Bucătăria în stil rustic are propriile caracteristici
Va fi plăcut să gătești într-o astfel de bucătărie
Designul în acest stil nu necesită cheltuieli financiare mari
Interiorul unei bucătării rustice este întotdeauna laconic și simplu, dar este plin de moliciune și căldură. Combinarea acestor calități într-o singură cameră devine posibilă datorită caracteristicilor stilului rustic:
- sculpturi decorative pe mobilier;
- lemn natural, fără materiale artificiale;
- șemineu sau aragaz;
- accesorii retro;
- schema de culori calde.
Crearea unui astfel de mediu nu necesită cheltuieli financiare cosmice și talent înnăscut pentru design. Stilul rustic în bucătărie este unul dintre cele mai ușor de executat.
Aproape întreaga bucătărie poate fi realizată din lemn
Caracteristica principală a stilului rustic este simplitatea
Conținut
Tendințe în materie de stil
Designul etnic este destul de popular în întreaga lume, fiecare țară punându-și propria amprentă specială asupra acestuia. Din acest motiv, stilul etno s-a împărțit în mai multe direcții.
Negru, alb, roșu
Podele din lemn de culoare închisă, tavan de culoare deschisă
Plante, obiecte de epocă
Nuanțe pastelate delicate: bej, piersică, mentă și altele
Tencuială texturată, pereți de culoare deschisă, utilizarea de piatră, cărămizi și plăci vechi
Mobilier antic sau făcut manual, multe textile și suveniruri, modele florale, rafturi deschise,
Accente luminoase pe o bază albă
Podele de bordură sau laminate, se poate folosi gresie, pereții de culoare deschisă sunt o necesitate.
Decor minimalist, spațiu mare și luminos, mobilier simplu, multe surse de lumină.
Toate nuanțele de lemn + textile luminoase
Albire ușor neglijentă, podele din lemn, utilizarea de piatră naturală
Veselă din lemn, broderie și pictură, coșuri cu fructe, ierburi și ciuperci, flori la ferestre, aragaz.
Alb și toate nuanțele de albastru
Șorțul poate fi finisat cu plăci ceramice cu majolică, pentru pereți — tapet monocrom texturat monocrom, tencuială sau cărămidă.
Mobilier elegant din fier forjat sau răchită, teme nautice, textile naturale, perdele sau jaluzele simple.
Lapte, bej, galben strălucitor, ciocolată, verde, albastru, portocaliu și gri deschis
Lambriuri din lemn sau lambriuri de perete, tapet în carouri, buline sau modele tradiționale, parchet din lemn
Perdele cu lambrequins, faianță, coșuri de răchită, farfurii decorative, covoare și broderii
Toate aceste stiluri pot fi ușor de amestecat între ele pentru a crea soluții inedite și ieșite din comun pentru casa ta. Principala greșeală pe care trebuie să o evitați atunci când creați un interior de bucătărie rustică sunt combinațiile prea țipătoare.
Stilul etnic este împărțit în mai multe categorii
Nu este necesar să faceți totul într-un singur stil, puteți combina mai multe direcții și obține un interior unic
Lemnul natural este o necesitate în interiorul bucătăriei
Vezi și Perdele în dormitor: în viață ca în fotografie
Finisaje
În interiorul bucătăriei în stil etnic, un loc special este ocupat de finisaj. Ea este cea care ne vorbește despre stilistica camerei și ar trebui să aducă gânduri de confort și de liniște a vieții provinciale. Chiar și intrând în camera cu podea, pereți și tavan goale, înțelegem deja că în fața noastră — este o cabană rustică, nu un apartament urban modern.
Prin finisaj se poate determina stilul în care este realizată camera
În stilul rustic, pentru finisaje se folosește de obicei lemn natural
A se vedea, de asemenea, Design de bucătărie 10 mp într-o casă de serie P 44 cu o cutie: opțiuni de aranjament
Pereți
Tehnica principală care este utilizată pentru a proiecta interiorul unei bucătării moderne în stilul etno — finisarea pereților sub lemn. Este minunat dacă pereții casei sunt de fapt din lemn. În caz contrar, pentru a crea acest efect va trebui să recurgă la utilizarea de panouri decorative sau tapet cu imitație de lemn.
Extinderea vizuală a zonei unei bucătării mici poate fi cu ajutorul tapetului foto. Asigurați-vă că alegeți o imagine care se va potrivi organic în interiorul dvs.: o imagine a unei păduri de mesteacăn este potrivită pentru bucătării în stil rusesc, modele florale — pentru Provence, iar tapetul foto care imită plăcile aspre va arăta în spiritul interiorului scandinav.
Finisarea în stil rustic presupune o anumită rugozitate, deci aici sunt destul de potrivite texturi neuniforme, var și tencuială.
Finisarea pereților se poate face cu tapet, tencuială sau panouri de lemn
Nu se pot obține linii perfect uniforme
Indiferent de materialul ales, principalul lucru este că totul trebuie să fie armonios.
Vedeți și Caracteristicile caracteristice ale unei bucătării de înaltă tehnologie.
Plafonul
Finisarea tavanului într-o casă rustică are propriile particularități. Decorul sub formă de grinzi de tavan este utilizat în mod activ aici. De obicei, aceste plafoane sunt destul de masive, materialul de execuție este lemnul natural, iar culoarea este aleasă ușor mai închisă decât suprafața principală a tavanului. În interiorul bucătăriei în stil rusesc, aceste grinzi sunt de obicei decorate cu mănunchiuri de ciuperci uscate, ierburi și usturoi.
Pentru fabricarea unor astfel de structuri de tavan se folosesc de obicei bușteni sau scânduri netratate. Materialele artificiale sunt folosite mult mai rar.
Dezavantajul unui astfel de decor este o scădere a înălțimii camerei din cauza acestuia. Prin urmare, este folosit numai în interiorul bucătăriilor cu un tavan înalt.
Finisarea tavanului ar trebui să se acorde o atenție deosebită
Pe tavan puteți găsi adesea grinzi de tavan
Vedeți și Sfaturi pentru proiectarea unei bucătării cu o cutie de ventilație la intrare.
Podeaua
Pentru podele este destul de potrivit laminat cu imitație de lemn. Mai ales interesant și natural arata soiurile sale, reprezentând plăci de diferite lățimi.
O podea din lemn din scânduri de stejar se va potrivi perfect în interiorul unei bucătării rustice. Nu este necesar să o acoperiți cu lac, șlefuirea și impregnarea vor fi destul de suficiente.
Camera va arăta și mai fermecătoare dacă adăugați câteva covoare țesute, care sunt foarte populare în interiorul caselor rustice.
De obicei, pentru finisarea podelei se folosește lemnul
Puteți pune gresie pe podea, va arăta frumos
Bucătăria va arăta și mai bine dacă puneți un covor țesut pe podea.
Vezi și Care ar trebui să fie designul bucătăriei dacă nu are dulapuri superioare?
Mobilier rustic
O componentă semnificativă a stilului rustic este mobilierul. Mesele masive și seturile largi din lemn natural ocupă mult spațiu în bucătărie și atrag atenția, dând tonul întregului interior.
Principalele componente ale unei bucătării în stil rustic sunt:
- o masă mare;
- scaune și bănci masive;
- dulapuri de bucătărie largi;
- dulapuri și sertare.
Toate acestea sunt decorate cu sculpturi, muluri, zăbrele și tablouri pe care le puteți crea cu propriile mâini. Este foarte subtilă abordarea alegerii aparatelor pentru bucătărie: nu ar trebui să arate deliberat modern și progresiv. În mod ideal, dacă reușiți să găsiți astfel de modele, care vor fi executate în stil retro, dar în același timp au o umplutură funcțională bună.
O bucătărie rustică necesită un mobilier simplu, necomplicat. Dați preferință dulapurilor și rafturilor deschise, încercați să refuzați modelele închise, pentru că în stilul rustic chiar și vesela obișnuită face parte din decorul general.
Bucătăriile mari în stil scandinav sunt completate de mobilier din stejar brut. Se va potrivi perfect cu grinzile de tavan, care adesea decorează astfel de camere.
Design interesant de mobilier de bucătării a la russe. Particularitatea acestei direcții este utilizarea băncilor în loc de scaune, mobilierul vopsit și textilele luminoase. Elementele cheie ale bucătăriei rusești sunt, de asemenea, cuptorul și pieptul, și poate fi destul de dificil să le potrivești în casele moderne.
Designul rustic al bucătăriei necesită mobilier simplu, necomplicat
Mobilierul este de obicei fabricat din lemn natural
Vedeți și Designul modern al bucătăriei-cameră de zi pentru 20 de metri pătrați.
Ferestre și iluminat
Deoarece baza interiorului rustic al bucătăriei este utilizarea materialelor naturale și, în special, a lemnului, este mai bine să înlocuiți ferestrele moderne din plastic cu cele obișnuite din lemn.
Nu uitați să scoateți jaluzelele și să atârnați în locul lor perdele simple din in sau bumbac. Pentru o casă în stil rusesc, perdelele viu colorate, cu modele florale, vor fi de ajuns, în timp ce pentru o casă clasică sau scandinavă, perdelele în carouri sau dungi vor fi suficiente.
Iluminarea în bucătărie ar trebui să fie multă, mai ales în zona de lucru. În acest scop, dispozitivele de iluminat sunt plasate nu numai pe tavan, ci și pe pereți și, de asemenea, încorporate în mobilier. Designul lămpilor este selectat astfel încât să se potrivească în ambianța generală a camerei și să nu arate prea modern.
Este de dorit să se pună ferestre din lemn
Perdelele pot fi făcute din in sau bumbac.
Ar trebui să existe suficientă lumină în bucătărie
Vedeți și Ce este mai bine: filtru de cafea sau turbo: descriere, avantajele și dezavantajele lor
Bucătărie clasică rustică
Avantajul stilului clasic, care îi permite să nu iasă din modă timp de secole — o combinație uimitoare de simplitate și eleganță într-un singur interior. O abordare competentă a unui astfel de design necesită un raport competent al culorilor utilizate între ele: roșu, alb și negru.
Baza este întotdeauna culoarea albă. Deci, camera de bucătărie va părea mai ușoară și, prin urmare, mai spațioasă. Culorile deschise pe pereți și tavane pot crea o iluzie care face ca vizual zona să pară mult mai mare.
O bucătărie rustică ar trebui să fie simplă și directă
Mobilierul ar trebui să fie de preferință din lemn de culoare închisă
Nuanțele întunecate de negru, gri și maro sunt folosite în principal ca și cadre: elemente de mobilier, grinzi de tavan, podele. În acest scop, este mai bine să folosiți materiale realizate din lemn natural de culoare închisă.
Culoarea roșie face ca bucătăria să fie mai luminoasă și mai plină de viață. Este folosită în detalii și accente: prosoape, perdele, fețe de masă. Este foarte posibil să existe mobilier roșu, dar trebuie să-l cumpărați cu mare atenție, pentru a nu exagera în numărul de elemente roșii. Un element neobișnuit al decorului poate fi un perete de cărămidă roșie pe o parte a camerei. Pe fundalul său va arăta grozav ca elemente albe, și negre.
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023