Designerii au venit cu multe opțiuni pentru partițiile decorative
Conținut
Rolul partițiilor decorative în interior
Modalitățile de zonare a spațiului pot rezolva probleme absolut diferite. Cel mai adesea sunt folosite în camere combinate, unde este necesar să se separe o zonă funcțională de alta. De exemplu, în garsoniere. În locuințele minuscule, o cameră poate îndeplini în același timp funcțiile de sufragerie, bucătărie, cameră de zi. În prezența unei zone mari, astfel de modele ajută la aducerea confortului și a ordinii. În plus față de sarcina funcțională, ele îndeplinesc o funcție estetică. Interiorul camerei pare organizat și mult mai interesant.
Un perete despărțitor decorativ ușor nu îndeplinește o funcție portantă, scopul său principal fiind acela de a modela spațiul interior al camerei
Prin închiderea peretelui despărțitor, vă puteți retrage într-un colț retras.
Vedeți și Art Deco în interior: design, fotografii, sfaturi
Varietăți de partiții
Partițiile decorative moderne pentru spațiul zonal vin în diferite forme, tipuri, sunt fabricate din diferite materiale. Principalele tipuri de modele sunt luate în considerare în tabel în detaliu:
Caracteristica de clasificare | Tipuri |
Caracteristici structurale | Uși staționare, mobile, uși de compartiment. Staționare sunt imobile. Acestea sunt utilizate pentru separarea permanentă a zonelor funcționale. Produsele mobile pot fi mutate, ascunse pentru o vreme. Ușile cupe sunt adesea instalate în birouri. Ușile se deplasează pe role speciale. |
Material de fabricație | Pereții despărțitori decorativi sunt fabricați din diverse materii prime: sticlă, țesătură, gips-carton, lemn, plastic, plasă. Costul produsului și aspectul său depind de materialul utilizat. Mai multe informații despre materiale sunt oferite în următoarea secțiune a publicației. |
Scop | Funcțional, estetic. Destul de des, desenele sunt folosite doar ca decor. De exemplu, în stilul japonez. |
Transmiterea luminii | Transparent, care nu lasă să treacă lumina. Modelele transparente sunt utilizate în mod obișnuit în camerele mici. Acestea le fac să pară mai mari din punct de vedere vizual și ajută la evitarea senzației de înghesuială a camerelor. Produsele care nu transmit lumina sunt, de obicei, staționare. Ele sunt fabricate din lemn, aluminiu, gips-carton, cărămidă. |
Peretele despărțitor este format din suporturi, între care este fixat materialul principal în funcție de tipul de ecran
Partițiile de rafturi constând în rafturi deschise sau combinate sunt incredibil de populare
Vezi și Stilul japonez în interior într-o interpretare modernă
Tipuri de materiale
Pentru ca zonarea camerei să arate naturală, relaxată, este necesar să alegeți tipul potrivit de barieră. Cea mai importantă caracteristică este materialul de fabricație. El este cel care determină aspectul partiției decorative, caracteristicile sale tehnice, costul. S-a observat mai sus că în fabricație se folosesc diferite tipuri de materii prime. Poate fi lemn, placaj obișnuit, sticlă, plastic, țesătură, chiar și plasă.
Partițiile din lemn sunt cele mai ecologice, ușor de instalat, dar au o rezistență scăzută la foc
O partiție din lemn de culoare închisă pare solidă.
Ce material este mai potrivit? Există mai mulți parametri care trebuie luați în considerare atunci când alegeți:
- Caracteristicile camerei. Pentru zonarea unei încăperi cu umiditate ridicată, se utilizează sticlă, plastic. Într-o cameră de zi, puteți instala bariere din țesătură, din lemn. De asemenea, luați în considerare zona.
- Bugetul financiar. Cele mai scumpe materiale sunt sticla, lemnul natural. Acestea nu sunt accesibile pentru fiecare familie. O alternativă ieftină pot fi ecranele din țesătură.
- Siguranța la foc. Acest criteriu ar trebui să fie luat în considerare atunci când se selectează fiecare element al decorului unui apartament rezidențial.
Pereții despărțitori din plastic — cea mai bugetară opțiune pentru zonarea unei încăperi
Vezi și Stilul loft în interiorul unui apartament mic
Perete staționar
Pereții despărțitori decorativi staționari pentru zonarea spațiului sunt de obicei utilizați în apartamentele cu o suprafață mare. O cameră mare pe jumătate goală se dovedește a fi extrem de incomodă. Confortul necesită intimitate. În acest caz, un design staționar va fi foarte util. Este un sistem multifuncțional. Sarcina sa principală este de a împărți spațiul. Cu toate acestea, poate îndeplini și alte funcții.
Perete despărțitoare staționară cu rafturi încorporate
O cameră de zi în stil clasic cu partiții cu rafturi pentru a stoca suveniruri și fotografii
Mulți designeri dezvoltă produse cu nișe încorporate, rafturi. În ele puteți stoca lucruri, instalați elemente decorative de interior. O partiție decorativă staționară este fiabilă, durabilă. Acesta poate fi numit un perete suplimentar al camerei. Este bine montat în apartament, servește timp de zeci de ani.
Vedeți și Combinați corect albastrul cu alte culori
Structuri de sticlă în design
Zona, particularitățile direcției de stil necesită adesea utilizarea de materiale ușoare, aproape invizibile pentru zonarea camerei. Astfel poate fi numită sticlă. Are o serie de avantaje incontestabile:
- Nu ocupă mult spațiu. Sticla poate fi instalată chiar și în camere mici. Necesită un minim de spațiu pentru instalare.
- Acționează ca o barieră psihologică. Aceste partiții decorative pentru zonarea spațiului sunt mai des folosite în birouri. Cu ajutorul lor, se creează locuri de muncă separate pentru angajați. Din punct de vedere psihologic, fiecare persoană se simte confortabil în timpul lucrului, deși rămâne sub un control constant.
- Este durabilă. Barierele sunt fabricate din materii prime speciale întărite. O tehnologie specială o face durabilă, fiabilă. Sticla temperată nu se teme nici măcar de lovituri mici. Este dificil să o spargeți în viața de zi cu zi.
- Are date estetice ridicate. Sticla poate fi introdusă în interiorul camerei, realizată în orice direcție stilistică. Aceasta este o soluție universală. Pentru o combinație mai bună cu stilul cumpărați pereți despărțitori din sticlă cu diverse decoruri din lemn, metal.
Utilizarea materialelor transparente vă permite să păstrați în zona separată de lumină naturală
Peretele despărțitor din sticlă cu imprimare digitală arată spectaculos și nu creează un sentiment de izolare completă, atunci când este necesar
Vedeți și Designul unui apartament studio de 30m2. Principii de bază
Textile în interior
Acest mod de zonare a spațiului este folosit din cele mai vechi timpuri. A fost folosit chiar și de bunicile noastre. Ele separau diferite locuri izolate din casă cu ajutorul unor perdele. Acum, textilele nu sunt mai puțin practice. Cu ajutorul lor, puteți împărți în mod ieftin zonele funcționale. Perdelele pot fi ușoare, dense. În spatele lor puteți ascunde un dressing, un budoar, un pat, un colț pentru copii, orice altă zonă.
Zonarea spațiului unui apartament studio cu un perete despărțitor textil
Materialele textile sunt atașate cu ajutorul unei tije de perdele. Perdelele pot fi mutate cu ușurință de-a lungul acesteia. Ele pot fi deschise noaptea, îndepărtate în timpul zilei și fixate cu ajutorul unor magneți speciali. Cornișele sunt atașate la tavan. Cu toate acestea, există încă pânze mobile. Ele sunt fixate pe cadru, pot fi ascunse, asamblate.
Partițiile sub formă de perdele sunt adesea folosite în designul interior în stil scandinav
După ce ați ales perdele textile, este important să selectați corect designul, țesătura, colorarea lor. Atunci când selectați astfel de parametri ar trebui să ia în considerare direcția generală a stilului apartamentului, zona funcțională. Perdelele ar trebui să se potrivească cu decorul, să se armonizeze cu mobilierul. Perdelele pot fi impenetrabile, transparente. Cea mai bună textilă transparentă va fi organza, tulul, voalul. Principala cerință este respectarea mediului înconjurător. Este mai bine să alegeți textile naturale.
Vedeți și Lucrul cu confortul. Care ar trebui să fie designul unui studiu?
Construcția din gips-carton — o barieră practică
Partițiile decorative din plăci de gips-carton sunt o opțiune excelentă. Ele au o mulțime de avantaje:
- Preț accesibil. Placa de gips-carton este vândută în orice magazin de construcții. Are un preț accesibil, calități excelente de performanță:
- Este posibil să se arate imaginația în forma construcției. Cu anumite abilități, placa de gips-carton poate fi folosită pentru a construi produse în formă. Este ușor de lucrat cu ea. După o mică pregătire, oricine poate lucra cu ea.
- Durabilitate. Respectarea tehnologiei de instalare face posibilă crearea unei construcții rezistente. Aceasta va fi capabilă să reziste la sarcini grele.
- Capacitatea de a ascunde comunicațiile în interior. Spre deosebire de cărămizi, puteți ascunde comunicațiile, firele în interiorul peretelui de gips-carton.
- Placa de gips-carton este utilizată nu numai pentru zonarea spațiului. Într-o astfel de barieră puteți construi rafturi convenabile, nișe, oferiți un loc pentru un șemineu electric. Într-un apartament mic, această soluție va rezolva multe probleme.
Partiție îngustă din gips-carton care împarte locurile de dormit într-o cameră pentru doi copii
Partiția din gips-carton este ușor de făcut cu propriile mâini
Vezi și Cele mai frecvente greșeli în designul interior
Coloane, ecrane
Coloanele pot acționa ca o partiție decorativă. Ele se potrivesc bine cu stilul clasic. Cu toate acestea, prin dezvoltarea competentă a unui proiect de design, elementul poate fi încadrat în aproape orice stil modern. Coloanele sunt greu de numit zone de barieră cu drepturi depline. Ele împart camera mai degrabă vizual, vizual. Principalul avantaj al coloanelor este aspectul lor original. O astfel de soluție este rar întâlnită în interiorul apartamentelor urbane. Coloanele arată luxos, atrag imediat atenția. De obicei, ele sunt fabricate din lemn, metal. Decorați coloana poate fi mulaje de autor, mozaicuri scumpe. Un dezavantaj semnificativ al unor astfel de elemente de design este imposibilitatea de a se deplasa. Puteți îndepărta coloana numai în timpul reparației complexe a apartamentului.
Coloanele au îndeplinit inițial în principal o funcție de susținere, dar astăzi sunt mai des întâlnite ca element de decorare
Coloane în interiorul bucătăriei în stil clasic
Ecranele sunt un element de design popular în stilul japonez. Ecranele sunt structuri mobile. Ele sunt alcătuite dintr-un cadru rigid, foițe. Numărul și materialul fantelor poate fi diferit. Fantele din țesătură sunt la mare căutare. Ele sunt ușoare, frumoase. Înălțimea ecranului este de obicei mică. Este de aproximativ 1,8 metri. Ecranele vor deveni o decorare originală a oricărui design. Cu ajutorul lor, ele separă de obicei dressingul de ochii curioși. Avantajul ecranelor este mobilitatea. Ele pot fi transportate din loc în loc, ușor de ascuns în spatele unui dulap, în cămară. De asemenea, trebuie remarcat prețul accesibil al produsului. Acestea au devenit destul de populare. În magazine puteți găsi o gamă largă de ecrane de diferite categorii de preț.
Ecranul este cea mai simplă și cea mai des utilizată variantă a unei partiții mobile
Vezi și În ce interior este potrivit linoleumul
Bariere culisante, pivotante
În direcțiile în stil modern, se folosesc de obicei partiții decorative funcționale. Ele vin în varianta glisantă, rotativă. Principiul muncii lor este simplu. Se bazează pe principiul de funcționare a dulapurilor. Pentru instalarea unor astfel de partiții, se utilizează role, șine, diverse mecanisme.
Partițiile glisante sunt potrivite atât pentru camere mici, cât și pentru camere mari
Avantajele barierelor glisante, pivotante sunt evidente:
- Integrare excelentă în mobilier. În ciuda prezenței unui mecanism de mișcare, astfel de bariere arată bine în interior.
- O oportunitate de a face un spațiu intim. Un mediu intim acasă este important pentru fiecare persoană. Doar așa ne putem simți confortabil și relaxați. Majoritatea barierelor decorative obțin doar un efect psihologic. Separatoarele de compartiment vă permit să închideți complet zona.
- Durată lungă de viață a ghidajelor, a pieselor de lucru. Orice piesă mobilă se uzează — acesta nu este un secret. Pentru a nu cheltui pe piese de schimb, trebuie să cumpărați ghidaje fabricate din aluminiu. Acestea se caracterizează prin rezistență ridicată, durată de viață lungă.
- Posibilitatea de instalare în orice încăpere. Bariera nu va fi un plafon prea înalt, forma non-standard a camerei. Separatoarele sunt proiectate în funcție de parametrii individuali.
Partiția-harmonică este ușor de pliat pentru zi, iar seara, de asemenea, împarte rapid camera în zone funcționale
Vedeți, de asemenea, Dezvoltați un design funcțional și elegant al unei mici hrușciovka.
Soluții non-standard în interior
- Separatoare metalice traforate. Metalul este din ce în ce mai mult folosit în decorarea camerelor de zi. Separatoarele metalice traforate arată spectaculos. Forjarea originală este selectată pentru un proiect de design specific. De obicei, este comandată individual de la un maestru. Instalarea divizorului metalic ar trebui să fie efectuată numai de profesioniști. Ei vor fi capabili să fixeze în siguranță cadrul, să facă mediul sigur.
Partiție metalică șic
Partiție în jumătate de cărămidă, separând zona de lucru a bucătăriei de sala de mese
Partiție glisantă neobișnuită din rafturi de cărți
În rolul de separator de spațiu poate fi un șemineu, atât real, cât și realizat din gips-carton
Data publicării: 12-22-2023
Actualizare data: 12-22-2023