Dulapurile închise încăpătoare sunt o modalitate bună de a vă face ordine în balcon.
Conținut
Opțiuni de design
Oricare dintre ideile dvs. poate fi realizată. Aici puteți veni cu o variantă originală de design, de exemplu:
- continuarea bucătăriei;
- amenajarea unei camere de odihnă;
- amenajarea unui mic atelier de casă;
- un dormitor pentru copii pentru un adolescent;
- o sală de sport;
- amenajarea unei grădini de iarnă;
- organizarea unei sere;
- amenajarea unei saune.
Ultimele trei opțiuni par a fi din categoria fanteziei. Dar cu o abordare adecvată pe balcon pot fi realizate chiar și astfel de soluții îndrăznețe.
Amenajarea balconului depinde în mod direct de funcționalitatea camerei și de dimensiunea acesteia
Toate cele de mai sus pot fi făcute de oricine și chiar cu propriile mâini. Trebuie remarcat faptul că alegerea acestei sau acelei opțiuni de amenajare a balconului dvs. va depinde de dimensiunea camerei. De exemplu, pe un balcon mic al unui Hrușciovka cu cinci etaje este puțin probabil să poată fi capabil să se potrivească un simulator masiv. În acest caz, poate fi mai potrivit să combinați spațiul balconului cu spațiile bucătăriei sau camerei.
Aproape orice balcon poate găzdui un perete de bufet și un turnichet
Dacă vă gândiți să instalați orice mașină echipată cu un motor electric, atunci merită să vă gândiți la izolarea fonică a ferestrelor. Nu este dificil să o faceți cu propriile mâini.
Un adevărat atelier de croitorie
Vedeți, de asemenea, Art Deco în interior: design, fotografii, sfaturi
Atelier de lucru
Pentru cei cărora le place să lucreze în aer liber, puteți face un studiu pe balcon. Acest lucru va da o noutate atmosferei de lucru și, prin urmare, va crește productivitatea.
Un mic birou de acasă se va potrivi chiar și pe un balcon îngust
Atunci când amenajați un balcon mic ca o cameră de lucru, ar trebui să începeți renovarea prin îndepărtarea vechii placări de perete și a podelei. Acordați o atenție deosebită materialului de pardoseală pe care intenționați să îl repoziționați. Pe balconul dvs. trebuie să fie neapărat lemn sau derivați ai acestuia. Dacă înălțimea permite, placa de pardoseală trebuie așezată pe lambriu, iar spațiul rezultat trebuie umplut cu izolație.
Pentru o atmosferă de lucru, un stil clasic este cel mai bun, cu liniile sale stricte, precum și cu nuanțele contrastante. Pe peretele lateral, aranjați un raft de cărți cu un birou în stil clasic.
Cabinetul de pe balcon este convenabil în ceea ce privește iluminatul — nu trebuie să aprindeți lămpile în timpul zilei
Sfat. Dacă este posibil, merită să furnizați un radiator de încălzire. În acest caz, înainte de finisarea interiorului camerei sub stratul de față al materialului, țevile de încălzire sunt pre-stabilite.
Locul de muncă într-un stil modern
Pe ferestrele balconului puteți atârna jaluzele cu role cu o imagine imprimată corespunzătoare din interior pe ele. În magazine puteți găsi o selecție imensă de diferite variante de imprimeuri. De la peisaje colorate, până la linii și forme complicate și răsucite.
Vedeți și Stilul japonez în interior într-o interpretare modernă
Camera de agrement
O astfel de cameră este perfectă pentru naturile sofisticate. Această idee este aplicabilă chiar și pentru interiorul unui balcon mic. Din mobilierul de aici se va potrivi un fotoliu confortabil cu spătar rabatabil, sau un balansoar. Mobilierul interior este decorat în funcție de propriul gust.
Cameră elegantă cu o saltea pe podea pentru relaxare
Patul suspendat nu este mai rău decât un scaun balansoar
O cameră de relaxare trebuie să aibă un aspect relaxant. În acest scop, stilul Provence ar trebui să se așeze pe balconul dumneavoastră. Caracteristicile sale distinctive sunt:
- combinații moi de tonuri de culori în interiorul camerei;
- utilizarea de pandantive metalice florale pe pereți și pe tavan;
- micile detalii ale elementelor de interior ar trebui să fie un ecou al schemei generale de culori;
- flori și plante care cresc din abundență în sudul Franței (de unde provine Provence).
Un loc confortabil de relaxare pe un balcon de 4 metri pătrați
Decorațiuni inspirate din Provence franceză
Podeaua este acoperită cu mochetă de o culoare verde bogat.
Dacă lățimea balconului permite, atunci aici puteți amplasa un pat, sau puteți cumpăra un scaun pliabil. Un loc de dormit suplimentar este dotat cu lămpi de perete de noapte. De-a lungul, pe unul dintre pereți, puteți atârna vaze cu compoziții florale sau puteți aranja un raft cu balamale, așezând pe el ghivece cu plante și alte elemente decorative menite să sporească șederea confortabilă a vizitatorilor acestui colț.
Atmosfera potrivită pentru o cină romantică
O masă frumoasă și scaune vieneze, iar hortensii în ghivece frumoase pe perete.
Rafturile deschise pe peretele din capăt sunt, de asemenea, potrivite pentru stilul Provence
Elementele decorative mici ale interiorului de pe balconul dvs. pot fi făcute cu propriile mâini. Acestea pot fi diverse compoziții florale cu flori artificiale și păsări din lumea animală. Stilul Provence vă va permite să vă dezvăluiți talentele la maxim.
Vedeți, de asemenea, stilul Loft în interiorul unui apartament mic
Grădina de iarnă
O atmosferă uimitoare în casa ta va crea o grădină de iarnă pe balcon. Desigur, ideea unei grădini de iarnă poate fi pe deplin realizată numai pe balconul spațios al unei cabane de țară. În funcție de varietatea de vegetație predominantă, va trebui să vitrinați un astfel de balcon cu ferestre largi și poate chiar în loc de tavan să faceți o structură vitrată înclinată sub formă de vitralii. Dar chiar dacă aveți un balcon mic, puteți aranja interiorul pentru o grădină de iarnă.
Atunci când organizați o grădină de iarnă pe balcon, este necesar să luați în considerare nu numai izolarea și iluminarea, ci și protecția împotriva luminii solare strălucitoare
Important! Atunci când alegeți plantele pentru balcon, țineți cont de amplasarea balconului în raport cu laturile de lumină. Cu o iluminare bună, puteți alege plante iubitoare de lumină. Dimpotrivă, dacă balconul este situat la nord, merită să plantați flori adecvate.
Grădinăritul vertical economisește spațiu și arată spectaculos
Dacă apartamentul dvs. are o loggie spațioasă, acesta este un mare avantaj. O loggie care se întinde de-a lungul a două camere cu vegetație densă va crea o atmosferă de mister, de prospețime în camerele dvs.
Plantele mici sunt cel mai bine atârnate de-a lungul pereților loggiei. Plantați flori buclucașe înșirându-le ramurile pe lungimea camerei și așezați palmieri mari și verzi în colțurile loggiei.
Dacă nu există suficient spațiu, așezați plantele în ghivece sau pe rafturi pe pereții laterali ai balconului
O grădină de iarnă pe balcon va încânta privirea pe tot parcursul anului
O opțiune interesantă va fi amenajarea unui mic pat de flori, sau plantarea unui gazon verde. La amenajarea unui astfel de colț verde, vă puteți distra de minune, simțind aromele florale, precum și jucând mini-golf.
Separați loggia de spațiul de locuit este cel mai bine uși glisante largi din sticlă. Acestea sunt instalate în locul unui perete despărțitor. Textura de sticlă este selectată de diferite tipuri, ceea ce vă permite să obțineți diferite efecte vizuale.
Vedeți, de asemenea, Combinați corect albastrul cu alte culori
Camera pentru copii
Un spațiu de balcon pentru o cameră de copii este un loc potrivit. În clădirile noi proiectați acum balcoane largi și spațioase. O astfel de cameră îndeplinește toate cerințele privind dimensiunea atunci când se amenajează interiorul cu mobilier și elemente decorative.
Camera pentru copii pe balcon va fi o adevărată mană cerească pentru un apartament de dimensiuni mici
Balconul poate fi transformat într-o zonă de joacă
Stilul unei astfel de camere poate fi complet diferit. Aici se va potrivi atât designul interior tematic, cât și cel clasic modern.
Atunci când alegeți un stil clasic, ar trebui să se acorde prioritate tonurilor netede, combinate favorabil unul cu celălalt. Accentele țipătoare nu ar trebui să fie aici.
Proiectarea unui balcon în stil clasic pentru un adolescent
Amenajarea spațiului pentru copii într-un stil modern
Atunci când localizați balconul în camera copiilor, o soluție de succes va fi amenajarea unei camere de sport. Instalați un perete suedez cu un bar în partea de sus. Din mobilierul de aici se va potrivi un fotoliu moale sau un puf mic pentru citirea cărților.
Peretele bufet ar trebui să fie fixat pe un perete de capitală
Vedeți, de asemenea, Designul unui apartament studio de 30m2. Principii de bază
Bionică în proiectarea balconului
În cazul în care loggia se învecinează cu una dintre camere, există posibilitatea de a combina aceste camere. Îndepărtați complet peretele despărțitor și decorați partea de fereastră a balconului în stilul natural modern «Bionics». Acest stil reflectă pe deplin esența lumii naturale din jurul nostru — contururi netede, culori naturale naturale în interiorul camerei.
Designul futurist al zonei de luat masa în stilul Bionic
Stilul Bionic implică repetarea formelor naturii. Astfel, fereastra balconului care dă spre stradă poate fi refăcută sub formă de celule de albine (fagure de miere). De asemenea, dacă nu există planuri de a demonta complet peretele camerei, puteți face câteva găuri în el de formă arbitrară și puteți obține o compoziție arhitecturală interesantă. De vegetație vor arăta interesante tulpinile de bambus verde.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023