Design de dormitor în stil modern

Design de dormitor în stil modern

Noțiuni de bază ale stilului modern

Există mai multe direcții ale stilului modern, dar toate sunt unite de detalii comune: minimalism, mobilier funcțional, decorațiuni elegante. Într-un astfel de interior nu există loc pentru paturi «bunicele», comode, truemos. Toate lucrurile demonstrează prin aspectul lor apartenența la secolul XXI.

Vedeți, de asemenea, Coverlet pe pat în dormitor, noutăți și idei foto

Interior de dormitor la modă

Designul modern al dormitorului este multifațetat. Nu există interdicții sau restricții în el. Dar fiecare stil are caracteristici care trebuie respectate, pentru a nu strica impresia generală a interiorului.

Stil clasic

Stilul clasic al camerei este potrivit pentru persoanele cu gusturi diferite. Clasicul este ideal pentru dormitoare de toate dimensiunile: de la camere mari în casele private la camere foarte mici și înguste în Hrușciovka.

Stilul clasic

Principiul principal al amenajării este respectarea simetriei. În centrul compoziției se află un loc de dormit (un pat de lemn), iar pe laterale — aceleași noptiere, lămpi și alte detalii.

Vedeți, de asemenea, pepinieră în stil Provence pentru o fată: tandrețe și farmec provincial

Modern

În toate fotografiile de design de dormitor în stilul modern al art nouveau pot fi observate caracteristici comune: absența formelor grele, a liniilor ascuțite, a suprafețelor metalizate.

Modern

Pentru un astfel de interior este caracterizat de un design minimalist, bucle pe mobilier, idei proaspete. Cei care doresc ceva neobișnuit, puteți cumpăra un pat rotund.

Vedeți, de asemenea, stilul Loft în interiorul unui apartament mic

Dormitor de mansardă

În stilul loft, puteți proiecta o cameră obișnuită în apartament sau în camera de la mansardă. Direcția include idei neobișnuite de design, utilizarea de materiale ecologice, o mulțime de spațiu liber. Loftul este creat pentru o mansardă spațioasă sub acoperiș și nu va decora întotdeauna o cameră mică și îngustă.

Dormitor cu mansardă

Caracteristicile stilului — finisarea peretelui cu cărămizi, o mulțime de lumină naturală, absența materialelor artificiale.

Vedeți și Combinația de culori în interiorul dormitorului

Hitek

În traducere, «hi-tech» înseamnă «înaltă tehnologie». Acest design interior de dormitor într-un stil modern este potrivit pentru tinerii care înțeleg cât de repede curge timpul, nu își imaginează viața fără inovație.

Hitek

Hitek este similar cu minimalismul. El nu tolerează aglomerarea spațiului. Mobilierul montat și iluminatul zonal este cea mai bună idee pentru un dormitor. Pentru decorare, utilizați de obicei nuanțe reci de gri, maro, alb, negru. Există accente de culoare burgundy și roșu.

Vedeți, de asemenea, Dacă dormitorul fără ferestre. Design interior

Provence

Provence este un dormitor într-un stil modern în culori deschise. Aici nu există culori strălucitoare. Preferabil nuanțe blânde, ca și cum ar fi ars, nuanțe pastelate. Mobilierul este realizat din materiale naturale. Paturile ușoare și comodele din lemn îmbătrânit artificial arată foarte bine.

Provence

Provence este un stil pentru naturi romantice. Se permite lipirea tapetului cu motive florale, instalarea unei mese cu o formă antică a picioarelor, decorarea patului cu dantelă, agățarea pe pereți a unor tablouri în stil parizian.

Vedeți și stilul Provence în interiorul unui apartament de oraș

Schema de culori a dormitorului

Schema de culori depinde de stil. Ca exemplu, puteți lua în considerare doar nuanțele principale, ordonându-le după saturație.

A se vedea, de asemenea, Design dormitor alb: alegerea de mobilier și stil

Cameră în culori ușoare

Pe fotografiile reale de design de dormitor în culori deschise într-un stil modern, puteți vedea că nu întotdeauna sunt folosite doar nuanțe neutre de bej. Adesea, fundalul este de alte culori: gri deschis, turcoaz, liliac, albastru, violet, lapte, roz și chiar verde.

Cameră în culori deschise

Cameră în culori ușoare

Vezi și Designul dormitorului în stil clasic — avantaje și caracteristici

Dormitor alb

Un dormitor alb în stil modern este o soluție îndrăzneață. Pentru a adăuga prospețime, se folosesc mici accente: pături și lenjerie de pat de nuanțe profunde (albastru, violet), tapet foto pe unul dintre pereți, flori mici de interior. Ecranul negru al televizorului cu plasmă este combinat cu scaune, lămpi și alte elemente în culori închise.

Dormitor alb în stil modern

Dormitor alb în stil modern

Vedeți, de asemenea, dormitor de design de 15 metri pătrați de diferite amenajări

Dormitor în culori închise

Un dormitor care este întunecat nu numai seara arată neobișnuit și proaspăt. Cei care nu sunt gata să riște și să picteze pereții în negru, puteți încerca mai întâi gri, maro, violet.

Dormitor în culori închise

Dormitor în culori închise

Accesoriile galbene, cum ar fi carouri, perne și tablouri, pot fi adăugate ca accente luminoase. Pervazurile ferestrelor și radiatoarele pot fi lăsate albe sau vopsite într-o nuanță asortată cu pereții.

Vedeți și Designul dormitorului 14 m2. Idei și concepte de bază

Finisarea unui dormitor

Înainte de renovare, trebuie să creați un proiect aproximativ al viitorului interior. Pentru inspirație, vă puteți uita la fotografii reale de design de dormitor în stil modern și fotografii de detalii individuale (decorațiuni, accente etc.). O schemă similară este urmată atunci când se planifică repararea camerei de zi, a băii, a camerei pentru copii și a oricărei alte camere.

Cum să decorați pereții

Pentru a decora pereții pot fi folosite ca materiale tradiționale (tapet, vopsea), și mai neobișnuite, urmând tendințele:

  • tapet lichid;
  • zidărie din cărămidă sau beton;
  • tapițerie din lemn.

Tapet lichid în dormitor

Tapet lichid în dormitor

Elementele originale nu ar trebui să fie prea mult. Aderența la metoda «perete de accent» arată mai bine.

Finisaje pentru podea și tavan

Este mai bine să folosiți acoperiri de podea durabile: laminat sau parchet. O mulțime de culori va facilita alegerea unei variante care să se potrivească cu designul conceput. Cu tavanul din dormitor sau camera de zi nu ar trebui să experimenteze. Este suficient să nivelezi suprafața și să o vopsești în alb.

Parchet laminat în dormitor

Laminat în dormitor pe podea

Textile

Textilele frumoase sunt alese pe ultimul loc. Acestea pot fi fie un ecou al culorilor din dormitor, fie un punct luminos contrastant. Acest lucru este valabil pentru orice, de la perdele până la lenjeria de pat.

Seturi de mobilier

Achiziționarea unui set gata făcut este o idee excelentă atunci când nu aveți timp să alegeți separat elementele potrivite. Pe lângă un pat, un set de dormitor poate include:

  • dulap;
  • noptiere;
  • comodă;
  • rafturi suspendate;
  • măsuță de toaletă cu oglindă.

Seturi de mobilier pentru dormitor

Seturi de mobilier pentru dormitor

Seturile economice conțin un număr minim de elemente. Este posibil să se convină cu producătorul asupra fabricării de mobilier la măsuri individuale: o căpătâială înaltă sau forjată a patului, un dulap de colț, o masă de înălțime sau formă nestandardizată etc.

Iluminatul camerei

În plus față de candelabrul central principal, în dormitor pot fi instalate surse de lumină suplimentare. Acestea sunt aplice, lămpi de podea, lămpi de perete, spoturi, etc. Atunci când alegeți, este important să nu uitați regula principală — lumina nu trebuie să irite și să lovească ochii.

Proiectarea unui dormitor cu un dressing

Atunci când căutați fotografii cu idei chic pentru decorarea camerei, mulți ratează designul unui dormitor cu un dressing într-un stil modern. Și pentru nimic. Garderoba poate fi organizată chiar și într-o cameră mică. Mai ales dacă este lung.

Design de dormitor cu o cameră de dressing

Proiectarea unui dormitor cu un dressing

Organizați un spațiu separat pentru schimbarea hainelor, puteți instala uși glisante, partiții textile, structuri metalice mici.

În cazul în care camera are o ieșire la balconul izolat, este ușor să faceți acolo un dressing. Este suficient să eliminați partiția suplimentară.

Interiorul unei camere mici

Este realist să creați un dormitor confortabil pentru o persoană sau pentru părinți într-o cameră de 9-12 metri pătrați. Este mai bine să refuzați mobilierul aglomerat. În loc de un dulap mare, puteți instala un piept de sertare, înlocuiți scaunele cu pufuri mici. De asemenea, decorațiunile ar trebui să fie cât mai puține posibil.

Interiorul unei camere mici

Interiorul unei camere mici

Designul unui dormitor pentru bărbați

Dormitorul bărbaților ar trebui să fie laconic. Aici sunt preferate tonurile de gri, maro, alb, bej închis, albastru închis și verde. Acest lucru este valabil pentru pereți și mobilier. Bărbații nu au nevoie de bibelouri care să le placă femeilor.

Design de dormitor pentru bărbați

Designul unui dormitor pentru bărbați

Cameră pentru o fată

Contrar percepțiilor, dormitorul unei fete moderne nu va fi neapărat vopsit în culori roz delicate și plin de decorațiuni cu fundițe și volane. Designul rămâne simplu. Principala diferență este în alegerea nuanțelor de pereți și mobilier, accente luminoase. Există o masă de toaletă și o oglindă pe toată lungimea, un dulap încăpător sau o tijă pentru agățarea hainelor.

Cameră pentru o fată

Cameră pentru o fată

O fată poate adăuga lucruri care vor crea confort: jucării moi, fotografii înrămate etc.

Cum de a proiecta o cameră pentru un adolescent: idei

Designerii recomandă ca atunci când alegeți tapet într-o cameră în stil modern (dormitor pentru adolescenți) să vă opriți la culori neutre monotone. Acest lucru îi va permite tânărului sau fetei să o completeze cu decorațiuni și să nu se supraîncarce cu detalii inutile.

Pentru a facilita păstrarea curățeniei, este mai bine să refuzați rafturile și rafturile deschise. În camera adolescentului, dulapurile și comodele închise arată mai reușit.

Cum de a proiecta o cameră pentru un adolescent: idei

Cum de a proiecta o cameră pentru un adolescent: idei

În cazul în care dormitorul este destinat pentru doi copii, indiferent dacă sunt băieți sau fete, puteți cumpăra un pat format din două etaje (niveluri). Acesta va economisi spațiu pentru alte mobilier: un birou, un scaun de calculator.

Este important să împărțiți camera unui adolescent în secțiuni pentru somn și studiu sau odihnă.

Greșeli de interior în proiectare

Designul pare a fi o sarcină necomplicată, dar în viața reală se fac adesea aceleași greșeli:

  • Îngrămădirea cu mobilier. Cu spațiu insuficient, trebuie să puteți refuza inutil.
  • Prea multe accesorii.
  • Pereți albi goi.
  • Amestecarea a mai mult de 3-4 culori strălucitoare în design.
  • Poziționarea necorespunzătoare a patului. Nu este de dorit să îl așezați în centrul camerei sau la intrare.
  • Economii la materiale și mobilier. Reparația nu se face timp de un an, deci este mai bine dacă este de înaltă calitate.

Cea mai mare greșeală este să urmezi orbește moda. Dormitorul ar trebui să se relaxeze, să fie confortabil și confortabil. Este important să puteți alege tipul potrivit de design.

Actualizare data: 5-17-2022