Culoarea piersicii în interiorul bucătăriei

Bucătăria în tonuri de piersică arată întotdeauna estetic, este plăcut să gătești și să mănânci.

Caracteristicile piersicii în interiorul bucătăriei

Piersica, spre deosebire de portocaliu, galben, roșu, nu este o culoare strălucitoare și incitantă, ci dimpotrivă — liniștitoare, pacificatoare. Camera de bucătărie decorată cu acest ton, rareori face monocromie, mai des — combinată cu alte tonuri contrastante sau complementare.

Camera de bucătărie decorată cu acest ton, rareori face monocromie, mai des - combinată cu alte tonuri contrastante sau complementare.

Bucătăriile decorate în acest ton sunt rareori monocrome, ci mai des sunt combinate cu alte tonuri contrastante sau complementare.

Vezi și Designul culorii mov în interiorul bucătăriei

Proprietăți ale culorii piersicilor

Culoarea piersicii are un aspect cald, delicat și catifelat în orice interior. Pentru bucătărie, această culoare este optimă, deoarece este «apetisantă», acest ton va fi pe gustul femeilor, deoarece ele sunt cele care se ocupă cel mai des de gătit. Tonurile de piersică sunt ușor de combinat cu tonuri neutre, unele luminoase. Nu este dificil să creați o atmosferă festivă cu această culoare.

Atmosferă festivă, cu ajutorul acestei culori, pentru a crea o atmosferă foarte ușoară.

Este ușor să creați o atmosferă festivă cu această culoare.

Vezi și Care poate fi designul unei garsoniere

Combinații de culori

Combinați această nuanță cu tonuri situate unul lângă altul pe roata de culori, precum și cu tonuri complet opuse. Când bucătăria este lipită cu tapet de piersici, în căști alegeți alb, bej, carmin sau viceversa. Cu cât spațiul bucătăriei este mai spațios, cu atât mai multe combinații luminoase și îndrăznețe sunt permise. Dar în cadrul unei încăperi nu este recomandată folosirea a mai mult de trei culori în același timp.

Cele mai bune opțiuni de combinație se obțin cu:

  • alb floral;
  • auriu;
  • scorțișoară;
  • bej-roșu;
  • dahlia;
  • turcoaz;
  • roz purpuriu;
  • denim;
  • verde deschis;
  • maro;
  • roșu vin;
  • maro verzui;
  • galben cărbune;
  • morcov.

Vezi și Designul bucătăriei mici — atenție la fiecare detaliu

Tonuri de maro

Mobilierul este de obicei făcut în maro — aici va fi plasat pe un fundal de piersică. Sunt folosite diferite nuanțe de maro — de la cele mai deschise, calde, discrete, până la cele mai închise, aproape negre, creând contrastele necesare. Cornișele, ușile, podelele, plinte și o parte din draperii pot fi, de asemenea, vopsite cu cafea, maro-gălbui, salcie, castan etc.

Mobilierul este de obicei realizat în maro - aici va fi plasat pe un fundal de piersică.

În culoarea maro se execută de obicei mobilierul — aici acesta va fi așezat pe un fundal de piersică.

Vezi și Caracteristicile designului de bucătărie în x ruschevka

Alb

Culorile alb-piersică, crem-piersică sunt recomandate pentru a decora camere înguste, cu ferestre orientate spre nord, nord-vest. Combinația nu întunecă spațiul, ci dimpotrivă — îl umple cu lumină, mai ales dacă în cameră sunt multe planuri lucioase, oglinzi. Albul face mobilierul, perdelele, decorul mulat (dacă este disponibil).

Culorile alb-piersică, crem-piersică sunt recomandate pentru camerele mici cu ferestrele orientate spre nord sau nord-vest.

Culorile alb-piersică, piersică cremoasă sunt recomandate pentru a decora încăperi înghesuite, cu ferestrele orientate spre nord, nord-vest.

Vezi și Bucătării cu un cazan pe gaz: design

Teracotă, cărămidă

Combinațiile cu roșu cărămiziu, culoarea teracotă, sunt considerate «clasice», deoarece amintesc de natură. Nuanțele de «argilă» sunt cel mai des folosite în interioarele arabe, indiene, precum și în cele de tip loft, în stil industrial. Într-o astfel de paletă executați o parte din fundal, detalii decorative separate, draperii de camere mari, ghivece de flori și vase cu buchete uscate.

Combinațiile cu roșu-cărămiziu, culoarea teracotă, sunt considerate

Combinațiile cu roșu cărămiziu, culoarea teracotă, este considerată «clasică», deoarece amintește de natură.

Vezi și Cum să folosești cărămida în interiorul bucătăriei

Contrastul

Tonurile luminoase, puternic contrastante, «înlătură neclaritatea» din interior, creând un design dinamic, subliniind culoarea principală. Opusul portocaliu și piersicilor este considerat un albastru blând, dar nivelul de saturație este permis diferit. În rolul de contrast sunt folosite și verdele, galbenul strălucitor, negrul, acidul-salata, etc. Astfel de combinații sunt recomandate pentru spații mari, inclusiv combinate.

Tonurile luminoase, puternic contrastante,

Tonurile luminoase, puternic contrastante «elimină neclaritatea» din interior, creând un design dinamic, subliniind culoarea principală.

Bej

Atunci când scopul este de a crea o cameră cât mai neutră, romantică, lipsită de agitație și anxietate, piersica se combină cu culoarea bej. Experții o numesc pe aceasta din urmă o culoare de bază. Pentru ca bucătăria decorată în astfel de tonuri să nu fie prea plictisitoare, adăugați pete de accent, linii în cele mai mici cantități.

Atunci când există un obiectiv de a crea cea mai neutră, romantică, lipsită de agitație și anxietate cameră, piersica este combinată cu culoarea bej.

Atunci când se urmărește crearea unei camere cât mai neutre, romantice, lipsite de agitație și anxietate, piersica se combină cu culoarea bej.

Vedeți și Designul bucătăriei de înaltă tehnologie: caracteristici ale stilului

Culori de fructe de pădure

Pentru «boabe» includ de obicei zmeură, cireșe, cireșe, afine și alte tonuri suculente, în mare parte reci, luminoase. Combinațiile cu piersica ies destul de apetisante, ceea ce este foarte caracteristic spațiului de bucătărie. Culorile de fructe de pădure sunt prezente ca design de fațade individuale, șorț de bucătărie, printuri adecvate pe tapet.

Combinațiile cu piersica ies destul de apetisante, ceea ce este foarte caracteristic pentru spațiul de bucătărie.

Combinațiile cu piersica ies destul de apetisante, ceea ce este foarte caracteristic spațiului de bucătărie.

Vedeți și Cum să alegeți designul unei bucătării mari?

Stiluri interioare potrivite pentru o bucătărie de piersici

Culoarea piersicii este potrivită pentru multe stiluri de interior — își va găsi locul în interioarele vechi și moderne, occidentale și orientale, minimaliste și mai «tricked out». Nu este necesar să păstrați un stil «pur» — pot fi folosite unele elemente de decor, textile, mobilier care nu sunt tipice stilului ales.

Culoarea piersicii este potrivită pentru multe stiluri de interior - își va găsi locul în interioarele vechi și moderne, occidentale și orientale, minimaliste și mai

Culoarea piersicilor este potrivită pentru multe stiluri de interior — își va găsi locul în interioarele vechi și moderne, occidentale și orientale, minimaliste și mai «tricked out».

Clasică

Există multe elemente în interioarele clasice, neoclasice, iar tonurile de piersică aici sunt recomandate pentru a se combina cu alb perlat, bej, argintiu. Mobilierul mat din lemn deschis pe un fundal «fructat» arată universal. Liniile de aici sunt clare, deși este prezentă o anumită cantitate de decorațiuni complicate. Piersica devine fundalul, mobilierul este făcut mai închis sau mai deschis, accentele contrastante sunt situate pe podea, tapet, perdele. Materialul principal este lemnul natural.

În interioarele clasice, neoclasice, există multe elemente, iar tonurile de piersică sunt recomandate să se combine cu alb perlat, bej, argintiu.

În interioarele clasice, neoclasice, există multe elemente, iar tonurile de piersică aici se recomandă să se combine cu alb perlat, bej, argintiu.

Vedeți și Cum să proiectați interiorul bucătăriei în stil japonez

Țară, Provence

Piersica aici este prezentă pe numeroase draperii «rustice», mobilier îmbătrânit artificial, tapet, șorț. Provence abundă în motive florale dispuse pe un fundal asemănător, country — celulă și dungă. Culorile suplimentare sunt galben, crem, lavandă, fistic, maro. Ele arată ca și cum ar fi «arse» la soare. Micul decor de răchită pe rafturi deschise și se face accentual.

Piersica aici este prezentă pe numeroase draperii

Piersica este prezentă aici pe numeroase draperii «rustice», mobilier îmbătrânit artificial, tapet, șorț.

Mediterană

Pentru acest stil, piersica este combinată cu tonuri de turcoaz, verde închis, gri nisipos, cărămiziu. Interioarele mediteraneene sunt caracterizate de luminozitate, prospețime, ca și cum ar fi pline de lumină, răcoare marină. Acest spațiu este plin de lumină, deci este ideal pentru bucătăriile cu ferestre orientate spre nord sau nord-vest. Pereții sunt, de obicei, decorați cu gresie lucioasă pestriță, casca, care nu are dulapuri superioare, draperii, devin monocrome, piersicile, există elemente de forjare (candelabre, picioare de mobilier etc.).

Interioarele mediteraneene se caracterizează prin lejeritate, prospețime, ca și cum ar fi pline de lumină, răcoarea mării

Interioarele mediteraneene se caracterizează prin lejeritate, prospețime, ca și cum ar fi pline de lumină, răcoarea mării

Etnic

Cele mai multe stiluri etnice sunt, de asemenea, realizate în tonuri de piersică. Aici se folosesc în plus nuanțe de teracotă (stil african), cărămiziu (stil egiptean), auriu (stil arab), nisip (stil japonez). Sunt acceptabile mai multe contraste mici — imagini de figuri de animale, plante, veselă pe tapet, textile, precum și decorul volumetric al acestui plan. Mobilierul este de obicei achiziționat brut, din materiale naturale, imitație de calitate a acestora. Sfat. Complet, «de la și până la» rezistați la această sau acea imagine etnică nu este necesară. De cele mai multe ori este subliniată doar de câteva elemente caracteristice, plasate pe un fundal relativ neutru.

Aici se folosesc în plus nuanțe de teracotă (stil african), cărămiziu (egiptean), auriu (arab), nisip (japonez).

Aici folosiți în plus teracotă (stil african), cărămidă (egiptean), nuanțe de aur (arabă), nisip (japoneză).

Modern

Stilul modern este destul de minimalist, cu culoarea piersicii ca fundal. Mobilierul din această cameră este simplu, dar funcțional, plin de luciu și metal. Liniile «complexe» și decorul cu forme fanteziste sunt practic absente, vasele sunt ordonate, discrete, fiecare lucru are locul său propriu, clar definit. Dintre culorile suplimentare, sunt potrivite albul, lemnul (wenge, zebrano), oțelul, albastrul deschis, tonurile de salată. Iluminatul este, de asemenea, selectat cu atenție aici.

Stilul modern este destul de minimalist, cu culoarea piersicii ca fundal.

Stilul modern este destul de minimalist, culoarea de fundal aici este piersica.

Elemente de decor pentru bucătărie

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente care creează «atmosfera». Se recomandă utilizarea lămpilor cu flux de lumină albă, care nu denaturează culorile. Designul lămpilor este selectat în conformitate cu stilul interior al camerei care este decorată. Un element decorativ luminos este șorțul — este decorat cu gresie, sticlă, plastic. Podeaua aici se recomandă să fie făcută din lemn ușor, să fie acoperită cu laminat impermeabil, să pună un linoleum dens. Tavanul, precum și pereții, pot fi făcute piersici ușoare.

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente care creează

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente care creează «atmosfera».

Sfat: decorul, mai ales într-o bucătărie înghesuită, nu ar trebui să fie mult — colectează praf și aglomerează camera.

Accesorii

Accesoriile potrivite se aleg în funcție de stilul interiorului. Acestea vor fi perne moi de canapea și carouri colorate, tablouri cu natură moartă și fotografii de familie în rame, plante în ghiveci și buchete uscate. O idee excelentă este un tapet cu fotografii 3D plasat pe unul dintre pereții liberi sau în zona de luat masa. Teme potrivite:

  • abstracțiuni vegetale complicate;
  • compoziții de format mare cu flori;
  • imagini cu fructe — întregi, tăiate în felii;
  • răsărituri și apusuri de soare;
  • imitații de zidărie, parchet;
  • munți, țărmuri nisipoase.

Imagini elegante de design de bucătărie

Pereții și plafoanele de culoarea piersicii din bucătărie vor completa designul în culori calde. Podeaua este ușor mai închisă la culoare. Șorțul de bucătărie va fi portocaliu deschis, mobilierul — roșu cărămiziu. Nu este o opțiune proastă atunci când garnitura de culoare piersică în sine este vopsită, cu care se combină tapetul foto în zona de luat masa. Fundalul general este apoi decorat cu albastru blând, violet, verde deschis.

Concluzie

Bucătărie «Peach» — o opțiune ideală pentru camerele în care doriți să creați o atmosferă confortabilă, să umpleți cu căldură și calm. Cum arată un astfel de design, puteți vedea pe fotografia de pe Internet, în surse tipărite. Reparația în sine, selecția de combinații, se face manual sau cu participarea specialiștilor invitați.

Bucătăria

Bucătărie «Peach» — o opțiune ideală pentru camerele în care doriți să creați o atmosferă confortabilă, să umpleți cu căldură și liniște.

Video: Ce combină culoarea piersicii în interior

50 de idei foto de bucătărie în nuanțe de piersică

Actualizare data: 12-22-2023