în considerare conceptul stilistic general al apartamentului și, în conformitate cu acesta, să se facă o alegere. Să luăm în considerare cele mai comune opțiuni de ceea ce poate fi designul și stilul coridorului din apartamentul.

Vedeți și Ce tapet să alegeți în hol dacă aveți uși de culoare deschisă?

Coridor clasic

Clasicul în toate manifestările sale este marca unui astfel de interior. Nimic nu atrage atenția, deoarece totul este ordonat în mod clasic și tradițional. Mobilierul este realizat exclusiv din materiale naturale. Pereții nu se disting printr-o abundență de desene și modele. Geometria simplă și culorile slabe se vor potrivi bine

Coridor clasic în culori deschise

Un minim de combinații de culori în hol vă permite să obțineți un efect de luminozitate

Vedeți și Care ar trebui să fie designul modern al unui hol?

Provence

O combinație de modernitate și confort. Un astfel de hol trebuie să fie neapărat luminos. Organic va arăta modele naturale, mici imprimeuri florale, precum și nuanțe naturale.

Coridor luminos în culori pastelate

Coridorul în stilul Provence va atrage ochii oaspeților

Vedeți și Probleme de design de holuri mici: cum să le rezolvați?

Țara

Un stil cald deosebit de confortabil, relaxat și familial. Se caracterizează prin utilizarea de materiale naturale pentru suprafețele de finisare: podele din lemn, mobilier, uși. Astfel de elemente precum grinzi de lemn și elemente forjate vor arăta bine. Dacă există textile, acestea ar trebui să fie realizate din țesături colorate în carouri sau dungi.

Coridor în stil loft

Un coridor în stil country este deosebit de confortabil, calm și călduros ca acasă

Vedeți și Avantajele și designul vestiarelor mici

Stil scandinav

Cu cât mai simplu, cu atât mai bine — fraza se referă exact la acest stil. Este vorba despre combinarea funcționalității și a esteticii. Mobilierul trebuie să fie durabil și, în același timp, elegant, datorită simplității liniilor și formelor. Cea mai potrivită va fi o schemă de culori deschise neutre.

Coridor luminos cu canapea și oglindă

Principalul lucru în stilul scandinav este de a combina funcționalitatea și estetica.

Vedeți și Caracteristici și complexități ale designului coridoarelor mici

Stilul modern

În acest design este cea mai importantă geometrie simplă, dar nu există loc pentru ornamente complexe. Este necesar să se creeze un spațiu liber de diverse dezordine. Mobilierul este caracterizat de forme simple și linii netede. Suprafețele sunt strălucitoare, lucioase. Se folosesc materiale precum aluminiul, oțelul, nichelul. Elementele decorative vor fi de prisos aici.

Design de coridor în culori pastelate

În stilul modern este necesar să se creeze un spațiu liber de diverse dezordine

Vedeți, de asemenea, complexitatea, caracteristicile și regulile de proiectare a unui hol cu o scară

Loft

Desigur, această opțiune este ideală pentru o zonă spațioasă. Nu orice apartament se poate lăuda cu o astfel de suprafață. În acest caz, va fi o opțiune excelentă să combinați coridorul și camera de zi. În plus, tranziția nu ar trebui să fie ascuțită și să iasă din stilul general. Combinați loftul cu stiluri clasice nu merită, dar combinațiile cu stilul modern, high-tech și minimalismul sunt destul de la locul lor.

Tablou cu harta lumii într-un coridor cu un perete de cărămidă

Coridorul în stil loft este potrivit pentru apartamentele cu o suprafață mare

Vedeți, de asemenea, designul coridorului într-un apartament într-o casă de panouri: trei tipuri de reparații

High-tech

Acest stil este convenabil și simplu. Actual pentru stilul de suprafețe lucioase, piese de mobilier multifuncțional, linii și forme simple, de materiale — sticlă, metal și plastic. Alegerea schemei de culori nu este limitată.

Coridor în stil modern în culori alb-negru

Relevante pentru stilul High-Tech sunt suprafețele lucioase, piesele de mobilier multifuncționale, liniile și formele simple și materialele — sticlă, metal și plastic.

Vedeți și Proiectarea unui hol în Hrușciovka: alegerea finisajelor și a tehnicilor vizuale pentru a extinde spațiul

Minimalism

Elementele decorative de design aici nu vor fi cu siguranță relevante. Baza geometriei spațiului se bazează pe forma unui dreptunghi. Libertatea spațiului ar trebui să fie completată de lumina naturală.

Coridor în stil modern cu perete din lemn și oglindă mare

Geometria spațiului se bazează pe forma unui dreptunghi, nu sunt necesare detalii inutile aici. Totul este elegant și îngrijit

Vedeți, de asemenea, designul holului de diferite dispuneri

În ce culoare să faci un coridor în apartament?

Alegerea schemei de culori în hol depinde în mod direct de dimensiunea acestuia. De exemplu, într-un hol îngust și mic, ar trebui să se folosească doar culori deschise și nuanțe pastelate. Bej, lăptos, gri, maro deschis, albastru, galben deschis sunt ideale. Tonurile întunecate sunt acceptabile în încăperile spațioase, dar în condițiile unui iluminat de calitate.

Dacă mobilierul mare se potrivește nuanța cu culoarea finisajului, dulapurile și rafturile se vor dizolva literalmente în spațiu, iar senzația de dezordine nu va fi creată. Culoarea pereților și a tavanului ar trebui să fie monotonă, dacă desenul de pe tapet, atunci doar mic. Cu toate acestea, despre totul în ordine.

Vedeți, de asemenea, un coridor de design interesant de 4 mp. m.

Decorarea pereților

Pentru a efectua în mod competent finisarea suprafeței pereților, trebuie să țineți cont de câteva nuanțe importante.

1. Cea mai practică soluție va fi tapetul de vinil sau tapetul căptușit cu fleece. Astfel, spre deosebire de hârtie, nu se tem de curățarea umedă.

Tapet întunecat în coridor cu motive florale

Cea mai practică soluție va fi tapetul pe bază de vinil sau de fleece

2. O altă soluție practică este tapetul din bambus. Ele sunt suficient de durabile și vă permit să implementați chiar și cel mai original design al unui coridor mic. Principalul dezavantaj este prețul ridicat.

Tapet din bambus în interior modern cu motive florale

Tapetul din bambus vă permite să realizați chiar și cel mai original design al unui coridor mic.

3. Tapetul pictat este disponibil într-o varietate de texturi, iar culoarea poate fi aleasă în funcție de preferințele personale și de caracteristicile interioare.

Coridor cu gresie, pereți albaștri și scări

Coridor în culori albastre cu tapet sub pictură

4. Tapetul lichid poate crea un strat original, care va fi ușor de restaurat în caz de deteriorare. Inițial, acestea arată ca o pulbere de celuloză cu un agent colorant.

Tapet lichid de culoare roz deschis pe coridor

Tapetul lichid poate crea un strat original, care va fi ușor de reparat în caz de deteriorare.

De asemenea, sunt potrivite opțiuni precum tapetul metalizat, lincrust, tapetul de sticlă, deoarece se disting prin proprietăți de înaltă performanță.

Tapet original Lincrusta într-un coridor de culoare deschisă

Design de coridor cu pereți acoperiți cu lincrust

Finisarea tavanului și a podelei

Podeaua trebuie să fie în mod necesar realizată din materiale durabile și rezistente la umiditate, ușor de întreținut. Cea mai potrivită opțiune este gresia ceramică, linoleumul, laminatul, plăcile din PVC. Pentru a economisi bani, puteți combina diferite opțiuni. De exemplu, la prag, unde podeaua este cel mai des pătată, se pune gresie, iar mai departe — laminat.

Coridor cu laminat pe pereți

Parchetul laminat este o soluție excelentă pentru pardoseala coridorului

Cea mai bună opțiune pentru tavan este un plafon stretch. Acesta nu numai că ascunde toate denivelările suprafeței, dar, de asemenea, datorită acoperirii lucioase, va face ca spațiul să fie mai spațios din punct de vedere vizual. Plafonul cu mai multe niveluri poate fi construit din gips-carton. cea mai simplă opțiune — vopsirea cu vopsea cu emulsie de apă.

Coridor modern cu tavane întinse

Plafonul întins pe mai multe niveluri în coridor

Iluminat și oglinzi

Pentru spațiul holului, precum și pentru alte încăperi, este foarte importantă lumina competentă, care poate corecta deficiențele camerei.

  • Într-un coridor mic este de dorit să se instaleze o sursă de iluminat superior și mai multe spoturi luminoase. De asemenea, puteți adăuga o lampă lângă oglindă.

Coridor neoclasic

Iluminatul punctual este preferabil pentru un coridor.

  • Într-un coridor îngust, iluminatul ar trebui să fie îndreptat spre pereți, iar tavanul ar trebui lăsat neiluminat. În acest fel, spațiul va deveni mai larg din punct de vedere vizual.

Coridor spațios cu vază de flori și lămpi de perete

Într-un coridor îngust, iluminatul ar trebui să fie direcționat către pereți, iar tavanul să fie lăsat neiluminat

  • În cazul în care încăperea are tavane joase, iluminatul ar trebui să fie direcționat în sus.

Coridor spațios cu un tablou pe perete

În cazul în care încăperea are tavane joase, iluminatul ar trebui să fie direcționat în sus.

  • Nu merită să instalați lumini la nivelul ochilor. O astfel de iluminare este inegală.

Coridor minimalist

Nu merită să instalați lumini la nivelul ochilor. O astfel de iluminare este inegală.

Oglinzile trebuie să fie bine iluminate. În primul rând, pentru ca acestea să ofere o reflecție reală și, în al doilea rând, prin reflectarea luminii, vor face ca spațiul să pară mai larg.

Coridor mic cu oglindă

Oglinzile trebuie să fie bine iluminate. În primul rând, pentru ca acestea să ofere o reflecție reală și, în al doilea rând, prin reflectarea luminii, vor face ca spațiul să pară mai larg.

Mobilier

  • Pentru varianta unui spațiu îngust este potrivită o dispunere liniară a mobilierului, adică pe un singur rând.
  • Cea mai reușită opțiune pentru implementarea sistemului de depozitare a hainelor va fi un dulap. Un spațiu mic va fi salvat datorită ușilor glisante. Mai ales bine dacă aceste uși vor fi oglindite. Dulapurile cu iluminare pot îndeplini funcția de zonare. Lățimea optimă a unui astfel de dulap — nu mai mult de 40 cm.

Fotografie de design de coridor în stil modern

Dulapul este o soluție ideală pentru coridor. Iar prezența oglinzilor în el va crește funcționalitatea acestuia

Informații suplimentare: În cazul în care coridorul din apartament este prea îngust, în proiectul de design, dulapul este mai bine să înlocuiască umerașele de podea sau de perete.

În loc de un dulap în coridor puteți amplasa un raft elegant

În loc de un dulap în coridor puteți amplasa un cuier elegant pentru haine

  • Este important să se prevadă amplasarea cutiei de pantofi. Este mai bine să alegeți borne înalte.

Dulap de pantofi în hol

Este important să se prevadă amplasarea cutiei de pantofi. Este mai bine să alegeți borne înalte.

  • Mobilierul cu fronturi lucioase face ca un spațiu să pară mai larg din punct de vedere vizual.

Dulap alb lucios în coridor în stil minimalist

Mobilierul cu fronturi lucioase face ca un spațiu să pară mai larg din punct de vedere vizual.

  • Dacă dulapurile sunt realizate în toată înălțimea camerei, tavanele vor părea mai înalte.

Idei pentru designul interior al coridorului în

În fiecare an, designerii introduc în proiectele lor toate soluțiile și ideile noi, iar moda dictează toate noile tendințe. Cu toate acestea, multe lucruri rămân neschimbate. De exemplu, este extrem de important să faceți coridorul:

  • confortabil, astfel încât procesul de adunare să nu provoace neplăceri;
  • practic, astfel încât finisajul și mobilierul să dureze mulți ani, în ciuda curățării umede constante;
  • estetic, elegant și frumos, deoarece coridorul este primul lucru pe care îl vedem atunci când intrăm în casă;
  • spațios, pentru că este important să ne gândim la locurile în care vor fi depozitate articolele de garderobă de sezon.

Vă oferim o selecție de opțiuni gata făcute pe tema: designul coridorului în foto apartament

Designul coridorului într-un apartament studio

Garsonierele se caracterizează prin compactitatea lor, ceea ce înseamnă că holul de intrare trebuie să fie cât mai funcțional posibil. Dulapurile înalte cu compartimente de depozitare convenabile sunt deosebit de utile aici. Dacă este posibil să se echipeze un mic dressing într-o nișă, lăsați acest loc să devină o adevărată cameră de adunare cu lumină bună, oglindă și rafturi pentru cosmetice și toate elementele necesare garderobei de zi cu zi.

Coridor cu lumini de tavan încastrate

Designul coridorului într-un apartament studio

Idei de design de coridor cu o nișă sau o cameră de depozitare

În apartamente este adesea dificil să găsești un loc potrivit pentru a depozita diverse obiecte de uz casnic, ustensile de uz casnic, obiecte rar folosite. Calea de ieșire din această situație poate fi o cameră de cămară. Se recomandă să plasați rafturi în interiorul cămării sub forma literei «U», astfel încât intrând acolo rafturile pentru depozitare erau pe laturi și în fața dvs. Aceasta este cea mai spațioasă opțiune. De asemenea, puteți instala o bară specială pentru umerașe sau puteți folosi spațiul liber pentru a amplasa aparatele electrocasnice.

Nișe de perete încorporate în designul futurist al coridorului

Design de coridor cu o nișă în perete

Designul unui coridor mic într-un apartament «Hrușciovka»

Casele lui Hrușciov sunt caracterizate de spații mici, ceea ce complică procesul de proiectare a spațiului. În astfel de încăperi este mai bine să aderăm la principiul minimalismului, dar în același timp la funcționalitate maximă. Câteva tehnici simple vor ajuta la maximizarea vizuală a spațiului:

  • elemente decorative minime;
  • utilizarea de culori deschise;
  • lumină bună și oglinzi.

Un spațiu mic poate fi împărțit în zone cu finisaje, mobilier și iluminat diferite. În cazul în care holul duce la mai multe camere deodată, toate tranzițiile ar trebui decorate în același mod. O soluție excelentă va fi respingerea ușilor convenționale în favoarea arcurilor sau a deschiderilor extinse.

Concluzie

S-ar părea că coridorul — cea mai ușoară cameră în procesul de reparație. Dar prin ignoranță puteți face o mulțime de greșeli, mai ales dacă zona coridorului nu este mare. Materialele din acest articol vor ajuta să nu faceți greșeli la planificarea designului coridorului și la alegerea materialelor de finisare, a culorilor, a mobilierului și a elementelor de decor. Principalul lucru este de a studia cu atenție sfatul experților, iar apoi reparația va aduce numai probleme plăcute, iar rezultatul va mulțumi proprietarilor apartamentului timp de mulți ani.

Actualizare data: 12-22-2023