Caracteristicile de proiectare ale unui coridor îngust

Coridorul este prima cameră în care intră oaspeții atunci când intră în casă. Este cu el începe să-și formeze o impresie despre proprietarii locuinței

Proiectarea unui coridor îngust și lung în apartament

Sarcina cheie în această situație este de a transforma tunelul existent într-un loc de confort și funcționalitate. Designul unui coridor lung depinde de rezultatul final pe care proprietarii de locuințe doresc să îl obțină. Merită să luați în considerare mulți factori, inclusiv prezența animalelor de companie. Acest lucru va ajuta la alegerea materialelor de finisare potrivite. Dacă există o pisică, atunci tapetul părții inferioare a pereților nu ar trebui să fie lipit.

Dungi orizontale negre pe peretele unui coridor îngust

Designul coridorului ar trebui să fie în armonie cu designul restului camerelor. Unirea vizuală a interioarelor se poate datora unor motive comune, de exemplu, sub formă de dungi în tapițeria mobilierului și pe pereți

Anumite tehnici pot ajuta la transformarea în bine a unui hol:

  1. Organizarea corectă a iluminatului.
  2. Predominarea culorilor deschise și a suprafețelor lucioase. În plus, introduceți o combinație de tencuială și tapet, zidărie.
  3. Utilizarea modelelor de mobilier încorporat.
  4. Crearea unei creșteri vizuale în zona de intrare.
  5. Completarea decorului cu accesorii, inclusiv picturi și rame cu fotografii.

Ultima tehnică vă permite să schimbați în mod eficient percepția unui teritoriu lung, ocupând un minim de volum.

Vedeți și De unde să începeți să transformați și să decorați un hol

Alegerea unei scheme de culori pentru o cameră îngustă și lungă

Se recomandă să favorizați o schemă de culori deschise, dar abțineți-vă de la alb. Acesta se murdărește rapid și ușor, așa că nu este potrivit pentru o cameră cu acest scop. Sunt preferate nuanțele neutre, inclusiv crem și bej.

Pereți gri deschis într-un coridor îngust

Coridor interior în culori neutre de nuanțe deschise

Albul este potrivit pentru tavan. Puteți ridica o combinație de mai multe culori pe perete pentru o zonă lungă. Contrastul va fi suficient, dar este de preferat să alegeți tonuri ușor deschise și întunecate din aceeași paletă. Pentru a împărți orizontal peretele, se introduce o mulură. Pentru partea superioară se folosește un ton mai deschis. Selectați o mulură cu o lățime de aproximativ 8-10 cm.

Ușile și plinte sunt în aceeași culoare. Mobilierul poate fi, de asemenea, de o culoare similară. Acest lucru va permite ca spațiul să devină întreg și complet.

Vezi și Care ar trebui să fie designul modern al holului

Alegerea designului de mobilier pentru o cameră lungă și îngustă

În proiectarea unui coridor lung, este important să alegeți cu înțelepciune elementele de mobilier. Ar trebui să se adauge funcționalitate maximă. Alegerea este influențată de aspectul și teritoriul holului. Dacă metrii sunt suficienți, ar trebui să instalați un dulap încorporat. Avantajul său va fi ușile cu oglinzi. Acest lucru va îmbunătăți vizual percepția camerei.

Dulap cu oglinzi într-un hol alb

Un dulap încorporat cu uși cu oglinzi contribuie la extinderea vizuală a unui spațiu îngust

Sfat. Pentru a crește caracterul practic, merită să maximizați utilizarea colțurilor. Rafturile speciale și dulapurile pentru pantofi sunt potrivite.

Designul holului îngust în culori deschise

Mobilierul compact și ușor va economisi spațiu util

Umeraș cu bancă în adâncimea unei nișe mici de coridor

O idee interesantă este o nișă încorporată pentru hainele exterioare cu o bancă confortabilă pentru schimbarea pantofilor.

Pentru a așeza convenabil accesoriile mici, achiziționați organizatoare suspendate. Scăparea ușilor interioare și înlocuirea lor cu un arc semicircular ajută la obținerea vizuală a spațialității.

Pentru a mări lățimea, agățați o oglindă pe un perete și așezați o lampă pe partea opusă. În cazul în care coridorul este foarte îngust, accesoriile de perete ar trebui să fie reduse la minimum, astfel încât să nu creeze obstacole în calea unei mișcări confortabile.

Trei lumini încastrate pe tavanul unui hol îngust

Dimensiunile mobilierului trebuie selectate astfel încât să existe o lățime de trecere de cel puțin 80 cm

Vedeți, de asemenea, Designul coridoarelor și al holurilor, elemente de finisare

Materiale adecvate pentru placarea pereților

Fațadele necesită o selecție atentă pentru a realiza un interior atractiv și practic. Se recomandă să se țină seama de caracteristicile încăperii. Materialele selectate trebuie să tolereze confortabil efectele unui mediu umed și fluctuațiile de temperatură. Ușurința de întreținere ar trebui să fie unul dintre criteriile cheie de selecție. Holul este caracterizat de un nivel ridicat de poluare, deoarece în casă, împreună cu pantofii și hainele exterioare, aduc murdărie, umezeală de la ploaie.

Designul holului îngust în tonuri de gri

Interiorul original al unui coridor îngust, cu un strat practic pe pereți și accente luminoase sub formă de uși galbene

Se recomandă să refuzați gips-cartonul și panourile speciale. O astfel de opțiune va lua spațiul, care este atât de puțin. Este mai bine să vă opriți la diferite varietăți de tapet, inclusiv lichid, vinil, texturat sau în modul de sticlă. Tencuiala venețiană este, de asemenea, potrivită.

În plus față de placare, este important să alegeți modelul potrivit. Excludeți dungile dispuse pe verticală sau orizontală, modelele mari. Aceste opțiuni contribuie la îngustarea vizuală a spațiului. Optați pentru abstractizare, caracterizată de aleatoriu.

Vezi și Avantajele și designul vestiarelor mici

Lambriuri de perete — maximizați spațiul

Folosiți produse lichide speciale pentru nivelarea suprafeței, mai degrabă decât gips-carton, pentru a nu lua centimetri. Tapetul sub pictură vă permite să actualizați în mod regulat interiorul holului, revopsind suprafața într-o culoare nouă. În coridor există adesea defecte, inclusiv zgârieturi și pete. Pentru a ascunde un astfel de defect va ajuta la abstractizare.

Pereți de culoare galben deschis într-un coridor îngust

Un tapet luminos contrastant sub pictură va extinde camera

Vedeți și Proiectați un hol într-o casă privată sau rurală

Alegerea culorii în interiorul unui coridor îngust

Proiectarea unui coridor lung și îngust implică o selecție competentă a paletei de culori. Potrivit este un spectru de lumină. Acesta adaugă vizual prospețime și aerisire camerei. Baza poate fi o gamă blândă de pasteluri, inclusiv bej, albastru, tonuri de nisip. Pentru tavan, majoritatea oamenilor aleg în mod tradițional o nuanță albă.

Dungă întunecată pe pereții luminoși ai unui coridor mic

Un finisaj simplu în culori deschise este o soluție universală pentru un coridor cu o zonă mică

Raft de haine maro cu cârlige pe un perete bej

Combinațiile contrastante sunt permise, dar necesită moderație

Multe coridoare nu au nicio sursă de lumină naturală, ceea ce face dificilă găsirea stilului perfect. Prin urmare, albul și tonurile sale vor prevala. Dar nu merită să faceți holul complet alb ca zăpada. Arată plictisitor și este nepractic. Chiar și atunci când decorați o singură suprafață de tavan și pereți gamma, este necesar ca acestea să difere cu câteva nuanțe. Partea superioară a camerei este mai ușoară.

Vedeți, de asemenea, Caracteristicile și complexitatea designului unui coridor mic

Proiectarea plafonului într-un coridor îngust

Pentru proiectarea corectă a plafonului, este necesar să se respecte câteva sfaturi de proiectare:

  1. Utilizați o pânză întinsă cu o pânză lucioasă care are un efect reflectorizant.
  2. Tavanul și podeaua trebuie să aibă o paletă de culori uniformă.
  3. Puteți întruchipa un design de mai multe niveluri. Partea principală ar trebui să fie în centru. Nu se realizează la tavane joase atunci când se construiește un produs suspendat.
  4. În niveluri introduceți pandantive de tavan, ascunzându-le de vedere.

Fotografie de tavan de coridor îngust cu lumini încastrate

Luminile suplimentare de pe perimetrul tavanului vor asigura o iluminare confortabilă

Pânza tensionată poate avea mai multe niveluri. Acest lucru va nivela suprafața și va adăuga lățime vizuală. Designul ușor nu contribuie la greutatea camerei. Pandantivele cu LED împreună cu un strat lucios adaugă volum încăperii.

Tavan din gips-carton în interiorul unui coridor îngust

Un tavan alb cu lumini în nișe va adăuga volum coridorului

Vedeți și Designul unui hol în Hrușciovka: alegerea finisajelor și a tehnicilor vizuale pentru a extinde spațiul

Iluminarea unui coridor îngust și lung

Lumina joacă un rol imens în amenajarea coridorului. Percepția camerei depinde de organizarea corectă. Holul este caracterizat de o lipsă de lumină naturală. Pentru a maximiza spațiul din punct de vedere optic, ar trebui folosită lumina puternică.

Iluminarea cu LED-uri a tablourilor într-un coridor lung

Iluminarea confortabilă a unui coridor orb se realizează prin combinarea diferitelor surse de lumină

Nu utilizați lămpi fluorescente pentru iluminarea naturală. Acestea încalcă redarea culorilor din interior și contribuie la transformarea nuanțelor, ceea ce afectează negativ percepția gamei generale a încăperii. Mulți designeri moderni recomandă instalarea de halogene. Acestea au cea mai mare apropiere de lumina zilei.

Dulap încorporat original într-un coridor lung

Iluminarea rafturilor dulapului încorporat, împreună cu pereții albi, va face ca coridorul să fie luminos și elegant

Pentru ca iluminatul să aducă doar un efect pozitiv, este necesar să urmați câteva sfaturi:

  1. Eliminați utilizarea candelabrelor suspendate.
  2. Introduceți principiul iluminatului combinat.

Lumina punctiformă în combinație cu luminile de perete va adăuga spațiu zonei. Acestea din urmă ar trebui să fie compacte, pentru a nu fura lățimea spațiului. Puteți organiza iluminarea oglinzii, a rafturilor pentru a extinde optic pereții. Dacă tavanul este lucios, atunci lămpile sunt plasate la nivelul podelei, ceea ce le va permite să se reflecte în pânză și să creeze iluzia unei iluminări duble.

Interior de coridor îngust cu lămpi de perete

Lămpile de perete acționează, de asemenea, ca elemente decorative

Vedeți și Designul holului pentru diferite amenajări de holuri.

Pardoseala într-un coridor îngust

Pentru a scăpa de senzația de spațiu înghesuit, tavanul și podeaua trebuie decorate în aceeași paletă. Mai întâi trebuie să vă decideți asupra lambriurilor. Din cauza permeabilității ridicate, este necesar ca materialul să fi fost rezistent la uzură, durabil, practic. Potrivit linoleum, gresie, parchet sau laminat. Aceste acoperiri se caracterizează prin bună calitate, durată lungă de viață și ușurință în îngrijire.

Gresie ornamentală pestriță pe podeaua unui coridor îngust

O faianță viu colorată la ușa de la intrare va înveseli un interior monoton și va fi foarte ușor de curățat

Parchetul laminat ar trebui să fie așezat perpendicular pe pereți, ceea ce le va permite să se extindă. De asemenea, așezarea în diagonală contribuie la extinderea vizuală a zonei.

Se recomandă să respectați sfaturi utile atunci când decorați:

  • Alegând gresia ca acoperire, puteți continua zidirea sa în bucătărie și baie.
  • Atunci când placarea cu parchet sau scânduri, trebuie să păstrați stilul de zidire în restul apartamentului.
  • Este exclusă utilizarea gresiei cu un finisaj lucios. Pentru a extinde limitele, este potrivit, dar venind după ploaie, va fi imposibil să vă deplasați din cauza alunecării.

Pardoseală din ceramică neagră în holul unui hol lung

Acoperirea podelei poate fi utilizată pentru zonarea holului

Vedeți, de asemenea, un design interesant de coridor de 4 metri pătrați.

Holuri pentru coridoare înguste

În condiții de înghesuială, cantitatea de mobilier va fi limitată, și plasați-o de-a lungul unui perete. Este mai bine să cumpărați un model încorporat cu uși de tip compartiment. Acest lucru vă va permite să nu ocupați spațiu inutil atunci când deschideți dulapul. Puteți găsi un model potrivit în magazin sau îl puteți face la comandă. În acest din urmă caz, particularitățile camerei sunt luate în considerare, iar mobilierul ia în considerare parametrii individuali. Modelul selectat în mod obligatoriu ar trebui să fie funcțional și practic.

Trei lumini pe tavanul unui hol într-o casă cu panouri

Dulap încorporat cu o oglindă pe ușă

Vezi și Designul holului într-o casă mare: tendințe de modă, sfaturi de finisare

Face camera să pară mai mare, lucrând la proiectarea unui coridor lung

Unii oameni decid să reproiecteze pentru a mări spațiul utilizabil. Dar acest lucru poate fi inutil. Extinderea coridorului și demolarea peretelui, reduce automat suprafața camerei vecine. Prin urmare, este mai bine să folosiți tehnici speciale pentru a crește eficiența designului.

Ușă de intrare neagră într-un coridor în stil clasic

Ușile întunecate pe fundalul pereților luminoși ajută la creșterea vizuală a spațiului

Crearea unor iluzii speciale cu ajutorul schemei de culori va corecta unele dintre neajunsurile holului. Interiorul întregii case ar trebui să se armonizeze cu coridorul. Un minim de tonuri întunecate nu va face vizual camera și mai mică.

Rafturi deschise pentru depozitarea lucrurilor în hol

Într-un coridor mic nu ar trebui să fie lucruri inutile

Podeaua din lemn deschis în holul cu pereți albi

Fiecare detaliu ar trebui să funcționeze pentru a mări vizual spațiul, precum și pentru a îndeplini o funcție specifică

În plus față de culori, oglinzile sunt utilizate în mod activ pentru a îmbunătăți percepția coridorului. Cele mai comune tehnici sunt reflectate în tabel:

Tehnici Descriere
Suprafața oglindită Vă permite să creați o perspectivă vizuală. Este important să aveți grijă să nu exagerați cu realismul. Acest lucru poate provoca răni minore la ciocnirea cu peretele.
Fereastră cu oglindă Oglinda este încadrată cu o ramă cu o formă specială, care, pe lângă faptul că mărește spațiul, devine un bun accesoriu de design.
Oglindă-ușă Este necesar să introduceți un produs de oglindă în legarea ușii. Creează iluzia creșterii limitelor.

Un dulap cu fronturi cu oglinzi la capătul unui coridor lung

O oglindă pe peretele de capăt sau pe dulap va adăuga spațialitate holului

Joacă-te cu percepția vizuală

Diferite efecte vizuale pot schimba aspectul unei încăperi. Paletele, suprafețele cu oglinzi și iluminarea inteligentă pot ajuta la ascunderea neajunsurilor acestei zone a apartamentului, la accentuarea plusurilor și la prezentarea spațiului disponibil într-un mod favorabil. Culorile mai deschise vor umple holul de lumină și luminozitate. Oglinzile și spoturile luminoase creează vizual iluzia unui coridor larg.

Pereți cu oglinzi în interiorul coridorului

Reflecțiile în suprafețele oglinzilor joacă întotdeauna rolul de a extinde vizual spațiul

Coridor alb cu mobilier și accesorii minimale

Cel mai bine este să rămâneți la conceptul de minimalism

Spațiul îngust creează anumite probleme în designul interior. Este necesar să se ia în considerare cu atenție fiecare detaliu și să se utilizeze tehnici eficiente pentru a schimba vizual camera. Acest lucru va transforma zona într-un spațiu elegant și practic.

Video: Idei proaspete pentru decorarea unui coridor lung

Foto: 50 de soluții gata făcute pentru un coridor îngust

Actualizare data: 12-22-2023