Decorarea dormitorului în apartament: fotografii, decor, decorare de perete

Pereții în raport procentual ocupă o mare parte din cameră, astfel încât designul va afecta întregul interior ca întreg. Pictura ocupă locul fruntaș printre materiale, datorită prețului și proprietăților. Este ieftină și practică, deoarece este ușor de vopsit, vopseaua, dacă alegeți emulsie de apă, durează mult timp, nu se arde și se usucă rapid. Această opțiune este potrivită mai ales pentru camerele mici. Următoarea opțiune și deja mai scumpă — tapet. Ele vin în diferite tipuri:

18

  • Hârtie — cel mai ieftin, dar nu de foarte bună calitate;
  • Vinil — oferă o oportunitate de a se juca cu textura, destul de practic în utilizare;
  • Lichid — cu efect de izolare fonică, ceea ce este foarte convenabil pentru dormitor;
  • Natural — realizat din țesătură naturală;
  • Fototapet — creează un design personalizat (prin aplicarea unui model pe suprafață folosind o metodă de imprimare foto).

17

17

Sfat: tapetul poate schimba vizual camera în bine. Dacă încăperea este prea joasă, merită să alegeți tapet în dungi verticale, spațiul îngust va fi salvat prin alternarea tapetului închis sau deschis.

Decorațiuni și mobilier de perete

Designul interior al dormitorului în apartament

Vedeți, de asemenea, infuzia stilistică a unui trundle cu o oglindă în dormitor cu exemple foto

Plafonul

Minimalismul și majoritatea stilurilor de interior sunt caracterizate de un plafon alb cu un singur nivel. Acesta este un clasic care nu va ieși din modă. Dacă doriți să atrageți o atenție suplimentară asupra unei părți separate a dormitorului, puteți recurge la construcții din gips-carton. Tavanele cu două niveluri pot fi transformate într-o decorare independentă a camerei, dacă plasați spoturi de lumină pe tot perimetrul. Tavanele întinse au propriile avantaje: vă vor ajuta să vă creați un interior special, individual, deoarece variațiile de design ale acestor plafoane sunt infinite. De asemenea, plafoanele întinse cu efect de oglindă vă permit să extindeți vizual camera, chiar și un dormitor mic poate deveni mai mare.

16

Vezi și Design de lux — lambrechine pentru dormitor

Ferestre și accesorii

Ferestrele sunt un element important al fiecărei încăperi, iar dormitorul nu face excepție. Dacă aveți ferestre mari, merită să adăugați puțină intimitate dormitorului dumneavoastră cu draperii realizate din material dens, de exemplu, organza. Pentru camerele mici, tulul ușor combinat cu perdele ușoare va fi de ajuns. Un joc al contrastelor este posibil, va adăuga condimente dormitorului tău. Amintiți-vă că culoarea textilelor trebuie să fie în armonie cu schema de culori a camerei, dar nu trebuie să se îmbine complet cu pereții, de exemplu.

15

Sfat! Dacă alegeți un tul la pervazul ferestrei, dar vă puteți organiza un colț de lucru lângă fereastră sau un loc pentru toaletă.

Ferestre și accesorii

Ferestrele sunt un element important al fiecărei încăperi, iar dormitorul nu face excepție

Vedeți și Portiere în dormitor: 48 de opțiuni foto și caracteristici de ales

Zonarea unui dormitor: secrete de design

Dacă dimensiunea camerei vă permite, ar trebui să amenajați camera cu o măsuță de toaletă, un raft pentru cărți, poate un aparat de exerciții, o măsuță de cafea cu fotolii. Cu toate acestea, în cazul în care camera este limitată în dimensiune, este mai bine să oferiți imediat mici trucuri care vă vor permite să extindeți vizual spațiul. De exemplu, într-un dormitor mic nu este recomandat să folosiți culori strălucitoare și suculente, ele «iau» spațiul. Plafoanele întinse și oglinzile pot crește vizual dimensiunea camerei.

14

Gândește-te la ce mobilier vei avea nevoie în dormitor: bineînțeles, patul, dulapul și apoi la discreția ta. Planificarea unui dormitor într-un apartament mic este o artă specială. Este necesar să împărțiți totul în zone: o zonă de odihnă, de lucru, de lectură, o zonă pentru depozitarea lucrurilor. Zonarea, bineînțeles, condiționată, de regulă, se face cu ajutorul culorilor. Zona de lângă pat va fi luminată de lămpi mici sau de aplice, dacă este o zonă de lucru, merită să măriți nivelul de iluminare.

12

Zona de relaxare este partea principală a dormitorului, astfel încât ar trebui să i se acorde o atenție deosebită. Pentru apartamentele mici, puteți alege un pat cu sertare pentru lenjeria de pat sau pentru hainele din afara sezonului. Acest lucru economisește spațiu și vă permite să nu supraîncărcați camera deja miniaturală. Dacă nu sunteți limitat de metri pătrați, puteți experimenta, puteți alege un pat neobișnuit cu o căpătâiță interesantă. Puteți găsi chiar și un pat de cort, depinde deja de curajul dumneavoastră. Zona pentru depozitarea lucrurilor poate fi diferită. Un dulap cu uși cu oglinzi este o soluție practică și convenabilă pentru dormitorul tău.

12

În primul rând, va pune acolo o mulțime de lucruri care se vor găsi în fiecare persoană, în al doilea rând, suprafața oglinzii va extinde vizual camera și, desigur, pentru fete, oglinda este un atribut important al dormitorului.

Sfat! Oglinda a devenit deja un element banal pentru interiorul dormitorului, dar puteți experimenta cu finisajul ramei, forma, astfel încât camera dvs. a dobândit propriul farmec unic.

Dacă apartamentul dvs. vă permite, puteți face un dressing separat sau puteți separa unul dintre colțurile camerei cu un paravan mobil sau o perdea.

Zonarea unui dormitor: secrete de design

Zona de relaxare este partea principală a dormitorului, așa că ar trebui să i se acorde o atenție deosebită.

Vedeți și Camera de zi și dormitor într-o singură cameră de 18 metri pătrați — zonare, design, fotografie cu pat

Diferite stiluri de proiectare a camerelor de dormitor

Acum, în interiorul dormitoarelor, mai multe tendințe de stil sunt populare în același timp:

  • Clasic;
  • Minimalism;
  • Antic;
  • High-tech;
  • Provence.

11

11

Clasicul este mereu la modă, așa că acest stil de design este universal și practic, dacă este important pentru tine să nu ieși din modă. Stilul clasic este, în primul rând, funcționalitatea în toate manifestările sale, precum și frumusețea. În încadrarea mobilierului există multe finisaje diferite, folosite în astfel de dormitoare parchet artistic.

1

Dormitoarele în stil clasic se caracterizează prin utilizarea de materiale scumpe și bogate, cum ar fi marmura. Decorați-vă patul cu o căpătâiță șic, adăugați aurire la decorul mobilierului, combinați suprafețe eterogene: îmbătrânite, vintage.

10

Acest stil este caracterizat de o abundență de textile: draperii drapate, perdele luxuriante, tapiserii, un baldachin deasupra patului. Toate mobilierul și elementele decorative trebuie să fie dispuse simetric. De regulă, stilul clasic necesită spațialitate, dar, dacă doriți, puteți face un astfel de dormitor și într-un apartament mic, dacă moderați ornamentele.

9

Minimalismul este ideal pentru tinerii moderni, deoarece acest stil implică o respingere completă a elementelor inutile, limitându-se doar la ceea ce nu se poate face fără. Adică, patul va rămâne în cameră, dar excesul de detalii va trebui să-și ia adio. Minimalismul este reprezentat de o paletă de culori reci, poate fi gri, alb sau o nuanță de albastru. Mobilierul, care se va afla într-o astfel de cameră, este realizat fără decor. Pentru această direcție este obișnuită cu spațiul liber și formele simple.

Diferite stiluri de design de dormitor

Stilul antic este destul de ciudat, nu se va potrivi fiecărei persoane, acest tribut adus istoriei, care arată spectaculos. Pentru că această direcție este caracterizată de armonie și arhitectură. Adică, în cameră pot exista sculpturi, coloane sau statui. De obicei, dormitoarele în stil antic sunt ușoare și arată luxos.

8

High-tech este un cuvânt nou în designul interior. Acest stil este potrivit pentru tineri, deoarece este o opțiune destul de «strigătoare la cer». Mobilier asimetric, dulapuri de format diferit, o mulțime de nuanțe și culori luminoase saturate, decorarea camerei cu plante.

7

Provence este ideală pentru naturile romantice ale fetelor romantice. Este utilizarea unei game de culori pastelate, este un mobilier abil și îngrijit. Pentru Provence se caracterizează prin utilizarea lemnului sau a lemnului forjat, a detaliilor din sticlă colorată, în finisarea camerei există imprimeuri florale (tapet, lenjerie de pat, textile). Această soluție de stil creează o atmosferă specială în cameră, devine imediat ușoară, aerisită, confortabilă, acolo vă puteți relaxa cu adevărat.

Diferite stiluri de design de dormitor

Vedeți și Nuanțe ale designului unui dormitor de 9 m2

Planificarea culorilor

2

Odată ce v-ați decis asupra unui stil, merită să vă gândiți la culorile folosite în dormitor. Este important să rețineți că atunci când alegeți o culoare ar trebui să vă bazați și pe reacțiile dvs. psihologice. De exemplu, culoarea verde aduce prospețime și relaxare în cameră și este recomandat să o folosești în combinație cu tonuri calde.

6

Sfat! Amestecul de tonuri deschise și tonuri saturate este considerat o combinație elegantă, este îndrăzneață, dar în același timp interesantă.

3

3

Dacă vă doriți un dormitor galben, merită să vă amintiți că această culoare însuflețește camera și o încălzește. Duo-ul perfect pentru galben

poate fi maro, albastru închis. Culoarea roșie provoacă o reacție activă, revigorează o persoană, amintiți-vă că poate fi destul de dificil să vă treziți într-o cameră de culoare roșie. Dar dacă vă simțiți confortabil, dacă această culoare nu vă provoacă oboseală, atunci nu ezitați să vopsiți pereții.

5

Albul nu este considerat o opțiune ideală pentru un dormitor, numai dacă este combinat cu alte nuanțe, deoarece o cameră albă, de regulă, creează o asociere cu un spital. Și, la urma urmei, nimeni nu vrea ca dormitorul să semene cu un loc nu tocmai plăcut. O opțiune de succes va fi utilizarea nuanțelor pastelate în designul dormitorului. Acestea sunt reacții generalizate ale oamenilor la una sau alta culoare, atunci când faceți o alegere specifică, concentrați-vă asupra susceptibilității individuale.

Planificarea culorilor

Încă o dată, menționăm că dormitorul este camera principală pentru fiecare persoană. Atunci când proiectați interiorul, concentrați-vă pe tendințele modei, dar țineți cont de propriile preferințe, pentru că va fi camera dumneavoastră.

4

Dacă ați înțeles toate etapele de bază ale decorării, merită doar să adăugăm că fiecare dormitor nu face rău accesoriilor individuale: cărți și fotografii, flori și lumânări, mici suveniruri aduse din vacanțe și călătorii. Detalii ca acestea sunt cele care vor face din dormitorul tău unul special și preferat de tine.

Actualizare data: 12-22-2023