În acvariu puteți pune o bucată de lemn
Puteți lipi o fotografie pe spatele acvariului
Partea de jos a acvariului poate fi decorată cu jucării
Conținut
Principalele stiluri de creare a unui acvariu unic
În designul acvatic modern există mai multe direcții stilistice. Dar având în vedere că această formă de artă este relativ tânără și se dezvoltă dinamic, există noi metode și idei de design de acvariu. Mai jos este un tabel cu principalele idei de acvariu, caracteristicile și componentele principale ale acestuia.
Design de acvariu cu alge și pietre
Lemnul și algele pot fi folosite pentru a face tuneluri ca acestea
Plante plantate dens, de diferite forme, culori și modele.
Nu se folosesc mai mult de 3 varietăți de plante care să ocupe 70% din suprafața acvariului;
Designul se bazează pe «regula treimii»;
Pietre mari sau fragmente de rocă, de obicei un număr impar.
Fiecare dintre ele are un nume propriu, conform filozofiei japoneze.
Bonsai și grădina de piatră japoneză, lemnul de drift, mușchi, nisipul ca simbol al cerului.
Toate componentele acestui design trebuie să respecte regulile Zen, are o anumită dimensiune, formă, cantitate și locație.
În centrul acvariului se află o insulă sau un lemn de drift.
Aceeași atenție trebuie acordată atât părții subacvatice, cât și celei supraacvatice a plantei de acvariu.
Plantele, rocile, snags deasupra/subacvatice.
Se folosesc multe plante diferite, de culori care armonizează atât partea subacvatică, cât și cea supraacvatică a acvariului.
Terase de plante înalte, figuri mici și pietre.
Imitația completă a unui peisaj viu.
Foarte frumos va arăta acvariul cu iluminare din spate colorată
Exemplu de acvariu clasic cu pietre
Acvariul trebuie să aibă alge.
Vezi și Decor pe pereți — evantai de hârtie cu propriile mâini
Instrucțiuni generale la decorarea unui acvariu
Indiferent de stilul în care ați decis să proiectați un acvariu cu propriile mâini, există instrucțiuni generale pentru o muncă de calitate. Respectarea acestor instrucțiuni este cheia pentru o floră și o faună subacvatică strălucitoare și cu multiple fațete.
Castelul din acvariu va arăta foarte frumos
Puteți pune diverse obiecte în acvariu
Regula de bază este de a izola peștele într-un vas separat pe durata ideii de proiectare. Este important să îl umpleți cu apa în care înoată organismele. După ce lucrarea este terminată, ar trebui să fie turnată împreună cu peștii în acvariul decorat.
De asemenea, este importantă curățarea și tratarea cu dezinfectanți a tuturor elementelor, inclusiv a celor care nu trebuie înlocuite. După instalarea tuturor pieselor, este necesar să vă asigurați că toate componentele decorative și mecanice sunt instalate și funcționează corect.
Ramurile de copac din acvariu vor arăta frumos
Puteți decora acvariul cu pietre și scoici
Pentru a crea un adevărat iaz pentru pești, puteți decora acvariul cu alge și lemn.
Vedeți și Utilizarea șabloanelor în interior: fotografii, soiuri
Nuanțe de decorare a acvariului
Câteva secrete de decorare a unui acvariu cu propriile mâini.
- Atunci când utilizați pentru decorare obiecte, colectate manual pe coastă sau în natură, este necesar să le fierbeți timp de 6-8 minute.
- Pentru a testa elementul pentru adecvarea în acvadesign ar trebui să picure câteva picături de oțet pe el: dacă există spumă și obiect caracteristic «șuierat» nu ar trebui să fie utilizat.
- Fundalul dă un efect de adâncime. În acest scop, puteți folosi fundaluri speciale, care se vând în magazinele de animale de companie, sau vă puteți face singuri — vopsiți partea exterioară a peretelui din spate într-o culoare solidă (albastru, verde, gri etc.).
- Cel mai bine este să atașați componentele decorative folosind fir de pescuit sau fir de bumbac.
- Nu folosiți ramuri de stejar în decor, deoarece se eliberează enzime speciale care pot colora apa din acvariu.
- Efectuați efectul unui fund neuniform și al unei movile se poate realiza prin așezarea unei farfurii obișnuite, imitând movilele.
- Pentru peștii de dimensiuni mici, este mai bine să folosiți un sol fin, iar pentru peștii acvatici de dimensiuni mari, cel mai bine va fi folosirea unui fond combinat.
În acvariu se pot pune pietre
Exemplu de design al unui acvariu cu nisip
Vedeți, de asemenea, decorați un piept de sertare cu propriile mâini
Aquascaping în 50 de litri
Decorul de acvariu de 50 de litri este potrivit pentru începătorii în materie de acvaristică. Aceste vase utilizează sisteme automate pentru purificarea și oxigenarea apei, ceea ce face ca îngrijirea ulterioară să fie mult mai ușoară. Este potrivit un astfel de vas pentru plantele care cresc încet, care nu necesită un acces mare la lumină. Nuanță într-un astfel de design — tăierea regulată a algelor pentru a asigura un spațiu suficient care să locuiască în el organisme vii. Pentru o existență confortabilă, trebuie să populezi un astfel de acvariu cu următoarele tipuri de pești de acvariu cu un număr maxim:
- Guppy — 20;
- Danio — 10;
- Pești spadă — 10;
- Pecilias — 6;
- Molinetia — 5;
- Peștișori aurii — 1.
Locuitorii mari, cum ar fi rechinul Balu, acest litraj nu va fi suficient pentru o existență confortabilă.
O iluminare frumoasă va decora în plus acvariul
Foarte frumos va arăta foarte frumos acvariul cu alge și lemn
Amintiți-vă, peștii ar trebui să aibă suficient spațiu pentru a înota.
Vedeți și Creați decorarea camerei cu propriile mâini din materiale improvizate
Acvariu în 100 de litri
Un astfel de volum al vasului extinde limitele creativității. Aici puteți folosi diferite plante de acvariu, decorându-l în stil olandez, sau puteți folosi un minim de elemente și crea aquascaping în maniera Iwagumi sau a grădinii Zen.
Pe fundul acvariului se poate amplasa un mic castel artificial.
Variantă de decorare a acvariului de casă
De exemplu, un decor cu Eleocharis sp. «Mini» va crea un gazon moale, care nu crește și nu necesită o cosire regulată. De asemenea, puteți completa acvariul cu câteva pietre și lemn de drift cu mușchi sub forma unui bonsai. Pentru aceasta puteți folosi mușchiul javanez, care este nepretențios în creștere, iar singura cerință pentru o creștere completă — un sistem stabilit de rotație a dioxidului de carbon. În lumină slabă, mușchiul javanez va avea o formă alungită și o culoare deschisă, în lumină puternică textura sa va fi mai densă, iar forma este mai compactă și mai îngrijită.
Un acvariu cu alge și bucăți de lemn va arăta foarte frumos
Acvariul poate fi umplut cu pietre
Acvariul poate fi încorporat într-o ușă interioară.
Vezi și Decorațiuni cu lumânări — hobby și decorațiuni interioare
Acvariu în 200 de litri
Un astfel de acvariu este un mediu ideal pentru crearea unui design marin. Acest stil este cel mai dificil de creat cu propriile mâini, deoarece necesită utilizarea unui echipament special pentru a menține nivelul de aciditate, sare și alți indicatori ai stării apei. Un detaliu important al acvariului marin — pietre și plante vii de acvariu care pregătesc apa pentru lansarea locuitorilor subacvatici, îi oferă minerale speciale și oligoelemente. Se recomandă să le așezați direct pe fundul acvariului, nu pe nisip. Ca decor puteți folosi corali de mare adevărați, reproducând pe deplin imitația fundului oceanului. O nuanță importantă — să faceți o repopulare etapizată a locuitorilor vii: mai întâi pești, câteva subspecii în 3-4 zile, iar după 2 săptămâni puteți popula acvariul cu corali de mare.
În acvariu puteți pune o bucată de lemn
Decorarea acvariului poate fi cu pietre
Atenție! Creând un design acvariu, nu uitați că trebuie îngrijit.
Creați o lume subacvatică unică cu propriile mâini — doar prima etapă a unei lucrări lungi. Ca orice organisme vii, algele și peștii au nevoie de îngrijire regulată:
- tăiați algele și plantele crescute prea mult;
- curățați sticla;
- aspirați solul.
Dacă această lucrare nu se face la timp, în apă și în sol se vor acumula nitrați dăunători, care au un efect negativ asupra tuturor locuitorilor lumii acvatice. Optimă atunci când curățați acvariul nu va fi utilizarea de preparate chimice, ci o soluție de apă caldă și 5% oțet.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023