Formarea unui colț de lucru depinde de numărul de camere: o loggie, o cămară sau un spațiu minim într-o zonă mică pot fi folosite pentru a îndeplini sarcina.
Într-un spațiu de locuit obișnuit este permisă zonarea cu căutarea unui spațiu departe de camera copiilor sau de locurile de vizite frecvente.
În cazul în care un birou de lucru este folosit pentru primirea vizitatorilor, acesta este plasat în imediata apropiere a intrării.
Biroul de acasă ar trebui să fie restricționat de uși, astfel încât cei mici să nu poată interfera cu negocierile de afaceri.
Fiecare idee are propriile sale complexități care necesită o analiză detaliată.
Atunci când vă gândiți la modelul unui mic birou în apartament, trebuie să acordați atenție următoarelor nuanțe:
- Alegerea unui loc potrivit — colțul de lucru este amenajat în orice punct, inclusiv un dormitor, un balcon, un dulap. Principala cerință este un nivel minim de zgomot, care va distrage atenția de la munca productivă.
- Separați zona de lucru — o mică rearanjare prin mutarea unui dulap sau a unei rafturi cu cărți va ajuta la crearea unui spațiu separat. În cazul în care nu există nicio posibilitate, ca alternativă se folosește un spațiu temporar cu o masă pliantă.
- Găsirea unui scaun potrivit — cea mai bună alegere va fi un model cu înălțime reglabilă și spătar ergonomic. Timpul prelungit petrecut la calculator afectează negativ mușchii spatelui. Trebuie să existe un spațiu liber între picioare și scaun pentru a evita perturbarea circulației sângelui în extremități.
- Suportul pentru picioare — un model reglabil creează condiții confortabile și reduce riscul ca vasele de sânge din membrele inferioare să fie strânse.
- Suport pentru monitor sau laptop — se consideră că poziția optimă a ecranului este la nivelul ochilor și la lungimea brațului. Accesoriile ar trebui să aibă o reglare a înălțimii, astfel încât este mai ușor să găsiți indicatorul potrivit sau să lucrați în picioare.
- Reglarea iluminării — poate fi nevoie de jaluzele sau perdele dacă se află în apropierea unei ferestre. Dacă lumina naturală este insuficientă, va trebui să achiziționați în plus o lampă sau un aplicator (fără a pune la socoteală candelabrul de deasupra capului). Luminile personalizabile fixate pe perete vor ajuta la economisirea spațiului pe birou. Becurile cu o lumină gălbuie caldă sunt optime.
- Organizarea cablurilor — un număr mare de cabluri este enervant și distrage atenția. Există opțiuni din comerț pentru a păstra cablurile în locuri specifice. În cazuri extreme, se folosesc cleme sau magneți pentru a rezolva problema.
Este de dorit să folosiți organizatoare: modelele verticale simplifică accesul la hârtii, modulele suspendate și prefabricate economisesc spațiu, vă permit să creați o ordine exemplară în zona de lucru.
Vedeți și Caracteristicile designului interior clasic american
Conținut
Mini-office pe o consolă
În condițiile unui spațiu minim și a lipsei de spațiu liber pentru un birou convențional, se organizează o versiune ușoară.
O consolă cu un blat de masă este atașată la perete, a cărei lățime nu trebuie să depășească 40 cm. Cea mai bună opțiune va fi o mostră cu sertare pentru depozitare (agende, ustensile de scris etc.).
Pentru a evita interferențele din partea structurii atunci când nu este folosită, este suficient să scoateți scaunul de sub blatul mesei. În plus, lângă structură există rafturi pentru dosare, iar iluminatul multifuncțional este instalat în paralel.
Vezi și Schema de culori în interiorul unei case sau al unui apartament modern
Birou de lucru într-un dulap
O soluție neașteptată vă permite să formați un loc de muncă confortabil. Avantajele ideii includ posibilitatea de a instala:
- calculator/laptop;
- o imprimantă sau un echipament multifuncțional;
- gadgeturi și accesorii suplimentare.
După «închiderea» biroului, doar scaunul va servi ca o amintire a misterului dulapului care ascunde un spațiu de lucru confortabil.
Vezi și Culoarea Tiffany în interior: caracteristici, fotografii
Birou pe pervazul ferestrei
Companiile de design folosesc adesea ideea de amenajare a spațiului lângă fereastră pentru a crea soluții originale.
Avantajul de a forma un birou pe pervazul ferestrei este o cantitate suficientă de lumină naturală, odihnă periodică pentru ochi datorită distragerii atenției peisajului stradal.
Singurul dezavantaj este că ideea de minimalism nu este potrivită pentru partea sudică din cauza soarelui prea strălucitor.
Pentru munca de seară pe ea va fi nevoie de iluminare suplimentară sub formă de lămpi reglabile. Dacă măriți spațiul și instalați un blat de masă din metal sau plastic pe pervazul ferestrei pe toată lățimea camerei, puteți obține spațiu suplimentar pentru a instala echipamente de birou, rafturi și așa mai departe.
Vezi și Stilul suedez în interior: 10 reguli de amenajare suedeză
Birou acasă în colțul camerei de zi
Cea mai mare cameră din casă are spațiu neîmplinit. În colțul camerei de zi, lângă canapea, puteți pune o masă mică, iar pe pereții din apropiere atârnați rafturi și instalați un iluminat suplimentar sau o lampă.
Pentru a sublinia spațiul din colț, se folosesc partiții:
- gips-carton — versiuni clasice sau ușoare, cu instalarea de spoturi în interior, care vă permit să creați o aerisire vizuală la nivelul structurii;
- sticlă — nu afectează sau reduce perimetrul, nu interferează cu trecerea liberă a luminii solare în timpul zilei;
- mobile — ecranele sunt selectate sub ideea principală a interiorului;
- decorativ — rafturile, pe lângă zonare, poartă o sarcină funcțională suplimentară.
Colțul din camera de zi — opțiunea optimă pentru un apartament de dimensiuni mici cu copii mici.
Vedeți, de asemenea, stilul mediteranean în designul interior
Locul de muncă în cămară
Într-o locuință detașată prin design, există camere de uz casnic suplimentare concepute pentru depozitarea lucrurilor.
Majoritatea proprietarilor au cămări pline de vechituri vechi și inutile care ar fi trebuit să fie eliminate de mult timp.
Eliberarea spațiului dezordonat ajută la organizarea unui bun loc de muncă. În același timp, ușa garantează liniștea și intimitatea.
Principala nuanță a camerei auxiliare este nevoia de iluminare. Pentru a îndeplini această sarcină, sunt potrivite aplice cu lumină mai degrabă blândă decât rece. În același timp, cămara este situată în cadrul apartamentului, deci este destul de ușor să îi aduceți un iluminat central.
Vezi și Crearea unui interior original al casei în mediul rural
16 idei pentru amenajarea unui mini-office acasă
Soluțiile neașteptate pentru mini-birourile din apartament sunt prezentate mai jos. Cititorii vor putea evalua aceste opțiuni pentru a obține câteva idei. Poate că cineva le va implementa pe toate sau va alege unul sau două elemente pe care să le instaleze în casa sa.
- Accentul însorit în interiorul biroului de acasă va crește concentrarea, va îmbunătăți starea de spirit. Și, deși la prima vedere pare un astfel de colț prea îndrăzneț, de fapt va deveni foarte confortabil.
- Stilul scandinav, ca în fotografie, vă va face să lucrați fructuos, fără a vă distrage atenția cu fleacuri. Această opțiune este potrivită pentru o familie în care ambii soți petrec mult timp la laptop sau la tabletă.
- Spațiul minim dintre cele două dulapuri este destul de potrivit pentru a crea un loc de muncă. Desigur, nu este prea spațios, dar este un colț separat, izolat.
- Umplerea spațiului gol de sub scări va economisi spațiu în restul camerei. Opțiunea devine aproape clasică.
- Utilizarea unui secretaire este potrivită pentru locuințe de dimensiuni mici, în 25 de metri pătrați, cu 1-2 camere. În acest caz, micul dvs. birou poate fi întotdeauna ascuns.
- Dintr-o cămară standard, ca în fotografie, se formează o cameră frumoasă pentru muncă. Accentul principal este pus pe mobilierul ușor și pe o iluminare suficientă.
- Ideea din apropierea ferestrei este o modalitate clasică de a rezolva problema lipsei de spațiu.
- Aranjarea pe balcon vă permite să obțineți o cameră separată pentru muncă. În același timp, va trebui să aveți grijă ca acesta să fie cald și în sezonul rece.
- Versiunea gata făcută a unui birou mobil de casă este o opțiune simplă pentru crearea unui loc de muncă.
- Soluția cu un birou pliabil — utilizată în apartamente cu o cameră. După cum puteți vedea din fotografie, din punct de vedere tehnic nu este deloc dificil de realizat.
- Un adevărat colț de lucru pentru doi rezolvă problema cu lipsa de metri liberi. Iar psihologii au afirmat în repetate rânduri că munca în comun crește productivitatea.
- Soluția finalizată cu verdeață suplimentară și un ventilator de tavan-lustruitor necesită mai mult spațiu.
- Aranjarea pervazului ferestrei în culori albe. Această soluție este potrivită pentru camere mici și înguste în clădiri vechi cu cinci etaje.
- Divizarea zonală a camerei cu un raft — designul modern mic se caracterizează prin spațialitate. O variantă pentru amplasarea într-o cameră de zi comună.
- În centrul atenției se află o masă de colț albă. Cu toate acestea, de fapt, aici puteți instala o varietate de modele diferite.
- Mobilierul pentru un dormitor mic cu un dulap se caracterizează prin comoditate — atunci când pliați patul în dulap, camera devine un loc de muncă.
Vedeți, de asemenea, stilul retro unic și uimitor în interior
Costul aproximativ al unui birou mic
Crearea unui colț de lucru la domiciliu necesită costuri:
- scaun de birou — 2 600 rub;
- suport pentru picioare — 1 000 de ruble;
- suport pentru monitor — 2 100 rub;
- lampă — 850 rub;
- suporturi pentru 4-7 cabluri — 200 rub;
- raft-organizator suspendat — 300 rub;
- un birou de calculator simplu — 1 700 de ruble.
Costul total va fi de 8 750 de ruble.
Designul de birouri mici în apartament nu necesită cheltuieli serioase și reparații majore. Este suficient să faceți un plan-proiect, să creați o listă de lucruri obligatorii și să încercați să le cumpărați în perioada de reduceri.
Data publicării: 5-20-2022
Actualizare data: 5-20-2022