Combinația de culori în designul interior

Designul unei camere luminoase într-o combinație de culori

combinație de culori închise în stilul camerei de zi

Combinația de culori în interior

combinarea culorilor luminoase în interiorul apartamentului

Interiorul apartamentului cu o combinație neobișnuită de culori

combinarea culorilor luminoase în decorul dormitorului

Combinații de culori în designul unui apartament

combinarea culorilor întunecate în designul camerei de zi

Psihologia culorilor

Din cele mai vechi timpuri, simbolismul culorilor a primit o atenție deosebită. În unele civilizații ale lumii exista chiar un cult al culorilor, ceea ce vorbește despre influența acestei calități asupra organismului nostru la nivel psihologic și chiar fizic. Psihologii și designerii moderni susțin, de asemenea, teoria despre psihologia culorilor.

Culorile pastelate ajută la crearea unui sentiment de confort, a unei stări de relaxare și a unei dispoziții calde. Printre acestea se numără piersica, portocaliul pal, galbenul moale, bejul. Portocaliul simbolizează veselia și, ca și roșul, ajută la concentrarea atenției și la ridicarea stării de spirit. Nuanțele mai reci, cum ar fi albastrul, ajută la stimularea productivității și la îmbunătățirea atenției.

A se vedea, de asemenea, Zonarea unei camere într-un dormitor și o cameră de zi

Efectul culorii asupra psihicului și sănătății

Prin intermediul a numeroase experimente, psihologii au descoperit că culoarea poate influența starea noastră psihosomatică și chiar fizică. Un anumit fundal al unei încăperi poate crește productivitatea, poate favoriza recuperarea rapidă și chiar însănătoșirea.

Strămoșii noștri au stabilit de mult timp că purtarea de haine roșii te ajută să te recuperezi mai repede. Acest lucru a fost transmis ca o legendă. Cu toate acestea, în lumea modernă, influența a fost confirmată de experți cu experiență în domeniul psihologiei. Și există chiar și terapia prin culoare pentru tratamentul diferitelor boli psihosomatice, care a fost folosită încă din Egiptul Antic.

Posedând aceste cunoștințe, ar trebui să luați în considerare cu atenție alegerea paletei în diferite încăperi ale apartamentului.

combinarea culorilor întunecate în fațada plată

Designul modern al apartamentului cu o combinație corectă de culori

combinație de culori deschise în fațada camerei de zi

Designul unei camere luminoase într-o combinație de culori

combinație de culori deschise în stilul dormitorului

Combinația de culori în interior

combinație de culori luminoase în designul camerei

Interiorul apartamentului cu o combinație neobișnuită de culori

combinație de culori luminoase în fațada camerei

Vezi și Tâmplărie în interior: tipuri, fotografii, sfaturi

Combinații de culori în diferite încăperi

Fiecare cameră din apartament are propriul său scop. Deoarece am aflat deja că coloritul este capabil să influențeze o persoană la diferite niveluri de organizare, este necesar să alegem fundalul de bază pentru cameră în funcție de funcțiile sale. Stăpânul ar trebui să ducă la armonia maximă a nuanțelor, astfel încât în camera de zi să fie confortabil să se odihnească, sau confortabil să lucreze.

De asemenea, ar trebui să țineți cont de propriile preferințe în selectarea tapetului sau a mobilierului. Decorarea apartamentului ar trebui să reflecte esența proprietarului și, în același timp, aliniată la psihologia culorii, funcționalității și designului.

Vedeți și High-tech în interior: principiu, materiale, fotografii

Dormitor

Această cameră poate fi considerată un sanctuar, oaspeții nu sunt invitați în ea și nu lucrează aici. Este creată pentru odihnă și relaxare. Prin urmare, o persoană ar trebui să se simtă confortabilă și confortabilă aici. Dormitorul este o reflectare completă a sinelui proprietarului și poate combina toate capriciile sale.

Cea mai bună soluție pentru dormitor sunt tonurile calde de pastel: piersică, galben, portocaliu pal cu maro, verde gri. Toate nuanțele de violet sunt, de asemenea, potrivite. Se combină cel mai bine cu alb și negru.

Cu toate acestea, dormitorul este special pentru a se adapta la orice idee a proprietarului. Și poate fi roșu (ceea ce nu este considerat cea mai bună soluție pentru un dormitor în general), sau poate fi în culori alb-negru.

În Norvegia, roșul este considerat cel mai bun pentru interiorul dormitorului sau al camerei de zi.

combinație de culori închise în decorul camerei de zi

Combinații de culori în designul unui apartament

combinarea culorilor luminoase în interiorul unei camere

Designul modern al apartamentului cu o combinație corectă de culori

combinație de culori închise în stilul dormitorului

Designul unei camere luminoase într-o combinație de culori

combinație de culori luminoase în decorul apartamentului

Combinația de culori în interior

combinație de culori închise în stilul camerei

Vezi și Fresce în interior: tehnologie de producție, avantaje

Bucătărie

Combinația de culori în amenajarea bucătăriei vă permite să acoperiți toate culorile. În acest caz, trebuie să acordați atenție compatibilității lor. Se crede că tonurile reci sunt inacceptabile pentru bucătărie, deoarece descurajează apetitul. Depinde de tine.

Iată câteva sfaturi privind alegerea nuanțelor pentru această cameră:

— dacă folosiți o bază de culoare deschisă — alegeți o suprafață a setului de bucătărie de pe care va fi ușor de îndepărtat murdăria;

— este mai bine să alegeți culori neutre (verde, maro, roșu);

— paleta de bucătărie ar trebui să fie de luminozitate moderată;

— nu folosiți mai mult de 3 contraste în cadrul unei singure încăperi.

The best solution for the kitchen is green with brown — it has a favorable effect on the appetite, and creates a feeling of coziness. Also well suited burgundy, red, orange, which are combined with black, white, beige

See also Interior style: types of design solutions for your home

Camera de zi

Alegerea paletei pentru camera de zi depinde de modul în care doriți să o prezentați. Burgundia, albul, negrul, combinate între ele sau cu auriu, îi vor da un aspect aristocratic și formal. O masă solidă de culoare neagră va aduce un plus deosebit acestui decor.

În cazul în care camera de zi este destinată șezuturilor confortabile, este mai bine să alegeți un set de nuanțe calde. Excelent se vor potrivi galben, maro, negru, portocaliu. O soluție excelentă este o combinație de bej, piersică și maro. În ciuda faptului că maro este considerat oarecum deprimant, în combinație cu nuanțe calde va da camerei un confort deosebit.

combinarea culorilor deschise în decorul interior al unui apartament

Designul modern al apartamentului cu o combinație corectă de culori

combinație de culori închise în designul dormitorului

Designul unei camere luminoase într-o combinație de culori

combinarea culorilor deschise în designul interior al dormitorului

Designul modern al apartamentului cu o combinație corectă de culori

combinație de culori deschise în stilul camerei

Designul unei camere luminoase într-o combinație de culori

combinarea culorilor deschise în decorul camerei de zi

Vezi și Design interior în culoarea muștarului

Camera pentru copii

Alegerea unei palete pentru camera copilului trebuie să țină cont de vârsta copilului. Dacă este o cameră a unui copil cu vârsta cuprinsă între 1 și 5 ani, ar trebui să refuzați un fundal deschis, deoarece există riscul ca toți pereții și mobilierul să fie scrise și pictate de mâinile copilului. În acest caz, sunt potrivite nuanțele luminoase: verde combinat cu portocaliu, galben, maro, negru.

Dormitorul unei fete poate fi realizat în culori calde. O opțiune bună este să folosiți rozul cu gri, alb sau burgundia. De asemenea, puteți lua bejul ca bază și îl puteți combina cu roz, salată, verde deschis sau mov.

De asemenea, pentru camera unui copil mai mare, o bază ușoară va fi potrivită. Soluția ideală este o combinație de albastru cu alb, violet sau gri. O astfel de cameră va fi foarte ușoară și blândă, precum și extinderea vizuală a spațiului.

Vedeți, de asemenea, stilul oriental în designul interior

Camera de lucru

Dacă faceți reparații în studiul de acasă sau în birou, de asemenea, acordați atenție selecției paletei. Tonurile reci sunt potrivite pentru această cameră. Pot fi culori închise: albastru combinat cu roșu, gri sau burgundy. Excelent va arăta foarte bine biroul în culori maro închis în combinație cu negru. Această cameră poate fi făcută și în nuanțe deschise, principalul lucru este că acestea aparțineau frigului. O soluție universală este un design alb-negru al biroului.

Vedeți și Ce trebuie să știți despre designul balconului?

Loggia

Recent, devine populară utilizarea loggiei ca o cameră funcțională. Aceasta poate fi stilizată ca un birou, un loc de odihnă sau un spațiu pentru creativitate.

În acest caz, totul depinde de funcția camerei. Pentru un spațiu creativ, puteți combina toate culorile curcubeului în funcție de combinația armonioasă de culori, pe care o vom lua în considerare mai jos.

Pentru a crea un colț confortabil, tonurile calde (bej, piersică) în combinație cu negru și maro vor fi potrivite. Verdele cu alb va arăta, de asemenea, foarte bine; rozul, movul, albastrul, atunci când sunt folosite cu albul, vor da prospețime loggiei.

Vezi și Variante elegante de combinații de culori maro în interior

Învățați cum să alegeți culorile

Pentru a naviga corect în paletă, vă sugerăm să luați în considerare tabelul de combinații de culori în interior și roata de culori.

Dar cel mai bun ajutor va fi propria experiență: încercați să combinați mostre de tapet de culori diferite, luați hârtie colorată și alegeți combinația care vă place, apoi transferați aceste imagini în interior. De asemenea, acordați atenție aranjamentului bucătăriilor prietenilor dvs. sau în catalog. Acest lucru vă va ajuta să creați un design unic și să vă dezvoltați gustul estetic.

combinație de culori luminoase în fațada camerei de zi

Combinația de culori în interior

combinație de culori închise în designul apartamentului

Interiorul apartamentului cu o combinație neobișnuită de culori

combinație de culori închise în decorul camerei

Combinații de culori în designul unui apartament

combinație de culori deschise în fațada apartamentului

Designul modern al apartamentului cu o combinație corectă de culori

combinație de culori luminoase în fațada dormitorului

Vezi și Interiorul unui apartament cu un dormitor în cele mai bune proiecte de design

Cerc de culori

În plus față de tabelul de combinații, există o roată cromatică care vă va ajuta să înțelegeți în mod clar ce nuanțe sunt cele mai compatibile și care sunt tonurile calde și reci.

În această schemă, culorile sunt împărțite în două poziții: tonurile reci sunt reprezentate în stânga, iar tonurile calde în dreapta. Cercul se bazează pe trei culori de bază, care se află în centru — acestea aparțin primului ordin, deoarece formează baza tuturor celorlalte, deci se află în centrul cercului.

Această tehnică vă va ajuta să alegeți cele mai acceptabile combinații în conformitate cu abordarea armonioasă în crearea unui interior.

Concluzie. Combinația de culori în interior este un aspect important al oricărei renovări. Nuanța potrivită poate ridica starea de spirit, poate îmbunătăți productivitatea, poate crea un sentiment de confort și relaxare. De asemenea, culorile din designul unei încăperi pot afecta sănătatea persoanei care se află în mod constant acolo. Urmând sfaturile prezentate, veți putea alege cea mai potrivită soluție cromatică pentru dumneavoastră.

Vezi și Perete de cărămidă în interiorul spațiilor de locuit

Video: Reguli de combinare a culorilor în interior

50 de fotografii ale combinației de culori în interiorul diferitelor încăperi:

Actualizare data: 12-22-2023