Sistemele de iluminat pe șine au două opțiuni de instalare: montate pe tavan și pe perete. Acestea pot fi fixate direct la bază sau suspendate.
Numărul de corpuri de iluminat de pe o șină cu bare depinde de secțiunea transversală a acesteia. Numărul maxim de corpuri de iluminat care nu cântăresc mai mult de 5 kg este de 5 bucăți pe 1 metru.
Atenție. Distanța minimă recomandată între corpurile de iluminat este de 20 cm.
Bara colectoare poate fi dreaptă sau curbă. Elementele curbe ale structurii se montează cu ajutorul unor cuplaje speciale. Corpurile de iluminat sunt introduse în bara colectoare de la capăt. După aceea, se pune un dop decorativ.
Vezi și Piatra flexibilă în designul interior
Conținut
Utilizări și metode de amplasare
Corpurile de iluminat cu șină arată armonios în interioarele moderne. Ele nu servesc doar la iluminare, ci îndeplinesc și rolul de element decorativ. Ele sunt adesea folosite pentru a accentua anumite zone în încăperi cu diverse scopuri.
Ele sunt bune pentru iluminarea suprafețelor de lucru, pentru a evidenția tablouri, rafturi și blaturi de bucătărie. Cele mai multe corpuri de iluminat cu șină au o ondulație redusă și au un indice de redare a culorilor ridicat.
Producătorii produc o gamă largă de corpuri de iluminat, permițându-vă să alegeți corpul de iluminat optim pentru fiecare zonă a spațiilor și scop.
De exemplu, aleile de cumpărături și tejghelele de bar sunt convenabile pentru iluminarea corpurilor de iluminat cu LED-uri pe pandantive. Acestea vă permit să instalați luminile la înălțimea dorită. Pentru camerele de zonare sunt cele mai potrivite corpuri de iluminat liniare.
Vezi și «valizele» vechi în designul interior
Opțiuni de amenajare
Există trei scheme pentru amplasarea luminilor de cale. Alegerea lor depinde de scopul funcțional al spațiilor. Metoda liniară de amplasare a corpurilor de iluminat cu șină este utilizată pentru a ilumina încăperi înguste alungite, încăperi largi și în sistemele de iluminat general. Numărul de linii poate fi arbitrar.
În încăperile cu o configurație nestandardizată, se folosesc adesea corpuri de iluminat cu șină de colț. Al treilea mod de a plasa iluminatul pe bara de autobuz — pătrat sau dreptunghiular. Lămpile din această schemă sunt amplasate de-a lungul conturului obiectelor. De exemplu, tablouri. Împreună cu luminile de cale, candelabrele pot fi plasate în ea.
Vedeți și Avantajele panourilor de perete în interior
Camere pentru copii
În camerele de acest tip, se recomandă instalarea luminilor de cale cu temperaturi de culoare diferite. O bară cu lumină albă este plasată deasupra biroului. Cea de-a doua cu lumină caldă este plasată în centrul camerei copiilor.
Lumina albă cu un spectru de 4000-4200K sporește atenția copilului, îi îmbunătățește concentrarea și activitatea cerebrală. Lumina caldă este confortabilă pentru joacă, lectură și desen. Are un efect de calmare asupra copilului și face camera confortabilă.
Vedeți și Iluminatul decorativ poate fi un punct de atracție al unui interior.
Bucătării
Luminile monofazate pe șine sunt cel mai adesea instalate în bucătării. Ele sunt folosite pentru a ilumina fațadele mobilierului. Puterea optimă a corpurilor de iluminat — nu mai mult de 20 W. În interioarele moderne laconice ale bucătăriilor moderne folosiți șine de culoare neagră sau albă. Acestea înlocuiesc candelabrele și sconcesele flamboaiante.
Cea mai populară soluție pentru bucătării sunt șinele cu lumină difuză pentru iluminatul general și lumină direcțională pentru zona de gătit. Luminile suspendate pe șine sunt plasate deasupra zonei de luat masa și a tejghelei de bar.
Camere de zi
În încăperile de acest tip, se instalează corpuri de iluminat pe șine cu un nivel scăzut de luminozitate. Acestea sunt utilizate pentru a organiza iluminatul general și de accent.
Vezi și Decor de perete: cele mai interesante idei
Dormitoare
În dormitoare, corpurile de iluminat cu șină sunt folosite pentru a organiza iluminatul principal, evidențiind diverse piese de mobilier și zonarea. De obicei, șinele sunt folosite pentru a se juca cu zona de deasupra patului. Lumina din dormitor trebuie să fie caldă și difuză. Plafonierele nu ar trebui să arate inutil de voluminoase.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023