Culoarea roșie în interior arată elegant și, în același timp, ambiguu
Conținut
Psihologia culorii
Roșul are o energie foarte puternică. Conform credințelor vedice, este patronul primei chakre Manipura. Aceasta este rădăcina vieții, responsabilă de starea fizică și emoțională a unei persoane, de sănătatea sa, de capacitatea de a supraviețui în orice situație și de a se reabilita după șocuri. Această chakră este fundamentul vieții unei persoane. Prin urmare, culoarea care o patronează este puternică.
Pentru a crea o atmosferă calmă cu accente luminoase, folosiți tehnica «roșu pe alb»
Tehnica inversă a «albului pe roșu» vă permite să creați un mediu armonios, deoarece culoarea albă este capabilă să echilibreze orice interior
În psihologia modernă, se crede că roșul poate influența puternic psihicul uman. Este un stimulent. Asta înseamnă că sporește emoțiile și sentimentele pe care o persoană le simte în momentul în care se află într-un astfel de mediu. Poate provoca o puternică excitație emoțională atât de semn pozitiv, cât și negativ. În funcție de starea de spirit disponibilă, poate provoca furie, iritare, bucurie, entuziasm. Este demn de remarcat faptul că sentimentele provocate vor fi destul de puternice.
Este dovedit că această culoare are abilități de vindecare. Din acest motiv, medicina populară sfătuiește să purtați haine adecvate în timpul bolii. Se crede că acest lucru va contribui la accelerarea recuperării.
Puteți diversifica interiorul prin vopsirea unuia dintre pereți în culoarea roșie
Ați întâlnit simbolul vieții. Acesta are proprietatea de a afecta puternic psihicul uman, așa că trebuie să fiți atenți, întruchipând interiorul roșu în viață.
Vezi și Uși albe în interior: fotografii, sfaturi
Caracteristici de utilizare în interior
Roșu se referă la spectrul de tonuri calde. În consecință, transmite aceste proprietăți la design. În funcție de ce nuanță alegeți, obțineți rezultatul potrivit.
Cele de culoare deschisă vor da atmosferă spațioasă și prospețime. Această opțiune este potrivită și pentru o cameră mică. Tonurile delicate sunt mai mult folosite pentru camerele de copii sau dormitoare.
Pentru camera copiilor este mai bine să luați albastru deschis ca și culoare dominantă și să adăugați câteva accente cu roșu, subliniind sofisticarea și respectabilitatea mediului înconjurător
Dar, în general, această culoare este rareori folosită pentru camerele mici, deoarece nuanțele foarte luminoase și întunecate fac camera mai mică din punct de vedere vizual.
Rubinul ajută la concentrare și la focalizarea atenției, așa că se recomandă utilizarea lui în birou. Dar nu o folosiți din abundență, deoarece este destul de grea pentru percepția vizuală și poate provoca oboseală. Amintiți-vă de utilizarea rațională a colorismului și a armoniei.
Rafturile deschise arată șic pe un fundal roșu
Fiind cald, este capabil să trezească pofta de mâncare și afectează favorabil digestia. Acest lucru îl face să fie un oaspete deloc neobișnuit în bucătărie.
În general, este luminos și periculos, capabil să dea note luminoase, dar, dacă este folosit incorect, face camera sumbră și greu de perceput.
Vedeți, de asemenea, eclectismul ca stil de interior: idei, fotografii
Explorați întregul spectru
Acum putem trece la o defalcare detaliată a diferitelor nuanțe și a utilizării lor în interior.
Să începem cu cele tradiționale. Luminos și saturat, acesta se încadrează perfect în tendințele moderne. Minimalismul, high-tech, lofturile sunt foarte îndrăgite de el. În ciuda orientării lor de a simplifica totul, ei acceptă accente luminoase, principalul lucru este că respectă legile stilului. Cea mai frecventă este vopsirea unui perete în roșu sau prezența unor detalii de această culoare, cum ar fi textilele sau decorațiunile.
Astfel de rafturi originale vor fi potrivite atât pentru minimalism, cât și pentru lofturi
Bordeaux vă va ajuta, de asemenea, să creați un interior în acest spirit, făcând parte din spectrul principal. Această nuanță întruchipează liniștea, deoarece este profundă și bogată. Singurul său dezavantaj este că este dificil de combinat. Albul, bejul și griul se pot potrivi cu burgundia.
Rozul nu este atât de des întâlnit în interioarele moderne, fiind considerat infantil și greu de combinat. Dar va fi potrivit pentru crearea unei pepiniere. Și, de asemenea, se înțelege bine cu Provence și țară.
Crimsonul împreună cu tradiționalul se găsește în clasici, baroc și alte tendințe istorice. Este culoarea regilor și a nobililor. Împreună cu brocart, catifea și alte țesături grele scumpe, puteți crea un design clasic și șic.
Scarlet este potrivit pentru persoanele impulsive și visătoare. Cel mai bine se folosește în camera de zi și în salon. Dar nu uitați că poate fi obositor, așa că nu exagerați.
Aceste scaune stacojii stacojii s-au potrivit perfect cu fronturile albe ale setului de bucătărie
Atunci când alegeți o schemă de culori, vă sugerăm să țineți cont de un tabel sumar al spectrului de bază.
Culoare | Cameră | Stilul cel mai potrivit |
Clasic | Bucătărie, hol | High-tech, modernism |
Teracotă, roșu-brun. | Camera de zi , dormitor | Loft |
Roz | Cameră pentru copii | Orice design potrivit pentru o cameră de copil (Provence este adesea folosit). |
Scarlat, aprins | Dormitor, cameră de zi | Minimalism, Art Deco |
Bordeaux | Hol, bucătărie | Baroc, motive istorice |
Cireș | Bucătărie, baie | Clasic, hi-tech |
Nuanța de cireș va adăuga soliditate și solemnitate la designul camerei
Iată o privire detaliată asupra modalităților și aplicațiilor acestor nuanțe și a altor nuanțe nu atât de comune.
Vedeți și Art Deco în interior: gama de culori, caracteristici, fotografii
Ce stil este potrivit pentru
Este folosit în multe direcții, atât în cele mai noi, cât și în cele istorice. Alegerea depinde de gama disponibilă. La urma urmei, fiecare ton creează starea de spirit adecvată. În atenția dvs. cele mai populare și potrivite stiluri pentru aplicarea roșului în interior.
Vezi și Stilul Fusion în interior — combinarea incongruentului
Clasic
Stilul clasic se caracterizează prin calmul și netezimea liniilor. Cu toate acestea, aici sunt adesea folosite burgundia și cireșul. Mai ales că nu este un oaspete rar este cel din urmă. distins de o profunzime specială, poate face un mediu calm. De asemenea, aici vom întâlni Bordeaux. Acest ton mândru și elegant a fost mult timp un model de clasici, având capacitatea de a face o atmosferă rafinată.
În interiorul clasic, roșul este combinat cu culorile măsliniu, auriu și smarald
Diferitele nuanțe în clasici sunt realizate în principal în textile. Perdele dense de culoare burgundă închisă, față de masă pe masă cu modele adecvate, covor cu ornamente de această culoare. Aceste detalii vor sublinia bine stilul clasic în interior.
Vezi și Vitralii în interior. Cum sunt ele?
Renaștere
Motivele istorice capătă din ce în ce mai mult avânt, transformându-se în design modern. Cele mai frecvente sunt curentele renascentiste și cele grecești antice. Dacă cel de-al doilea se caracterizează prin calm și predominanța notelor reci ușoare, ușoare, primul este o veșnică vacanță și lux. Aici, fără o stare de spirit înflăcărat nu se poate face fără.
Rafinamentul mobilierului din lemn și reținerea pereților roșii
Cea mai populară este culoarea roșu-auriu a decorului din interior. Este semnul distinctiv al stilului. De asemenea, se realizează mai ales în detalii mari, cum ar fi covoarele, perdelele, tapițeria pentru canapea, fețele de pernă pentru perne etc.
Cea mai mare aplicare a direcției se regăsește în designul dormitoarelor, al livingului și al holurilor. În alte părți ale apartamentului poate fi mai puțin pronunțată.
Vezi și Culori deschise în designul modern
Minimalismul
Culoarea roșie în interiorul minimalismului este un fenomen frecvent. Având în vedere orientarea sa strictă aici este deja întâlnită colorarea completă a suprafețelor în acest mod. Tonurile deschise și luminoase sunt mai acceptabile aici. Scarlet, violet, tradițional, foc — toate sunt binevenite.
Dormitor roșu în stilul minimalismului
Tendințele moderne oferă o tehnică interesantă — pictura unui singur perete. Se poate întâmpla în oricare dintre camere. Astfel, veți putea evidenția una dintre zonele funcționale, puneți un accent luminos și creșteți vizual spațiul.
Vedeți, de asemenea, Designul camerei de 20 de metri: zonarea, alegerea stilului și selectarea mobilierului
Loft
O altă direcție de actualitate, acceptând culoarea propusă. Cu toate acestea, este mai reținută și îi plac stările de spirit întunecate. Prin urmare, pentru mansardă, alegeți nuanțe mai apropiate de maro.
Această tendință, la fel ca multe alte tendințe actuale, este caracterizată de caracteristici minimaliste. Aici nu veți vedea o mulțime de detalii mici sau picturi. Acoperirea monotonă a pereților, motive urbane și trăsături aspre — caracteristicile loftului. Prin urmare, culorile trebuie selectate în consecință.
În loft, este potrivită o combinație de roșu, gri, alb și negru în diferite proporții
Acestea pot fi realizate în acoperiri de perete sau (mai rar) de tavan, mobilier și textile. Nu uitați, loftului îi plac trăsăturile aspre, minimalismul și notele întunecate.
Provence și țară
Aceste două tendințe sunt destul de asemănătoare. Numai că Provence este caracterizată de o mai mare tandrețe, moliciune și calm. Unul dintre detaliile care le unește este combinația de culori roșii. Aici întregul spectru a prins rădăcini, doar că este realizat în detalii diferite.
Țara are întotdeauna lemn, combinat cu succes cu toate nuanțele de roșu
Deoarece este o tendință ecologică, vom vedea o abundență de lemn în fiecare proiect. Foarte bine arată mahon în designul camerei de zi. De asemenea, coloritul corespunzător va ajuta la susținerea diferitelor lucruri mici.
În ambele stiluri se acordă o atenție deosebită textilelor. În bucătărie și în camera de zi, acesta este abundent și joacă un rol important. Tonurile predominante ale ambelor stiluri sunt calme, astfel încât considerat se realizează în detalii, în textile se manifestă și parțial, combinându-se cu cele principale.
Vezi și Cum să folosești stilul marocan în interior
În ce cameră să vă așezați
Roșul în interior este destul de dificil de realizat. Cu toate acestea, este potrivit pentru orice cameră, în fiecare caz în mod individual întruchipat în diferite detalii. Vă oferim o prezentare generală a zonelor în care o astfel de variantă va fi cea mai potrivită și, de asemenea, vă spunem cum și în ce momente poate fi aplicată.
Orice nuanță de roșu este imposibil să nu fie observată, chiar dacă este în interior doar ca un detaliu
Vezi și Crearea unui proiect de design pentru un apartament cu o cameră de 38 mp.
Bucătărie
Depinde foarte mult de stilul pe care l-ați ales pentru amenajarea acestui spațiu. Acesta determină coloritul multor suprafețe. Dar și funcționalitatea încăperii este de mare importanță. De acord, bucătăria în roz arată oarecum ridicol. Dar bordeaux, vișiniu, teracotă și violet sunt utilizate pe scară largă în spațiul de bucătărie și s-au dovedit a fi de încredere.
O atmosferă caldă în bucătărie dominată de culoarea roșie, a cărei combinație cu tonuri de verde a fost inventată de natura însăși.
Făcând parte din gama caldă, excită apetitul. Din acest motiv, este un oaspete de seamă pentru bucătărie. Dacă doriți să adăugați note reci, și nu prea multe pentru a deschide apetitul, alegeți violetul, deoarece are un amestec de albastru.
Cea mai potrivită aplicație pentru acest spectru este colorarea setului de bucătărie, a șorțului (adică a zonei de lucru) și a tapițeriei mobilierului.
Vezi și Cum să proiectezi un balcon într-un apartament
Baie
Pentru a introduce un pic de note luminoase într-o cameră în care nu există ferestre — nu este superfluă. În acest scop, alegeți culori predominant deschise. Există, de asemenea, bordeaux, dar pentru utilizarea sa, baia trebuie să fie mare.
Interiorul roșu-bej al băii
Pentru această cameră se potrivește perfect recepția de alocare a unui perete luminos. De asemenea, găsiți întruchiparea ideii propuse se poate găsi în mobilier și obiecte sanitare, ridicând un bol de baie, dulapuri și borne cu utilizarea uneia dintre nuanțe.
Pe piață veți găsi multe modele de gresie cu pete roșii. Poate fi folosită pentru pardoseli sau pentru placarea pereților. Este de dorit să lăsați plafoniera neutră.
Camera de zi
Nu există nicio limită a spectrului aici. Alegeți orice nuanță vă place și dați-i viață cu îndrăzneală. În acest caz, stilul ales, propriile preferințe și dimensiunile camerei joacă un rol decisiv. Acordați atenție înălțimii tavanului, configurației camerei și cantității de lumină solară care intră prin ferestre.
Interiorul camerei de zi va fi mai dinamic dacă folosiți tranziții netede de la nuanțe de roșu. De exemplu, puteți adăuga mobilier cu tapițerie cu modele
Aici puteți picta peretele complet în unul dintre elementele gamei principale. Cel mai bine este să mergeți cu un ton întunecat și mai calm, deoarece abundența notelor luminoase și suculente poate obosi, poate provoca disconfort și chiar agresiune. În general, pentru camera de zi, această culoare va aduce o stare de spirit pozitivă și prospețime.
Dormitor
În acest caz, trebuie amintit că o abundență de culori țipătoare în dormitor este inacceptabilă. Dar mici pete de detalii luminoase vă vor face numai bine.
În dormitor, roșul este potrivit pentru evidențierea peretelui de accent din spatele căpătâiului patului
Roșul este un simbol al iubirii și al pasiunii. Poate stârni o atmosferă intimă și poate încuraja intimitatea. Din acest motiv, este folosit pentru a decora zona de dormit. Lenjeria de pat, pernele, tablourile de pe peretele de deasupra patului — toate acestea pot fi folosite.
Pentru a completa acest lucru, creați un iluminat punctual cu diode roșii, care este pornit separat de lumina generală. Acest lucru va ajuta la crearea unei atmosfere pasionale și va promova relaxarea, ceea ce este foarte important pentru un dormitor.
În ce detalii să realizați
Am abordat parțial subiectul întruchipării spectrului propus în elementele diferitelor zone ale apartamentului. Ne propunem să aflăm mai multe detalii și să sintetizăm cunoștințele pe care le avem deja.
Un loc de succes pentru culoarea roșie poate fi găsit aproape peste tot
Podeaua, tavanul, pereții
Pentru pardoseală se folosește lemnul și gresia. Cu ajutorul ambelor opțiuni, este posibil să se creeze un interior roșu. Numai în primul caz va fi mai întunecat, mai ales dacă folosiți lemn natural. În al doilea caz, aveți o alegere bogată de culori. Cea mai populară este țigla ceramică. Alegând această opțiune, puteți alege singur orice colorare. Este demn de remarcat faptul că granitul și marmura sunt oarecum limitate în această privință, deoarece sunt minerale naturale cu coloritul lor unic.
Pentru a adăuga confort și căldură la atmosfera sufrageriei, este suficient să așezați un covor cu modele
Pentru pereți, veți găsi o varietate de opțiuni. În gama meșterilor actuali, vopseaua ca acoperire este larg răspândită. Puteți picta o culoare solidă pe pereți sau puteți realiza orice model cu ajutorul pensulelor, șabloanelor sau a unei cutii de vopsea. Tapetul oferă, de asemenea, o mulțime de opțiuni. Puteți alege tapet monocrom și le puteți combina între ele; alegeți modele cu modele sau tapet foto. Totul decide fantezia ta.
Tapet roșu în dormitor
Pentru tavan este rar folosit. În acest caz, va face vizual camera mai mică și, de asemenea, poate afecta negativ starea mentală a unei persoane. Cu toate acestea, există variante de design cu utilizarea unui plafon bard sau a unor pete întunecate. În acest scop, este mai bine să ridicați filmul PVC, adică să efectuați placarea în tehnica «plafonului stretch».
Textile și decorațiuni
Textilele sunt zona cea mai favorabilă pentru implementare. În dormitor, culoarea își găsește implementarea în perdele, tapițerie și lenjerie de pat. Aceasta este o opțiune excelentă. Perdelele stacojii vor adăuga prospețime și spațialitate, dacă alegeți perdele mai întunecate — confort.
În dormitor se poate găsi realizarea în lenjeria de pat, în bucătărie — fețe de masă, prosoape de bucătărie și șervețele.
Câteva mici pete de roșu au adăugat armonie în interiorul gri și turcoaz al camerei de zi
Prin decorațiuni se înțeleg tablouri, statuete, rame foto și orice manifestare de decorațiuni realizate de propriile mâini. Acestea pot avea pete de incluziuni de foc. Aceasta este o bună ocazie de a le evidenția și de a atrage atenția.
Cele mai reușite combinații
Am luat în considerare utilizarea culorii roșii în interior în diferite ipostaze. Acum să determinăm cu ce este prietenă. Pentru început, merită spus că este bine combinat atât cu spectrul cald, cât și cu cel rece.
Combinația cu culori pastelate va oferi un design blând și calm. Această opțiune va funcționa bine pentru dormitor și bucătărie. Pentru o astfel de combinație, alegeți note mai calme. Cu toate acestea, dacă doriți să vedeți un joc de contraste, focul și bejul arată foarte bine.
Combinația de roșu cu bej creează un interior blând și calm, în care roșul adaugă dinamică, astfel încât să nu devină plictisitor
Griul va crea, de asemenea, o pereche frumoasă. Acesta va calma focul furtunos, îl va face mai mat și mai nobil. Combinația cu negru va fi o adevărată expresie a pasiunii și a contrastului extrem. O astfel de variantă va fi potrivită pentru un set de bucătărie.
Aurul va da un sentiment de lux și de sărbătoare. Această combinație este adesea întâlnită în băile renascentiste și Provence. Este, de asemenea, potrivită pentru o cameră de zi cu un design istoric. Dar încercați să vă amintiți de armonie, astfel încât să nu obțineți o supraabundență de vacanță.
Pentru a neutraliza răceala albastrului și căldura roșului folosiți un fundal alb comun
De frig o pereche bună va fi albastru și verde. Combinați nuanțele, și veți obține un design cu adevărat autoral și unic.
Rezumând, spunem că roșul poate fi aplicat în interior peste tot. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți, amintindu-vă regulile și sfaturile prezentate mai sus, nu exagerați cu tonuri strălucitoare.
Interiorul roșu — opinia designerilor profesioniști (video)
Foto: 50 de interioare preferate
Data publicării: 5-15-2022
Actualizare data: 5-15-2022