Pentru selectarea corectă a culorilor puteți folosi roata de culori
Că ar fi corect și frumos combinați nuanțele în interior ar trebui să respecte anumite reguli
Conținut
Legile de alegere a culorii podelei — combinația de elemente ale casei
Culoarea podelei în interior joacă o poziție cheie. În funcție de structura pardoselii, de modelul și de coloritul acesteia, se face o selecție ulterioară a nuanței pentru finisarea pereților și a plafoanelor, precum și pentru alegerea ușilor și a mobilierului.
Există 2 reguli de bază care trebuie respectate.
- Atunci când se cumpără pardoseli, plinte, uși și mobilier, trebuie folosite maximum 2 culori. Pentru a obține un anumit efect, puteți aplica un design contrastant. Toate elementele de interior trebuie să fie în aceeași paletă caldă sau rece.
- Pentru a evita dizarmonia în alegerea culorii pereților, este necesar să se respecte trinitatea de nuanțe. Și anume, în acoperirea suprafețelor ar trebui să fie prezente maximum 3 culori de bază.
Pentru un efect special, nu ar trebui să vă fie frică de semitonuri. Acestea contribuie la fuziunea armonioasă a mai multor nuanțe diferite, fără a afecta unitatea de stil. Contrastul este adesea folosit în designul modern.
Pentru a obține un efect special, nu ar trebui să vă fie teamă de semitonuri
Pentru a evita dizarmonia atunci când alegeți colorarea pereților, este necesar să aderați la trinitatea de nuanțe
La cumpărarea pardoselilor, a plintei, a ușilor și a mobilierului, ar trebui să se folosească maximum 2 culori.
Vedeți și Uși albe în interior: fotografii, sfaturi
Caracteristicile alegerii culorilor de pardoseli în bucătărie
De regulă, în bucătărie și pe coridoare încercați să puneți linoleum rezistent la umiditate, să lipiți gresie porțelanată sau să puneți laminat rezistent la umiditate. Varietatea de modele vă permite să variați alegerea culorilor pereților și a fronturilor de mobilier.
De obicei, atunci când se amenajează camerele de zi, mobilierul este ales mai aproape de culoarea ușilor. În bucătărie, suprafețele orizontale trebuie să se armonizeze între ele. Într-o astfel de fuziune a modelului podelei și al mobilierului, decorarea camerei va fi confortabilă și confortabilă.
Gresia în culori vii poate fi
- diluate cu gresie albă;
- aplicați diverse tipuri de ornamente;
- modelele așezate pe podea să se repete pe șorțul garniturii.
Este foarte important ca culoarea podelei să fie în armonie cu mobilierul și pereții.
De obicei, podeaua bucătăriei este din gresie sau linoleum
În bucătărie, culoarea pardoselii trebuie să se armonizeze cu alte elemente.
Varietatea mare de linoleum disponibilă sporește variațiile în alegerea fronturilor și a altor elemente ale setului de bucătărie.
Podeaua laminată naturală mai strictă este de obicei folosită atunci când se formează un stil clasic. Principalul lucru atunci când cumpărați materialul este ca culoarea podelei și a mobilierului să coincidă.
Proiectarea unei bucătării de dimensiuni mici ar trebui să țină cont de faptul că, așezată pe modelul diagonal de țiglă sau linoleum, extinde vizual zona.
Cu privire la selectarea schemei de culori poate fi văzut în tabelul de mai jos.
Tabel de potrivire a culorilor
Cercuri de culori pentru potrivirea culorilor
Vezi și Eclectismul ca stil de interior: idei, fotografii
Combinație de culori pentru pereți, podea și tavan
Apartamentul va deveni confortabil pentru locuit, dacă combinația de culori ale pardoselii și pereților din interior este aleasă cu competență.
Având în vedere tabelul de culori, puteți observa următoarele.
- Contrastul dintre o podea întunecată, tapet luminos și tavan alb mat, poate schimba în mod apreciabil înălțimea camerei. Mobilierul în astfel de camere este instalat în nuanțe pastelate, în cantități mici, pentru a nu aglomera podeaua.
- Folosirea unei singure culori în diferite tonalități conferă armonie și pace. În general, se folosesc culori crem. În stilul clasic, aceasta este cea mai frecventă paletă. Este aplicabilă oricărui tip de locuință.
- Alegând pentru o sală mică culoarea podelei de culoare mahon, wenge sau ciocolată, restul planșeelor ar trebui să fie realizate în culori deschise, aproape albe. Tonurile blânde vor împinge optic pereții în spate și vor ridica tavanul. Pictura mată absolut albă va face ca volumul înconjurător să fie impersonal. Acesta își va pierde complet forma.
- Suprafețele opuse vor fi atrase, dând o senzație diferită. O astfel de nuanțare poate fi potrivită pentru orice local, în funcție de rezultatul pe care se dorește să se obțină ca urmare. Pentru un apartament înalt, o podea închisă la culoare, un tavan tonic și pereți crem sunt ideale. Încăperile joase vor fi ridicate de un tavan alb lucios și o podea de culoare deschisă cu planuri laterale bogate.
Apartamentul va fi confortabil de locuit, dacă combinația de culori ale pardoselii și pereților din interior este aleasă cu competență
Contrastul dintre o podea întunecată, un tapet luminos și un tavan alb mat, poate schimba vizibil înălțimea camerei
Suprafețele opuse sunt atrase, oferind senzații diferite.
Vezi și Art Deco în interior: culori, caracteristici, fotografii
Combinație de podea și uși
Culoarea podelei și textura ușilor joacă un rol important în design. Este o concepție greșită că acestea ar trebui să fie de aceeași culoare. În funcție de decizia de design, aceste elemente ale interiorului pot fi:
- în aceeași culoare;
- într-o soluție contrastantă;
- uși albe sau vopsite și orice podea.
Ușile realizate în contrast sunt încadrate cu o platbandă sub culoarea pardoselii, sau se folosesc plinte sub textura acestora. Mobilierul și decorațiunile din astfel de încăperi sunt alese pentru a se potrivi cu foile ușilor. Se integrează perfect în amenajarea generală.
Camera poate fi realizată într-o singură schemă de culori
Unele elemente pot fi puse în evidență cu ajutorul culorilor
Vezi și Stilul de fuziune în interior — combinarea incongruentului
Cum să folosiți podeaua pentru a schimba vizual volumul?
Selectarea culorilor podelei datorită altor suprafețe afectează în mod semnificativ aspectul general al camerei. După ce ați luat în considerare combinația de culori în interior, puteți face un tabel despre cum și ce culoare să alegeți podeaua, tavanul, pereții și mobilierul pentru a schimba zona.
mărește suprafața, reduce înălțimea camerei
închisă sau neutră
crește înălțimea camerei, îngustează spațiul
se simte ca un subsol sau o fântână
Un perete întunecat
pereții se extind împotriva peretelui întunecat
Un perete întunecat
scurtează lungimea camerei, mărește spațiul
micșorează zona, creează o senzație de peșteră
Alegând tonuri saturate ale tuturor suprafețelor, puteți obține un cub închis, în care este absolut inconfortabil să stați mult timp. Astfel de opțiuni sunt de obicei folosite la decorarea unor săli mari cu mobilier de mesteacăn și iluminare bună, precum și la decorarea cluburilor de noapte și a barurilor.
Selectarea culorii podelei datorită altor suprafețe afectează în mod semnificativ aspectul general al camerei
După ce ați luat în considerare combinația de culori din interior, puteți face un tabel despre cum și ce culoare să alegeți o podea
Podeaua de culoare deschisă ridică înălțimea camerei, îngustează spațiul
Pe baza rezultatului dorit, se selectează textura de culoare a podelei:
- tonuri de roșu — accentuează perfect contrastul și prevalează asupra restului suprafețelor, marcând clar orizontul;
- nuanțe de albastru — extind aspectul, preferabil pentru partea însorită;
- nuanțe de galben — căldură și lumină însorită;
- tonuri de verde — creează confort și liniște, foarte potrivite pentru formarea unei zone de recreere.
Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că, pentru a ne apropia de orice plan, acesta ar trebui să fie făcut mai întunecat. Pentru a crește volumul — lumină.
Podeaua poate fi realizată în aceeași schemă de culori
Pentru a aduce orice avion mai aproape, acesta trebuie să fie mai întunecat.
A se vedea, de asemenea, Culori deschise în designul modern
Asortarea covorului și a tapetului
La un moment dat, covoarele au trecut de modă și au fost rareori folosite în rezolvarea proiectelor de design. Astăzi, ele sunt din nou o parte esențială a dormitoarelor, a camerelor de copii și a holurilor. Varietatea modelelor și a înălțimii grampoanelor permite ca mochetele și covoarele să fie folosite în orice încăpere.
Pentru a obține un rezultat bun, este necesar să se decidă nu numai asupra formei, ci și asupra nuanței covorului.
- O cameră plictisitoare în culori deschise va fi decorată cu un produs luminos. În plus, puteți folosi, realizate în aceeași schemă de culori, perne decorative.
- Stilul clasic poate susține un covor cu un ornament calm. Principalul lucru este să alegeți o nuanță potrivită, astfel încât să nu se piardă și, în același timp, să se combine cu restul mobilierului.
- Pentru sălile de dimensiuni mici, de regulă, alegeți un covor de dimensiuni mari în tonuri calme și moi, de preferință monocrom. Acestea vor mări optic dimensiunea oricărei încăperi.
- În holurile și dormitoarele mari, covoarele mici cu un model tridimensional sunt folosite pentru a sublinia o zonă. O floare voluminoasă sau o față de animal arată foarte bine într-un spațiu mare și face o declarație favorabilă. Culorile saturate și calde sunt folosite în camerele de zi spațioase pentru a evidenția o anumită zonă.
Designul camerei este realizat într-o singură schemă de culori
Designul camerei este realizat în culori deschise
Un anumit rol în decorarea apartamentului îi revine achiziționării de tapet
Un anumit rol în decorarea apartamentului este acordat achiziționării tapetului. Culoarea și modelul aplicat pe pereți au o mare importanță în percepția vizuală:
- dungile plasate orizontal pe tapet reduc înălțimea, fac camera largă și joasă, dacă faceți dungi doar pe un perete într-un coridor lung, acesta se va apropia vizual;
- dungile verticale ridică plafoanele joase, efectul crește odată cu lățimea benzii;
- un model mare aduce pereții mai aproape, deci în apartamentele de dimensiuni mici nu se recomandă utilizarea tapetului cu astfel de ornamente sau acoperirea unui singur perete într-o cameră alungită;
- un model mic extinde pereții — tapetul crem cu un model mic pe el mărește optic spațiul;
- Tapet lipit pe tavan într-o bandă transversală largă aduce peretele opus mai aproape și se răspândește pereții laterali, această metodă este utilizat pe scară largă atunci când formează interiorul de săli înguste și coridoare.
Culorile reci pot mări vizual suprafața camerei
Culorile deschise sunt de preferat în camerele mari
Pe baza celor de mai sus, se pot trage următoarele concluzii.
- Tonurile calde luminoase, saturate și calde și reci întunecate reduc spațiul, dar în același timp îl fac original. Acestea sunt inacceptabile pentru apartamentele de dimensiuni mici.
- Nuanțe pastelate palide și nuanțe reci ușoare — măresc volumul, extind pereții și ridică plafoanele. Ele pot fi folosite în proiectarea oricărei camere.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023