Cum de a alege designul unei bucătării mari

O bucătărie mare este visul fiecărei gospodine, într-o astfel de cameră puteți implementa orice design.

Caracteristici și principii de design interior

Designul unei bucătării mari vă oferă o mulțime de oportunități pentru punerea în aplicare a oricărei idei de design care va fi pe placul dvs. Designul funcțional al unei zone mari are multe nuanțe care trebuie luate în considerare. Pentru început, desenați un proiect mic, unde vor sta căștile și aparatele, decideți asupra locației zonei de luat masa și a tejghelei de bar. Conform legilor ergonomiei, principalele zone pentru gătitul confortabil al gazdei — frigiderul, aragazul și chiuveta — ar trebui să fie plasate într-un triunghi de lucru echilateral, ceea ce ajută la optimizarea spațiului pentru gazdă.

proiect de bucătărie mare.

O cameră mare este mai ușor de proiectat, un triunghi de lucru poate fi creat cu ușurință.

Din punctul de vedere al funcționalității și al confortului, să analizăm diferitele opțiuni de aranjare a mobilierului și a echipamentelor în bucătărie:

  • Aranjamentul de colț, atunci când mobilierul este plasat la un unghi de-a lungul a doi pereți adiacenți ai camerei. Aceasta este o instalare clasică a unui set de bucătărie, care eliberează spațiu liber pentru o zonă de luat masa sau pentru instalarea unui blat de bar.
  • Aranjament liniar. Mobila este plasată de-a lungul a trei pereți adiacenți ai încăperii. Această opțiune este adesea utilizată în camere mici, fără o zonă de luat masa.
  • Aranjament de mobilier cu o insulă, care este de obicei plasată pe suprafața de gătit și chiuvetă și împarte bucătăria într-o zonă de lucru și una de luat masa.

Bucătărie cu o insulă.

Designul interior al unei bucătării mari cu o insulă.

Decideți asupra stilului în care va fi decorată camera. Într-o bucătărie mare, totul ar trebui să corespundă acestui stil: mobilier, aparate, accesorii și perdele pe care le veți atârna pe ferestre.

Vezi și Toate cele mai interesante lucruri despre decorul frigiderului

Zonarea unei bucătării mari

Idei pentru o bucătărie mare cu alocarea de zone diferite sunt acum o mulțime — o puteți face cu ajutorul mobilierului sau cu ajutorul ideilor de design pentru decorarea podelei și a pereților. Dacă spațiul camerei permite — alocați trei zone principale:

  • zona de gătit, unde stăpâna casei va fi confortabilă;
  • o masă de luat masa unde vă veți aduna cu familia și oaspeții;
  • o zonă de relaxare în care puteți pune o canapea mică, o măsuță de cafea și un televizor.

Un apartament cu o bucătărie mare vă va permite să alocați toate aceste zone și, în același timp, să conectați zona într-un singur întreg.

Divizarea bucătăriei în zone.

Pentru a crește funcționalitatea, puteți împărți spațiul bucătăriei în trei zone principale.

Există mai multe moduri de zonare:

  • mobilă, cel mai comun și cel mai simplu mod. Cu ajutorul unei insule de bucătărie, a unei mese, a unui tejghea de bar sau a unei canapele plasate de-a lungul camerei, puteți împărți cu ușurință spațiul în două părți;
  • o mică partiție, un raft sau chiar un paravan vă vor ajuta să planificați camera. Peretele despărțitor poate fi realizat cu nișe care vor adăuga rafturi utile pentru lucrurile mici și frumoase. Puteți pune plante de apartament pe raft, acestea vor adăuga confort și vor decora orice cameră. Cu ajutorul unui paravan frumos puteți regla spațiul și, dacă este necesar, paravanul poate fi îndepărtat.
  • un etaj cu mai multe niveluri. Puteți ridica bucătăria sau zona de luat masa pe podium, dar merită să ne amintim că masa de luat masa pe podium este folosită doar în camere foarte spațioase. Podeaua și tavanul în diferite scheme de culori este, de asemenea, o opțiune potrivită, în această variantă de zonare evitați contrastele îndrăznețe de culoare, este mai bine să aplicați diferite texturi de materiale într-o singură schemă de culori și tonuri diferite.
  • pereți. Acum există o mare varietate de soluții cromatice pentru zonare. Bucătăria, de regulă, face mai întunecată, iar holul cu o zonă de luat masa lumină.
  • opțiune foarte frumoasă și originală — pentru a pune un acvariu mare între zone, nu va lăsa pe nimeni indiferent.
  • iluminat. Pe suprafața de lucru a bucătăriei folosiți o mulțime de lumini LED mici, deasupra mesei de luat masa atârnă un candelabru frumos, iar în zona de lounge puneți o lampă de podea.

Zonarea unei bucătării mari.

Există mai multe modalități de zonare a spațiului unei bucătării mari.

Vedeți și Caracteristicile designului de bucătărie de 8 metri pătrați. m.

Stiluri de proiectare a unei bucătării mari

Alegerea stilului interiorului modern al unei bucătării mari este sarcina principală și principală în crearea unei camere confortabile și confortabile.

Aici puteți fi ghidat de preferințele dvs. de gust și de posibilitățile financiare.

Stilul unei bucătării mari.

Designul unei bucătării mari este posibil sub mai multe stiluri.

Vezi și Principii de proiectare pentru o bucătărie mică de 5 metri pătrați

Stil clasic

Clasicul s-a bucurat întotdeauna de o mare popularitate și cerere. Designul în acest stil vă permite să combinați simplitatea, confortul și luxul interiorului.

Aderarea stilului clasic la liniile drepte și stricte în aranjarea mobilierului și a finisajelor de podea și de perete face posibilă aplicarea acestui stil în orice încăpere.

Bucătărie clasică.

Proiectarea unei bucătării mari în stil clasic.

În acest stil, mobilierul în tonuri deschise este instalat cu ajutorul decorării blaturilor de o culoare mai închisă din materiale naturale: lemnul și piatra vor fi întotdeauna la modă. Designul general al încăperii implică o cameră mare și luminoasă, cu mici accente de culoare sub forma unui șorț la suprafața de lucru, combinată în același stil cu masa din zona de luat masa. Linoleumul de pe podea, stilizat ca lemn, va arăta bine — toate materialele pentru finisare ar trebui să fie naturale.

Materiale pentru designul bucătăriei.

Pentru un design clasic, se folosesc numai materiale naturale.

Stilul clasic exclude o mulțime de detalii mici în interior, totul ar trebui să fie funcțional. Suficient de un raft în cameră cu bibelouri frumoase. Persoanele care aleg acest stil sunt foarte romantice.

Vezi și Care poate fi designul bucătăriei într-o casă de țară

Minimalism

Particularitatea acestui stil este accentuată de simplitate și un sentiment maxim de gol în spațiu. Nimic superfluu în mobilier și decor, fără accente luminoase clasice și elemente decorative suplimentare în interior — totul este doar funcțional.

Bucătărie minimalistă.

Proiectarea unei bucătării mari în stil minimalist.

Designul este realizat în una sau maxim două culori ale setului de bucătărie cu aparate încorporate în tonul mobilierului. Pentru a crea acest stil, alegeți o combinație de culori albe, negre, gri și bej cu o textură lucioasă. Finisajele pentru podea și pereți în tonul mobilierului. Iluminarea maximă a spațiului cu ferestre deschise, pe care în loc de perdele atârnă adesea jaluzele.

Culori pentru minimalism.

Stilul minimalist folosește maximum 3 culori.

Acest stil se potrivește persoanelor creative cărora le place ordinea perfectă în casa lor.

Vedeți și Designul interior al bucătăriei în mediul rural: idei și sfaturi

Stilul de țară

Un stil excelent pentru cei cărora le este dor de folclorul rustic din marele oraș.

Determinați ce «sat» va domni în bucătăria dvs.: rusesc, francez, englezesc sau american — fiecare are propria sa aromă. Principalul lucru în acest interior este totul natural: lemn, piatră și cărămidă în finisarea camerei, culori naturale ale tapetului cu motive naturale sau carouri.

Bucătărie de țară.

Interiorul unei bucătării mari în stil rustic.

Mobilier masiv din lemn vechi cu o mulțime de elemente de decorare, masă rotundă acoperită cu o față de masă și covoarele necesare pe podea.

Este necesar să se excludă suprafețele netede și lucioase: textura aspră a podelelor și a mobilierului în acest stil arată foarte bine cu culori delicate pe pereți.

Cum să decorezi în stil rustic.

Stilul country exclude suprafețele lucioase și netede.

Acest stil se potrivește personalităților originale care iubesc o atmosferă confortabilă în casă.

Vezi și Diverse decorațiuni de bucătărie cu propriile mâini

Modern

Atunci când decorați în acest stil, puteți experimenta cu texturi și culori — combinați textura aspră a materialelor naturale cu suprafețe lucioase și sticlă în finisaj. Alegeți orice culoare de mobilier luminos care vă place și combinați-o cu finisajul de sub cărămidă. Adăugați o mulțime de accente luminoase în interiorul camerei în combinație cu podele din lemn sau plăci ceramice cu ornamente.

Bucătărie în stil modern.

Interiorul unei bucătării mari în stil modern.

Acest stil aplică o mulțime de sticlă și suprafețe lucioase în setul de bucătărie. Ca o opțiune, puneți o masă rotundă din sticlă în zona de luat masa și excludeți fețele de masă și covoarele.

Acest stil implică o lumină blândă și moderată în încăpere și perdele ușoare în culoarea setului de bucătărie. Experimentele cu formele și culorile se combină perfect și vor da viață tuturor fanteziilor tale, dacă ești o fire creativă.

Cum să proiectezi o bucătărie în stil modern.

Stilul modern favorizează suprafețele lucioase și din sticlă.

A se vedea și Bucătărie-sufragerie 18 pătrate. Sfaturi de design

Contor de bar în bucătărie

Contorul de bar într-o bucătărie modernă este acum foarte relevant. Cu un astfel de contor, puteți împărți o cameră mare în zone și puteți adăuga o suprafață suplimentară la interior pentru o gustare ușoară sau o întâlnire cu prietenii. Într-o cameră mare, acest colț poate fi folosit ca o zonă separată, pe care o puteți proiecta în designul setului de bucătărie, în zona de luat masa sau puteți face un accent suplimentar separat în cameră. Contorul de bar trebuie să se armonizeze în mod necesar cu restul mobilierului din cameră.

Bucătărie cu un blat de bar.

Interiorul unei bucătării mari cu un contor de bar.

Recomandări și sfaturi pentru crearea unui design

Atunci când aranjați o cameră mare, alegeți două culori principale care vor fi prezente în design:

  • mobilier de culoare strălucitoare cu pereți monotoni sau culori texturate în ton;
  • atunci când alegeți mobilier clasic monocrom, adăugați un model mare, viu colorat pe pereți și perdele luminoase la ferestre;
  • textura și finisajul podelei din lemn trebuie să fie organice cu designul general, adăugați un șorț în zona de lucru în stilul general;
  • pardoseala din gresie ceramică din bucătărie ar trebui să se armonizeze cu laminatul din zona de luat masa și să fie realizată în aceeași textură.

Design interior de bucătărie mare.

Proiectați o bucătărie modernă cu un spațiu mare în culori deschise.

O cameră mare vă oferă o mulțime de oportunități de a fi imaginativ și de a o decora în gustul dvs. și orice design.

Actualizare data: 5-6-2022