Studio apartament cu o suprafață de 25 de pătrate, desigur, nu cabane, dar puteți trăi aici destul de confortabil.
Conținut
Nuanțe importante
Primul pas în amenajarea unui apartament studio este crearea unui proiect de design interior.
Proiectul de design vă va permite să vedeți viitorul interior înainte de începerea reparațiilor
Important. Planul pre-creat va îmbunătăți semnificativ calitatea reparației, va reduce timpul necesar pentru finalizarea acesteia.
Pe schema cu dimensiunea va fi mai ușor să plasați mobilierul
Atunci când se creează un proiect, este imperativ să aveți anumite documente tehnice. Planul tehnic va arăta unde sunt amplasate principalele utilități. Acesta poate fi obținut de la Departamentul de locuințe și utilități. Pe baza unui astfel de plan, puteți construi un proiect detaliat pe o bucată de hârtie obișnuită. Acesta ar trebui să precizeze locația exactă a prizelor, a comunicațiilor, să marcheze poziția mobilierului, a zonelor interioare.
Vedeți, de asemenea, Zonarea unei camere într-un dormitor și o cameră de zi
Zonarea corectă a unui spațiu
În mod ideal, designul studioului de 25 mp ar trebui să includă mai multe zone principale: bucătărie, colț de lucru, hol, dormitor, zonă sanitară. Fiecare dintre zone ar trebui să fie separată de cealaltă. Acest lucru se poate face în diferite moduri.
Zonarea cu o partiție de sticlă
Cele mai populare sunt detaliate în tabel:
Metoda de zonare | Caracteristici |
Partiție | Poate fi realizată din sticlă, cărămidă, gips-carton. Cea mai simplă opțiune este placa de gips-carton. Ridicarea unei astfel de structuri nu necesită un permis special, costuri materiale și fizice ridicate. |
Mobilier | Un spațiu mic este mai bine zonat cu mobilier de tip deschis. Un raft de trecere este ideal. Acesta va separa zonele, va găzdui anumite lucruri, nu va ocupa mult spațiu. |
Ecran | O modalitate bună de a separa zona de dormit pe timp de noapte. Ecranul poate fi ascuns în timpul zilei. |
Finisaj | Separarea bucătăriei de camera de zi-dormitor poate fi prin utilizarea unor materiale de finisare, culori diferite. În bucătărie este mai bine să folosiți gresie, în partea de living a camerei — tapet, tencuială decorativă, vopsea. |
Este convenabil să separați zona de dormit pentru a dormi cu un ecran care poate fi ușor de îndepărtat în timpul zilei
Vedeți, de asemenea, Wagon în interior: tipuri, fotografii, sfaturi
Planificarea deschisă: toate avantajele, dezavantajele
Utilizarea partițiilor de capital nu face întotdeauna ca interiorul studioului 25 de pătrate să fie atractiv. Uneori, astfel de construcții sunt prea agravante pentru spațiu. Astăzi la modă este o amenajare deschisă. Vă permite să faceți reparații cu costuri minime, să implementați multe idei originale, să utilizați în mod eficient suprafața pătrată.
Dispunerea în plan deschis va fi o soluție ideală într-un apartament de burlac
Planul deschis este ideal pentru persoanele singure, o familie tânără fără copii. Într-o garsonieră este suficient să se echipeze doar bucătăria, dormitorul pentru o viață confortabilă. Numărul și tipul de zone vor depinde doar de particularitățile stilului de viață al proprietarilor.
Problema intimității poate fi rezolvată cu ajutorul unui perete despărțitor glisant
Un dezavantaj semnificativ al amenajării deschise este lipsa aproape completă a intimității. În cazul în care mai multe persoane locuiesc într-o garsonieră, o astfel de nevoie va apărea cu siguranță. Puteți rezolva această problemă prin cumpărarea unui ecran japonez mobil. Este ieftin, ușor de montat într-un dulap mare, pe balcon.
Vedeți, de asemenea, High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii
Al doilea nivel este o soluție rațională atunci când există o lipsă de spațiu
În cazul în care designul unui apartament studio de 25 de metri pătrați este dezvoltat pentru o familie tânără cu un copil, este necesar să se aibă grijă de aranjarea corectă a camerei pentru copil. Tăierea unui loc în condiții normale este puțin probabil să fie posibilă. În acest caz, o soluție rațională va fi ridicarea unui al doilea nivel.
Pentru a aranja un al doilea nivel mai mult sau mai puțin complet este posibil la o înălțime a tavanului de peste 3,5 metri
Avantajele unei astfel de soluții sunt evidente:
- Extinderea suprafeței utile.
- Posibilitatea de a amenaja o cameră separată pentru copil (acest lucru este necesar atunci când copilul ajunge la vârsta de patru ani).
- Economie. Pentru o sumă mică de bani puteți obține un apartament cu două camere. Aceasta este o soluție excelentă pentru o familie tânără pentru prima dată.
- Originalitatea interiorului — garsonierele supraetajate arată întotdeauna neobișnuit.
Cel mai adesea, un dormitor este amenajat la etaj
Cu toate acestea, al doilea nivel are o serie de dezavantaje. Pentru montarea sa este necesar să vă asigurați că construcția este sigură. Pentru a ridica un al doilea nivel nu este întotdeauna posibil. De asemenea, necesită costuri materiale mari. Dar costurile sunt mult mai mici decât achiziționarea unui apartament cu două camere cu drepturi depline.
Vedeți și Frescoes în interior: tehnologia de producție, avantaje
Amenajare
Designul practic și atractiv al unei garsoniere de 25 de metri pătrați este greu de imaginat fără mobilier compact și multifuncțional. Construcțiile de mobilier, corectitudinea alegerii lor joacă un rol imens în proiectarea unui apartament mic.
Mobilierul-transformator în diferite versiuni ajută foarte mult la economisirea spațiului
Sfaturi utile la alegerea mobilierului pentru interiorul unui apartament studio:
- Zona de dormit ar trebui să fie echipată cu un pat de transformare, canapea pliabilă.
- Dacă există un loc pentru primirea oaspeților, este mai bine să îl decorați cu mobilier tapițat cu spătare joase. Câteva pufuri rotunjite, o măsuță de cafea mică pe roți este suficientă.
- Aparatele de uz casnic ar trebui să fie achiziționate de tip încorporat. Acest lucru va economisi în mod semnificativ spațiu în zona de bucătărie.
- Setul de bucătărie ar trebui să fie mic, să includă doar elementele necesare. Dulapurile superflue, rafturile sunt mai bine să nu cumpere.
- Asigurați-vă că designul studioului de apartament de 25 mp armonios va permite alegerea mobilierului într-o singură direcție de stil. Acest lucru este deosebit de important într-o dispunere deschisă a locuinței. Stilul ar trebui să fie cât mai simplu posibil, necomplicat.
Un dulap poate servi ca un separator de spațiu
Vedeți și Stilul interior: tipuri de soluții de design pentru casa dvs.
Garsonieră în stil loft
Garsonierele sunt adesea alese de tineri, persoane singure, studenți. Aceștia vor dori un design funcțional, cât mai simplu posibil, proaspăt al studioului de 25 mp. m. Stilul loft răspunde pe deplin acestor cerințe:
-
Tonuri de lumină în finisarea tavanului. Soluția ideală va fi vopsirea tavanului cu vopsea albă. De asemenea, puteți instala un tavan stretch alb lucios. Acesta va face vizual camera mai înaltă, va oferi posibilitatea de a aranja iluminarea suplimentară.
Puteți decora tavanul în stil loft cu o grilă metalică întinsă între grinzi de lemn
Cărămida va arăta bine și la baza tejghelei de bar
Zonă de luat masa cu scaune simple și o masă mică rotundă
Cablajul expus pe tavan adaugă o notă de stil
Pe podea sunt așezate scânduri îmbătrânite în mod special
Vezi și Design interior în culoarea muștarului
Designul laconic al garsonierei va ieși în evidență atunci când se folosește stilul scandinav. Această soluție de interior se va potrivi persoanelor de vârstă mijlocie. Acesta este un stil strict, restrâns. Se caracterizează printr-o abundență de culoare albă în decor. Albul face tavanul, cornișa decorativă, uneori pereții. Pentru ca tavanul să nu se contopească cu pereții, aceștia pot fi decorați cu un mic ornament. Unitatea sanitară poate fi decorată mai strălucitor, folosind culori azurii, verzi.
Culoarea albă pură, tipică pentru stilul de design interior nordic, dă o senzație de spațiu și libertate.
Elementele din lemn completează stilul și creează atmosfera
În stilul scandinav ar trebui să existe mult lemn. Lemnul ar trebui să fie ales în culori deschise. Acestea decorează blatul din bucătărie, ușile, zona de luat masa. Mobilierul moale al garsonierei ar trebui să fie, de asemenea, ușor, să aibă o formă simplă. Se potrivește perfect în spațiu canapeaua pliabilă de o nuanță lăptoasă. Noaptea va îndeplini rolul unui pat, în timpul zilei — o canapea pentru oaspeți.
Două lămpi pe fire evidențiază zona de luat masa
Holul este realizat în culori închise mai puțin marginale
Elementele decorative din interior ar trebui să fie puține. Vă puteți limita la câteva tablouri, o vază frumoasă cu flori proaspete. Un punct important este problema spațiului de iluminat. În stilul scandinav ar trebui să fie mult. Pentru iluminat ar trebui să fie folosite spoturi încastrate, lămpi obișnuite, spoturi, mobilier încorporat, construcții de tavan.
Vezi și Stilul de epocă în designul interior
Stilul minimalismului
Designul elegant al unui apartament studio de 25 de metri pătrați poate fi obținut prin utilizarea stilului de minimalism. Atunci când alegeți acest stil, asigurați-vă că țineți cont de următoarele recomandări:
- Paleta de culori a interiorului ar trebui să fie alcătuită din nuanțe de alb, gri. Culorile deschise vor oferi posibilitatea de a mări vizual spațiul.
- Tapetul este mai bine să înlocuiască vopseaua. Vopselele vin în diferite nuanțe, este ușor să le aplicați singur pe pereți. Cea mai importantă condiție pentru utilizarea vopselei este o suprafață absolut uniformă. Pereții vor trebui să fie pre-nivelați.
- Designul minimalist al studioului apartamentului de 25 mp va pune accentul pe parchetul de stejar. Este mai bine să o instalați în zona de dormit. În hol, în bucătărie este de dorit să se utilizeze o acoperire mai practică. Plăcile de podea vor funcționa bine.
- Iluminarea spațiului ar trebui să fie excelentă. Un candelabru de tavan cu siguranță nu va fi suficient. Dispozitivele de iluminat ar trebui să fie plasate peste toate suprafețele de lucru, de luat masa.
Exemplu de proiectare a unui interior confortabil
Planul apartamentului și dispunerea mobilierului
Bucătăria este separată de camera de zi printr-o mică partiție realizată din blocuri de sticlă.
Cantitate minimă de mobilier — doar cel mai necesar
Interiorul este păstrat într-o nuanță calmă de gri
Accentele de culoare galbenă diluează cu succes interiorul monoton.
Data publicării: 3-1-2022
Actualizare data: 3-1-2022