Utilizați culoarea albastră în interior ar trebui să fie atent și grijuliu
Albastrul clasic este numit în mod obișnuit «regal». Dacă vă uitați la nuanțele apropiate de violet, este albastru, safir, albăstrele, albăstrele, azur prusac. Din verde sunt derivate turcoazul și culoarea valului de mare.
Conținut
Impactul albastrului asupra psihicului uman
Privirea umană a fost obișnuită de mult timp cu toate variantele acestei culori. Pur și simplu nu se poate plictisi de ea. Psihologii susțin că un individ obosit din punct de vedere moral va merge exact acolo unde există o culoare albastră în interior. Ei cred că el personifică liniștea, ușurința, calmul.
Impactul culorii albastre depinde de nuanță: tonurile deschise dau liniște și calm, tonurile întunecate — profunzime și emoție
Multe spații de birouri sunt decorate în acest ton, doar variațiile și jocul de lumină se pot schimba. Dacă alegeți albastru închis, atunci atitudinea față de el se schimbă dramatic, reprezintă emoție, mister. Această soluție cromatică este aleasă de persoanele care preferă singurătatea, cuplurile căsătorite fără copii.
Pentru a atenua impactul culorii albastre ajutați elementele decorative luminoase
Culoarea albastră în interior are următoarele proprietăți stimulative:
- Stimulează îmbunătățirea funcțiilor cerebrale.
- Ajută la dezvoltarea creativității.
- Relaxează.
- Îmbunătățește activitatea vizuală, auditivă, tactilă.
- Ușurează senzația de foame.
- Te face mai senzual.
O cameră de zi clasică în albastru este o soluție foarte îndrăzneață
Important. Există o categorie de oameni care pot fi fanatici în legătură cu această sau acea nuanță. Culoarea albastră în interior nu este recomandată să fie îndrăgită de melancolici, poate apariția depresiei, a dorului de casă, apariția gândurilor sumbre.
Interioarele albastre într-o formă pură nu sunt atât de des întâlnite
Vezi și Uși albe în interior: fotografii, sfaturi
Combinație cu tonuri de terță parte
În ciuda faptului că albastrul este o nuanță destul de luminoasă și multifațetată, este capabil să se combine perfect cu multe culori:
Culoare | Caracteristică |
Alb | Combinația de albastru plus alb a fost considerată de mult timp un clasic. Nuanțele de albastru se pot dovedi a fi oricare. Cu ajutorul acestui stil de design în cameră puteți crea o atmosferă de luminozitate. Dacă aduceți împreună cu competență albastrul și albul, va exista un sentiment aproape fizic de răcoare. Micile detalii luminoase vor completa compoziția. |
Negru | Numai un maestru experimentat și talentat va putea armoniza combinația acestor nuanțe. Nu se recomandă să decorați camera numai cu ele. Dacă ideea este plăcută, există o dorință de a încerca, atunci trebuie acordată o atenție deosebită iluminării corecte. Preferați lămpile cu lumină caldă, care difuzează. |
Galben | Un favorit al stilului eclectic, confortabil. Galbenul, la fel ca și albastrul, poate fi rece și cald. Dacă încăperea este decorată în stil rustic, combinația de albăstrele plus galben deschis va avea mult succes. |
Portocaliu | «Partenerul» ideal al albastrului. În acest tandem, unul ar trebui să fie cald, celălalt — rece, și invers. De exemplu, portocaliul neon se va armoniza cu safirul sau turcoazul. Dacă alegeți între tonuri mute și semitonuri de portocaliu: somon, piersică, chihlimbar, va fi preferat albastrul luminos. |
Roșu | O combinație care excită imaginația și sistemul nervos. Una dintre culori trebuie să fie dominantă, a doua este mai bine să fie folosită punctual. |
Maro | Arată bine alături de albastru. O cameră decorată în stilul acestei soluții cromatice pare scumpă și nobilă. |
Combinația de albastru cu alte nuanțe este întruchiparea calmului și a seninătății
Culoarea galbenă este perfectă pentru a dilua interiorul rece, creat de nuanța albastru închis
Mulți designeri le place să se joace cu tonuri ale aceleiași culori. Albastrul este capabil să îi surprindă plăcut. Cele deschise pot fi folosite pentru a picta pereții, iar cele închise pot fi folosite pentru mobilier.
Vezi și Eclectismul ca stil de interior: idei, fotografii
Design interior
Designerilor moderni le place să lucreze cu culoarea albastră în interior. Este potrivit pentru orice cameră: bucătărie, cameră de zi, dormitor, hol. Frigul arată foarte bine în camere spațioase, unde există multă lumină solară. Dacă ferestrele «privesc» spre nord sau vest, este mai bine ca culoarea albastră în interior să se aplice în cantități mici.
Nuanțele de culoare albastră saturează interiorul cu prospețime, îi conferă profunzime și luminozitate
Oricât de paradoxal ar suna, dar nuanțele profunde ale acestei culori sunt perfecte pentru a picta pereții camerelor de dimensiuni mici. O va face confortabilă, caldă. De exemplu, poate fi un dormitor. Dacă zona este mare, atunci o mulțime de albastru închis o va face sumbră. În acest caz, albastru, acvamarin, indigo va arăta mult mai câștigător.
Nuanțele de albastru sunt capabile să dea profunzime camerei și să o facă vizual mai spațioasă
Atunci când se elaborează un proiect de design, este necesar să se acorde o atenție deosebită iluminării camerei. Acest lucru este deosebit de relevant pentru birou, camera de zi. Candelabrul principal poate fi completat cu mici, spoturi, sconces, instalați o lampă de podea. Albastrul va completa perfect interiorul camerei decorate în stil oriental. Abajururile albastre vor ridica plafoanele mai sus. Dacă doriți să extindeți vizual camera, puteți picta unul dintre pereți în albastru natural, iar restul în tonuri mai neutre și mai calme.
Paleta de culori albastre este destul de diversă și saturată
Nu este recomandat să forțați o cameră decorată în această schemă de culori, un număr mare de accesorii de mobilier. Albastrul rece predominant creează o impresie de puritate, sterilitate. Va întări efectul de feluri de mâncare de tonuri gri, argintii. Această soluție se va potrivi perfect în stilul de minimalism, hi-tech.
Vezi și Art Deco în interior: schema de culori, caracteristici, fotografii
Designul camerei de zi
Camera de zi este numită pe bună dreptate «sufletul» casei. Acolo primesc oaspeți, se relaxează, sărbătoresc sărbătorile. Designerii experimentați recomandă să se aplice în proiectarea mai multor tonuri deodată. Dacă pereții sunt albastru deschis, elementele de mobilier pot fi mai întunecate. Tapet saturat tonul saturat se diluează ușor violet, perla, gri. Dați atmosferei un aspect deosebit un accesoriu mare sau 2-3 accesorii mici de această culoare. Accentele albastre pot dilua griul sau bejul predominant.
Foarte ușor de perceput tandemul popular gri-albastru
Combinația albastru-verde aduce calm și liniște
Stilul denim este o opțiune interesantă pentru camera de zi
Dacă în camera de zi se află un mobilier masiv în tonuri de albastru, atunci acesta trebuie neapărat diluat cu perne, lămpi, vaze, huse din alte soluții cromatice.
Vedeți și Stilul de fuziune în interior — combinați incongruent
Designul dormitorului
Așa cum am menționat mai sus, culoarea albastră în interior este ideală pentru o cameră de dormit. O va face mai confortabilă, va crea o atmosferă relaxantă. Dar, nu folosiți nuanțe întunecate în design, acestea vor irita. Ciocolata, bejul, albul se armonizează cu ea. Pentru jocul de lumină, puteți instala o oglindă.
Combinația albastru-maro este naturală, astfel încât pot fi combinate munții și marea, cerul și copacii, florile și pământul
Orice dormitor poate da originalitate, unicitate, dacă alegeți combinația potrivită de culori a lenjeriei de pat. De exemplu, așternuturile albastre se combină cu bej, gri, maro.
Combinația albastru-albastru va extinde vizual spațiul din dormitor, dacă albastrul este folosit ca un ova accentual
Dormitor mic în stil scandinav
Naturile subțiri și romantice preferă combinația de tapet albastru, gri cu mobilier și accesorii bej. Nu este necesar să lipiți sau să vopsiți toți pereții cu această culoare, este suficient să plasați cu competență câteva elemente de accent (mobilier, perne, perdele, perdele, pături, huse). Galbenul, verdele, bejul o pot dilua.
Vezi și Vitralii în interior. Cum sunt ele?
Designul bucătăriei
În ultimii ani a devenit foarte la modă să decorezi spațiul bucătăriei în culori albastre, orice culoare este potrivită. Acestea împrospătează aspectul general al spațiului, combat senzația de foame. Dar, nu-l aplicați numai în interior, chiar și în diferite variante, se plictisește repede.
Alegerea culorii cerului de noapte pentru a decora interiorul bucătăriei nu este cea mai standard soluție
Interiorul bucătăriei cu culoarea albastru murdar, datorită fundalului alb predominant, camera nu pare mică
Cele mai des folosite combinații:
- Tapet albastru, albastru, crem, mobilier de bucătărie — bej, ciocolată.
- Tapet crem, piersică, mobilier de bucătărie — bej, argintiu, gri. Puteți dilua interiorul cu perdele galbene, perne.
- Tapetul este bej, mobilierul de bucătărie este crem, accesoriile sunt albastre.
- Tapet și mobilier de bucătărie gri, bej, crem, nuanțe luminoase sub formă de perdele, huse, blat de masă, șorț de faianță.
- Tapet albastru, gri, crem, mobilier de bucătărie — galben, portocaliu.
Set de bucătărie chic în stil clasic
Atunci când creați schema de culori a camerei de bucătărie, trebuie să vă amintiți, acesta este locul în care toți membrii familiei petrec mult timp, deci ar trebui să se potrivească tuturor.
Vezi și Culori deschise în designul modern
Designul camerei de copii
O cantitate mare de culoare albastră în designul interior al camerei pentru un copil nu este recomandată. În ciuda faptului că această nuanță este considerată masculină, multe dintre tonurile sale sunt perfecte pentru camera unei prințese. Toate variantele de albastru pot fi diluate în siguranță cu alb. Cu decorarea corespunzătoare, puteți crea cu ușurință un stil marin în cameră. De asemenea, este relevant pentru plasarea în zona de muncă intelectuală pentru o mai bună concentrare și atenție.
Tonurile albastre sunt destul de des folosite în interiorul camerelor pentru copii
O opțiune excelentă pentru decorarea camerei unui copil
Alegerea culorii principale pentru decorarea camerei copilului depinde de caracterul copilului
Pentru ca interiorul să nu fie prea greu și sumbru, poate fi diluat cu roșu, portocaliu, verde. Dacă zona decorată este destinată unui școlar sau student, puteți folosi în siguranță nuanțe saturate, pentru copiii mai mici preferați albastru, gri, bej.
Vedeți, de asemenea, Designul camerei de 20 de metri: zonarea, alegerea stilului și selectarea mobilierului
Designul băii
Culoarea clasică pentru baie este albul. Prin urmare, nu este adesea posibil să se întâlnească această cameră, decorată în culoarea albastră. La urma urmei, nu toată lumea știe că accentele de o astfel de culoare fac orice interior mai luminos și mai viu. Acest lucru este valabil mai ales pentru camerele de dimensiuni mici. Cu ajutorul ei, puteți extinde vizual spațiul, ridicați tavanul.
Baia în culoarea albastră va atrage persoanele energice și emoționale
Apa este întotdeauna asociată cu marea, cu zgomotul valurilor. Dacă așezați în baie chiar și un număr mic de accesorii în culoarea valului de mare, senzațiile vor crește. Tonul albastru va dilua bine robinetele cromate, mânerele, uscătorul de prosoape. Sau puteți pur și simplu să treceți câteva dungi gri de-a lungul peretelui.
Obiectele sanitare albe arată foarte bine pe un fundal albastru
Culoarea albastră clasică din interior va dilua cu succes turcoazul. Pentru ca baia să creeze de fiecare dată o atmosferă marină, o puteți așeza cu gresie de ton albastru-verde. Atmosfera va deveni mai proaspătă și mai dinamică. O puteți completa cu accesorii cu tematică marină.
Cada de baie albastru închis este ideală pentru personalitățile active și iubitoare de libertate. Camera din acest plan este asociată cu timpul nopții, misterul și liniștea, va dispune la somn. Inserțiile de aur și argint, ornamentele, desenele vor face camera mai luxoasă și mai scumpă.
Combinația de culori albastru și alb este la fel de potrivită atât pentru interioarele masculine, cât și pentru cele feminine
Cei mai mulți oameni nici măcar nu-și pot imagina cât de multifațetat și divers este albastrul. Acesta poate afecta psihicul unei persoane în diferite moduri, poate chiar să-i controleze starea de spirit și emoțiile. Prezența acestei nuanțe în interiorul camerelor vorbește despre «gustul» cromatic al proprietarului, despre capacitatea de a combina corect și competent tonurile luminoase și calme, menținând în același timp luxul și noblețea interiorului. Cu ea nu puteți face reparații la fiecare 2-3 ani, doar suficient pentru a dilua cu mici lucruri luminoase.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023